Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

в Алтайському краї буде проводитись Перший міжнародний фестиваль-форум «Сільський туризм в Росії»

З 6 по 9 червня в Алтайському краї буде проводитись Перший міжнародний фестиваль-форум "Сільський туризм в Росії". Відпочинок в природному самоті стає з кожним роком все популярнішим. При цьому, росіяни вважають за краще зливатися з природою не в європейських країнах, а у себе на батьківщині. У цьому сенсі Алтайський край - один з кращих варіантів. З 6 по 9 червня в Алтайському краї буде проводитись Перший міжнародний фестиваль-форум Сільський туризм в Росії

У фестивалі, який пройде в селі Новотиришкіно, візьмуть участь міжнародні організації, російські регіони, представники туристичного бізнесу, сільські гостьові будинки, виробники і постачальники виробів народних промислів. Крім того, на форумі пройдуть консультації для учасників з питань розвитку сільського туризму, а на другий день фестивалю заплановано презентацію регіонів і ярмарок їх туристських продуктів.

Чому місцем проведення подібного форуму обрано саме Алтайський край, а не регіон, розташований ближче до федерального центру? А тому, що Алтайський край, завдяки своїм природним багатствам і екології, - ідеальне місце для агротуризму.

Читайте також: Аграрні висоти Алтайського краю

"Проведення Першого міжнародного фестивалю-форуму" Сільський туризм в Росії "- дуже значуща подія для сфери туризму Російської Федерації. П'ять років тому Ростуризм проводив міжрегіональна нарада в республіці Чувашія, присвячене перспективам розвитку сільського туризму. Там вперше були позначені всі ті найактуальніші теми розвитку сільського туризму, які будуть розглянуті учасники форуму в Алтайському краї. Цей регіон не випадково є місцем проведення форуму, оскільки має в своєму розпорядженні унікальним природним потенціал м і екологічно чистими територіями, що є найістотнішим чинником для розвитку сільського туризму.

Сільський туризм передбачає екологічну бездоганність регіону, куди будуть приїжджати жителі найбільших мегаполісів, як Росії так і зарубіжних країн, для того, щоб долучитися до тієї культури, до того укладу життя, який принципово відрізняється від способу життя великих міст. Сільський туризм дає можливість міському жителю на власні очі побачити і безпосередньо відчути справжню сільську життя у всіх її проявах, в тому числі це стосується натуральних продуктів харчування, можливості спостерігати в реальному житті сільських домашніх тварин - все ті форми, які були характери для Росії як переважно селянської країни протягом багатьох століть.

Ці форми сьогодні втрачаються, і значення сільського туризму набуває особливої ​​гуманітарну значущість. Ми дуже сподіваємося, що форум в Алтайському краї покладе початок новому етапу розвитку сільського туризму в нашій країні - більш інтенсивному і більш цілеспрямованому ", - сказав" Правде.Ру "з аместітель керівника Ростуризму Дмитро Міхєєв.

У свою чергу, глава прес-служби відомства Олег Мосеев зазначив, що сільський туризм безпосередньо змикається з туризмом екологічним. "Їх навіть важко відокремити один від одного. Тому що все-таки поняття" екологічно чиста їжа "і" екологічно чисте середовище ", як ви розумієте, відповідають не міській умов, а сільським. Та й то не до всіх. А ось в Алтайському краї екологія має першорядне значення ", - сказав прес-секретар відомства.

Читайте також: Куточки Росії: Шанцев ставить на туризм

За його словами, жителі великих міст все більше відриваються від землі: "Люди відійшли від того, чим раніше була Росія. А Росія була селянською країною". Проте, як каже Олег Мосеев, останнім часом намітилася тенденція повернення до коріння. "Зараз люди дуже зацікавлені щоб доторкнутися до справжньої природі, щоб випити справжнього парного молока, скуштувати справжнього хліба, прокинутися немає від будильника, а від крику півня. Це все дає сільський туризм. Алтайський край став це розвивати завдяки своїм умовам. Там збереглися компактні поселення, які зберегли свій уклад життя і побут. А це дозволяє вписувати в цю середу гостей, та й місцеві жителі гостям дуже раді ", - го ворит керівник прес-служби Ростуризму.

Мосеев зазначив, що Алтайський край, безсумнівно, один з лідерів в плані розвитку туризму, "такий локомотив галузі, якщо брати регіональний розріз". Регіон в числі перших, увійшов в пілотні проекти нової федеральної цільової програми "Розвиток внутрішнього і в'їзного туризму на 2011-2018 роки. За словами представника Ростуризму, в Алтайському краї програму вже почали активно реалізовувати.

"Мова йде про конкретні проекти, досить грандіозні вимальовуються перспективи. Алтайський край виділяється якоїсь цілісністю: тут практично немає шкідливих виробництв, регіон унікальний в силу географічних особливостей, рельєфу, і поєднання природних факторів багатьох, наприклад мінеральні води, річки, де можна займатися майже всіма видами водного туризму, поєднуючи з кінними турами. Алтайський край завжди асоціювався з походами, але сьогодні, вже очевидно, переважають не «туристи з рюкзаками", а "туристи з фотоапаратами". Бєлгородська обл ай зробив потужний ривок, створивши відповідну інфраструктуру ", - сказав Олег Мосеев.

Перспективи розвитку санітарно-курортного комплексу, за словами прес-секретаря відомства, теж колосальні. Мосеев особливо звернув увагу на туристські кластери "Бірюзова Катунь" і "Белокуриха". "Бірюзова Катунь" - це перший в Росії великий єдиний комплекс природного і екстремального туризму в горах, з чітким поділом на "молодіжно-екстремальну" зону з з центрами гірськолижників, рафтеров, треккеров, скелелазів, готелем для активних молодих людей і на зону для заможних туристів, з ексклюзивними і комфортабельними готелями, що включають в додаток до пригод на природі, оздоровчі та СПА-комплекси і процедури.

Белокуриха в 1970 році стала курортом всесоюзного значення, в 1992 році - федерального, завдяки своєму чистому, лечбному повітрю і термальним водам. Крім того, тут обладнані кілька гірськолижних схилів. І це тільки початок. Завдяки, федеральною програмою, згаданої вище, незабаром "всесоюзна здравниця" стане лікувальним курортом світового уровня.В Алтайському краї кожен зможе знайти те, що саме він шукає від відпочинку. Плюс - чисте повітря, прекрасна екологія, гостинні жителі і розвинена інфраструктура, і ми отримуємо ідеальне в усіх відношеннях туристичне місце в межах власної країни.

Читайте найцікавіше в рубриці "Суспільство"

Чому місцем проведення подібного форуму обрано саме Алтайський край, а не регіон, розташований ближче до федерального центру?

Новости