Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в Амстердам

  1. Історія з географією
  2. Коротко про важливе


Тюльпани і вітряні млини, дерев'яні черевики і шалено смачна оселедець, вулиця червоних ліхтарів і павутина з сотень каналів - саме так середньостатистичний мандрівник уявляє собі тури в Амстердам. У голландської столиці є і чимало інших цікавих місць і пам'яток, а пригод на туристичну голову в місті на річці Амстел можна знайти незліченну кількість.

Історія з географією

Столиця Королівства Нідерланди розташована в місці впадання річок Ей і Амстел в Північне море. Місто буквально стоїть на воді, а тому за часів розквіту королівства в XVII столітті він виріс до одного з найбільш значущих портів в світі. Амстердам знаходиться на позначці двох метрів нижче рівня моря. Саме побудована тут в XIII столітті дамба, убезпечити місцевість від повеней, дозволила виникнути Амстердаму.
Три андріївських хреста на гербі міста символізують твердість, доблесть і милосердя його жителів, протягом багатьох століть відвойовувати у води територію і вирощують на ній прекрасні квіти і доброзичливих дітей.

Коротко про важливе

  • На помірний амстердамський клімат величезний вплив робить море. Північно-західний шквальний вітер - явище дуже часте, а тому під час осінніх або зимових турів в Амстердам важливо запастися теплим непродувною одягом. Термометри опускаються взимку до +3, а влітку демонструють +22 як середньої температури. Липень і серпень - самі дощові місяці, а найменша кількість опадів тут випадає в квітні.
  • Майже п'ять мільйонів мандрівників спрямовуються щорічно в тури в Амстердам. Для їх потреб в столиці Нідерландів відкриті сотні готелів самого різного рівня, майже половина з яких має 4 і 5 зірок на фасаді. Втім, готелі меншою зірковості тут цілком комфортні і не такі дорогі, як статусні. Якщо загальна ванна кімната не здасться мандрівникові неприйнятним умовою проживання, то він може вибрати і зовсім бюджетний хостел.
  • Головний транспорт в столиці Нідерландів - велосипеди. Їх тут не менше півмільйона. Вибрати такий спосіб пересування для екскурсій по місту під час туру в Амстердам - ​​розумне рішення. По вузьких вулицях і мостах над каналами не завжди можна проїхати на орендованому авто, та й вартість парковки його тут вельми негуманна.
  • В Амстердамі в 20 хвилинах їзди на електричці від головного вокзалу розташований аеропорт Схіпхол. Його унікальність полягає в тому, що злітно-посадочні смуги розташовані на місці осушеного ще в 1916 році озера. Черговий приклад твердості, доблесті і працьовитості місцевих жителів.

Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 09.02.2015


фотографії

Популярні статті



Новости