Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Таксі Сімферополь Алупка

Була написана для друзів, перший раз їдуть до Криму. Може, кому і тут стане в нагоді. Була написана для друзів, перший раз їдуть до Криму

З Москви квитки краще брати на самий ранковий потяг, щоб дістатися по прохолоді і не втрачати день. Зворотні на денний потяг.

Маклерам дзвонити за 3-4 дня, назвати побажання (ближче до парку, не надто високо, в ідеалі - в районі площі Леніна), вислухати ціни і попросити знайти дешевше). Зустрічатися з ними на автостанції, назвавши дату і час приїзду (зазвичай +3,5 години від прибуття поїзда). Їм гроші платити не треба! Вони мають свій відсоток з власників квартир. Тому торгуватися не вийде!

Якщо житло перебуває на вулиці Калініна, то вам треба буде їхати з Ялти на маршрутці не до автостанції, а до «Пожарки», і там просто спуститися вниз по вулиці метрів 800.

В Сімферополі:
Гроші можна поміняти в приміщенні вокзалу, всюди курс однаковий. Але краще 1000 рублів, на дорогу і попити. За вигідним курсом треба йти в місто. Якщо у Вас не замовлено таксі з Сімферополя до Алупки , То виходьте з поїзда і йдете назад по ходу руху поїзда, проходите під арку в кінці вокзалу і потрапляєте на автостанцію. Каса маршруток знаходиться близько МакДональдса. Берете квиток до ЯЛТИ (близько 20-25 гривень / чол) і сідайте в маршрутку, номер якої зазначений у квитку. На пропозиції зазивав лівих маршруток не звертати уваги. Акуратно, БАГАТО кишенькових злодіїв! Час в дорозі близько 1,5-2 годин. В Ялті не переходите на одному бік автовокзалу (через будівлю - вниз по сходах), маршрутки в Алупку йдуть тепер з верхнього майданчика. Сідайте в 26 маршрутку на Семеіз. Оплата водієві, і їдете до АВТОСТАНЦІЇ АЛУПКА - НЕ КІНЦЕВА! Варто 6-7 гривень, час 35-40 хвилин.
Перед від'їздом краще поїсти в піцерії «Челентано», знаходиться на розі привокзальній площі.

Алупка
Екскурсії краще брати на площі Леніна столик на розі, навпроти «Франко-Неро» поруч з «Китайцям».
Варто з'їздити:
Печери - Мармурова і Еміне-Баїр-Хосар (одна екскурсія)
Бахчисарай
Севастополь-дельфінарій

самостійно:

Ялта
Туди на катері від пристані, близько 30 гривень з людини, час 1 годину, приходить прям на набережну (дивитися крім набережної більше нічого).
Назад на маршрутці від автовокзалу (йде до автостанції) або від ринку (кінцева в Алупці в парку) - ХОДЯТ ДО 22.00, після таксі від $ 50. До автостанції з набережної можна дістатися тролейбусом, будь-яка вуличка перпендикулярна набережній виведе на вулицю, по якій він ходить, дорогу не переходити, їде близько 15-20 хвилин, автовокзал - кінцева. В Ялті обов'язково відвідати паб "Пінта", знаходиться за БігМаковкой. Дуже хороша кухня і чудове розливне темне пиво Лёффе. Єдиний мінус - довго чекати замовлення (маленька кухня). Піднятися на Дарсан на канатці (хоча робити там нічого), туди / назад 30 гривень. Прогулятися по місцевому Арбату, подивитися картини художників (починається поруч з Арго).

Нікітський ботанічний сад
Туди на маршрутці до Ялти (від автостанції до автостанції), з Ялти в Микиту маршрутка №29 (якщо стояти обличчям до автовокзалу на верхньому майданчику - зліва через дорогу), їде до центрального ВЕРХНЬОГО !!!!! входу, якщо на чомусь іншому, висадять на трасі, задовбали йти пішки. Парк знаходиться на горі - поступово спускаючись до моря, дійдете до пристані (після кактусовій оранжереї). Назад на теплоході до Алупки (близько 2 годин з 30 хвилинним заходом в Ялту). Їхати треба з ранку і на цілий день, захопіть плавки - скупатися в Микиті в очікуванні теплохода.

Форос - (парк і церква на горі)
Туди на автобусі, що йде на Севастополь (йде близько 7:40 від станції в Алупці). Висаджує на трасі. Вгору до церкви краще зловити попутку 20 гривень, можна сходити до Байдарських воріт і вище на плато (по стежках). Назад або на попутці до траси (в ідеалі до селища) або пехом напрямки вниз. Від траси до селища попутка 10 гривень. У селищі - парк (гуляти і фоткаться) і набережна (купатися). Обідати в «Форос-Піці» !!! Добиратися назад на маршрутці Форос - Ялта, або до Ялти і там до Алупки (гак на 1,5 години), або попросити висадити на трасі над Алупкою (пехом - дуже круто спускатися), або поворот на Алупку (ловити приватника, або маршрутку Сімеїз -Ялта. Як варіант попросити зупинити у гори Кішка в Сімеїзі, піднятися на неї - гарні краєвиди - рекомендую. І від неї вже сісти на маршрутку йде через Алупку!

Ай-Петрі
Пішки через парк, в кінці парку маршрутки №27 та 32 до Ялти (проїхати 1 зупинку) або пішки хвилин 20. Канатна дорога в Місхорі. Зазвичай багато народу, йти краще до 9.00. Коштує близько 30 гривень з людини, враження незабутні. Стоячи в черзі, категорично відмовлятися від пропозицій доїхати вгору на машині (120 поворотів, водоспад Учан-Су влітку представляє жалюгідне видовище, альтанка теж). На Ай-Петрі татар не бити, хоча бажання виникає, заколебивают моторошно. Посидіти в ресторанчику (розливне вино не пити!), На конях краще не кататися (верблюди в Єгипті), фоткаться, сходити пішки до зубців (власне Ай-Петрі, сама верх, йти близько 40 хвилин, канатка закривається рано (близько 17-18 ) - УТОЧНИТЬ - квитки на назад взяти заздалегідь, внизу.

Сімеїз
Гора Дива і Кішка, з'їздити на маршрутці (15 хвилин) погуляти по парку, подивитися алею Апполонов. Купуватися на пляжі, залізти на вищевказані гори.

Аквапарк в Сімеїзі
Не змішувати з поїздкою в Сімеїз! На автостанції в Алупці сісти в маршрутку йде в бік Сімеїзу, але до аквапарку (здається 42), відкривається о 10:00, працює до 20:00. З ранку і до вечора квиток 180 гривень, після 14:00 - 160 гривень. Якщо з ранку, то їхати до 9:30 - займати чергу. У водії квитки не брати. Є камера зберігання, пожерти є де, попити з собою не дозволяють проносити. Брати багато бабла.

Алупка
На камені Айвазовського зустрічати і проводжати Сонце
Сходити обов'язково в «Карамбе» - іспанський ресторан (вул. Фрунзе, поруч з готелем Алупка)
Сходити до палацу, не дивлячись на чергу.
Сходити в дегустаційний зал, в кінці парку, по дорозі в Місхор - не вмерти.
Гуляти по парку, годувати лебедів, відвідати Великий і Малий Хаос, фоткаться, в Великому купувати мед, чай, солодощі і БАЛЬЗАМИ.
Купатися де сподобається, краще витратити півдня вибираючи пляж.

Лівадія і Сонячна стежка
На маршрутках з нижньої автостанції Алупка (в кінці парку), доїхати до «Сонячної стежки», не переходячи дорогу, пройтися по ній до Лівадії близько 2км. У Лівадії, до моря краще не спускатися, всі пляжі в зборах, назад дуже важко підніматися, парк гнітючий. Після прогулянки по Лівадії, назад прогулятися по Сонячній стежці (близько 7км, гарні краєвиди, дорога не скаче по горах) до Ластівчиного гнізда. Там сісти на маршрутку до Ялти або Алупки.

Зоопарк і Поляна Казок
Знаходяться поруч з Ялтою. Навіть якщо їдете без дітей, захоплення забезпечений! Рідко, де тварини відчувають себе так привільно! І їх можна годувати з рук (корм продається там же)! Їхати або від верхньої автостанції, в сторону Ялти, або з нижньої у парку, але тоді уточнити у водія, чи їде він туди! Від траси йти близько 2 км. Можна поєднати з поїздкою до Ялти, тоді можна не повертатися назад на трасу, а сісти прям там, в маршрутку до Ялти (вийти краще на Спартаку).

Корисні поради:

Розливне вино - НЕ ПИТИ, купувати тільки в магазинах пляшкове або пакетне, НАЙБІЛЬШИЙ ВИБІР в 2 фірмових магазинах біля площі Леніна, на Фрунзе, поруч з книжковим - Сомельє і Смачний. У смачно (на вітрині величезна сулія заповнена пробками) передати привіт Валері від падонков з Москви в камуфляжі. І взагалі вино брати краще у нього, він порадить !!!!
Квитки до Фороса і назад до Сімферополя (без заїзду в Ялту) взяти заздалегідь на автостанції в Алупці.
Розклад рейсів катерів подивитися на пристані в Алупці (особливо з Микити)
Гроші з рук міняти тільки в магазинах або де продаються екскурсії
Найцікавіший курс, за зменшенням Сімферополь-Алупка-Ялта
Ощадбанківських банкомат знаходиться в Ялті, навпроти «Пінта»
З собою брати вигідніше бакси, причому дрібні, щоб мати н.з. і не чекати ніде здачі (за житло беруть тільки баксами)
Харчуватися - столові «Магнолія» і «Місяць», поруч з площею Леніна, ринок знаходиться в 2 зупинках від автостанції в сторону Сімеїзу.
Приготуватися ходити дофіга пішки. Чи не жмот на маршрутки і попутки.

Все засноване на особистому досвіді. Чисте ІМХО. Реклама не оплачена 😉

Новости