Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Криму 2018: чому росіяни розчарувалися, ціни в Криму, фото, відео, Оглядач 30 серпня

  1. Їдуть і стоять в чергах
  2. Дивіться відео на тему
  3. Заробляли на колесах
  4. намагаються обдурити
  5. Їдуть бюджетні туристи

Після відкриття Кримського моста на окупованому півострові очікували туристичний бум. Російська влада запевняли - Крим відвідали від трьох до п'яти мільйонів туристів. Однак сувора реальність показала, що далеко не всі проблеми вирішує міст.

Хамство, покинута інфраструктура, недоглянуті пляжі і жахливі пробки на дорогах - все це лише розчарувало відпочиваючих. Деякі з них відверто зізнаються - в наступний раз на півострів приїдуть хіба що років через десять.

Самі жителі Криму також залишилися не дуже задоволені - до них більше не їздять "грошові" клієнти. У кого є кошти на відпочинок, воліють Сочі, Туреччину, Іспанію ... А ось на півострові туристи відпочивають в наметах, везуть з собою продукти і не витрачаються на дорогі розваги. Детальніше - в матеріалі OBOZREVATEL .

Їдуть і стоять в чергах

За даними Державної прикордонної служби України, цього літа на територію окупованого півострова українці стали їздити трохи рідше. "У червні в'їжджають на півострів було менше на 6%, в липні - на 3%. Але даних про те - туристи це або ті, хто їдуть туди до родичів, у нас немає", - сказав OBOZREVATEL речник відомства Олег Слободян.

Що стосується черг на пунктах пропуску, то все відбувається в штатному режимі. "У нас на пункті пропуску черги шикуються, коли з боку Криму приїжджають російські журналісти. Їм російські прикордонники хочуть показати, що у нас тут черги, і вони спеціально затримують пропуск", - зазначив Слободян.

Аріна Черненко, яка майже щороку їздить на півострів до бабусі, розповідає, що на цей раз вони вирушили до Криму 24 серпня рано вранці. "Думали, буде з материкової боку чергу. Але ми пройшли пропуск буквально за годину. А вже на тому боці застрягли на 9 годин, були приблизно 60-е в черзі. Вода закінчилася, купити її там ніде, спека. Так що дісталися до Алупки вже до 2 години ночі ", - поскаржилася OBOZREVATEL Аріна.

Дивіться відео на тему

А ось директор центру розвитку туризму України Володимир Царук каже, що в'їжджати на півострів українці все-таки стали трошки більше. "Туристи або родичі - ми не знаємо. Більше стали туди їздити і росіяни. Але все одно до рівня 2012-2013 років - дуже далеко. Ціни на житло в основному зросли не набагато, це показник того, що у туристів вибір житла є. До того ж, західний і східний Крим абсолютно вільні. Причина - будівництво автостради "Таврида" створює пробки, і багато просто туди не доїжджають. По-друге, інфраструктура на півострові і сервіс не на кращому рівні. А люди все-таки вибирають сервіс ", - розповів нам Царук.

Заробляли на колесах

Головна проблема півострова в цьому році полягала в нашестя автомобілів. З відкриттям Кримського моста сюди стали їхати росіяни на своїх авто. Через це виникали конфлікти - вузькі вулички сіл і міст півострова не можуть витримати такого "набігу". І місцеві жителі просто різали колеса туристам на авто з російськими номерами.

Але заповзятливі кримчани навчилися на цьому ще й заробляти. Як написав у відгуках на сайті "Тонкощі туризму" росіянин Вадим Міхеєв, йому в Новому Світі на вузькій вуличці просто відкрутили ковпачки та спустили колеса. За повернення зажадали 5 тисяч рублів.

Після відкриття Кримського моста на окупованому півострові очікували туристичний бум

Спустили колеса і вимагали 5 тисяч рублів

"Тонкощі туризму"

"Машину я залишив навпаки пансіону" Олена ". Припаркувався як годиться, не під знаком, уздовж бордюру, так само як до мене це зробили не менше 10-12 автовласників. Вулиця вела до воріт бази відпочинку" Лукомор'я ". Стояв з 13:30 до 18:40. Поки ми гралися на пляжі і не соромлячись поповнювали бюджет цього чудового курортного селища, на машині викрутили два золотника, щоб спустити колеса (і все 4 ковпачка заодно). За повернення золотників хотіли 5 тисяч! Нібито водовозка (яких як з'ясувалося всього дві, і одна стояла в 100 м від місця подій), яка їхала в "Лук Оморов "не змогла проїхати", - описує Вадим.

Зрештою покоївка пансіонату несподівано знайшла золотники (про які ще кілька хвилин тому вона навіть і не знала) і за 500 рублів продала їх москвичеві.

Росіянин назвав кримчан шахраями

"Тонкощі туризму"

Самі росіяни називають півострів совковим, скаржаться на високі ціни, відсутність комфорту.

Анастасія на авто з чоловіком приїхали до Криму з Адлера. "Перетнули міст, і встали в пробку, та таку, що до Ялти їхали дві доби. Доріг немає, нам про це ніхто не сказав. Прийшли на море спочатку в Феодосії - жах, сміття, село, одним словом. Поїхали далі в Алушту, те ж саме: житло дороге, інфраструктури ніякої немає. поїхали в Ялту, ми їхали 2 км, дві години. Тому що пробки. Вийшли на море, там жесть, просто немає слів, я навіть розплакалася ... Сморід від жирних чебуреків і тільки .. найжахливіший відпочинок ", - описує свої враження Анастасія.

Росіянка назвала відпочинок в Криму найжахливішим

На думку російських туристів, РФ вбухала в півострів багато грошей, правда, куди вони пішли - невідомо. Багато хто віддає перевагу на машинах їхати в пошуках щодо пристосованих для відпочинку пляжів. Тому що в самих містах і селах пляжі або платні і приватні, або зіграти доводиться на бетонних плитах, гальку тут давно змило.

"Розчарували пляжі. Наприклад, Алупка. Величезна пляжна смуга, а нормальних пляжів кіт наплакав. Одні плити і бетонні" груші ". Дивитися страшно. Невже не можна насипати? Багато санаторіїв на свій пляж пускають платно, всупереч закону. Дороги, особливо селищні, в страшному стані. Ми жили в Алупці, їздили в Сімеїз і Кореїз в пошуках пляжу. Втім, як і більшість відпочиваючих в Алупці. Туди більше не приїдемо ", - пише на tonkosti.ru користувач Кіснер.

ru користувач Кіснер

Пляжі - одні бетонні плити

"Тонкощі туризму"

Також багато хто скаржиться на кримське хамство. "Домовилися з господинею, що приїдемо. Вона написала нам на Viber повідомлення, що, мовляв, чекає. Ми не відразу помітили її повідомлення, все-таки були в дорозі. А коли написали - мовляв, скоро будемо, вона повідомила, що наш номер вже заселила. Два дні ми просто тинялися, вислуховували грубості від місцевих так званих ріелторів, для яких пообіцяти і не виконати - цілком нормально. Поки нам не пощастило і ми не оселилися в Коктебелі ", - розповіла OBOZREVATEL мешканка Росії Наталія Клинова.

намагаються обдурити

Дмитро Касьянов в цьому році відправився з сім'єю в Сімеїз і був розчарований. "Кримчани просто отетеріли від кількості туристів після чотирьох років простою. Але замість того, щоб засукати рукава і працювати, вони розслабилися і заледащіли. На всіх екскурсіях потрібно стояти в величезні черги, на пляжах повно народу, в 9 ранку місць вже немає. Пляжі брудні і ніхто їх не прибирає. та й взагалі, таке враження, що комунальні служби в Криму не працюють, вулиці і навіть парки не освітлені. на кожному кроці намагаються обдурити. Ми пішли в Ботанічний сад, заплатили за вхід. А вже на території, якщо ви захочете подивитися на метеликів або як вуса, то просять додатково 100-150 руб з людини ", - обурюється в розмові з нами Дмитро.

А вже на території, якщо ви захочете подивитися на метеликів або як  вуса, то просять додатково 100-150 руб з людини , - обурюється в розмові з нами Дмитро

Комунальні служби на півострові працюють погано

Також чоловік вважає, що багато розваги на півострові не варті тих грошей, які за них платять: "Сходили в аквапарк. Там жахливий басейн з морською водою упереміш з хлоркою. А після сполоснути пропонують крижаною водою, гарячою просто немає".

Дмитро розповідає, що потім вони з дітьми вирушили в Балаклаву: "Хотіли з дітьми проплисти на моторному човні на Яшмовий пляж. Але, незважаючи на те, що нас зібралося чоловік 15 бажаючих, човнярі їхати відмовилися! Їм просто було ліньки! А один сказав, що зараз такий час, що назад йому їхати доведеться порожнім, тому він не пощастить. Я такого в інших містах і країнах просто не зустрічав ". Чоловік обіцяє, що найближчим часом до Криму не повернеться.

Їдуть бюджетні туристи

Ще одна тенденція кримського сезону - на півострів їдуть в основному бюджетні туристи, ті, хто не готовий витрачати багато грошей за відпочинок. Вони везуть з собою продукти, навіть мультиварки - щоб готувати і не витрачатися на дорогі кафе і ресторани.

У соцмережах користувачі навіть публікували фото забитих машинами і наметами диких пляжів. Тут ніхто і ні за що не платить. Самі кримчани обурюються цим, оскільки такі узбережжя не обладнані туалетами і каналізацією, а також тут немає ніяких сміттєвих баків. Туристи після себе залишають гори сміття.

Найдешевший відпочинок на півострові

Twitter Кримська Зима

Twitter Кримська Зима

До того ж, багато санаторіїв та пансіонатів, які без докорів сумління віджала Росія під час окупації, приймають також російських бюджетників, тих, хто їде сюди за профспілковою путівкою. Природно, це люди, які не можуть або не хочуть дозволити собі шикарний відпочинок, і витрачатися на обіди або вечері в кафе або ресторанах не будуть.

Підірвало туристичний сезон на півострові і те, що міжнародні сайти з бронювання готелів і апартаментів все-таки відмовилися працювати з окупованих півостровом. Зараз на популярному Booking вже нічого не можна забронювати в Криму.

Незадоволені туристами і кримські таксисти. "Я таких злиднів ще не бачив. Понаїхали тут, а як тільки скажеш ціну за поїздку, починають кривитися, мовляв, в Москві таких цін немає. Повбивав би їх! Ні грошей, сиди вдома на балконі, че сюди приїхав?" - обурюється OBOZREVATEL таксист з Ялти.

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

Невже не можна насипати?
Ні грошей, сиди вдома на балконі, че сюди приїхав?

Новости