Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Паризькі ресторани, знайомі нам по кіно

Французька столиця завжди притягувала до себе представників «сьомого мистецтва». Тому є досить-таки просте пояснення - Париж володіє своєрідним шармом, що створює особливу атмосферу як в житті, так і в кадрі. Тут кожен день знімається кіно, в якому часто задіюються кафе і ресторани міста. Дуже часто після виходу чергового кіношедеври на екрани, заклад, що з'являється у фільмі, стає вельми популярним. Про таких ресторанах, які ви звичайно дізнаєтеся, і піде мова.

Про таких ресторанах, які ви звичайно дізнаєтеся, і піде мова

Bistrot La Renaissance «Вони перевернули район з ніг на голову і обклеїли фасади будівель плакатами часів Другої Світової війни. Вони провели в ресторані кілька днів, щоб зняти сцену, яка займає у фільмі всього кілька хвилин! », - згадує зйомки« Безславних виродків »директор ресторану Валеріан Гальвес. Бістро, розташоване в декількох хвилинах ходьби від Порт-де-Кліньянкур, в 18 окрузі в північній частині Парижа, вибирав для зйомок особисто Квентін Тарантіно. «Bistrot La Renaissance» було відкрито в 1903 році і збереглося практично в первозданному вигляді. Обстановка закладу, яка повертає відвідувачів і глядачів за часів Прекрасної епохи, стала причиною того, що кіношники полюбили це закладу і часто використовують його в якості декорацій. «Bistrot La Renaissance» з'являється у фільмах за участю Ромі Шнайдер, Джейн Біркін, Сема Шепарда, Шарлотти Генсбур і Клода Шаброль.

«Bistrot La Renaissance» з'являється у фільмах за участю Ромі Шнайдер, Джейн Біркін, Сема Шепарда, Шарлотти Генсбур і Клода Шаброль

Café des 2 Moulins До виходу в прокат фільму «Амелі» повна назва якого звучить як «Незвичайна доля Амелі Пулен», розташоване на Монмартрі кафе «Café des 2 Moulins» було пересічним. Але, починаючи з 2001 року, в кафе спостерігається справжнє паломництво. Відвідувачі буквально ломляться у двері «Café des 2 Moulins» тільки для того, щоб зробити там Селфі. З часу проведення зйомок інтер'єр кафе абсолютно не змінився. Якщо не брати до уваги розвішаних на стінах плакатів Одрі Тоту, яка зіграла Амелі, зараз в кафе все виглядає так само, як у фільмі.

Якщо не брати до уваги розвішаних на стінах плакатів Одрі Тоту, яка зіграла Амелі, зараз в кафе все виглядає так само, як у фільмі

Moulin Rouge Кабаре "Мулен Руж" було відкрито в районі, відомому тим, що тут працювали представниці найдавнішої професії, але з часом воно перетворилося на символ Міста Світу. Неважко зрозуміти, в яких фільмах зустрічається «Moulin Rouge» - в кіно про кабаре. На сцені і в залі «Мулен Руж» знімалися Рене Клер, Джон Х'юстон, Жан Ренуар, Хосе Феррер, Жан Габен, Марія Фелікс і багато інших відомих акторів. Один з останніх фільмів, в якому з'являється знамените кабаре, так і називається - «Moulin Rouge». Головні ролі в картині виконують Еван МакГрегор і Ніколь Кідман. Якщо вам пощастить потрапити в «Мулен Руж», де ви будете насолоджуватися канканом, шелестінням пір'я і спідниць, згадайте про те, що в цьому році кабаре виповнюється рівно 125 років.

Якщо вам пощастить потрапити в «Мулен Руж», де ви будете насолоджуватися канканом, шелестінням пір'я і спідниць, згадайте про те, що в цьому році кабаре виповнюється рівно 125 років

Le Square Trousseau Вважається, що тут готують кращі в Парижі яйця Бенедикт, але в ресторан «Le Square Trousseau», розташований поруч з Бастилією, приходять не тільки заради цієї страви. У ресторані зберігся інтер'єр арт-деко, такий же, яким він був на момент відкриття. Тут як і раніше панує спокійна атмосфера, яка сприяє тому, що в «Le Square Trousseau» є певна кількість завсідників. Оксамитові гардини, світильники, дзеркала і приголомшливий кави подобаються не тільки парижанам, але і режисерам, періодично знімають «Le Square Trousseau» в своїх фільмах. Так, інтер'єр кафе можна побачити у фільмі «Le Père Noël est une ordure» - «Дід Мороз - відморозок».

Так, інтер'єр кафе можна побачити у фільмі «Le Père Noël est une ordure» - «Дід Мороз - відморозок»

Hôtel du Nord Цей заклад обожнювали сценаристи і режисери культових фільмів 30-х років. Ресторан знаходиться поруч з набережної, і ви можете влаштуватися за столиком прямо на вулиці і дивитися на те, як по каналу пропливають суду, або ж всередині «Hôtel du Nord», де панує атмосфера довоєнного періоду. У 1938 році Марсель Карне зняв фільм за сюжетом роману Ежена Дабі, який був названий на честь мета проведення зйомок - «Hôtel du Nord».

У 1938 році Марсель Карне зняв фільм за сюжетом роману Ежена Дабі, який був названий на честь мета проведення зйомок - «Hôtel du Nord»

Aux folies Перехрестя вулиць, на якому розташований ресторан «Aux folies», - це епіцентр життя китайського району. Тут, на північному сході Парижа, крім представників східних країн, живуть вихідці їх Північної Африки і країн Близького Сходу, тому для опису атмосфери, що панує в «Aux folies» та інших подібних закладах, найкраще підійде вираз «культурний синкретизм». Коли «Aux folies» тільки відкрився, а сталося це майже сто років тому, він був не тільки рестораном, але і кабаре, на сцені якого виступали Моріс Шевальє і Едіт Піаф. Пізніше ресторан почав зустрічатися в фільмах, наприклад, в «Belleville», назва якого співзвучна з найгучнішим районом Парижа - Бельвіль.

Пізніше ресторан почав зустрічатися в фільмах, наприклад, в «Belleville», назва якого співзвучна з найгучнішим районом Парижа - Бельвіль

Le Train Bleu Цей ресторан знаходиться в залі Ліонського вокзалу, побудованого в 1900 році. Він був створений спеціально для британських мандрівників, що прямують на Французьку Рів'єру. Окрасою інтер'єру ресторану займалися кращі художники того часу: Франсуа Фламенго, Альберт Меньян і Анрі Жерве. На відкритті ресторану був присутній президент Франції Еміль Лубе, а пізніше публіку розважав знаменитий тенор Луїс Маріано. «Le Train Bleu» є одним з найдорожчих ресторанів Парижа, але це не завадило Роуену Аткінсон (Містер Бін) зіграти тут одну зі своїх найсмішніших сцен.

«Le Train Bleu» є одним з найдорожчих ресторанів Парижа, але це не завадило Роуену Аткінсон (Містер Бін) зіграти тут одну зі своїх найсмішніших сцен

Kong Цей ресторан не з'являється у фільмах, але він знаходиться поруч з Мостом Мистецтв, відомим тим, що на його перилах закохані парочки вішають замки, ключі від яких вони викидають в воду. Саме тут Керрі з «Сексу у великому місті» пристрасно цілувалася в одній з останніх серій знаменитої мильної опери. Оформленням тераси ресторану займався сам Філіп Старк, а оскільки «Kong» знаходиться на даху будівлі Kenzo, стає зрозуміло, чому його інтер'єр виконаний в японо-футуристичному стилі. Це, а також приголомшливий вид на Сену - ось дві вагомі причини того, що провести хоча б один вечір ви повинні саме тут.

Це, а також приголомшливий вид на Сену - ось дві вагомі причини того, що провести хоча б один вечір ви повинні саме тут

Le Polidor Розташований на тихій вуличці в Рів Гош "Le Polidor» був хорошим, але не дуже популярним рестораном, поки в 2011 році не відбулася прем'єра фільму Вуді Аллена «Північ у Парижі». Зараз про це нагадує закріплений на двері ресторану плакат з обірваними краями і автографом директора картини, а також щодня прибувають сюди натовпи туристів. «Le Polidor» був відкритий в 1845 році і зберіг свій первісний вигляд. Меню ресторану написано на табличках, встановлених на столах. Самі столи і стільці стоять так щільно, що між ними потрібно протискуватися, а офіціанти закладу можуть скласти конкуренцію по хамству радянським продавщиць. Однак це не заважає ресторану приймати таку кількість відвідувачів, що вільний столик іноді доводиться чекати по півгодини.

Однак це не заважає ресторану приймати таку кількість відвідувачів, що вільний столик іноді доводиться чекати по півгодини

Les Deux Magots Це кафе, розташоване в Сен-Жермен-де-Пре, пов'язане здебільшого з інтелігенцією і культурою, а не з кіно - тут любили посидіти Симона де Бовуар і Жан-Поль Сартр. Разом з тим «Les Deux Magots» з'являвся в доброму десятку фільмів, в тому числі в «Матусі і повії», «Пригодах рабина Якова», «Семінарі» і одному з найпопулярніших французьких фільмів у світі - «Недоторканні». У стрічці зображуються взаємовідносини між прикутим до інвалідного крісла французом Філіпом і його помічником - сенегальцем по імені Дрисс. В «Les Deux Magots» Філіп і Дрисс пили каву з тарт татененом.

В «Les Deux Magots» Філіп і Дрисс пили каву з тарт татененом

Le Pershing Hall - це готель, розташований в будівлі XVIII століття будівлі в Золотому трикутнику на Єлисейських полях. Готель був названий на честь генерала Джона Першинга, який жив тут в 1917 році під час перебування американських військ в Парижі. Тоді в будівлі розміщувалася штаб-квартира американського легіону. Коли будівля вирішили перетворити в готель, в ньому була проведена реконструкція, в результаті якої інтер'єр перетворився в справжню казку. Особливо вражаюче виглядає внутрішній двір готелю, оформлений відомим ботаніком Патріком Бланом. Тут же знаходиться ресторан, в якому знімалися сцени з фільму «Маленькі секрети» Гійома Кане (2011 рік).

Тут же знаходиться ресторан, в якому знімалися сцени з фільму «Маленькі секрети» Гійома Кане (2011 рік)

Le Grand Vefour Це храм французької гастрономії і один з кращих ресторанів Парижа. Він був відкритий в 1784 році і брав таких знаменитих гостей, як Наполеон і Жозефіна, Віктор Гюго, Оноре де Бальзак і Коко Шанель. Останній фільм, зйомки якого проходили в «Le Grand Vefour», називається «Коко до Шанель». Ціни в «Le Grand Vefour» просто зашкалюють. Дегустаційне меню варто 98 євро, а якщо ви замовите ще й вино, приготуйтеся викласти близько 250 євро. Столиків тут небагато, всього дюжина, а простому туристу потрапити в це ексклюзивне заклад прямо з вулиці навряд чи вдасться, якщо, звичайно, ви не ходите НЕ екскурсії в смокінгу. Зате обслуговування в ресторані бездоганне.

Зате обслуговування в ресторані бездоганне

Maxim's У будинку під номером 3 на Королівській площі розташований, мабуть, найвідоміший паризький ресторан, включений в список історичних пам'яток міста. «Maxim's» був відкритий в 1893 році і прийняв величезну кількість знаменитостей. Тут знімалися епізоди до фільмів «Шері» Стівена Фрірза, «Здрастуй, смуток!» Отто Премінджера і «Північ у Парижі» Вуді Аллена. Після відвідування ресторану можете заглянути в сусідній сувенірний магазин і купити що-небудь на пам'ять про візит сюди.

Після відвідування ресторану можете заглянути в сусідній сувенірний магазин і купити що-небудь на пам'ять про візит сюди

Café de la Paix Кут площі Опера і бульвару Капуцинів є одним з найбільш багатолюдних місць Парижа - саме тут проходять усі туристи, які прямують у 9-й округ. Також це місце відоме тим, що тут знаходиться Опера Гарньє, тобто з ним пов'язана велика кількість історій з життя акторів, критиків і літературних персонажів. У 1862 році тут було відкрито кафе «Café de la Paix», вишуканий інтер'єр якого зберігся донині. Мабуть інтер'єр, а також те, що в «Café de la Paix» знімалися сцени багатьох фільмів, є єдиними причинами для того, щоб заглянути в кафе. Страви тут не відрізняються якістю, ціни непомірно високі, а офіціанти, здається, вчилися там же, де і працівники «Le Polidor». Останній раз «Café de la Paix» засвітилося на екрані у фільмі «Час пік 3» з Крісом Такером і Джекі Чаном.

Останній раз «Café de la Paix» засвітилося на екрані у фільмі «Час пік 3» з Крісом Такером і Джекі Чаном

Chalet de la Grand Cascade Відвідування Булонського лісу стане хорошим епілогом до цього гастрономічного подорожі. Тут знаходиться «Chalet de la Grand Cascade» - ресторан, розташований в будівлі XIX століття, яке раніше було мисливським будиночком Наполеона III. Цей ресторан обрав для зйомок фільму «Денна красуня» (1967 рік) Луїс Бунюель. Романтична сцена за участю Катрін Деньов знімалася поруч з водоспадом, від якого і пішла назва Булонського лісу. «Chalet de la Grand Cascade» - це прекрасне заклад, в якому види, обслуговування та якість їжі ні в чому не поступаються один одному.

Детальніше про турах і подорожі по Франції

Новости