Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

»« Куллінан »- найбільший алмаз в світі

Опубліковано Дата 28 Січень, 2012

Де знаходиться місто Куллінан. Невеличке мальовниче населений пункт Куллінан входить до складу місцевого муніципалітету Нокенг ТСА Таемане провінції Гаутенг району Метсведінг Південно-Африканської Республіки . Городок Куллінан розташований на відстані 30 км в східному напрямку від міста Преторія ( ПАР ).
Історія міста Куллінан. Історія південно-африканського містечка Куллінан починається з того, що в 1902 році англійський сер Томас Куллінан виявив в цій місцевості багату алмазну трубку, завдяки такому відкриттю і почав утворюватися містечко, який і був названий на честь цього англійського сера.

Історія   південно-африканського   містечка Куллінан починається з того, що в 1902 році англійський сер Томас Куллінан виявив в цій місцевості багату алмазну трубку, завдяки такому відкриттю і почав утворюватися містечко, який і був названий на честь цього англійського сера

Один з чудових діамантів отриманих з алмазу Куллінан

Історія алмазу Куллінан. Через приблизно два роки - 25 червень 1905 року керуючий алмазним рудником Фредерік Веллс знайшов тут найбільший з коли-небудь знайдених в світі алмаз "Куллінан" або як його ще називають «Зірка Африки». Маса цього знаменитого алмазу "Куллінан" досягала 3106 карат або 621,2 грама, розміри алмазу становили 100х65х50 мм. Згідно з оцінками авторитетним експертам, вартість алмаза становила 7,5 млн доларів. Алмаз «Куллінан» був виявлений випадково і, як передбачається, був осколком дуже великого кристала, який до цього дня так і не був знайдений.
Алмаз «Куллінан» був названий на честь власника копальні англійської сера Томаса Куллінана. Керуючий Фредерік Веллс отримав щедру винагороду - величезну на той час суму 10000 доларів.
Огранювання алмаза Куллінан. Надалі, 9 листопада 1907 року уряд колонії Трансвааль, яка в ті часи була частиною Британської імперії, піднесло англійському королю Едуарду VII в якості подарунка в день його народження алмаз "Куллінан". Король Англії Едуард VII доручив огранювання цього знаменитого алмазу відомої голландської фірми «І. Й. Ашер і Ко ».
На ретельне вивчення цього найбільшого в світі алмазу "Куллінан" було витрачено кілька місяців. Нарешті, в 1908 році цей величезний алмаз був розколотий кращим гранувальників Європи Йозефом Асскеруоном на кілька великих шматків, з яких в результаті виготовили два дуже великих монолітних блоку, сім діамантів середніх розмірів, 96 дрібних блакитно-білого кольору, тобто - кольору найчистішої води, проте один шматок вагою в 69,5 карат залишився необробленим.
Є відомості, що загальна маса всіх виготовлених діамантів з найбільшого алмазу в світі "Куллінан" склала 1063,65 карата.

Література: .Любешов :, Обробляти найбільший алмаз в світі, изд. Ерудит 1993 год.

Шахта Куллінан фото

Залізничні колії всередині шахти Куллінан

Залізничні колії всередині шахти Куллінан

Знаменита шахта видобутку алмазів в Куллінан

Знаменита шахта видобутку алмазів в Куллінан

Куллінан. Ведеться видобуток алмазів

Ведеться видобуток алмазів

Шахта Куллінан. У минулі часи видобуток алмазів велася відкритим способом

Новости