Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта Алтаю

  1. Коротка історія Алтаю
  2. пам'ятки Алтаю

Алтай - республіка у складі Російської Федерації. Супутникова карта Алтаю показує, що регіон межує з Китаєм, Казахстаном, Монголією, Республікою Тива, Кемеровської областю, Хакасією і Алтайським краєм. Площа регіону - 92903 кв. км.

Територія Алтаю є гірські хребти із численними річковими долинами і улоговинами. Через особливості рельєфу основними економічними галузями в республіці є тваринництво, сільське господарство і туризм.

Алтай розділений на 10 муніципальних районів, єдине місто Гірничо-Алтайськ (столиця) і 248 сільських населених пунктів.

Алтай розділений на 10 муніципальних районів, єдине місто Гірничо-Алтайськ (столиця) і 248 сільських населених пунктів

Гора Білуха на Алтаї

Коротка історія Алтаю

Алтай вважається прабатьківщиною всіх нині існуючих тюркських народів. У 552 році тут був утворений тюркський каганат, а пізніше на території з'явилося калмицьке Джухарское ханство. У 1756 році ханство впала, і його жителі добровільно увійшли до складу Російської імперії.

У 1919 році на Алтаї встановилася радянська влада. У 1922 році була створена ойратского автономна область, яку в 1932 році перейменували в Ойротської АТ. У 1948 році була створена Гірничо-Алтайська автономна область. У 1990 році регіон перетворили в Горно-Алтайську АРСР, а в 1993 - в республіку Алтай.

У 1990 році регіон перетворили в Горно-Алтайську АРСР, а в 1993 - в республіку Алтай

Каракольський озера на Алтаї

пам'ятки Алтаю

На докладній карті Алтаю можна побачити, що регіон багатий природними пам'ятками. Головним природним пам'ятником є ​​Алтайський заповідник. На території Алтаю знаходиться найвища гора в Сибіру - Білуха (висота 4506 м).

Рекомендується побувати в Катунського заповіднику, в природному парку «Білуха», побачити каскад каракольський озер, кожне з яких різниться за кольором і складом, і відпочити на Телецькому озері. На Алтаї варто побачити водоспади Корбу, Камишинський і Текелі, Шавлінскіе озера і озеро Менжерок, Карококшінскую і Музейну печери, Чаришське і Тавдинские печери, острів Патмос і скелю «Іконостас».

Новости