Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Амстердам для дітей: знижки на переліт, пряник від Діда Мороза та безкоштовні музеї

Трансвестити, червоні ліхтарі і травичка - стереотипи про столицю Нідерландів з кожним роком стають міцнішими. Але ж крім цього тут є відмінний голландський сир, безліч тюльпанів і величезна кількість музеїв. Незважаючи на всі усталені шаблони Амстердам цікавий і дітям.

Як дістатися з Мінська в Амстердам? Де оселитися і відпочити з малюками? Чим це місто може здивувати маленьких туристів? Відповіді на ці та інші питання Holiday.by дізнавався у директора представництва авіакомпанії «Белавіа» в країнах Бенілюкс Миколи Тананайко.

by дізнавався у директора представництва авіакомпанії «Белавіа» в країнах Бенілюкс Миколи Тананайко

Микола Тананайко, директор представництва авіакомпанії «Белавіа» в країнах Бенілюкс

Прямий рейс і 261 євро в обидва боки

Полетіти в Амстердам можна прямим рейсом з Мінська. «Белавіа» літає в столицю Нідерландів 6 раз в тиждень: в усі дні, крім вівторка. Час в дорозі 2,5 години. Якщо заздалегідь потурбуватися про квитки, то малюки до 2 років зможуть злітати в обидва боки за 17 євро, діти до 12 - за 234 євро, дорослі - за 261 євро.

В низький сезон ми зовсім пропонуємо великі знижки. Якою буде ціна цієї осені сказати складно, але в цьому році з січня по квітень злітати в Амстердам і назад можна було за 199 євро.

Аеропорт Амстердама з філією Художнього музею та бібліотекою

Аеропорт Амстердама з філією Художнього музею та бібліотекою

Головний аеропорт Нідерландів Схіпхол часто називають аеропортом з атмосферою міста. Зручно тут буде всім. Пасажири з немовлятами знайдуть спеціальний зал, де можна переодягти, викупати або погодувати малюка. Старші діти зможуть пограти в залі Kids Forest, сходити на екскурсію в невеликий філіал Художнього музею або зайти в бібліотеку. Все це доступно для пасажирів безкоштовно.
Дістатися з Схіпхол в місто також не складе труднощів. Є кілька варіантів. Потяги в Амстердам відправляються кожні 5-10 хвилин із залізничної станції, яка розташована на першому поверсі аеропорту. Час в дорозі - 10-20 хвилин. Діти до 4 років подорожують на потягах безкоштовно, ціна квитка в одну сторону для дітей від 4 до 11 років - 2,50 євро, з 12 років і для дорослих - 5 євро.

Діти до 4 років подорожують на потягах безкоштовно, ціна квитка в одну сторону для дітей від 4 до 11 років - 2,50 євро, з 12 років і для дорослих - 5 євро

Поруч з терміналами розміщена стоянка таксі. Якщо вирішите скористатися послугами таксі, зверніть увагу на «зелене» електротаксі «Taxi Electric». Ціна - від 26, 25 до 33,75 євро (залежить від конкретного місця в місті, куди потрібно приїхати). Звичайні таксі приблизно на 5-10 євро дорожче.

Є можливість дістатися до центру Амстердама і на орендованому авто. Ціна залежить як від типу обраної машини (відрізнятися може в рази), так і від кількості днів оренди. Чим більше днів, тим дешевше обходиться оренда в перерахунку на добу. Крім того, є сезонність, яка теж впливає на ціну. Ті, хто часто користується орендованими авто, знає, що замовляти машину краще до приїзду, через інтернет.

Якщо хочете здивувати дітей, піднімайтеся на борт автобуса-амфібії Floating Dutchman. Він відвезе вас з аеропорту Схіпхол в центр міста. Потім зануриться в воду і продовжить подорож по каналах Амстердама в якості човна з нульовим балансом викидів вуглецю.

«Роттердам працює, Гаага править, а Амстердам - відпочиває»

Ця голландська приказка якнайкраще передає атмосферу міст. В Амстердамі дійсно є розваги на будь-який смак. Це місто не спить і не залишить байдужим ні дорослого, ні дитини.

Восени дітей чекає маса сюрпризів

Тут ніколи буде нудьгувати і восени. Тільки уявіть, яким барвистим стає місто, коли змінює колір листя на 400 тисячах дерев.

Тільки уявіть, яким барвистим стає місто, коли змінює колір листя на 400 тисячах дерев

Крім того, до 26 жовтня 2014 в столиці Нідерландів в Amsterdam EXPO проходить унікальна виставка сучасного скульптора Натана Савайі (Nathan Sawaya) під назвою The Art of the Brick. Тут представлено понад 70 робіт, зібраних з більш ніж мільйона блоків LEGO. Свій улюблений експонат зможе знайти як юний, так і дорослий мандрівник. Додатковий бонус для малюків - безкоштовний аудіогід і бланк з головоломками.

Додатковий бонус для малюків - безкоштовний аудіогід і бланк з головоломками

Ближче до кінця «Золотої доби» все голландські діти і мандрівники з інших країн зустрічають на вулицях Амстредама місцевого Санту - Сінтерклааса. Добрий чарівник разом з 600 помічниками припливає на пароплаві в порт Амстердама раз на рік і під час барвистого ходу через усе місто роздає діткам пепернотен (маленькі пряні печива). Він також приймає гостей у своїй тимчасовій резиденції, в Музеї мореплавства.

У кафе Амстердама немає каш, тут вони просто не популярні

В Амстердамі понад півтори тисячі кафе, і практично в кожному з них є дитяче меню. Однак не шукайте в кафе і ресторанах каші, в Нідерландах вони не популярні.

Однак не шукайте в кафе і ресторанах каші, в Нідерландах вони не популярні

Голландські діти і їх батьки на ланч зазвичай їдять бутерброди з смачного цільнозернового хліба з сиром (або шинкою) і овочами. Такі бутерброди подаються і в недорогих кафе уздовж каналів, і в вишуканих ресторанах. Середня ціна на таке блюдо - 3 євро.

З солодощів популярні стропвафлі. Цей десерт складається з двох тонких шарів тесту, запечених з начинкою з карамельного сиропу. Люблять діти і спекулас - пряне хрустке печиво.

У багатьох кафе ви знайдете великі тонкі млинці - Паннекук. Їх подають з різними сиропами, варенням або медом. Є також і зовсім маленькі млинчики - поффертьес. Їх зазвичай посипають цукровою пудрою.

Не залишить дітей байдужим і Appeltaart met slagroom - відкритий яблучний пиріг зі збитими вершками. Він подається холодним або теплим з кулькою ванільного морозива.

Дітям постарше, можливо, сподобається drop. Це дуже незвичайне на смак ласощі. Чорний мармелад або льодяник на основі солодкового кореня проводиться з різним смаком: від дуже солодкого до екстремально солоного.

Будинки-човна додають особливий колорит подорожі

З дітьми можна оселитися в апартаментах, але, ймовірно, цікавіше буде пожити в будинках-човнах. Вони додають особливий колорит подорожі і надають всі зручності.
Багато готелів пропонують послуги нянь, є можливість замовити номер із суміжною дверима або шведський стіл з дитячим меню.

З музеїв Амстердама діти не хочуть йти

Більше інших юні мандрівники люблять природничо-науковий музей NEMO. Тут можна дізнатися про устрій світу в інтерактивній формі. Адже до всіх експонатів музею не просто можна, а потрібно торкатися, крутити і вертіти їх, щоб зрозуміти, як вони влаштовані. Дітям до 4 років квиток - безкоштовний, з 4 років - 15 євро, студентам при пред'явленні ISIC - 7,50 євро.

Старші діти їдуть в Амстердам, щоб побачити музей мадам Тюссо. Тільки тут є можливість сфотографуватися з восковими фігурами Леді Гага, Рональдіньо, Джастіна Бібера. Квиток для дітей коштує 18 євро, для дорослих - 22 євро. Якщо купувати квиток онлайн, то дитячий обійдеться в 14,5 євро, а дорослий в 18,5.

Цікавим для дітей буде амстердамський зоопарк. В Artis Zoo проживає понад 8 тисяч крилатих, хвостатих і рогатих жителів. Ціна вхідного квитка для дітей від 3 до 9 років - 16,5 євро, від 10 років і старше - 19,95 євро.

Ціна вхідного квитка для дітей від 3 до 9 років - 16,5 євро, від 10 років і старше - 19,95 євро

Багато державні музеї в Амстердамі пропонують дітям безкоштовний вхід

Голландці трепетно ​​ставляться до дітей, їх утворення і розвитку. До багатьох державних музеїв вхід для юних мандрівників безкоштовний або зі значними знижками. Так, в музей Ван Гога діти до 12 років можуть проходити без квитка. Додатковий бонус для малюків - можливість спробувати себе в ролі мисливця за скарбами. На сайті музею можна також безкоштовно завантажити розмальовки за мотивами відомих картин художника і привнести в них свої кольори.

Рейкс музей і Стеделейк музей пропонують безкоштовний вхідний квиток для дітей до 18 років.

Амстердам - місто велосипедів

Дітям постарше, напевно, сподобається оглядати місто на велосипеді. Цей вид транспорту дуже популярний в столиці Голландії. Пункти оренди розташовані буквально на кожному розі, доведеться лише залишити невелику заставу (близько 50 євро). Вартість оренди - від 7 євро за 3 години, або від 12 євро на добу. У туристів навіть є можливість взяти напрокат дитячі крісла для велосипедів.

Амстердам взагалі давно називається містом велосипедів. Все темно-бордові доріжки в цьому місті призначені для двоколісного транспорту. Пішоходи можуть прогулюватися тільки за сірими територіями.

Вдосталь побігати і повеселитися можна в одному з парків Амстердама. Наприклад, в знаменитому Вонделпарке (Vondelpark). У невеликих ставках живуть качки, а на березі ви знайдете затишні місця для пікніків. Проводити час у парках туристи люблять всією сім'єю.

Нідерланди - популярний туристичний напрям серед білоруських туристів

Нідерланди в цілому і Амстердам зокрема досить популярний туристичний напрям. Для білоруських сімей подорож не обмежується тільки Амстердамом. Люди із задоволенням їдуть в парк Мадуродам в Гаазі або парк мавп Apenheul в Апельдорні. До речі, зоопарки є в кожній провінції Нідерландів, і всі вони відрізняються один від одного.

До речі, зоопарки є в кожній провінції Нідерландів, і всі вони відрізняються один від одного

Що стосується самостійних дитячих подорожей, то вони теж можливі. Авіакомпанія «Бєлавіа» надає таку послугу круглий рік, але користуються їй найчастіше під час канікул. Маленькі пасажири летять самі, а потім їх зустрічають батьки або родичі, у яких вони проводять канікули. Діти у віці від 5 до 11 років, які слідують без батьків і не довірені будь-кому з пасажирів, супроводжуються співробітниками компанії на всьому шляху проходження. Після прибуття рейсу малюків передають особі, призначеній для їх зустрічі.

Як бачимо, стереотип про те, що в Амстердам краще їхати без дітей, невірний. Столиця Нідерландів готова радувати маленьких мандрівників. Причому, не тільки розвагами, а й смачними національними стравами.

Фото з особистого архіву Миколи Тананайко

Дитячий відпочинок на Holiday.by

Недорогі тури в Нідерланди на Holiday.by

Цікаве по темі:

I Amsterdam. Ігри по-дорослому

Незабутній парад квітів пройде в Нідерландах

Незабутній відпустку. Частина 1. Амстердам

Як дістатися з Мінська в Амстердам?
Де оселитися і відпочити з малюками?
Чим це місто може здивувати маленьких туристів?

Новости