Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Норвегії заборонять напівавтоматичну зброю

  1. Орфографічна помилка в тексті:

28 лютого 2018, 13:10 Переглядів: 28 лютого 2018, 13:10 Переглядів:   Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia.

Норвегія планує заборонити застосування напівавтоматичного вогнепальної зброї з 2021 року.

Про це повідомляє The Local.

Пропозиція про заборону такого виду зброї норвезький уряд представило ще в минулому році.

"Сьогодні стало зрозуміло, що парламентська більшість підтримує пропозицію уряду. Тому в Норвегії буде заборонено використання напівавтоматичної зброї", - заявив у вівторок член постійного комітету парламенту з питань судових справ Петер Фролов.

Рішення про заборону, яке вступить в силу в 2021 році, прийнято на тлі відновлення дебатів по напівавтоматичної зброї в США після стрільби в школі Флориди, в якій 14 лютого загинуло 17 учнів і вчителів .

Нагадаємо, 22 липня 2011 озброєний напівавтоматичною гвинтівкою і пістолетом Андерс Брейвік вбив в Норвегії 69 осіб, більшість з яких були підлітками, відвідували молодіжний табір Лейбористської партії.

У 2012 році комісія, яка проводила оцінку цієї атаки, закликала заборонити використання напівавтоматичної зброї.

"Це рішення дуже добре, навіть якщо воно прийнято з запізненням", - сказала керівник групи підтримки жертв Лізбет Крістін Ройнленд.

Законопроект про заборону зброї допускає кілька винятків, зокрема для спортивної стрільби. Зволікання зі створенням законопроекту пов'язана з тим, що в Норвегії напівавтоматичну зброю використовують багато мисливців.

Нагадаємо, Брейвік, який убив у 2011 році 77 осіб, в серпні 2012 року був засуджений до 21 року ув'язнення. Термін може бути продовжений, якщо влада визнає, що Брейвік раніше являє загрозу для суспільства.

Зміст терориста у в'язниці обходиться Норвегії більш ніж в півмільйона євро в рік. Про це заявив генеральний прокурор Норвегії Фредрік Сейерстед в суді. "Потрібно близько 5 мільйонів крон (550 тисяч євро) на рік, щоб забезпечити в відділенні, де його утримують, високий рівень охорони", - сказав він.

Перебуваючи в ув'язненні, Брейвік в офіційному порядку змінив своє ім'я та прізвище . Тепер ім'я Брейвіка звучить як Фьотольф Хансен. За словами адвоката засудженого, він не має інформації про те, з якою метою терорист прийняв таке рішення.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Норвегія першої в Європі повністю заборонить напівавтоматичну зброю". інші Євросоюз дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости