Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Музей анатомії Делма-Орфила-Рувьер, Париж. Готелі поруч, фото, відео, як дістатися - Турістер.Ру

  1. Відгуки туристів
  2. Інші музеї Парижа

Музей Делма-Орфила-Рувьер - це музей анатомії, який розташований на дев'ятому поверсі медичного факультету Університету ім. Рене Декарта (Париж V) за адресою вулиця Сент-Пер, 45 (rue des Saints-Pères) в 6-му окрузі Парижа. Це найбільший анатомічний музей у Франції, він відкритий по вівторках і четвергах, відвідування тільки за попереднім записом.

Музей зародився в 1794 році, коли професор анатомії Оноре Фрагонар почав збирати зразки для нового анатомічного кабінету Паризького медичного факультету. Хоча в місті існували і більш ранні аматорські колекції, в тому числі понад 1000 воскових анатомічних моделей, заповіданих Жаном-Батистом Сю Школі витончених мистецтв, ці ранні колекції були втрачені в ході французької революції.

Анатомічна колекція кабінету була значно реорганізована і розширена Матьє Орфила. Призначений на посаду декана медичного факультету в 1832 році, Орфила в 1844 році заснував музей, який офіційно відкрився в 1847 і був названий на його честь, Музей Орфила. До 1881 року в музеї налічувалося майже 4500 експонатів.

На жаль, на початку XX століття музей знаходився в напівзруйнованому стані. Як розповідається на веб-сайті музею, дорогоцінні воскові моделі Ломоньера були використані для освітлення, і в даний час залишилися лише кілька експонатів, що колись входили в каталог Уеля. У 1947 році професор Андре Делма зробив спробу відновити і значно розширити Музей Орфила, приєднавши його до Музею Рувьер. Починаючи з 1953 року, музей займає просторі виставкові зали та галереї дев'ятого поверху медичного факультету.

Сьогодні в музеї знаходяться близько 5 800 експонатів з анатомії людини і тварин. Тут є широкий спектр анатомічних зразків, в тому числі маленька мавпочка, забальзамоване Фрагонару в 1797 році; виконані Полем Брока моделі мозку птахів, ссавців і людини, в тому числі мозку дітей, злочинців і представників різних рас; також в музеї знаходиться модель мозку самого Поля Брока.

Препарати з порівняльної анатомії рептилій і птахів; виливки голів злочинців, страчених в XIX столітті; колекція черепів божевільних з божевільних будинків; великий розділ, присвячений різним стадіям зростання скелета, спланхнологія (препарати печінки, серця, легенів і трахеї) і зразки внутрішніх органів і великих судин людського тіла; експозиції, присвячені патологій мозку у щурів, лімфатичних системам, структурі нирки, трахеї, стравоходу і печінки. Тут також зберігається колекція Шпітцнера - знаменитий набір анатомічних моделей з воску, що відноситься до XIX століття.

Відгуки туристів

Ще немає відгуків.

Інші музеї Парижа

Музей Делма-Орфила-Рувьер - це музей анатомії, який розташований на дев'ятому поверсі медичного факультету Університету ім

136 туристів було тут

Жоден музей світу не може зрівнятися за популярністю з Лувром, який щорічно відвідують близько 10 ...

31 турист був тут

Музей д'Орсе (Орсе) - це музей образотворчих і прикладних мистецтв в Парижі на лівому березі річки Сена. Музей ...

22 турістa були тут

Музей Собору Паризької Богоматері - невеликий музей, присвячений Собору Паризької Богоматері ...

13 туристів було тут

Розташований в самому центрі міста, недалеко від Опери Гарньє, музей парфумів Фрагонар є обов'язковим місцем ...

11 туристів було тут

Музей Родена в Парижі - це велике зібрання робіт і колекцій знаменитого французького художника Огюста ...

9 туристів було тут

Люксембурзький музей в Парижі знаходиться на території Люксембурзького саду. Він був першим французьким художнім ...

9 туристів було тут

Музей армії - паризький музей, що знаходиться в Будинку Інвалідів. Спочатку побудований Людовіком XIV (Louis ...

7 туристів було тут

Музей Оранжереї - художня галерея імпресіоністської і постімпрессіоністской живопису, розташована ...

Новости