Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Звіт про похід на Алтай, август 2007


Фотографії до статті:

Сторінка 3 - 3 з 4
початок | Перед. | 1 2 3 & nbsp 4 | Слід. | кінець


8 день.
сб. 20 серпня.
Перехід від стоянки на кордоні лісу через перевал Кара-Тюрек (1а) до верхніх стоянок на оз. Аккем. 12,9 км, перепад висот 2281-3080-2039 м.
У гарну погоду перевал Кара-Тюрек - це приємна прогулянка, і його категорійність 1а явно надумана істеричними туристками. Але будь-яке погіршення видимості - і неважко заблукати, тому що стежку серед каменів легко втратити. Але нам, як завжди, пощастило з погодою. Є ще кінська стежка, яка, мабуть, позначена краще. Вона більш полога, але довша.
Почали підйом в футболках, під час набору висоти одягалися - спочатку наділи курточки, потім застебнули курточки, потім наділи окуляри і рукавички. Я ще й намазався кремом від засмаги.
Підйом мене вразив, особливо види.
Долина річки Аккем з кілометрової висоти виглядає красиво ...
З такої висоти Білуха не відображено грандіозної, але вражала.
Алекс сказав, що не всім щастить побачити Білуху. Білуха - це "кухня" погоди Алтаю. За годину перебування на перевалі види помінялися кілька разів!
Спуск.
Не сподобався. Довгий, нудний.
Добре, що піднімалися з боку Кучерлинское озера. А адже більшість ходить з боку Аккемскій озера.
Десь далеко внизу літають вертольоти ...
Через дві години після перевалу вийшли до оз. Аккем.
Озеро Аккем набагато менше Кучерлинское озера, більш затишне, але і більш засмічене. Білуха звідси виробляє набагато більше враження.
Але ... Бурханчік вирішив, що раз ми пройшли перевал, можна і зіпсувати погоду. Пішов дощ. Похід в Долину Семи озер відклали на завтра.

9 день.
пн. 21 серпня.
Перехід від озера Аккем до лівого безіменного припливу р. Аккем в 500м. вище струмка Аккемскій падь.17,4 км, 5 ходок, перепад висот 2039-1340м.
Погоди не було. Тобто вона була, але дощова. Вирішили йти в Тюнгур. Всього то 50 км. Алекс вирішив, що раз він не потрапляє в Долину Семи озер, то краще раніше прийти в Тюнгур, виїхати в 3 і потрапити раніше до Томська. Нам в Томськ не треба, ми не поспішаємо, машина у нас замовлена ​​на 24 число, і ми вирішили розділитися після обіду: ми ставимо табір, а вони ломлять до Трьох беріз. Алекс з Інною обіцяли залишити нам записку в Тюнгур, але ж сказала я їм - зустрінемося в Тюнгур! Пожартували щодо чарівного порошку, який нас доставить в Тюнгур, і розлучилися.

І тут за одну ходку до обіду ми сильно лоханулись. Після останнього Курума стежка поділяється: одна йде вгору, інша йде уздовж ріки. Наверх підніматися Максу було лінь, ми пішли по нижній стежці. Це була ЗАСІДКА! Ми дерлися по мокрих притискаючи, продиралися через мордохлист, повзали по крутих схилах. І весь час у мене було відчуття, що вище, в 30 метрах, йде кінська стежка. Так воно і виявилося - ми наткнулися на шлагбаум, перегороджує стежку, піднялися по стрілці вгору, і ось вона - жирна, брудна кінська стежка.
Ахтунг! У точці 50,019 ° СШ 86,513 ° ВД треба йти вгору, а не прямо!

Сторінка 3 - 3 з 4
початок | Перед. | 1 2 3 & nbsp 4 | Слід. | кінець



Схожі статті Кайтсерфінг в Єгипті (1)

Ми їдемо в Єгипет! Ось саме так, зі знаком оклику в кінці речення! Ну, по крайней мере, я їду зі знаком оклику - порозсував цих знаків по всіх кишенях і навіть всередину прийняв у вигляді коньяку в аеропорту. Ентузіазм зовсім не тільки від того, що нас чекають пляжі, море і море фруктових коктейлів, підводні світи і риби, які вміють плавати, хоча це теж приємні дрібниці після довгої важкої уральської зими - найголовніше, нас чекають кайти!

На риболовлю в Агідель (звіт про поїздку) (14)

Я не маніяк по сидінню біля якоїсь калюжі з вудкою, тому хотілося поїхати в таке місце, звідки без риби повернутися просто неможливо, надійності в загальному хотілося ... в результаті вибір припав на Нефтекамськ, точніше на Агідель - дельту річки Білій

«Червона Поляна» очима абзаковца (11)

Наш постійний відвідувач, Валерій Ішназаров, відправився порівнювати абзаковскіе схили з гірськолижними курортами "Червоної Поляни".

Одиночний велопохід в Крим. May, 2010 (2)

Читаючи в інтернеті звіти про велопрогулянку Криму, розглядаючи красиві, соковиті фотографії, також захотів побувати на цьому по-справжньому казковому півострові. І ось він, відпустка!


НеДома.ру - сервіс гарантованого бронювання
готелів і апартаментів на гірських курортах Росії
2153 пропозиції, 15487 фотографій, 11538 відгуків +78 (800) 555-37-45
допоможемо забронювати, проконсультуємо
© 2002 - 2019 НеДома.ру ™ На головну Контакти Реклама на сайті

Новости