Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національний напій Іспанії. Алкоголь в Іспанії: ціни, вивезення, норма вивезення алкоголю

  1. алкоголь Іспанії
  2. Національний напій Іспанії
  3. Алкогольні напої Іспанії


Відпочинок в Іспанії дивно різноманітний. Країна може запропонувати допитливому мандрівникові і сонячні пляжі, і засніжені гірськолижні траси, і, звичайно, дегустацію кращих страв своєю чудовою кухні. При цьому будь-яка іспанська трапеза неодмінно супроводжується вином, сортів якого в країні на Піренеях існує безліч. Кращі напої Іспанії - сангрія і херес, а привезти їх в якості подарунка рідним і близьким - відмінна ідея при виборі сувенірів.

алкоголь Іспанії

При перетині іспанського кордону в обох напрямках важливо дотримуватися митних правил, які передбачають обмеження на кількість ввезеного алкоголю. Не варто везти з собою на відпочинок більше літра міцного спиртного і більше двох - вина, тим більше, що ціни на подібні продукти в Іспанії набагато нижче, ніж в Росії. Шанувальники легких напоїв можуть купити там відмінні екземпляри столових, сухих і кріплених вин за цінами, що не перевищує 5 євро (за даними на 2014 рік), а прихильники міцного алкоголю обов'язково скористаються шансом спробувати відмінний віскі або бренді не дорожче 20 євро за пляшку. Вивозити напої Іспанії можна практично без обмежень. Варто лише брати до уваги ввізні митні правила на батьківщині.

Національний напій Іспанії

Вибрати серед усього розмаїття головний національний напій Іспанії - справа непроста. На це почесне звання претендують і херес, і сангрія, і вина, які мають власний смак і колір в кожній провінції. Їх поставляють до столу іспанців і виробляють на експорт майже шістдесят регіонів, кожен з яких свято дотримується традиції і технології, що виробляються століттями.
І все ж головне вино тут - це херес, чия батьківщина - однойменне місто в південно-західному районі Андалусії. Кріплений національний напій Іспанії з білого винограду в залежності від терміну витримки і інших умов приготування підрозділяється на кілька видів:

  • Fino - херес сухий, чия фортеця не нижче 18%.
  • Manzanilla - вино з особливим кислим смаком, що досягається використанням малосахарістих сортів винограду.
  • Pale Cream - солодкуватий напій, в який додається десертне вино. Вважається «жіночим» варіантом хересу.
  • Oloroso - в залежності від технології може бути і сухим, і солодким, але завжди - особливо запашний.

Алкогольні напої Іспанії

В Іспанії прийнято супроводжувати вином будь-який захід, а тому кожен стіл завжди прикрашений всілякими коктейлями, лікерами і аперитивами. Охолодитися у спеку допомагає глечик крижаної сангрии, а знайти взаєморозуміння з місцевими жителями - чарка доброго хересу, після якої змітають мовні бар'єри, а політичні пристрасті стають зовсім значущими.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 12.09.2014


фотографії

Популярні статті



Новости