Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алупка - Крим. Готелі, пам'ятки, що подивитися в місті. Клімат Алупки, чим зайнятися в Алупці

  1. Алупка - Крим. Готелі, пам'ятки, що подивитися в місті. Клімат Алупки, чим зайнятися в Алупці Алупка
  2. Легендарна Тридцятка, маршрут
  3. Похід по Криму - 22 маршрут
  4. Маршрути: гори - море
  5. Алупка - Крим. Готелі, пам'ятки, що подивитися в місті. Клімат Алупки, чим зайнятися в Алупці
  6. Легендарна Тридцятка, маршрут
  7. Похід по Криму - 22 маршрут
  8. Маршрути: гори - море
  9. Алупка - Крим. Готелі, пам'ятки, що подивитися в місті. Клімат Алупки, чим зайнятися в Алупці
  10. Легендарна Тридцятка, маршрут
  11. Похід по Криму - 22 маршрут
  12. Маршрути: гори - море

Алупка - Крим. Готелі, пам'ятки, що подивитися в місті. Клімат Алупки, чим зайнятися в Алупці

Алупка

Всього в 17 кілометрах від Ялти знаходиться Алупка - справжня перлина Південного берега Криму. Цей мальовничий курорт є частиною Великої Ялти. Пляжі Алупки займають більше 4 кілометрів чорноморського узбережжя.

У сиві стародавні часи Алупка носила такі назви, як Алубіка, і більш пізніше - Люпіко. При погляді на це древнє місто з моря він представляється величної сходами, ступені якої ведуть до вершини улюбленої туристами гори Ай-Петрі. Серед цієї величі гармонійно виглядає побудований в англійському стилі Воронцовський палац.

Історія туризму в Алупці така ж давня, як і саме місто. Важко сказати, з яких часів Алупка стала відома як один з кращих кримських курортів. Саме розташування міста сприяло розвитку відмінною туристичної інфраструктури. З першого погляду на карту Алупки звертають на себе увагу привабливі бухти, уздовж яких простягнулися затишні вулички. Огинаючи берег, вони з'єднуються, щоб піднятися в гори.

Гірська гряда в цьому місці ПБК як ніде близько підходить до моря, прикриваючи місто з півночі. На сході і заході Алупку супроводжують курортні селища Місхор і Сімеїз.

Відпочинок в Алупці

Якщо вам потрібен незабутній відпочинок на ПБК - вам потрібно хоча б раз відпочити в Алупці. Радують око пейзажі, стародавні вулички біля моря, цілюще морське повітря, багате природне оздоблення садів, простори Воронцовського парку, столітні дуби - це далеко не все, що становить неповторний портрет Алупки.

Прекрасні галькові пляжі, які омиваються прозорими водами Чорного моря, тягнуть туристів не менше самого міста. Не дарма Алупка завжди в числі самих чистих кримських курортів. Найкраще це підтверджують схвальні відгуки відпочиваючих.

Популярність Алупки не заважає тихому і красивому відпочинку. Проведіть відпустку в Алупці, насолоджуючись яскравою природою, красивими пам'ятниками архітектури і гостинним Чорним морем.

Унікальний клімат Алупки

246 днів в році в Алупці світить сонце. Невисока вологість (не більш 70%) робить повітря свіжим і легким. Середньорічні показники температури повітря в Алупці складають + 13,2 ° C. Зими в цьому м'якому помірному кліматі дуже теплі. У той час, коли на вершині Ай-Петрі (1234 м) вирують снігові хуртовини, місто купається в яскравій зелені.

Ай-Петрі по праву вважається головною визначною пам'яткою і прикрасою Алупки. З відстані 35 кілометрів можна побачити цю величну гору. Схили Ай-Петрі покриті хвойним лісом, а внизу вона оточена кипарисами і фруктовими садами.

Мабуть, ніде більше в Криму не знайти такого поєднання багатої рослинності, гірських гряд, чистого повітря і цілющого теплого моря. Кращий відпочинок в Алупці починається з купальним сезоном - з початку червня і майже до кінця жовтня.

Житло в Алупці. Кращі готелі, готелі, санаторії Алупки

Вибрати житло в Алупці не складе труднощів. Головне визначитися з умовами проживання і з бюжету, який ви готові виділити на відпочинок. Це може бути путівка в один з пансіонатів Алупки або приватний сектор Алупки - вибір залежить від вас.

Як варіант, вирушаючи на відпочинок, можна на місці зняти житло без посередників. Це дає можливість вибрати місце, побачити все своїми очима і поторгуватися з господарями про ціну. Звичайно, мова не йде про готелі або готелях Алупки. Там прейскуранти фіксовані. Єдине що впливає на ціну, так це сезонність. Взимку найдешевший відпочинок в Алупці.

Приватний відпочинок може перетворитися в незвичайну пригоду, якщо наприклад, зняти будинок в Алупці прямо на березі моря. Щовечора ви зможете милуватися блакитними заходами і чути шум моря. Варто відмітити, що це може бути дорогим задоволенням. Більш економний варіант - зняти квартиру в Алупці. Правда до узбережжя буде шлях не близький.

Якщо ж вас цікавить організований відпочинок, то як варіант ще можна заздалегідь забронювати готель в Алупці або ж оформити на місці безпосередньо через адміністрацію готелю. У місті їх існує величезна кількість - від маленьких затишних корпусів до елітних комплексів. Тому забронювати номер в готелі або пансіонаті в Алупці не є проблемним.

Пора року, звичайно, теж впливає на ціни на житло в Алупці. Але навіть взимку або ранньою весною цей курорт відритий для відпочиваючих. Наприклад, під час травневих свят або на Новий рік вартість оренди житла в Алупці зростає.

Найпопулярніші санаторії Алупки:

«Південнобережний»;

«Алупкінський центральний військовий клінічний санаторій»;

«Сонячний»;

«Передгірний»;

«Здоров'я»;

«Алупка».

пам'ятки Алупки

Багато хто називає Алупку чудовим містом. Що ж в цьому курорті, що стоїть біля самісінького схилу гори, такого незвичайного? Місто омивається морем, південний схил звернений до сонця і захищений стіною скель, а узбережжі покрите густою зеленню. І неспроста граф Воронцов обрав ці місця, щоб побудувати один з найбільш чудових шедеврів архітектури - палац в дусі англійського зодчества. Ще граф наказав розбити шикарний парк, в якому зібрав самі рідкісні рослини і дерева.

Воронцовський палац в Алупці є гордістю і головною визначною пам'яткою. Це величезна поміщицьке господарство було побудовано в XIX столітті за проектом архітектора Е. Блора. Стиль будівлі - псевдоготичний з мавританським порталом. В ансамбль палацу входять: головний, Шуваловский і бібліотечні корпусу, годинникова башта і вежі західного входу, зимовий сад, палацовий дворик, фонтани і знаменита тераса з мармуровими левами. Паркова зона ділиться на верхній і нижній пейзажні, в яких ростуть рослини Південної і Північної Америки, Східної Азії, а деякі привезені зі Середземного моря. У верхньому парку ще можна побачити химерне нагромадження брил діабазу або «алупкинський хаос», який створила сама природа.

За графським палацом, підносяться Кримські гори з вершиною Ай-Петрі. А недалеко від парку знаходиться грот і безліч природних печер, а між величезними скелями розбиті алеї. Тут можна перебувати постійно, спокійно прогулюватися і дихати цілющим кримським повітрям. Саме тому Воронцовський палац і парк є головною визначною пам'яткою Алупки.

Екскурсії в Алупці

Відпочинок в Алупці можна розбавити різними екскурсіями. Для початку можна відвідати Воронцовський палац, погуляти в його парковій зоні. Потім піднятися на гірську вершину Ай-Петрі на канатній дорозі. Ще пройти дегустацію фірмових вин Масандрівського заводу.

Алупка знаходиться недалеко від Лівадії і Ласточкіна Гнізда. І це дає можливість побачити самі знамениті визначні пам'ятки Криму, не витрачаючи багато часу на дорогу. Так як їхати далеко не потрібно, екскурсії обійдуться дешевше.

Лікування в Алупці

І все-таки головне, заради чого приїжджають на цей курорт, так це оздоровитися. Приморський клімат цієї частини Криму, підсилює лікувальний ефект від процедур. Відомо безліч здравниць і санаторіїв Алупки. Один з них - санаторій «Південнобережний», розташований неподалік від Воронцовського палацу. Місцева флора підсилює кліматотерапевтіческій ефект від процедур.

Близько двохсот років в Алупку їдуть, щоб зцілити найтяжчі недуги - хвороби легенів і кістковий туберкульоз, так як місцевий морський клімат дуже сприятливий для лікування. Місто потопає в зелені, а повітря насичене фітонцидами місцевих екзотичних рослин. Алупка налічує близько 14 санаторіїв, де можна пройти оздоровчі процедури.

Як дістатися до Алупки

Маса різного транспорту в Алупку відправляється з Сімферополя - автобуси, тролейбуси, маршрутки, таксі, які їдуть в напрямку Ялти. З самої Ялти в Алупку можна дістатися морським сполученням на теплоході або на маршрутках №36, 26, 27 і 32.

джерело:

Назад в розділ

Легендарна Тридцятка, маршрут

Через гори до моря з легким рюкзаком. Маршрут 30 проходить через знаменитий Фішт - це один з найграндіозніших і значущих пам'яток природи Росії, найближчі до Москви високі гори. Туристи нічого проходять всі ландшафтні та кліматичні зони країни від передгір'їв до субтропіків, ночівлі в притулках.

Похід по Криму - 22 маршрут

З Бахчисарая в Ялту - такої щільності туристичних об'єктів, як в Бахчисарайському районі, немає ніде в світі! Вас чекають гори і море, рідкісні ландшафти і печерні міста, озера і водоспади, таємниці природи і загадки історії, відкриття і дух пригод ... Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує.

Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує

Маршрути: гори - море

Адигеї, Крим. Вас чекають гори, водоспади, різнотрав'я альпійських лугів, цілюще гірське повітря, абсолютна тиша, снежники в середині літа, дзюрчання гірських струмків і річок, приголомшливі ландшафти, пісні біля вогнищ, дух романтики і пригод, вітер свободи! А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря.

А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря

Алупка - Крим. Готелі, пам'ятки, що подивитися в місті. Клімат Алупки, чим зайнятися в Алупці

Алупка

Всього в 17 кілометрах від Ялти знаходиться Алупка - справжня перлина Південного берега Криму. Цей мальовничий курорт є частиною Великої Ялти. Пляжі Алупки займають більше 4 кілометрів чорноморського узбережжя.

У сиві стародавні часи Алупка носила такі назви, як Алубіка, і більш пізніше - Люпіко. При погляді на це древнє місто з моря він представляється величної сходами, ступені якої ведуть до вершини улюбленої туристами гори Ай-Петрі. Серед цієї величі гармонійно виглядає побудований в англійському стилі Воронцовський палац.

Історія туризму в Алупці така ж давня, як і саме місто. Важко сказати, з яких часів Алупка стала відома як один з кращих кримських курортів. Саме розташування міста сприяло розвитку відмінною туристичної інфраструктури. З першого погляду на карту Алупки звертають на себе увагу привабливі бухти, уздовж яких простягнулися затишні вулички. Огинаючи берег, вони з'єднуються, щоб піднятися в гори.

Гірська гряда в цьому місці ПБК як ніде близько підходить до моря, прикриваючи місто з півночі. На сході і заході Алупку супроводжують курортні селища Місхор і Сімеїз.

Відпочинок в Алупці

Якщо вам потрібен незабутній відпочинок на ПБК - вам потрібно хоча б раз відпочити в Алупці. Радують око пейзажі, стародавні вулички біля моря, цілюще морське повітря, багате природне оздоблення садів, простори Воронцовського парку, столітні дуби - це далеко не все, що становить неповторний портрет Алупки.

Прекрасні галькові пляжі, які омиваються прозорими водами Чорного моря, тягнуть туристів не менше самого міста. Не дарма Алупка завжди в числі самих чистих кримських курортів. Найкраще це підтверджують схвальні відгуки відпочиваючих.

Популярність Алупки не заважає тихому і красивому відпочинку. Проведіть відпустку в Алупці, насолоджуючись яскравою природою, красивими пам'ятниками архітектури і гостинним Чорним морем.

Унікальний клімат Алупки

246 днів в році в Алупці світить сонце. Невисока вологість (не більш 70%) робить повітря свіжим і легким. Середньорічні показники температури повітря в Алупці складають + 13,2 ° C. Зими в цьому м'якому помірному кліматі дуже теплі. У той час, коли на вершині Ай-Петрі (1234 м) вирують снігові хуртовини, місто купається в яскравій зелені.

Ай-Петрі по праву вважається головною визначною пам'яткою і прикрасою Алупки. З відстані 35 кілометрів можна побачити цю величну гору. Схили Ай-Петрі покриті хвойним лісом, а внизу вона оточена кипарисами і фруктовими садами.

Мабуть, ніде більше в Криму не знайти такого поєднання багатої рослинності, гірських гряд, чистого повітря і цілющого теплого моря. Кращий відпочинок в Алупці починається з купальним сезоном - з початку червня і майже до кінця жовтня.

Житло в Алупці. Кращі готелі, готелі, санаторії Алупки

Вибрати житло в Алупці не складе труднощів. Головне визначитися з умовами проживання і з бюжету, який ви готові виділити на відпочинок. Це може бути путівка в один з пансіонатів Алупки або приватний сектор Алупки - вибір залежить від вас.

Як варіант, вирушаючи на відпочинок, можна на місці зняти житло без посередників. Це дає можливість вибрати місце, побачити все своїми очима і поторгуватися з господарями про ціну. Звичайно, мова не йде про готелі або готелях Алупки. Там прейскуранти фіксовані. Єдине що впливає на ціну, так це сезонність. Взимку найдешевший відпочинок в Алупці.

Приватний відпочинок може перетворитися в незвичайну пригоду, якщо наприклад, зняти будинок в Алупці прямо на березі моря. Щовечора ви зможете милуватися блакитними заходами і чути шум моря. Варто відмітити, що це може бути дорогим задоволенням. Більш економний варіант - зняти квартиру в Алупці. Правда до узбережжя буде шлях не близький.

Якщо ж вас цікавить організований відпочинок, то як варіант ще можна заздалегідь забронювати готель в Алупці або ж оформити на місці безпосередньо через адміністрацію готелю. У місті їх існує величезна кількість - від маленьких затишних корпусів до елітних комплексів. Тому забронювати номер в готелі або пансіонаті в Алупці не є проблемним.

Пора року, звичайно, теж впливає на ціни на житло в Алупці. Але навіть взимку або ранньою весною цей курорт відритий для відпочиваючих. Наприклад, під час травневих свят або на Новий рік вартість оренди житла в Алупці зростає.

Найпопулярніші санаторії Алупки:

«Південнобережний»;

«Алупкінський центральний військовий клінічний санаторій»;

«Сонячний»;

«Передгірний»;

«Здоров'я»;

«Алупка».

пам'ятки Алупки

Багато хто називає Алупку чудовим містом. Що ж в цьому курорті, що стоїть біля самісінького схилу гори, такого незвичайного? Місто омивається морем, південний схил звернений до сонця і захищений стіною скель, а узбережжі покрите густою зеленню. І неспроста граф Воронцов обрав ці місця, щоб побудувати один з найбільш чудових шедеврів архітектури - палац в дусі англійського зодчества. Ще граф наказав розбити шикарний парк, в якому зібрав самі рідкісні рослини і дерева.

Воронцовський палац в Алупці є гордістю і головною визначною пам'яткою. Це величезна поміщицьке господарство було побудовано в XIX столітті за проектом архітектора Е. Блора. Стиль будівлі - псевдоготичний з мавританським порталом. В ансамбль палацу входять: головний, Шуваловский і бібліотечні корпусу, годинникова башта і вежі західного входу, зимовий сад, палацовий дворик, фонтани і знаменита тераса з мармуровими левами. Паркова зона ділиться на верхній і нижній пейзажні, в яких ростуть рослини Південної і Північної Америки, Східної Азії, а деякі привезені зі Середземного моря. У верхньому парку ще можна побачити химерне нагромадження брил діабазу або «алупкинський хаос», який створила сама природа.

За графським палацом, підносяться Кримські гори з вершиною Ай-Петрі. А недалеко від парку знаходиться грот і безліч природних печер, а між величезними скелями розбиті алеї. Тут можна перебувати постійно, спокійно прогулюватися і дихати цілющим кримським повітрям. Саме тому Воронцовський палац і парк є головною визначною пам'яткою Алупки.

Екскурсії в Алупці

Відпочинок в Алупці можна розбавити різними екскурсіями. Для початку можна відвідати Воронцовський палац, погуляти в його парковій зоні. Потім піднятися на гірську вершину Ай-Петрі на канатній дорозі. Ще пройти дегустацію фірмових вин Масандрівського заводу.

Алупка знаходиться недалеко від Лівадії і Ласточкіна Гнізда. І це дає можливість побачити самі знамениті визначні пам'ятки Криму, не витрачаючи багато часу на дорогу. Так як їхати далеко не потрібно, екскурсії обійдуться дешевше.

Лікування в Алупці

І все-таки головне, заради чого приїжджають на цей курорт, так це оздоровитися. Приморський клімат цієї частини Криму, підсилює лікувальний ефект від процедур. Відомо безліч здравниць і санаторіїв Алупки. Один з них - санаторій «Південнобережний», розташований неподалік від Воронцовського палацу. Місцева флора підсилює кліматотерапевтіческій ефект від процедур.

Близько двохсот років в Алупку їдуть, щоб зцілити найтяжчі недуги - хвороби легенів і кістковий туберкульоз, так як місцевий морський клімат дуже сприятливий для лікування. Місто потопає в зелені, а повітря насичене фітонцидами місцевих екзотичних рослин. Алупка налічує близько 14 санаторіїв, де можна пройти оздоровчі процедури.

Як дістатися до Алупки

Маса різного транспорту в Алупку відправляється з Сімферополя - автобуси, тролейбуси, маршрутки, таксі, які їдуть в напрямку Ялти. З самої Ялти в Алупку можна дістатися морським сполученням на теплоході або на маршрутках №36, 26, 27 і 32.

джерело:

Назад в розділ

Легендарна Тридцятка, маршрут

Через гори до моря з легким рюкзаком. Маршрут 30 проходить через знаменитий Фішт - це один з найграндіозніших і значущих пам'яток природи Росії, найближчі до Москви високі гори. Туристи нічого проходять всі ландшафтні та кліматичні зони країни від передгір'їв до субтропіків, ночівлі в притулках.

Похід по Криму - 22 маршрут

З Бахчисарая в Ялту - такої щільності туристичних об'єктів, як в Бахчисарайському районі, немає ніде в світі! Вас чекають гори і море, рідкісні ландшафти і печерні міста, озера і водоспади, таємниці природи і загадки історії, відкриття і дух пригод ... Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує.

Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує

Маршрути: гори - море

Адигеї, Крим. Вас чекають гори, водоспади, різнотрав'я альпійських лугів, цілюще гірське повітря, абсолютна тиша, снежники в середині літа, дзюрчання гірських струмків і річок, приголомшливі ландшафти, пісні біля вогнищ, дух романтики і пригод, вітер свободи! А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря.

А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря

Алупка - Крим. Готелі, пам'ятки, що подивитися в місті. Клімат Алупки, чим зайнятися в Алупці

Алупка

Всього в 17 кілометрах від Ялти знаходиться Алупка - справжня перлина Південного берега Криму. Цей мальовничий курорт є частиною Великої Ялти. Пляжі Алупки займають більше 4 кілометрів чорноморського узбережжя.

У сиві стародавні часи Алупка носила такі назви, як Алубіка, і більш пізніше - Люпіко. При погляді на це древнє місто з моря він представляється величної сходами, ступені якої ведуть до вершини улюбленої туристами гори Ай-Петрі. Серед цієї величі гармонійно виглядає побудований в англійському стилі Воронцовський палац.

Історія туризму в Алупці така ж давня, як і саме місто. Важко сказати, з яких часів Алупка стала відома як один з кращих кримських курортів. Саме розташування міста сприяло розвитку відмінною туристичної інфраструктури. З першого погляду на карту Алупки звертають на себе увагу привабливі бухти, уздовж яких простягнулися затишні вулички. Огинаючи берег, вони з'єднуються, щоб піднятися в гори.

Гірська гряда в цьому місці ПБК як ніде близько підходить до моря, прикриваючи місто з півночі. На сході і заході Алупку супроводжують курортні селища Місхор і Сімеїз.

Відпочинок в Алупці

Якщо вам потрібен незабутній відпочинок на ПБК - вам потрібно хоча б раз відпочити в Алупці. Радують око пейзажі, стародавні вулички біля моря, цілюще морське повітря, багате природне оздоблення садів, простори Воронцовського парку, столітні дуби - це далеко не все, що становить неповторний портрет Алупки.

Прекрасні галькові пляжі, які омиваються прозорими водами Чорного моря, тягнуть туристів не менше самого міста. Не дарма Алупка завжди в числі самих чистих кримських курортів. Найкраще це підтверджують схвальні відгуки відпочиваючих.

Популярність Алупки не заважає тихому і красивому відпочинку. Проведіть відпустку в Алупці, насолоджуючись яскравою природою, красивими пам'ятниками архітектури і гостинним Чорним морем.

Унікальний клімат Алупки

246 днів в році в Алупці світить сонце. Невисока вологість (не більш 70%) робить повітря свіжим і легким. Середньорічні показники температури повітря в Алупці складають + 13,2 ° C. Зими в цьому м'якому помірному кліматі дуже теплі. У той час, коли на вершині Ай-Петрі (1234 м) вирують снігові хуртовини, місто купається в яскравій зелені.

Ай-Петрі по праву вважається головною визначною пам'яткою і прикрасою Алупки. З відстані 35 кілометрів можна побачити цю величну гору. Схили Ай-Петрі покриті хвойним лісом, а внизу вона оточена кипарисами і фруктовими садами.

Мабуть, ніде більше в Криму не знайти такого поєднання багатої рослинності, гірських гряд, чистого повітря і цілющого теплого моря. Кращий відпочинок в Алупці починається з купальним сезоном - з початку червня і майже до кінця жовтня.

Житло в Алупці. Кращі готелі, готелі, санаторії Алупки

Вибрати житло в Алупці не складе труднощів. Головне визначитися з умовами проживання і з бюжету, який ви готові виділити на відпочинок. Це може бути путівка в один з пансіонатів Алупки або приватний сектор Алупки - вибір залежить від вас.

Як варіант, вирушаючи на відпочинок, можна на місці зняти житло без посередників. Це дає можливість вибрати місце, побачити все своїми очима і поторгуватися з господарями про ціну. Звичайно, мова не йде про готелі або готелях Алупки. Там прейскуранти фіксовані. Єдине що впливає на ціну, так це сезонність. Взимку найдешевший відпочинок в Алупці.

Приватний відпочинок може перетворитися в незвичайну пригоду, якщо наприклад, зняти будинок в Алупці прямо на березі моря. Щовечора ви зможете милуватися блакитними заходами і чути шум моря. Варто відмітити, що це може бути дорогим задоволенням. Більш економний варіант - зняти квартиру в Алупці. Правда до узбережжя буде шлях не близький.

Якщо ж вас цікавить організований відпочинок, то як варіант ще можна заздалегідь забронювати готель в Алупці або ж оформити на місці безпосередньо через адміністрацію готелю. У місті їх існує величезна кількість - від маленьких затишних корпусів до елітних комплексів. Тому забронювати номер в готелі або пансіонаті в Алупці не є проблемним.

Пора року, звичайно, теж впливає на ціни на житло в Алупці. Але навіть взимку або ранньою весною цей курорт відритий для відпочиваючих. Наприклад, під час травневих свят або на Новий рік вартість оренди житла в Алупці зростає.

Найпопулярніші санаторії Алупки:

«Південнобережний»;

«Алупкінський центральний військовий клінічний санаторій»;

«Сонячний»;

«Передгірний»;

«Здоров'я»;

«Алупка».

пам'ятки Алупки

Багато хто називає Алупку чудовим містом. Що ж в цьому курорті, що стоїть біля самісінького схилу гори, такого незвичайного? Місто омивається морем, південний схил звернений до сонця і захищений стіною скель, а узбережжі покрите густою зеленню. І неспроста граф Воронцов обрав ці місця, щоб побудувати один з найбільш чудових шедеврів архітектури - палац в дусі англійського зодчества. Ще граф наказав розбити шикарний парк, в якому зібрав самі рідкісні рослини і дерева.

Воронцовський палац в Алупці є гордістю і головною визначною пам'яткою. Це величезна поміщицьке господарство було побудовано в XIX столітті за проектом архітектора Е. Блора. Стиль будівлі - псевдоготичний з мавританським порталом. В ансамбль палацу входять: головний, Шуваловский і бібліотечні корпусу, годинникова башта і вежі західного входу, зимовий сад, палацовий дворик, фонтани і знаменита тераса з мармуровими левами. Паркова зона ділиться на верхній і нижній пейзажні, в яких ростуть рослини Південної і Північної Америки, Східної Азії, а деякі привезені зі Середземного моря. У верхньому парку ще можна побачити химерне нагромадження брил діабазу або «алупкинський хаос», який створила сама природа.

За графським палацом, підносяться Кримські гори з вершиною Ай-Петрі. А недалеко від парку знаходиться грот і безліч природних печер, а між величезними скелями розбиті алеї. Тут можна перебувати постійно, спокійно прогулюватися і дихати цілющим кримським повітрям. Саме тому Воронцовський палац і парк є головною визначною пам'яткою Алупки.

Екскурсії в Алупці

Відпочинок в Алупці можна розбавити різними екскурсіями. Для початку можна відвідати Воронцовський палац, погуляти в його парковій зоні. Потім піднятися на гірську вершину Ай-Петрі на канатній дорозі. Ще пройти дегустацію фірмових вин Масандрівського заводу.

Алупка знаходиться недалеко від Лівадії і Ласточкіна Гнізда. І це дає можливість побачити самі знамениті визначні пам'ятки Криму, не витрачаючи багато часу на дорогу. Так як їхати далеко не потрібно, екскурсії обійдуться дешевше.

Лікування в Алупці

І все-таки головне, заради чого приїжджають на цей курорт, так це оздоровитися. Приморський клімат цієї частини Криму, підсилює лікувальний ефект від процедур. Відомо безліч здравниць і санаторіїв Алупки. Один з них - санаторій «Південнобережний», розташований неподалік від Воронцовського палацу. Місцева флора підсилює кліматотерапевтіческій ефект від процедур.

Близько двохсот років в Алупку їдуть, щоб зцілити найтяжчі недуги - хвороби легенів і кістковий туберкульоз, так як місцевий морський клімат дуже сприятливий для лікування. Місто потопає в зелені, а повітря насичене фітонцидами місцевих екзотичних рослин. Алупка налічує близько 14 санаторіїв, де можна пройти оздоровчі процедури.

Як дістатися до Алупки

Маса різного транспорту в Алупку відправляється з Сімферополя - автобуси, тролейбуси, маршрутки, таксі, які їдуть в напрямку Ялти. З самої Ялти в Алупку можна дістатися морським сполученням на теплоході або на маршрутках №36, 26, 27 і 32.

джерело:

Назад в розділ

Легендарна Тридцятка, маршрут

Через гори до моря з легким рюкзаком. Маршрут 30 проходить через знаменитий Фішт - це один з найграндіозніших і значущих пам'яток природи Росії, найближчі до Москви високі гори. Туристи нічого проходять всі ландшафтні та кліматичні зони країни від передгір'їв до субтропіків, ночівлі в притулках.

Похід по Криму - 22 маршрут

З Бахчисарая в Ялту - такої щільності туристичних об'єктів, як в Бахчисарайському районі, немає ніде в світі! Вас чекають гори і море, рідкісні ландшафти і печерні міста, озера і водоспади, таємниці природи і загадки історії, відкриття і дух пригод ... Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує.

Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує

Маршрути: гори - море

Адигеї, Крим. Вас чекають гори, водоспади, різнотрав'я альпійських лугів, цілюще гірське повітря, абсолютна тиша, снежники в середині літа, дзюрчання гірських струмків і річок, приголомшливі ландшафти, пісні біля вогнищ, дух романтики і пригод, вітер свободи! А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря.

Що ж в цьому курорті, що стоїть біля самісінького схилу гори, такого незвичайного?
Що ж в цьому курорті, що стоїть біля самісінького схилу гори, такого незвичайного?
Що ж в цьому курорті, що стоїть біля самісінького схилу гори, такого незвичайного?

Новости