Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сніг, погода, стан схилів на гірськолижних курортах Європи, США і Канади

  1. Сніг і погода, стан схилів на гірськолижних курортах Австрії

Сніговий огляд - погода, стан схилів і снігу в горах на гірськолижних курортах Європи, США і Канади на 02.02 і прогноз на найближче майбутнє.

Сніг і погода, стан схилів на гірськолижних курортах Австрії

У четвер 2-го лютого в горах Австрії, на австрійських гірськолижних курортах не було сильних снігопадів, однак сніг може піти тут в будь-який момент через погоду з щільним хмарним покровом і дуже низькими температурами. На таких курортах, як Лех, Цюрс (180/395 см) і Обергургль (80/120 см) випало близько 5 см снігу 2.02, в четвер, що помітно поліпшило стан схилів і трас. Але і поза трасами можна було легко знайти свіжий пухлячок. Крім того, було дуже холодно в понеділок, що досить незвично для цієї пори року. На льодовику Капрун (130/240 см) було мінус 22 градуси.

Сніг погода в горах і стан схилів на гірськолижних курортах Швейцарії

У четвер, 2-го лютого, погода в горах на швейцарських курортах дуже сильно розрізнялася. У невеликій кількості місць, таких як Саас Феї (81/351 см), Церматт (110/170 см) і Зіна Zinal (70/190 см) було приємне чисте небо. У Церматте лижники могли оцінити думка про пишноті Маттерхорна і побачити його у всій красі, але тут було дуже холодно, температура досягала мінус 15 градусів. На противагу цьому сильна суцільна хмарність стояла на багатьох швейцарських курортах 2.02, в четвер, проте подекуди сонце пробивалося крізь хмари, в таких місцях, як Лейзін (90/295 см) і Ле Мосс Les Mosses (150/210 см). Всі швейцарські гірськолижні курорти мають одну загальну особливість - після гідних снігопадів, що пройшли головним чином у вівторок, 31 січня і 1 лютого в середу, оновлені траси і свіжий сніг в горах можна легко знайти на всій території країни, погода і стан схилів на гірськолижних курортах Швейцарії зараз просто чудові!
Сніг і погода, стан схилів на гірськолижних курортах Франції
У вівторок 31 січня, в горах Франції була дуже сніжна погода, сніг пройшов майже на всіх гірськолижних курортах. Низько розташовані курорти, такі, як Risoul (100/180 см), скористалися чудовим подарунком у вигляді 50 см свіжого снігу. Потім, у четвер, 2 лютого, над курортом з'явилося чисте блакитне небо. Така ж красива і ясна погода була в цей день на багатьох інших гірськолижних курортах Франції, включаючи Ле Дез Альпс (90/300 см) і Ле Же (Les Gets) (85/210 см), де хороші снігопади пройшли також у вівторок. Морзін Morzine (60/300 см) і Авориаз Avoriaz (260/300 см) повідомили про особливо приємних умовах для катання. Після нового снігопаду, що пройшов в середу, 1 лютого, тут випало помітну кількість - 10 см снігу. У четвер небо було ясним, що створило фантастичні умови для катання. Схили в Порт дю Солей у четвер станом були просто мрією кожного лижника. Снігопади продовжилися в четвер на декількох курортах, включаючи дуже пристойний снігопад в Bareges / La Mongie (90/140 см), тут випало 20 см снігу. Cauterets (80/230 см) також отримав 20 см рано вранці в четвер, а потім на курорті встановилася яскрава сонячна погода, і катання було просто фантастичним.
Сніг і погода в горах, стан схилів на гірськолижних курортах Норвегії
Погода в Норвегії на більшості гірськолижних курортів все ще залишається дуже холодною, температура тримається біля позначки -20C. Така погода буде підтримувати сніг і стан схилів в хорошому стані, особливо поза трасами. Майже всі зони катання в Хемседале (75/95 см) був відкриті в четвер 2-го лютого. Холодна погода в Норвегії, як очікується, триватиме до тих пір, поки не прийдуть вихідні дні, і тоді має стати трохи тепліше.
Сніг і погода в горах, стан схилів в Німеччині на гірськолижних курортах Гарміш (Garmisch) і Райт їм Винкль (Reit im Winkl)
Завдяки холодній погоді, в Німеччині на даний момент дуже сніжно на всіх гірськолижних курортах. Гарміш (Garmisch) (див 60/430) як і раніше має відмінний стан схилів і чудову базову висоту снігового покриву - понад чотири метри на верхніх схилах. Оскільки погода дуже холодна, то не забудьте тепло одягнутися. Така ж ситуація в Райт їм Винкль Reit im Winkl (100/300 см). На нижніх схилах курорту відмінна базова висота снігу, яка гарантує, що частину сезону проблем зі снігом і катанням тут бути не повинно. Як і в Гарміш (Garmisch), тут було дуже холодно в четвер, 2-го лютого, але катання на курорті чудове.
У четвер, 2-го лютого, погода в горах на швейцарських курортах дуже сильно розрізнялася Сніг і погода в горах, стан схилів в Болгарії на гірськолижних курортах Банско і Боровець
На попередньому тижні в Болгарії була дуже холодна погода, тут було багато постраждалих від холоду, більше, ніж де б то не було в Європі. Погода на гірськолижному курорті Банско (140/185 см) характеризувалася денними температурами близько -15C. Це допомагає зберегти стан схилів і сніг в горах в дуже хорошому стані, проте дещо ускладнює роботи з підготовки трас.
Гірськолижний курорт Боровець (200/240 см) має прекрасні показники базової висоти снігового покриву. Для даної пори року тут рекордно велика кількість снігу на горі, і холодна погода гарантує, що сніг розтане не скоро.
Сніг і погода, стан схилів на гірськолижних курортах Італії
Фантастичний «паудер Дей» був в Четвер 2 лютого на багатьох італійських гірськолижних курортах. У Аррабе Arabba (42/58 см) випало 7 см снігу в горах. У Валь Сенале Val Senales (66/132 см) і Кавалезе (2/100 см) - трохи більше, близько 10 см снігу, і всі підйомники на цих курортах були відкриті, так що лижники мали доступ до багатьох свіжим трасах на ідеальних схилах. Переможцем за кількістю снігу, що випав в горах Італії, була Кортіна (15/60 см) з 20-ю см свіжого снігу. На відміну від інших місць, в четвер на гірськолижному курорті Червінія (115/300 см) була прекрасна погода з ясним блакитним небом, лижники і сноубордисти могли насолоджуватися приголомшливим видом на плато Роза.
Сніг і погода, стан схилів на гірськолижних курортах в Андоррі
Старт цього тижня був дуже сніжний, в Андоррі випало до 50 см снігу в горах в багатьох областях. Так, в Солдеу (50/80 см) було чудове позатрасове катання по паудер і відмінний сніг в горах. Початок сезону тут було сухим, і це був найбільший сніговий шторм в сезоні до теперішнього часу. Глибокий сніг є також в горах Аркалис Arcalis (70/170 см), тут дуже гарне позатрасове катання. Пухляк все ще можна знайти на менш відвідуваних і більш спокійних ділянках в горах, і прогноз погоди, яка обіцяє бути сонячною і холодної, означає, що стан схилів в Андоррі і стан снігу повинні залишатися хорошими.
Погода в США в горах, стан схилів на курортах Аляска (Alyeska), Вейл (Vail) в штаті Колорадо і в штаті Каліфорнія
Курорт Аляска Alyeska (137/285 см) повідомив в середу, 1-го лютого, що у них випало 35 см свіжого снігу. На горі був сніжний шторм цілий день, і вони сподіваються, що він триватиме кілька днів. Снігопади на Алясці супроводжувалися сильними вітрами, так що буде потрібно якийсь час, щоб перевірити лавинне стан схилів в регіоні і забезпечити безпечне катання, перш ніж вони зможуть повністю відкритися знову. Погода в США в штаті Колорадо характеризувалася тим, що тут в останні дні не було будь-яких нових снігопадів, але очікується, що сніг піде в п'ятницю, 3-го лютого. Гірськолижний курорт Вейл Vail (89 см) має менше снігу, ніж це можна було б очікувати в лютому, проте курорт повідомляє про відмінних умовах по всій горі. Невеликий снігопад пройшов в штаті Каліфорнія. Вони сильно потребують снігу, і 5 см, які випали в середу, 1-го лютого, по крайней мере, освіжать відкриті траси і зроблять катання тут більш приємним.
Погода в Канаді в горах, стан схилів на курортах Британської Колумбії
Курорти в Британській Колумбії в Канаді отримали більше всіх снігу на цьому тижні, тут випало близько 20 см, в більшості районів. Червона Гора Red Mountain (140/169 см) додала 15 см свіжого снігу в середу, 1-го лютого. Тут зараз хороша базова висота снігового покриву, всі зони гори є відкритими і катання тут дуже гарне. Така ж історія на курорті Big White (182 см), де 16 см свіжого снігу випало в середу. Вони вже кілька тижнів насолоджуються сніжним спортом і базові висоти снігового покриву тут наближаються до 2 метрів, гора знаходиться у відмінній формі. Погода на гірськолижному курорті Sunnier, як очікується, на тиждень вперед повинна залишатися досить холодною. Малий хели-скі район Skeena (600/900 см) має воістину дивовижне кількість снігу - дев'ять метрів на верхніх схилах гори. Вони отримали більше чотирьох метрів свіжого снігу за останні десять днів і тому мають величезну кількість снігу в горах. Можна очікувати, що тут буде відмінне катання на лижах і сноуборді.

Новости