Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Амстердам: що подивитися і куди сходити в голландській столиці?

  1. До акі екскурсії відвідати?
  2. До уда з'їздити на цілий день?
  3. П рогулкі для романтиків і цінителів свободи
  4. культурні відкриття

Ч ем Амстердам так притягує туристів з усього світу? Питання цікаве. Хтось приїжджає, щоб долучитися до прекрасного, адже тут зібрано стільки шедеврів живопису і архітектури. Багатьох приваблює скандальна свобода і вседозволеність, притаманна не тільки Амстердаму, але найбільш яскраво проявляється саме в ньому. Одне вірно - це місто не залишить байдужим нікого.

Одне вірно - це місто не залишить байдужим нікого

Річка Амстел на заході. Фото: @ amsterdamandmore

До акі екскурсії відвідати?

Отже, ви в Амстердамі. З чого почати, куди піти, до чого придивитися? Все залежить від кількох факторів: наявності часу і ваших уподобань.

I amsterdam. Фото: @ wanderlustabout

Е слі ви вперше в місті, часу не так багато, і ви хочете використовувати його по максимуму, вирушайте в центр Амстердама. До речі, завдяки автомобілю ви зможете оглянути більшу кількість пам'яток і збережіть сили. На Музейній площі вас чекає фото у знаменитого напису I amsterdam. Ви побачите на власні очі Квартал червоних ліхтарів. Прогулянка по головній площі Дам з величним Королівським палацом і філією лондонського музею Мадам Тюссо. Подивіться, як зловісна і прекрасна Ауде Керк - Стара Церква, підлога якої є десятки тисяч надгробків амстердамців.

Забронювати індивідуальну екскурсію по Амстердаму:

https://www.sputnik8.com/ru/amsterdam/activities/12374-individualnaya-ekskursiya-po-amsterdamu-na-avtomobile-i-korablike

Е слі ви віддаєте перевагу пересуватися пішки, ми вже знайшли вам відповідну компанію . Приємний бонус до всіх амстердамським красот - рекомендації від столичних жителів і за сумісництвом гідів. Ви дізнаєтеся, де найкраще закуповуватися одягом і продуктами, а також в якому кафе найсмачніші булочки та інші корисні речі для кожного мандрівника в новому для нього місці.

Осінній Амстердам. Фото: @ amsterdamcentraal

А мстердам - ​​це сотні кілометрів каналів і понад 1500 мостів. Побувати в голландській столиці і не проплисти по її рукотворним річках - злочин. А ще Амстердам - ​​це казкові різнокольорові будиночки і припали до них набережні. Тільки уявіть, як красиво вони освітлені тисячами вогнів у вечірній час! Коли запаляться ліхтарі, і місяць зійде над містом - настає пора для чарівного подорожі по каналах Амстердама . Подивіться на столицю з води - можливо, цей ракурс сподобається вам найбільше.

П оклоннікам голландського пива припаде до душі екскурсія з аудіогідом на пивоварню легендарного бренду Heineken . Ви дізнаєтеся деякі секрети виробництва пінного напою, спробуєте його інгредієнти на стадії приготування, та й кінцевий результат - теж. Але це ще не все: екскурсію завершить розмірений вояж по столичним каналам на поромі.

До уда з'їздити на цілий день?

Зовсім поруч з Амстердамом збереглася старовинна, мало порушена сучасністю Голландія: середньовічні церкви і ратуші, даху з черепиці, душевні фестивалі-ярмарки та гостинність місцевих мешканців. Щоб перейнятися атмосферою, відвідайте Едам і Волендам : Море смачного сиру, плаваючий підвал, дари моря, музей кломпов (не плутати з клопами!), Напівзруйнована готична вежа - хіба не такий ви представляли справжню країну тюльпанів?

До акая Європа без замків? Подібні споруди в Нідерландах ви побачите на виїзної екскурсії в замки Замок Мюйдерслот і Де-Хара . Потужні стіни, що відобразили чимало атак, глибокі рови з розвідними мостами, а всередині - дивовижне зібрання лицарських обладунків, витонченої меблів і знаменитого Делфтського порцеляни. Любителі Середньовіччя і історичних романів будуть в захваті від подібної подорожі через століття.

Любителі Середньовіччя і історичних романів будуть в захваті від подібної подорожі через століття

Замок Де-Хара. Фото: @ tothefarfaraway

П рогулкі для романтиків і цінителів свободи

Увечері Амстердам особливо привабливий. Не секрет, що безліч людей приїжджає сюди, щоб побувати в Кварталі червоних ліхтарів. Адже все заборонене або не схвалює суспільством - цікаво подвійно. Якщо ви вирішили перейти на темну сторону, беріть з собою досвідченого і делікатного провідника . Він захопить вас за собою по лабіринтах людських пристрастей. Тут і широко відомі живі вітрини, і еротичний театр «Casa Rosso». Музей сексу і бутик презервативів, спейскейкі і цукерки з каннабісом. Вибирайте!

Якщо ви не любите кидатися в крайності і хочете провести темний час доби в комфортних умовах і при цьому оглянути визначні пам'ятки, вирушайте в романтичний вечірній круїз по старовинним каналах Амстердама. За келихом вина, пробуючи відмінний голландський сир, горіхи і маслини, ви помилуєтеся вечірньої панорамою міста, яка так різниться з денною.

Забронювати сиро-винну екскурсію по каналах Амстердама:

https://www.sputnik8.com/ru/amsterdam/activities/17723-syro-vinnyy-kruiz-po-amsterdamu

com/ru/amsterdam/activities/17723-syro-vinnyy-kruiz-po-amsterdamu

Музей сексу в Кварталі червоних ліхтарів. Фото: @ smokykikass19

культурні відкриття

Любіть живопис? Тоді ви приїхали в потрібне місце. ім'я Рембрандта чується в Амстердамі на кожному кроці. Неодмінно відвідайте будинок, де жив і творив художник, його останній притулок - Східну Церкву і, звичайно ж, Державний музей Нідерландів - Рейксмюзеум з шедеврами не тільки Рембрандта, але і інших, не менш чудових, голландських живописців.

М узей іншого генія, маргінального і несхожого ні на кого - Вінсента Ван Гога, також користується популярністю серед шанувальників образотворчого мистецтва. Художнику прожив недовге, але запам'ятовується життя, за яку встиг створити близько 850 картин. 200 з них зберігається в амстердамському музеї.

І нтересуетесь історією єврейського народу в Нідерландах ? Обов'язково зайдіть до Португальської синагогу - найбільшу в світі, прогуляйтеся по вулицях старовинного єврейського кварталу і відвідайте будинок-музей Анни Франк. В його стінах дівчинка разом з сім'єю переховувалася від переслідувань нацистів. Там було написано її знаменитий щоденник, оригінальні сторінки якого ви побачите в експозиції.

Будинок-музей Рембрандта. Фото: @ annldo

Хочете, щоб місто відкрив вам всі свої таємниці? Тоді доведеться витратити чимало сил і часу на його вивчення. Зате одного разу ви з гордістю скажете: «Я - Амстердам», і це буде правдою.

До акі екскурсії відвідати?
До уда з'їздити на цілий день?
З чого почати, куди піти, до чого придивитися?
До уда з'їздити на цілий день?
До акая Європа без замків?

Новости