Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Конопля в Чехії: можна купити і тільки дивитися очима

Власник компанії «Natural Technologies» Міхал Якеш з першого січня цього року відкрив магазин, в якому вперше в Чехії продаються насіння конопель, імпортовані з Голландії.

- Ось зовсім недавно був процес з пенсіонеркою Либуше Бриндовой, яка постала перед судом, тому що використовувала коноплю в якості лікарського засобу. Вона зізналася, що вдихає подрібнену в порошок марихуанну, тому що це допомагає їй від астми і артриту ...

Либуше Бриндова (Фото: ЧТК)   «Так, так, про процес пані Бриндовой ми знаємо, і вболівали за неї, я з нею підтримую зв'язок Либуше Бриндова (Фото: ЧТК) «Так, так, про процес пані Бриндовой ми знаємо, і вболівали за неї, я з нею підтримую зв'язок. Вона була повністю виправдана за вердиктом суду. Інша справа, що, на жаль, наше законодавство просто не робить можливим вирощування конопель в достатній кількості. Знову ж таки, якщо у людини розсіяний склероз або Альцгаймер, і він буде вирощувати коноплю, щоб виготовити собі конопляну мазь для лікування, думаю, чеська поліція переслідувати його не буде. Але це, звичайно, тільки моя думка. Можливо, суддя б вирішив інакше ».

- Пані Бриндова вирощувала 29 кущів. А якщо у людини на підвіконні три?

«Від одного до п'яти - це правопорушення, від п'яти переслідується в кримінальному порядку. Це як якщо б ви неправильно припаркували машину, але при цьому нікому не завадили, штраф буде для вас, скажімо, 200 крон. А якщо ви пріпаркуете на пішохідному переході, наприклад, штраф вже буде 500 крон. Теж саме. Якщо у кого-то одну рослину, випадково це виявиться, і поліція взагалі буде хотіти це вирішувати, то штраф буде, «Від одного до п'яти - це правопорушення, від п'яти переслідується в кримінальному порядку Фото: ЧТК наприклад, 500 крон. Якщо цих рослин у нього буде п'ять, то штраф може бути, наприклад 2500 крон. Не знаю, ще такого в нашій країні не було прецедентів, закон занадто свіжий ».

- А вам не здається, що в цьому світі продавати насіння - нелогічно?

«Світ повний чудових речей, до цього нам всім вже треба звикнути. Абсолютно безперечно медичне вплив конопель. Тому як тільки стало законно насіння продавати, я вхопився за цю можливість і перший в Чехії став дистриб'ютором. У мене просто це товар, за який я сплачую податки, ПДВ. Весь цей бізнес функціонує так, як якщо б я продавав що завгодно інше, наприклад булочки ».

- А як це виглядає в інших європейських країнах?

«Наскільки я знаю, всюди, крім Німеччини, насіння конопель вільно продаються в будь-якій європейській країні. У Голландії, Бельгії, Іспанії, Австрії, Франції. У Чехії з першого січня. У Словаччині теж не можна ».

Наш другий співрозмовник капітан Міхал Гаммер з Національного протинаркотичний центру обурений тим, що журналісти роблять з Праги східний Амстердам.

«Марихуана - так, люди у нас чомусь вважають, що її можна легко вживати і нічого за це не буде. Це не так. Це неправильна інтерпретація наших ЗМІ про те, які зміни приносить новеллізація кримінального кодексу в 2010 році. Були такі величезні заголовки в газетах «Тепер легально!», Це абсурд ».

- А чому до цього дійшло, вибачте?

«Тому що якщо якийсь журналіст не в змозі запитати, як насправді йдуть справи і потім пише свій репортаж в такому дусі, люди вірять. З початку нового року ми поговорили вже з 40 іноземними журналістами, кожному окремо цю проблему намагалися пояснити. Ця думка поширилося по всій Європі, що Прага тепер східний Амстердам ».

- Що ж змінилося з нового року?

Таблиця, яка діє з нового року, визначає тільки різницю між адміністративним порушенням і кримінальних діянням. Це означає, що та кількість, яка там прописано, однаково для поліції, судів, і інших компетентних органів. До цього було так, що у всіх були різні таблиці. Могло бути так, що людина має десять грам марихуани у себе в Остраві, і ще в десять грам в карів Варах, його могли судити по різних таблицях. В Остраві це вважалося б порушенням, а в Варах - злочинним діянням. Тепер таблиця єдина. Що стосується кількості, то воно відповідає нормальним стандартам ЄС ».

- Ну ось з нового року, наприклад, можна продавати насіння конопель ...

«Потрібно сказати, що насіння конопель взагалі не забороненою речовина по закону номер 167 з 1998 року, це правда».

- Вам не здається, що тут присутній якась суперечність. Продавати і купувати можна, а вирощувати не можна?

«Ви говорите категорично, так не можна говорити. Ця людина природно насіння продасть, хтось їх купить. Але той, хто купує, повинен знати, що може купити і виростити, наприклад, п'ять кущів. А «Ви говорите категорично, так не можна говорити коли рослини виростуть, і він почне їх обробляти і сушити, це вже буде злочинне діяння, тому що там мова йде вже про виробництво ».

- А для чого інакше він би це насіння купував?

«Ну це його рішення, якщо хтось купить п'ять насіння за дві тисячі, то швидше за все, не стане їх молоти в хліб, правильно?»

- Ну правильно ...

«Так, він їх буде вирощувати, але повинен знати наслідки згідно із законом, ось і все».

- А як карається за законом виробництво?

«Параграф 285, вирощування рослин, що містять психотропну речовину. Якщо такої речовини в рослині більше, ніж 0, 3 відсотка, людина може бути покараний позбавленням волі на шість місяців, грошовим штрафом і конфіскацією майна ».

- Як поліція на практиці відноситься до того, що люди курять траву в парку, наприклад?

«Якщо хтось курить сигарету з марихуаною в публічному місці, то у нього її відберуть, проінспектують, поведуть його до поліцейської дільниці, опишуть ситуацію, що його застигли за цією справою, і цей випадок передається «Якщо хтось курить сигарету з марихуаною в публічному місці, то у нього її відберуть, проінспектують, поведуть його до поліцейської дільниці, опишуть ситуацію, що його застигли за цією справою, і цей випадок передається   Milion Marihuana March в Празі (Фото: ЧТК)   адміністрації населеного пункту, де людина прописаний Milion Marihuana March в Празі (Фото: ЧТК) адміністрації населеного пункту, де людина прописаний. Штраф можливий до 15 тисяч крон ».

- За один джойнт?

«Так»

- Але в Празі існують спеціалізовані бари, де можна курити марихуану легально, так?

«Дивіться, бар - це публічне місце. Я не знаю таких барів, тому що це просто не можна, розумієте? Не можна по закону. Якщо хтось це робить, то це проти правил. Якщо ви прийдете в бар і закурите сигарету з марихуаною, ви робите протиправне діяння, це ясно? »

- Я тут читаю, що Чеська Республіка - лідер в Європі зі вживання марихуани, а за нею йде Іспанія, це так?

«Так, ЧР - перша в Європі».

- А чому кокаїн не поширений в Чехії, а в усій Європі - так?

«Ціна і доступність. Але у нас кокаїн з успіхом замінюється первитином. Це, як сказати, наш рідний наркотик, якщо так можна висловитися ».

А якщо у людини на підвіконні три?
А вам не здається, що в цьому світі продавати насіння - нелогічно?
А як це виглядає в інших європейських країнах?
А чому до цього дійшло, вибачте?
Що ж змінилося з нового року?
Продавати і купувати можна, а вирощувати не можна?
А для чого інакше він би це насіння купував?
«Ну це його рішення, якщо хтось купить п'ять насіння за дві тисячі, то швидше за все, не стане їх молоти в хліб, правильно?
А як карається за законом виробництво?
Як поліція на практиці відноситься до того, що люди курять траву в парку, наприклад?

Новости