Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Оденсе: назустріч казкам і Андерсену

По всьому Оденсе навіть прокладений спеціальний туристичний маршрут по місцях, пов'язаних з ним, у вигляді слідів черевиків По всьому Оденсе навіть прокладений спеціальний туристичний маршрут по місцях, пов'язаних з ним, у вигляді слідів черевиків. Як відомо, Андерсен був довготелесим чоловіком з величезним розміром взуття, який, до речі, точно відтворено в маршруті.

Слідуючи по його стопах, можна побачити головне в місті музей, присвячений письменнику, будинок його дитинства, церква, де проходила конфірмація, і багато іншого.

У музеї Андерсена можна простежити історію життя і творчості письменника. Тут дізнаєшся подробиці його дитинства, взаємин з жінками і нерозділене кохання (як відомо, особисте життя Андерсена не склалася, кажуть навіть, що він так і залишився незайманим), проблем і хвороб, що мучили його, подорожей і яскравих подій, які наповнювали життя письменника. Серед експонатів, наприклад, є навіть його зубний протез.

Серед експонатів, наприклад, є навіть його зубний протез

У музеї зібрана значна колекція книг Андерсена на більш ніж 150 мовами. Є тут і «Снігова королева» російською, надрукована під час блокади Ленінграда.

Під час екскурсії по музею Андерсен відкривається ще й з іншого боку. У письменника було прекрасне почуття гумору і здатність посміятися над собою, про що говорять деякі його знімки. Крім літератури він захоплювався мистецтвом - вирізав приголомшливі фігурки з паперу та малював. Його бурхлива уява виявлялося в багатьох іпостасях.

Також в музеї представлені його особисті речі, одяг, листи, начерки до казок, фотографії Також в музеї представлені його особисті речі, одяг, листи, начерки до казок, фотографії. Тут же відтворена кімната, в якій він жив в Копенгагені. Заходити сюди дозволяється тільки особливим особам і в особливих випадках. Наприклад, якось сюди запросили Джоан Роулінг під час її візиту в Оденсе. Всім іншим доводиться розглядати кімнату за склом або в збільшеному форматі на екрані планшета неподалік. В недалекому майбутньому в музеї обіцяють додати інтерактивності, щоб можна було ще більше відчути епоху письменника.

З купою нових знань вирушаємо в будинок Андерсена з відтвореними меблями, посудом і іншим начинням. Сім'я письменника жила дуже бідно, і в той час будинок, в якому жило ще чотири сімейства, знаходився в міських нетрях. Сьогодні ці нетрі виключно мальовничі, до того ж, це найстаріша частина міста, і, мабуть, сама атмосферна.

Наша наступна зупинка - Сад казок. Тут можна побачити відомий пам'ятник Андерсену, куди кожне 2 квітня, в день народження письменника, городяни приходять покласти квіти і заспівати кілька пісень.

Тут можна побачити відомий пам'ятник Андерсену, куди кожне 2 квітня, в день народження письменника, городяни приходять покласти квіти і заспівати кілька пісень

Недалеко від пам'ятника знаходиться причал, звідки влітку кожну годину відправляється річковий трамвайчик, який курсує по річці Оденсе. Він пропливає казково красиві пейзажі: будиночки, ніби зійшли з кращих фотографій журналу «Будинок і сад», квітучі дерева, доглянуті квіткові клумби і арки, повиті плющем. З 29 червня по 7 серпня до річковим круїзах додаються і дитячі театральні постановки за мотивами казок Андерсена.

На річковому трамвайчику зручно дістатися до зоопарку Оденсе, нехай і не пов'язаного з Андерсеном, але, безумовно, цікавим для відвідування. Ну що може бути такого особливого в зоопарку, скажете ви. Як варіант, годування жирафів! На такий атракціон, який проходить кожен день о 11.30, обов'язково потрібно записуватися.

Милі створіння з величезними очима, пухнастими віями і довгим шорстким язиком підкорюють з першого погляду, причому і дітей, і дорослих Милі створіння з величезними очима, пухнастими віями і довгим шорстким язиком підкорюють з першого погляду, причому і дітей, і дорослих. На початку необхідно продезінфікувати руки, щоб тварина не захворіло. А далі можна пригостити жирафів зеленими гілками і кормом. Головне - тримати гілку міцно, адже сил у жирафа досить, щоб поцупити годує слідом за собою в загін.

Любителі сафарі можуть залишитися в зоопарку на ніч в наметі: прекрасна можливість подивитися на зоопарк «за лаштунками».

Якщо проїхатися по річці трохи далі зоопарку, можна доплисти до Фюнской села - музею під відкритим небом, де відтворена сільське життя часів Андерсена. Сільська школа, будинок пастора, ферма з коровами, кроликами і овечками, мальовнича млин - тут панує незвичайне єднання з природою і умиротворення.

Сільська школа, будинок пастора, ферма з коровами, кроликами і овечками, мальовнича млин - тут панує незвичайне єднання з природою і умиротворення

На території села, теж в автентичному старому будинку, відкритий відмінний ресторан скандинавської кухні Sortebro Kro. Місце, до речі, не туристичне, а навпаки любимо місцевими жителями і вважається правильним для важливої ​​події.

Всього в 30 хвилинах їзди на машині від Оденсе є ще одне must-see - замок Егесков. Тут приємно прогулятися вздовж вікових дерев і зелених лабіринтів, як у Версалі. Навесні в садах висаджують тюльпани, потім запашні троянди. Середньовічний замок оточений ровом - все, як годиться.

Велика ймовірність зустріти рассекающего на сігвеї пана в лицарських обладунках - це сам господар замку і справжній герцог, який до цих пір живе тут разом з дружиною.

Замок цікавий не тільки своїми багатими і мальовничими угіддями, але також і внутрішнім оздобленням. Тут представлена ​​виставка ретро-машин, мотоциклів, велосипедів, старовинних суконь та антикварного посуду. Ну і, звичайно, не можна пройти повз найбільшого лялькового будиночка в усьому світі.

Як і у всій Данії, в замку приділено окрему увагу до дітей, для яких на території Егесков влаштований цілий світ з дитячим майданчиком, прокатом сігвеях і іграми на свіжому повітрі.

Як ви вже, напевно, зрозуміли, дуже вдалий час приїхати на батьківщину Андерсена - літо. І не тільки тому, що в цей час тепло і опади менш вірогідні, але і через велику кількість цікавих подій. З червня перед музеєм Андерсена в невеликому саду щотижня проходять дитячі вистави за мотивами казок.

З 16 по 23 серпня цього року в третій раз пройде фестиваль Андерсена - масштабна подія з 600 заходами, серед яких циркові, театральні та музичні виступи, перформанси, виставки та багато іншого. Також в серпні гостей міста чекає міжнародний кінофестиваль, найбільший в Данії, в якому майже завжди беруть участь російські картини (24-30 серпня).

Також в серпні гостей міста чекає міжнародний кінофестиваль, найбільший в Данії, в якому майже завжди беруть участь російські картини (24-30 серпня)

Чим ще зайнятися в Оденсе: музей Tidens Samling , Де можна побачити побут простих людей, починаючи з початку 20 століття, і навіть приміряти пару суконь того часу, Brandts , Де проходять виставки сучасного мистецтва, Jernbanemuseet - величезний музей залізниць, де збереглися одні з перших поїздів, що з'явилися в Данії.

Де зупинитися: готель First Grand Hotel Odense з бджолиної ферми на даху.

Де поїсти: Pasfall , Sortebro Kro , Café Filosoffen , Den Gamle Kro .

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости