Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Страйкбол: гри "покемонів" і джентльменів

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

24 грудня 2008, 7:16 Переглядів:

Фото В. Лазебника.

"Я можу взяти" зброю ", виїхати на вихідних в ліс, вбити масу народу, і жодна людина не постраждає", - це фраза належить не короткозорий маніякові, а любителю страйкболу - командно-військової гри, де "вогонь" ведеться з точних копій автоматів, пістолетів і невеликими (0,25 г) пластмасовими кульками. На відміну від пейнтболу, "кулі" не залишають слідів на одязі, і гравці з чесністю джентльменів повинні зізнатися, що в них потрапили. На тих, кого викрили в непорядності, вішається ярлик "Дункан Маклауд", і їх намагаються не допускати на ігри.

"Основа страйкболу - порядність і чесність, і багато в чому антуражності, - розповідає Олексій Суханов (Хог), який захоплюється цією грою з кінця 90-хх і фактично привіз його в Україну з Росії. - У багатьох командах учасники несуть на собі екіпіровки стільки ж , скільки і справжні солдати - 32-34 кг, намагаються, щоб обмундирування було точною копією справжнього, а то і купленим у реальних воїнів. у той же час трапляються гравці в джинсах, кросівках, з автоматом, перемотати скотчем, - таких називають "покемонами ", мультяшними супергероя ми, і бути таким, м'яко кажучи, не шанобливо. Забавно, що команди таких "супергравців", як правило, називається голосно і страхітливо, типу "Тайгерс Стіл".


Олексій Суханов (Хог): "Ти отримуєш божевільну порцію драйву і скидаєш негатив"

За словами Хога, є три поширених помилки з приводу страйкболу: що це спорт, це дешево і він безпечний (трапляються вивихи, переломи - гра все ж на пересіченій місцевості). "Тут немає елемента змагальності. Важливо виконати стоїть перед твоєю командою завдання, а не вбити якомога більше ворогів." Вхідний квиток "в страйкбол (вартість простого зброї і форми. - Авт.) Обійдеться приблизно в $ 200. Причому новачки можуть взяти комплект напрокат , на одну гру приблизно за 150 грн. ". До слова, найдорожча екіпірування - часів Другої світової. Щоб виглядати, як німецький солдат, треба витратити $ 5-6 тис. (Сам Хог на своє хобі витратив близько $ 20 тис). "У тих, хто займається реконструкцією Німеччини, вдома не висить портрет Гітлера, немає" Майн Кампф "під подушкою і вони не спалюють книги Гете, Шілер і Толстого. Це ігровий елемент - якщо всі будуть російські, то не буде з ким воювати", - пояснює Хог.

Як правило, у гри є сценарій - відштовхуються від збройних конфліктів минулих років (Югославія, Афганістан тощо). Розподіляти, хто за яку країну воює, не доводиться - уніформа сама визначає національність. Бувають і гри з альтернативної історії. Так, в жовтні "зіткнулися" НАТО і країни "Варшавського договору". Кількість учасників може досягати декількох сотень, для більшого ефект привозять танки, БМП та іншу військову техніку. "Не можна сказати, який елемент гри був найбільш яскравим - комусь сподобається атака, кому-то оборона. Але в підсумку ти отримуєш божевільну порцію драйву. Серед нас багато кадрових військових, працівників правоохоронних органів і не тільки. Ти забуваєш, що ти банкір , менеджер, комп'ютерний геній, ти солдатів і твоя задача виконувати накази командира, а вже повертаючись додому, ти стаєш сам собою ", - каже страйкболістов.

ЇХ гумор: ЧОРНИЙ ГРИБНИК І "ВІЛЬНА КАСА"

У страйкболі гра може йти добу і, сидячи ввечері біля вогнища, "бійці" труять байки про минулі "битвах". Ось деякі.

ЧОРНИЙ ГРИБНИК. Три години ночі. Територія військової частини, де сторонніх не може бути в принципі. Раптом з темряви з'являється фігура в чорному плащі. Причому людина крадеться від куща до куща. Його беруть в кільце. І перше, що він говорить гравцям: "Як пройти до автобуса?"

ЧЕРГА тапочок. Інша гра проходила на території військової бази, і одна з команд "помилилася дверима" - замість кімнати з партизанами потрапила в казарму зі сплячими солдатами. У відповідь на черзі з автоматів в страйкболістов полетіли тапочки.

"ВІЛЬНА КАСА". У момент початку атаки на одну сторону бази з іншого боку нудьгуючі гравці кричали: "Вільна каса, підходьте, вільна каса".

СПРАВЖНІЙ ДУНКАН. Один з гравців навідріз відмовлявся визнавати, що його вбили. "Все луплять, а йому нічого, вже в упор валимо, в голову, плечі, а він - перекид і знову типу живий. Навіть хотіли з ним сфоткаться - тому що це був справжній Дункан", - згадували потім хлопці.

ГРА ВЖЕ МИНУЛА! Один кулеметник зручно влаштувався у вікна напівзруйнованої будівлі. Побачивши ворога, відкрив по ньому вогонь. Ті ненадовго залягли, а потім встали і знову пішли в атаку. Ще одна чергу - той же результат. Ще чергу і крики: "Припини! Гра вже закінчилася!"

СМЕРТЬ ВІД мізинцем. За правилами, потрапляння в будь-яку ділянку на тілі вважається "невиліковним", з цього приводу навіть є приказка: "Смертельні поранення в задній правий мізинець трапляються і дуже образливі".

КРАЩІ ІГРИ 2008 РОКУ

"ЮГОСЛАВІЯ У ВОГНІ-2". В основу сценарію покладено події, які могли б відбуватися на Балканах 2-3 роки тому. Протягом усієї гри перевага була на боці сербів і підтримували їх українських "миротворців", але в підсумку перемогли "албанці" і "НАТО". "Військової техніки і піротехніки було до х ..., кілька БТР, вибухи було чутно по всьому полігону, а димові завіси піднімався до самого неба", - згадують учасники.

"Антуражності АФГАНИСТАН 2006". Влітку цього року під Києвом можна було побачити "справжніх" талібів (грали в цьому році, але моделювалися події 2006-го). "Війська НАТО" повинні були погасити хвилю міжусобних воєн між мирними жителями і бійцями Талібану. Але "закони гір" виявилися вище мирних ініціатив, східні воїни "змели з лиця землі" встановлений "миротворцями" блок-пост і вбили своїх "захисників".

СТАЛКЕР. Відтворювалася атмосфера однойменної комп'ютерної гри "STALKER Clear Sky (Чисте Небо)". Один день з життя Зони. Військові охороняли Зону від Сталкера. Загадкові артефакти, "смертельні" аномалії, кровожерливі монстри і, звичайно, сталкери, що борються з регулярними військами

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Страйкбол: гри" покемонів "і джентльменів". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Влад Абрамов

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

І перше, що він говорить гравцям: "Як пройти до автобуса?

Новости