Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Алупки 2019 (Рейтинг + ФОТО)

  1. Пам'ятки Алупки 2019 (Рейтинг + ФОТО) Багато років Алупка є одним з головних курортів Криму. Відпочинок...
  2. Воронцовський палац
  3. Фортеці на Хрестовій горі
  4. Музей Амет-Хана Султана
  5. Дегустаційний зал «Масандра»
  6. Розваги в Алупці
  7. Пам'ятки і розваги в Алупці: пляжі
  8. Унікальні пам'ятки Алупки і околиць
  9. Пам'ятки Алупки 2019 (Рейтинг + ФОТО)
  10. Головні пам'ятки і розваги в Алупці
  11. Воронцовський палац
  12. Фортеці на Хрестовій горі
  13. Музей Амет-Хана Султана
  14. Дегустаційний зал «Масандра»
  15. Розваги в Алупці
  16. Пам'ятки і розваги в Алупці: пляжі
  17. Унікальні пам'ятки Алупки і околиць
  18. Пам'ятки Алупки 2019 (Рейтинг + ФОТО)
  19. Головні пам'ятки і розваги в Алупці
  20. Воронцовський палац
  21. Фортеці на Хрестовій горі
  22. Музей Амет-Хана Султана
  23. Дегустаційний зал «Масандра»
  24. Розваги в Алупці
  25. Пам'ятки і розваги в Алупці: пляжі
  26. Унікальні пам'ятки Алупки і околиць

Пам'ятки Алупки 2019 (Рейтинг + ФОТО)

Багато років Алупка є одним з головних курортів Криму. Відпочинок тут завжди користувався популярністю, а потік туристів до міста щоліта просто величезний. Це зовсім не дивно, оскільки на курорті відмінні умови для відпочиваючих: прекрасні галькові пляжі, чистісінька блакитна вода і розваги. Не знаєте що подивитися? Численні історичні пам'ятки Алупки чекають Вас!

Головні пам'ятки і розваги в Алупці

За рахунок зручного розташування і унікальну історію, в місті чимало важливих і цікавих місць, тому варто поїхати в Крим і побачити пам'ятки Алупки.

За рахунок зручного розташування і унікальну історію, в місті чимало важливих і цікавих місць, тому варто поїхати в Крим і побачити пам'ятки Алупки

Воронцовський палац в Алупці Kulmalukko

Воронцовський палац

Перше, куди все гіди в Алупці рекомендують піти - це Воронцовський палац, який є візитною карткою курорту. Його конструюванням займався англійський архітектор Едвард Блор. Будівля палацу відрізняє унікальний екстер'єр, в якому поєднано кілька течій і стилів архітектури. Палацовий інтер'єр також відрізняється незвичністю, і його обробка різьбленням є витвором французького художника, а навколишній будинок парк створений німецьким садівником. Безпосередньо будівництвом замку займалися російські муляри, які зводили його 20 років. Побачити цей палацовий комплекс можливо в багатьох кінофільмах, наприклад, «Червоні вітрила» і «Три мушкетери». Тому на тлі цієї пам'ятки Алупки фотографії потрібно зробити обов'язково.

Офіційний сайт: http://worontsovpalace.org/

Парк в Воронцовському палаці в Алупці Alexostrov

Фортеці на Хрестовій горі

Прогулюючись по місту, не забудьте побувати на руїнах фортеці на Хрестовій горі, що піднімається в оточенні соснового лісу. Дана назва місце отримало в 12 столітті, коли імператриця Олександра Федорівна в супроводі графа Воронцова, встановила на горі дерев'яний хрест. До наших днів він не зберігся, тому був замінений на металевий.

Музей Амет-Хана Султана

Якщо вас цікавить, що подивитися в Алупці з визначних пам'яток, щось не обійдіть увагою Музей Амет-Хана Султана, що є льотчиком і двічі Героєм СРСР. Тут ви побачите документацію і фотознімки, які дозволять дізнатися про життєвий шлях цього легендарного льотчика.

Тут ви побачите документацію і фотознімки, які дозволять дізнатися про життєвий шлях цього легендарного льотчика

Музей Амет-Хана Султана в Алупці Fastboy

Дегустаційний зал «Масандра»

Можна зробити фото такої пам'ятки міста Алупки, як дегустаційний зал «Масандра». Це місце нагадує часи князя Воронцова, коли він починав виробляти вино. В обладнаних підвалах проводиться витримка марочних напоїв. Цілий відвідувачами здійснюються дегустації, а сомельє розповідає про історію розвитку кримського виноробства.

Цілий відвідувачами здійснюються дегустації, а сомельє розповідає про історію розвитку кримського виноробства

Дегустаційний зал винзаводу Массандра в Алупці Білецький В.С.

Чи не здатні передати всю красу фото з описом всіх пам'яток Алупки, тому обов'язково відвідайте їх особисто. Також, на курорті пропонується урізноманітнити проведення часу різними цікавими розвагами.

Подивіться красиві місця Алупки в цьому чудовому відео!

Розваги в Алупці

Відмінні розваги пропонуються на пляжах «Жаба» і «Зелений мис». Тут можливо покататися на водних гірках, таблетці, банані і інших атракціонах. Періодично додаються нові розваги, наприклад, катання всередині кулі по воді. «Жаба» пропонує зайнятися дайвінгом. Є пункт, в якому новачки зможуть пройти навчання, а також орендувати необхідне спорядження. Дуже добре відпочити можна, прогулюючись на катері по Чорному морю.

Дуже добре відпочити можна, прогулюючись на катері по Чорному морю

Пляж в Алупці Kulmalukko

До числа пам'яток і розваг Алупки відноситься аквапарк, розташований в околицях міста - в Сімеїзі. Його особливістю є те, що він єдиний на весь півострів з морською водою. У закладі пропонуються дитячі та 5 дорослих гірок, 4 басейни та інші зони для відпочинку. Крім цього, тут надається можливість пострибати з тарзанки і пограти в пляжний волейбол.

Завзяті рибалки в Алупці також знайдуть, чим зайнятися, оскільки тут можна зловити різноманітні види риб, орендувавши човен в «рибколгоспів», що знаходиться на краю міста. На березі можна збирати мідії, рапани, які використовують для приготування плову з морепродуктами.

На березі можна збирати мідії, рапани, які використовують для приготування плову з морепродуктами

Пляжний волейбол - розвага на пляжі Umberto Rotundo

Унікальні фотографії пам'яток і розваг Алупки можна зробити на екскурсіях міста, адже він зручно розташований, щоб стати початковим пунктом для огляду цікавих місць південного берега Криму. одні екскурсії в Алупці дозволять ознайомитися з різними об'єктами, а інші - грунтовно познайомлять з конкретними пам'ятками. Дуже цікаві винні тури, відвідуючи які ви зможете детально ознайомитися з продукцією кількох заводів.

Щоб раціонально використовувати час, сплануйте свій відпочинок заздалегідь, подумайте, в яких би цікавих місцях ви хочете побувати і випишіть для себе пам'ятки Алупки з адресами.

Пам'ятки і розваги в Алупці: пляжі

Пляжні зони популярного кримського курорту дійсно унікальні. Це пояснюється їх дикістю, що ще більше тягне до них туристів. Море тут найчистіше, а народу збирається тут небагато. Практично всі пляжі Алупки кам'яно-галькові. Найчастіше туристам подобається відпочивати на:

  • дикому пляжі, розташованому в західній частині міста - це відмінне місце для людей, втомлених від суєти. Тут ви зможете поніжитися під ласкавими сонячними променями, зручно розташувавшись на гладких каменях, а також в повній мірі зможете насолодитися відсутньої цивілізацією і безлюдністю набережній;
  • на пляжі загального користування - знаходиться в центрі і має другу назву - «Жаба», що пояснюється наявними в цьому місці величезним каменем, схожого з земноводним. Тут багато комфортних місць для того, щоб позасмагати і поплавати;

Пляж серед каменів в Алупці Andrzej Wójtowicz

  • «Чорному горбі» - великих розмірів, в тому числі і в довжину, пляж, що знаходиться біля мису і поширився практично по всій території бухти. Його перевагою є те, що на ньому практично відсутні сильні вітри і шуми, що обумовлено захисним природним бар'єром - високими скелями;
  • «Воронцовський купальнях» - міський пляж, розділений навпіл хвилерізом. Сюди можна піти, щоб позасмагати на набережній.

На курорті багато і інших пляжів, що відрізняються своїми перевагами і особливостями. Головне - відшукати місце, в якому ви зможете розслабитися і відпочити з комфортом, а також знайти затишний готель або готель. Для цього варто при організації поїздки попередньо подивитися фото пам'яток Алупки з описом і цінами.

Унікальні пам'ятки Алупки і околиць

Поблизу міста є безліч нерукотворних пам'яток. Достатньо тільки подивитися на гору Шаан-Кая, яка також називається «Кримським Шанхаєм». Раніше вона відокремилася від масиву Ай-Петрі і стала самостійно підніматися на 250 м над рівнем моря. Неподалік від скелі розташоване живописне озеро, що привертає увагу туристів своїми кришталево чистими водами.

Красиві фотографії пам'яток Алупки і околиць можливо зробити, піднявшись на найвидатнішу кримську гору - Ай-Петрі. Це можна зробити по канатній дорозі, що починається в парку Воронцова.

Гора Ай-Петрі в Алупці Rbrechko

На цьому курорті можливо також прекрасно відпочити на природі. Тут є ліси і озера Криму, де можна організувати пікніки, половити рибу. При цьому, сюди можна дуже швидко дістатися за маршрутом, що проходить уздовж мальовничих виноградників.

На карті Алупки пам'ятки представлені у величезній різноманітності, але одним з важливих місць, яке варто відвідати, є парк-пам'ятник - шедевр ландшафтного мистецтва 19 століття. Він простягається до підніжжя скель Ай-Петрі, а його довжина в східно-західному напрямку становить 0,5 км і стільки ж в північно-південну сторону. Загальна площа парку становить 40 га. У його видовий склад налічується 164 дерева та чагарники. Також, тут збереглися такі унікальні архітектурні об'єкти, як:

  • 6 мармурових левів скульптур;
  • 45 ваз з мармуру;

Барельєф в Алупкінському парку Катерина Борисова

  • кам'яні лави;
  • фонтан-стела;
  • візантійські колони;
  • античний саркофаг;
  • фонтани Східний, Трільбі, Готичний і інші.

Пам'ятки Алупки і околиць різноманітні і унікальні. Місто надає туристам можливість проводити час з користю і насолоджуватися відпочинком.

Пам'ятки Алупки 2019 (Рейтинг + ФОТО)

Багато років Алупка є одним з головних курортів Криму. Відпочинок тут завжди користувався популярністю, а потік туристів до міста щоліта просто величезний. Це зовсім не дивно, оскільки на курорті відмінні умови для відпочиваючих: прекрасні галькові пляжі, чистісінька блакитна вода і розваги. Не знаєте що подивитися? Численні історичні пам'ятки Алупки чекають Вас!

Головні пам'ятки і розваги в Алупці

За рахунок зручного розташування і унікальну історію, в місті чимало важливих і цікавих місць, тому варто поїхати в Крим і побачити пам'ятки Алупки.

За рахунок зручного розташування і унікальну історію, в місті чимало важливих і цікавих місць, тому варто поїхати в Крим і побачити пам'ятки Алупки

Воронцовський палац в Алупці Kulmalukko

Воронцовський палац

Перше, куди все гіди в Алупці рекомендують піти - це Воронцовський палац, який є візитною карткою курорту. Його конструюванням займався англійський архітектор Едвард Блор. Будівля палацу відрізняє унікальний екстер'єр, в якому поєднано кілька течій і стилів архітектури. Палацовий інтер'єр також відрізняється незвичністю, і його обробка різьбленням є витвором французького художника, а навколишній будинок парк створений німецьким садівником. Безпосередньо будівництвом замку займалися російські муляри, які зводили його 20 років. Побачити цей палацовий комплекс можливо в багатьох кінофільмах, наприклад, «Червоні вітрила» і «Три мушкетери». Тому на тлі цієї пам'ятки Алупки фотографії потрібно зробити обов'язково.

Офіційний сайт: http://worontsovpalace.org/

Парк в Воронцовському палаці в Алупці Alexostrov

Фортеці на Хрестовій горі

Прогулюючись по місту, не забудьте побувати на руїнах фортеці на Хрестовій горі, що піднімається в оточенні соснового лісу. Дана назва місце отримало в 12 столітті, коли імператриця Олександра Федорівна в супроводі графа Воронцова, встановила на горі дерев'яний хрест. До наших днів він не зберігся, тому був замінений на металевий.

Музей Амет-Хана Султана

Якщо вас цікавить, що подивитися в Алупці з визначних пам'яток, щось не обійдіть увагою Музей Амет-Хана Султана, що є льотчиком і двічі Героєм СРСР. Тут ви побачите документацію і фотознімки, які дозволять дізнатися про життєвий шлях цього легендарного льотчика.

Тут ви побачите документацію і фотознімки, які дозволять дізнатися про життєвий шлях цього легендарного льотчика

Музей Амет-Хана Султана в Алупці Fastboy

Дегустаційний зал «Масандра»

Можна зробити фото такої пам'ятки міста Алупки, як дегустаційний зал «Масандра». Це місце нагадує часи князя Воронцова, коли він починав виробляти вино. В обладнаних підвалах проводиться витримка марочних напоїв. Цілий відвідувачами здійснюються дегустації, а сомельє розповідає про історію розвитку кримського виноробства.

Цілий відвідувачами здійснюються дегустації, а сомельє розповідає про історію розвитку кримського виноробства

Дегустаційний зал винзаводу Массандра в Алупці Білецький В.С.

Чи не здатні передати всю красу фото з описом всіх пам'яток Алупки, тому обов'язково відвідайте їх особисто. Також, на курорті пропонується урізноманітнити проведення часу різними цікавими розвагами.

Подивіться красиві місця Алупки в цьому чудовому відео!

Розваги в Алупці

Відмінні розваги пропонуються на пляжах «Жаба» і «Зелений мис». Тут можливо покататися на водних гірках, таблетці, банані і інших атракціонах. Періодично додаються нові розваги, наприклад, катання всередині кулі по воді. «Жаба» пропонує зайнятися дайвінгом. Є пункт, в якому новачки зможуть пройти навчання, а також орендувати необхідне спорядження. Дуже добре відпочити можна, прогулюючись на катері по Чорному морю.

Дуже добре відпочити можна, прогулюючись на катері по Чорному морю

Пляж в Алупці Kulmalukko

До числа пам'яток і розваг Алупки відноситься аквапарк, розташований в околицях міста - в Сімеїзі. Його особливістю є те, що він єдиний на весь півострів з морською водою. У закладі пропонуються дитячі та 5 дорослих гірок, 4 басейни та інші зони для відпочинку. Крім цього, тут надається можливість пострибати з тарзанки і пограти в пляжний волейбол.

Завзяті рибалки в Алупці також знайдуть, чим зайнятися, оскільки тут можна зловити різноманітні види риб, орендувавши човен в «рибколгоспів», що знаходиться на краю міста. На березі можна збирати мідії, рапани, які використовують для приготування плову з морепродуктами.

На березі можна збирати мідії, рапани, які використовують для приготування плову з морепродуктами

Пляжний волейбол - розвага на пляжі Umberto Rotundo

Унікальні фотографії пам'яток і розваг Алупки можна зробити на екскурсіях міста, адже він зручно розташований, щоб стати початковим пунктом для огляду цікавих місць південного берега Криму. одні екскурсії в Алупці дозволять ознайомитися з різними об'єктами, а інші - грунтовно познайомлять з конкретними пам'ятками. Дуже цікаві винні тури, відвідуючи які ви зможете детально ознайомитися з продукцією кількох заводів.

Щоб раціонально використовувати час, сплануйте свій відпочинок заздалегідь, подумайте, в яких би цікавих місцях ви хочете побувати і випишіть для себе пам'ятки Алупки з адресами.

Пам'ятки і розваги в Алупці: пляжі

Пляжні зони популярного кримського курорту дійсно унікальні. Це пояснюється їх дикістю, що ще більше тягне до них туристів. Море тут найчистіше, а народу збирається тут небагато. Практично всі пляжі Алупки кам'яно-галькові. Найчастіше туристам подобається відпочивати на:

  • дикому пляжі, розташованому в західній частині міста - це відмінне місце для людей, втомлених від суєти. Тут ви зможете поніжитися під ласкавими сонячними променями, зручно розташувавшись на гладких каменях, а також в повній мірі зможете насолодитися відсутньої цивілізацією і безлюдністю набережній;
  • на пляжі загального користування - знаходиться в центрі і має другу назву - «Жаба», що пояснюється наявними в цьому місці величезним каменем, схожого з земноводним. Тут багато комфортних місць для того, щоб позасмагати і поплавати;

Пляж серед каменів в Алупці Andrzej Wójtowicz

  • «Чорному горбі» - великих розмірів, в тому числі і в довжину, пляж, що знаходиться біля мису і поширився практично по всій території бухти. Його перевагою є те, що на ньому практично відсутні сильні вітри і шуми, що обумовлено захисним природним бар'єром - високими скелями;
  • «Воронцовський купальнях» - міський пляж, розділений навпіл хвилерізом. Сюди можна піти, щоб позасмагати на набережній.

На курорті багато і інших пляжів, що відрізняються своїми перевагами і особливостями. Головне - відшукати місце, в якому ви зможете розслабитися і відпочити з комфортом, а також знайти затишний готель або готель. Для цього варто при організації поїздки попередньо подивитися фото пам'яток Алупки з описом і цінами.

Унікальні пам'ятки Алупки і околиць

Поблизу міста є безліч нерукотворних пам'яток. Достатньо тільки подивитися на гору Шаан-Кая, яка також називається «Кримським Шанхаєм». Раніше вона відокремилася від масиву Ай-Петрі і стала самостійно підніматися на 250 м над рівнем моря. Неподалік від скелі розташоване живописне озеро, що привертає увагу туристів своїми кришталево чистими водами.

Красиві фотографії пам'яток Алупки і околиць можливо зробити, піднявшись на найвидатнішу кримську гору - Ай-Петрі. Це можна зробити по канатній дорозі, що починається в парку Воронцова.

Гора Ай-Петрі в Алупці Rbrechko

На цьому курорті можливо також прекрасно відпочити на природі. Тут є ліси і озера Криму, де можна організувати пікніки, половити рибу. При цьому, сюди можна дуже швидко дістатися за маршрутом, що проходить уздовж мальовничих виноградників.

На карті Алупки пам'ятки представлені у величезній різноманітності, але одним з важливих місць, яке варто відвідати, є парк-пам'ятник - шедевр ландшафтного мистецтва 19 століття. Він простягається до підніжжя скель Ай-Петрі, а його довжина в східно-західному напрямку становить 0,5 км і стільки ж в північно-південну сторону. Загальна площа парку становить 40 га. У його видовий склад налічується 164 дерева та чагарники. Також, тут збереглися такі унікальні архітектурні об'єкти, як:

  • 6 мармурових левів скульптур;
  • 45 ваз з мармуру;

Барельєф в Алупкінському парку Катерина Борисова

  • кам'яні лави;
  • фонтан-стела;
  • візантійські колони;
  • античний саркофаг;
  • фонтани Східний, Трільбі, Готичний і інші.

Пам'ятки Алупки і околиць різноманітні і унікальні. Місто надає туристам можливість проводити час з користю і насолоджуватися відпочинком.

Пам'ятки Алупки 2019 (Рейтинг + ФОТО)

Багато років Алупка є одним з головних курортів Криму. Відпочинок тут завжди користувався популярністю, а потік туристів до міста щоліта просто величезний. Це зовсім не дивно, оскільки на курорті відмінні умови для відпочиваючих: прекрасні галькові пляжі, чистісінька блакитна вода і розваги. Не знаєте що подивитися? Численні історичні пам'ятки Алупки чекають Вас!

Головні пам'ятки і розваги в Алупці

За рахунок зручного розташування і унікальну історію, в місті чимало важливих і цікавих місць, тому варто поїхати в Крим і побачити пам'ятки Алупки.

За рахунок зручного розташування і унікальну історію, в місті чимало важливих і цікавих місць, тому варто поїхати в Крим і побачити пам'ятки Алупки

Воронцовський палац в Алупці Kulmalukko

Воронцовський палац

Перше, куди все гіди в Алупці рекомендують піти - це Воронцовський палац, який є візитною карткою курорту. Його конструюванням займався англійський архітектор Едвард Блор. Будівля палацу відрізняє унікальний екстер'єр, в якому поєднано кілька течій і стилів архітектури. Палацовий інтер'єр також відрізняється незвичністю, і його обробка різьбленням є витвором французького художника, а навколишній будинок парк створений німецьким садівником. Безпосередньо будівництвом замку займалися російські муляри, які зводили його 20 років. Побачити цей палацовий комплекс можливо в багатьох кінофільмах, наприклад, «Червоні вітрила» і «Три мушкетери». Тому на тлі цієї пам'ятки Алупки фотографії потрібно зробити обов'язково.

Офіційний сайт: http://worontsovpalace.org/

Парк в Воронцовському палаці в Алупці Alexostrov

Фортеці на Хрестовій горі

Прогулюючись по місту, не забудьте побувати на руїнах фортеці на Хрестовій горі, що піднімається в оточенні соснового лісу. Дана назва місце отримало в 12 столітті, коли імператриця Олександра Федорівна в супроводі графа Воронцова, встановила на горі дерев'яний хрест. До наших днів він не зберігся, тому був замінений на металевий.

Музей Амет-Хана Султана

Якщо вас цікавить, що подивитися в Алупці з визначних пам'яток, щось не обійдіть увагою Музей Амет-Хана Султана, що є льотчиком і двічі Героєм СРСР. Тут ви побачите документацію і фотознімки, які дозволять дізнатися про життєвий шлях цього легендарного льотчика.

Тут ви побачите документацію і фотознімки, які дозволять дізнатися про життєвий шлях цього легендарного льотчика

Музей Амет-Хана Султана в Алупці Fastboy

Дегустаційний зал «Масандра»

Можна зробити фото такої пам'ятки міста Алупки, як дегустаційний зал «Масандра». Це місце нагадує часи князя Воронцова, коли він починав виробляти вино. В обладнаних підвалах проводиться витримка марочних напоїв. Цілий відвідувачами здійснюються дегустації, а сомельє розповідає про історію розвитку кримського виноробства.

Цілий відвідувачами здійснюються дегустації, а сомельє розповідає про історію розвитку кримського виноробства

Дегустаційний зал винзаводу Массандра в Алупці Білецький В.С.

Чи не здатні передати всю красу фото з описом всіх пам'яток Алупки, тому обов'язково відвідайте їх особисто. Також, на курорті пропонується урізноманітнити проведення часу різними цікавими розвагами.

Подивіться красиві місця Алупки в цьому чудовому відео!

Розваги в Алупці

Відмінні розваги пропонуються на пляжах «Жаба» і «Зелений мис». Тут можливо покататися на водних гірках, таблетці, банані і інших атракціонах. Періодично додаються нові розваги, наприклад, катання всередині кулі по воді. «Жаба» пропонує зайнятися дайвінгом. Є пункт, в якому новачки зможуть пройти навчання, а також орендувати необхідне спорядження. Дуже добре відпочити можна, прогулюючись на катері по Чорному морю.

Дуже добре відпочити можна, прогулюючись на катері по Чорному морю

Пляж в Алупці Kulmalukko

До числа пам'яток і розваг Алупки відноситься аквапарк, розташований в околицях міста - в Сімеїзі. Його особливістю є те, що він єдиний на весь півострів з морською водою. У закладі пропонуються дитячі та 5 дорослих гірок, 4 басейни та інші зони для відпочинку. Крім цього, тут надається можливість пострибати з тарзанки і пограти в пляжний волейбол.

Завзяті рибалки в Алупці також знайдуть, чим зайнятися, оскільки тут можна зловити різноманітні види риб, орендувавши човен в «рибколгоспів», що знаходиться на краю міста. На березі можна збирати мідії, рапани, які використовують для приготування плову з морепродуктами.

На березі можна збирати мідії, рапани, які використовують для приготування плову з морепродуктами

Пляжний волейбол - розвага на пляжі Umberto Rotundo

Унікальні фотографії пам'яток і розваг Алупки можна зробити на екскурсіях міста, адже він зручно розташований, щоб стати початковим пунктом для огляду цікавих місць південного берега Криму. одні екскурсії в Алупці дозволять ознайомитися з різними об'єктами, а інші - грунтовно познайомлять з конкретними пам'ятками. Дуже цікаві винні тури, відвідуючи які ви зможете детально ознайомитися з продукцією кількох заводів.

Щоб раціонально використовувати час, сплануйте свій відпочинок заздалегідь, подумайте, в яких би цікавих місцях ви хочете побувати і випишіть для себе пам'ятки Алупки з адресами.

Пам'ятки і розваги в Алупці: пляжі

Пляжні зони популярного кримського курорту дійсно унікальні. Це пояснюється їх дикістю, що ще більше тягне до них туристів. Море тут найчистіше, а народу збирається тут небагато. Практично всі пляжі Алупки кам'яно-галькові. Найчастіше туристам подобається відпочивати на:

  • дикому пляжі, розташованому в західній частині міста - це відмінне місце для людей, втомлених від суєти. Тут ви зможете поніжитися під ласкавими сонячними променями, зручно розташувавшись на гладких каменях, а також в повній мірі зможете насолодитися відсутньої цивілізацією і безлюдністю набережній;
  • на пляжі загального користування - знаходиться в центрі і має другу назву - «Жаба», що пояснюється наявними в цьому місці величезним каменем, схожого з земноводним. Тут багато комфортних місць для того, щоб позасмагати і поплавати;

Пляж серед каменів в Алупці Andrzej Wójtowicz

  • «Чорному горбі» - великих розмірів, в тому числі і в довжину, пляж, що знаходиться біля мису і поширився практично по всій території бухти. Його перевагою є те, що на ньому практично відсутні сильні вітри і шуми, що обумовлено захисним природним бар'єром - високими скелями;
  • «Воронцовський купальнях» - міський пляж, розділений навпіл хвилерізом. Сюди можна піти, щоб позасмагати на набережній.

На курорті багато і інших пляжів, що відрізняються своїми перевагами і особливостями. Головне - відшукати місце, в якому ви зможете розслабитися і відпочити з комфортом, а також знайти затишний готель або готель. Для цього варто при організації поїздки попередньо подивитися фото пам'яток Алупки з описом і цінами.

Унікальні пам'ятки Алупки і околиць

Поблизу міста є безліч нерукотворних пам'яток. Достатньо тільки подивитися на гору Шаан-Кая, яка також називається «Кримським Шанхаєм». Раніше вона відокремилася від масиву Ай-Петрі і стала самостійно підніматися на 250 м над рівнем моря. Неподалік від скелі розташоване живописне озеро, що привертає увагу туристів своїми кришталево чистими водами.

Красиві фотографії пам'яток Алупки і околиць можливо зробити, піднявшись на найвидатнішу кримську гору - Ай-Петрі. Це можна зробити по канатній дорозі, що починається в парку Воронцова.

Гора Ай-Петрі в Алупці Rbrechko

На цьому курорті можливо також прекрасно відпочити на природі. Тут є ліси і озера Криму, де можна організувати пікніки, половити рибу. При цьому, сюди можна дуже швидко дістатися за маршрутом, що проходить уздовж мальовничих виноградників.

На карті Алупки пам'ятки представлені у величезній різноманітності, але одним з важливих місць, яке варто відвідати, є парк-пам'ятник - шедевр ландшафтного мистецтва 19 століття. Він простягається до підніжжя скель Ай-Петрі, а його довжина в східно-західному напрямку становить 0,5 км і стільки ж в північно-південну сторону. Загальна площа парку становить 40 га. У його видовий склад налічується 164 дерева та чагарники. Також, тут збереглися такі унікальні архітектурні об'єкти, як:

  • 6 мармурових левів скульптур;
  • 45 ваз з мармуру;

Барельєф в Алупкінському парку Катерина Борисова

  • кам'яні лави;
  • фонтан-стела;
  • візантійські колони;
  • античний саркофаг;
  • фонтани Східний, Трільбі, Готичний і інші.

Пам'ятки Алупки і околиць різноманітні і унікальні. Місто надає туристам можливість проводити час з користю і насолоджуватися відпочинком.

Не знаєте що подивитися?
Не знаєте що подивитися?
Не знаєте що подивитися?

Новости