Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Глава МЗС Австрії назвала запрошення Путіна на весілля спонтанним

Як зізналася міністр, президента Росії вона запросила ще в червні і не розраховувала на його приїзд Як зізналася міністр, президента Росії вона запросила ще в червні і не розраховувала на його приїзд   Президент РФ Володимир Путін на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайссль і бізнесмена Вольфганга Мейлінгера (праворуч)   Фото: epa / vostock-photo   Москва

Президент РФ Володимир Путін на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайссль і бізнесмена Вольфганга Мейлінгера (праворуч)

Фото: epa / vostock-photo

Москва. 25 серпня. INTERFAX.RU - Глава МЗС Австрії Карін Кнайссль розповіла, що запросила президента Росії Володимира Путіна на весілля ще в червні.

За її словами, весілля було приватним заходом, тому негативна реакція в пресі на приїзд Путіна її не дуже турбувала.

Кнайсль розповіла, що запросила на весілля колег по уряду і Путіна, який в той час знаходився з візитом в Австрії. Міністр, за її зізнанням, не розраховувала, що Путін прийме запрошення, тому свято планувався виключно в приватному ключі.

"19 липня я дізналася про участь російського президента, і цей візит ми і далі планували як приватний захід", - сказала вона в суботу в інтерв'ю австрійській радіостанції Osterreich 1.

Відповідаючи на питання, чи було запрошення президента РФ спонтанним, міністр сказала: "Абсолютно".

За її словами, особистих дружніх відносин з Путіним у неї немає. "Ні, у нас були деякі цікаві переговори, і тепер відбувся особистий контакт", - сказала Кнайсль.

Що стосується реакції преси на візит Путіна, то вона вказала, що "повідомлення були не тільки негативні".

ЗМІ розкритикували уклін, який зробила міністр перед президентом РФ - на одній з фотографій з весілля відображений цей момент. "Кніксену з'явився після того, як російський президент вклонився мені, і на цей уклін я відповіла кніксеном. У коментарях це оцінили як акт поклоніння, але той, хто зі мною знайомий, знає, що я ні перед ким не схиляюся", - сказала глава МЗС.

Як повідомлялося, 18 серпня президент Росії Володимир Путін відвідав весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайссль. Весілля відсвяткували в ресторані Gasthaus Tscheppe неподалік від комуни Гамлітц в Південній Штирії, приблизно в 240 кілометрах від Відня і в 50 кілометрах від міста Грац. В якості сюрпризу російський президент привіз з собою фольклорний ансамбль козаків. У числі запрошених на весілля були австрійський канцлер Себастьян Курц і віце-канцлер Хайнц-Крістіан Штрахе.

Новости