Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як організувати поїздку на Алтай

Плануючи поїздку на Алтай насамперед потрібно розуміти, а чого, власне, ви від цієї поїздки очікуєте?

Маса турагентств пропонують свої послуги з організації відпочинку в Гірському Алтаї, інтернет рясніє приватними оголошеннями про здачу житла і навіть про набір груп для походів з наметами. Спробуємо розібратися як буде зручніше і вигідніше вступити в кожному конкретному випадку.

Ви хочете відпочити на турбазі?

кількість турбаз і готелів в Гірському Алтаї безліч, всі вони будуть пропонувати певний набір і рівень послуг, проживання - від літніх будиночків до комфортабельних готельних номерів і котеджів, харчування - від можливості самостійного приготування їжі на загальній кухні до ресторанів з вишуканими стравами, територія - від маленької, що вміщає лише парковку для автомобілів, до величезної, з розміщеними на ній басейнами, майданчиками для спорту і відпочинку. Вибір за вами.

Можна не бронювати проживання заздалегідь, приїхати, побачити все своїми очима і визначитися з варіантом розміщення на місці. При цьому потрібно розуміти, що на це доведеться витратити якийсь час, а також те, що знайти вільні місця буває непросто, особливо в вихідні дні.

Якщо ви більш-менш визначилися з варіантом розміщення і особливо, якщо ви вибрали конкретну турбазу, є сенс забронювати проживання заздалегідь. При цьому ви можете звернутися до адміністрації турбази безпосередньо, а можете прийти практично в будь-яке турагентство вашого міста. Турагентства, за сформованою на ринку традиції, пропонують розміщення за тими ж цінами, які пропонують турбази, отримуючи комісійну винагороду за свої послуги. Нерідко, крім проживання, в агентстві вам зможуть запропонувати придбати супутні послуги - доставку, страховку тощо.

Який би спосіб бронювання ви не вибрали, НІКОЛИ не перераховуйте оплату на карту незнайомого вам людини, цим нерідко користуються шахраї. ОБОВ'ЯЗКОВО вивчіть відгуки в інтернеті про те способі бронювання, яким хочете скористатися.

Ви хочете відвідати лише кілька екскурсій або відвідати максимально багато цікавих місць?

Якщо тривалість планованого відпочинку не перевищує 5 днів і ви не плануєте особливо виїжджати за межі турбази, кілька екскурсій, не більше того, то є сенс добиратися до місця відпочинку на автобусі - рейсовому або туристичному (Організованим туроператорами). Відмінності лише в тому, що рейсовий автобус буде коштувати трохи дорожче (як мінімум, за рахунок платного багажу), а також буде мати певну кількість зупинок. Туристичні ж автобуси запропонують безкоштовний провіз багажу і найчастіше доставлять вас безпосередньо до турбази.

Якщо ви плануєте більш тривалий відпочинок і хочете відвідати велику кількість пам'яток, то найбільш економічним варіантом буде поїздка на власному автомобілі. Основна частина в вартості екскурсії - транспортна, і вона обійдеться вам набагато дешевше.

Ви хочете відправитися в справжній похід

активні тури і походи - один з найскладніших з точки зору організації видів відпочинку на Алтаї. Здавалося б - взяли намет, накупили тушонки, доїхали до певного місця, і в путь!

Здавалося б - взяли намет, накупили тушонки, доїхали до певного місця, і в путь

Відвідування, що організовуються туроператорами, відносяться до досить дорогим видам відпочинку, але по-іншому бути й не може, вартість повинна включати в себе обладнання і його амортизацію, транспорт, харчування, страхування, послуги кваліфікованих гідів ...

Нерідко в інтернеті зустрічаються більш вигідні пропозиції - від компаній і навіть приватних осіб, які набирають групи для походів по Гірському Алтаю. Зверніть увагу, ні ті, ні інші не мають на це права. Організацією активного туру (походу) мають право займатися тільки туроператори, а ті, хто не захотів проходити процедури, що дозволяють займатися туроператорської діяльністю - або шахраї, або дуже хороші люди, які все життя самі були туристами, виходили Алтай вздовж і поперек, але при виникненні будь-яких проблем нічим, на жаль, допомогти вам не зможуть, вони просто знаходяться "поза законом".

Якщо хочете "забратися" в гори зі своїм наметом і не переплачувати - заздалегідь, не поспішаючи, вивчіть досвід особистих подорожей людей, які робили це до вас. При цьому особливу увагу зверніть на зручні для стоянок місця, на відносини з місцевим населенням (є особливо неблагополучні райони), ретельно подбайте про свою безпеку, тому що крім вас цього ніхто не зробить.

При цьому особливу увагу зверніть на зручні для стоянок місця, на відносини з місцевим населенням (є особливо неблагополучні райони), ретельно подбайте про свою безпеку, тому що  крім вас цього ніхто не зробить

Яким би не був ваш вибір, бажаємо вам приємного та безпечного відпочинку!

Нагадуємо, що єдиний телефон екстрених служб 112, вже працює як в Республіці Алтай, так і в Алтайському краї.

Читати далі про Гірському Алтаї:

Плануючи поїздку на Алтай насамперед потрібно розуміти, а чого, власне, ви від цієї поїздки очікуєте?
Ви хочете відпочити на турбазі?
Ви хочете відвідати лише кілька екскурсій або відвідати максимально багато цікавих місць?

Новости