Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Doc22.ru - Ярове увійшло в ТОП-10 найпопулярніших курортів на озерах в Росії

аналітичне агентство ТурСтат виявило найпопулярніші у туристів курорти і місця відпочинку на російських озерах. У ТОП-10 кращих місць відпочинку увійшли міста Ярове і Славгород, розташовані поруч з солоним озером Велике Ярове, яке щороку приваблює до себе тисячі туристів з усієї країни та з-за кордону.

Як відзначають експерти ТурСтат, на озерах Росії в останні роки бурхливо розвивається пляжний і активний відпочинок, круїзи та риболовля. У ТОП-10 найкращих курортів і місць відпочинку на російських озерах, згідно з дослідженнями, проведеними аналітичним агентством, входять Ліствянка і Хужир на Байкалі, Приозерськ на Ладозькому озері, Петрозаводськ на Онежском, Осташков на Селігері і багато інших. 6 місце в ТОПі зайняли Ярове і Славгород, розташовані на озері Велике Ярове.

У минулому році на Форумі професіоналів індустрії розваг і відпочинку, курорт Ярове був визнаний одним з успішних проектів. фото Алтайтурцентр

Рейтинг складений за результатами аналізу даних систем онлайн-бронювання місць проживання на літо 2017 року. За даними ТурСтат, проживання у озера в Росії обійдеться в середньому від 2 до 2,5 тисяч рублів на добу.

10 найпопулярніших курортів і місць відпочинку на озерах Росії:

1. Ліствянка і Хужир (Байкал, Іркутська область)

2. Приозерськ (Ладозьке озеро, Ленінградська область)

3. Петрозаводськ (Онезьке озеро, Карелія)

4. Осташків (Селігер, Тверська область)

5. Казанцева (озеро Чани, Новосибірська область)

6. Ярове і Славгород (Велике Ярове, Алтайський край)

7. Купоярово (Асликуль, Башкирія)

8. Білозерськ (Біле озеро, Вологодська область)

9. Коростені (Ільмень, Новгородська область)

10. Гдов (Чудское озеро, Псковська область)

Озеро Велике Ярове називають ще алтайських Мертвим морем: вода тут дуже солона і славиться цілющими властивостями. Як відзначають в Алтайтурцентре, сезон на озері Яровому триває всього два місяці - з середини червня по середину серпня, і дуже залежить від погоди. Велика частина туристів прибуває на вихідні дні, багато хто залишається на тиждень і навіть більше. У минулому році, за оцінками місцевого турбізнесу, курорт відвідало близько 450 тис. Туристів.

У минулому році на озері Ярове побувало близько 450 тис. Туристів. фото Алтайтурцентр

Довідка. Ярове - гірко-солоне озеро, знаходиться на висоті 80 метрів над рівнем моря і є найнижчою точкою Алтайського краю. Його площа становить 53 кв. км. Озеро Ярина знаменито своєї гірко-солоної мінералізованою водою і лікувальними мулових грязями, його часто порівнюють з курортами Криму і Кавказу, і навіть з Мертвим морем. Тут знаходиться унікальна бальнеологічна лікарня «Озеро Ярина», а також санаторій-профілакторій «Хімік». У пансіонатах і санаторіях-профілакторіях успішно лікують великий спектр захворювань опорно-рухового апарату, нервової системи, шкірними і гінекологічними захворювань. Місцевий клімат працює на профілактику і лікування захворювань органів дихання.

джерело

Новости