Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Таїланді. Все що потрібно знати про Таїланді: клімат, курорти, кухня, віза

  1. Навіщо їхати
  2. Віза
  3. Погода
  4. Готелі
  5. курорти
  6. Як дістатися
  7. пляжі
  8. пам'ятки
  9. Розваги
  10. заходи
  11. кухня
  12. фрукти
  13. алкоголь
  14. Тайський масаж
  15. сувеніри
  16. транспорт
  17. Безпека
  18. Митні правила
  19. Звичаї та традиції
  20. Новий рік
  21. корисно знати

Таїланд - країна спекотного сонця, ласкавого моря і неймовірного драйву. Просторі чисті пляжі, екзотична рослинність і посмішки місцевих жителів залишають у російських туристів відмінні спогади про відпочинок в Таїланді. На узбережжі знайдеться місце і сім'ям з маленькими дітьми, і тусовщикам, і любителям пам'яток - курорти в Таїланді є на будь-який смак.

Острів Тао, Таїланд
Острів Тао, Таїланд

Навіщо їхати

У Таїланді тепло круглий рік, тому багато хто воліє проводити тут всю зиму, збігаючи від російських морозів на спекотне узбережжі.

Таїланд дуже багатоликий: тут є тихі безлюдні куточки, галасливі тусовочні курорти і затишні маленькі пляжі. Серед курортів Таїланду можна легко знайти і той, що підійде сім'ї з маленькими дітьми, і той, що сподобається молодіжної компанії, і відокремлений куточок, де мавпи зустрічаються частіше, ніж люди.

Ця країна давно полюбилася російським туристам за самобутню культуру, доступні ціни та активне нічне життя. Нічні клуби є практично в кожному курорті Таїланду, деякі острови ( Пхі-Пхі , Пханган ) Відомі саме проведенням гучних, незабутніх вечірок.

Тури в Таїланд

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

Віза

Для короткострокових поїздок (до 30 днів) росіянам візу оформляти не потрібно. Досить заповнити імміграційну картку після прильоту і пред'явити її на паспортному контролі. Платити не потрібно.

Читати докладніше про візу в Таїланд

Погода

Таїланд - територія вічного літа. Говорячи про погоду, виділяють сухий сезон і сезон дощів. Сухий сезон триває з листопада по березень і відрізняється переважно ясною погодою. Це час вважається туристичним сезоном. Температура тримається близько +30 ° С, вода прогрівається до +27 ° С. Дощі бувають рідко, море прозоре, і немає сильних хвиль.

Сезон дощів в Таїланді - з квітня по жовтень. Стає спекотніше, часто йдуть зливи, море штормить, хоча бувають і ясні дні. На курортах значно менше туристів, нижче ціни на готелі та їжу. Серфери і віндсерфери приїжджають саме в цей час, щоб зловити хвилю.

Тривалість сезонів і їх особливості можуть дещо відрізнятися в залежності від курорту.

Читати докладніше про погоду в Таїланді

Острів Пхукет, Банана-Біч
Острів Пхукет, Банана-Біч

Готелі

У Таїланді великий вибір готелів. У курортних районах Пхукета і Паттайя найчастіше зустрічаються готелі категорії 2 або 3 зірки. Території біля готелів невеликі. Рівень сервісу цілком гідний - в номерах є кондиціонер, санвузол, холодильник, тераса або балкон (в залежності від поверху), сейф (може знаходитися на ресепшн). на Чанг , Самуї і Пхукеті можна вибрати розміщення в бунгало.

Найчастіше готелі пропонують тільки сніданки, або сніданки і вечері. Система «все включено» в Таїланді непопулярна, її можна знайти тільки в п'ятизіркових готелях великих світових мереж.

У всіх готелях Таїланду (за рідкісним винятком) стягують депозит. Це фіксована сума за кожен день проживання або за весь період відпустки. Депозит можна внести як готівкою (тільки батами), так і заморозити на кредитній карті. Перед виїздом депозит повертається.

У готелях часто є басейни, спа-салони, масажні кабінети, салони краси, екскурсійне бюро і обмін валюти.

Читати докладніше про готелі Таїланду

курорти

острів Пхукет - переможець тайських курортів, що приваблює відпочиваючих чистим морем з великою кількістю пляжів, а також шалено красивою природою. На Пхукеті кожен знайде куточок до смаку - галасливий пляж Патонг , Більш відокремлені містечка ніби Найтон-бич або навколишніх островів. Тут маса розваг і готелів на будь-який смак і гаманець, курорт подобається і молоді, і парам з дітьми, і літнім мандрівникам.

Місто Паттайя - недорогий і знаменитий на весь світ курорт. Тут можна знайти рекордна кількість нічних клубів і барів Go-Go, подивитися шоу для дорослих. Друга назва курорту - «місто гріха», адже тут розвинений секс-туризм. ще Паттайя зможе запропонувати цікаві екскурсії в парки і ферми з тваринами.

Вечірня Паттайя
Вечірня Паттайя

острів Самуї - один з найдорожчих і красивих тайських островів. Знамениті пляжі Самуї славляться своєю чистотою. Сюди часто приїжджають молодята, щоб провести медовий місяць. Це ідеальний курорт для романтичного відпустки з коханою людиною, а також для можливості побути наодинці з природою і морем. Саме тут можна зробити багато пам'ятних фотографій смарагдового моря, білого пісочку і пальм.

острів Самуї
острів Самуї

острів Чанг привертає любителів усамітненого відпочинку в тропіках. Майже весь острів покритий джунглями і мангровими лісами, тутешні пляжі зберегли первозданну чистоту. Туристи відпочивають в розкішних готельних комплексах, їздять на екскурсії до водоспадів і катаються на символі острова - слоні.

Крабі - провінція з декількома курортами, яка приваблює своїми мальовничими пляжами і невимовно красивими скелястими горами. Відпочинок в Крабі запам'ятається тим, хто хоче не тільки позасмагати і купуватися, але і зайнятися скелелазінням. У Крабі можна побувати в печерах, побачити блакитне озеро і водоспади, викупатися в корисних термальних джерелах і т.д.

Бухта Тонсай, острів Пхі-Пхі Дон
Бухта Тонсай, острів Пхі-Пхі Дон

Популярний у мандрівників і архіпелаг Пхі-Пхі . На крихітному острові Пхі-Пхі Ле проходили зйомки фільму «Пляж» з Лео Ді Капріо. Щодня сюди приїжджають тисячі туристів, щоб подивитися на ту саму бухту. Острів Пхі-Пхі Дон побільше, тут можна зупинитися з ночівлею в готелі або гестхауса. У центрі щоночі гримлять дискотеки, працюють численні бари і проходять фаєр-шоу. Днем можна вдосталь помилуватися незайманою природою і поплавати в чистому смарагдовому морі.

Бангкок - столиця Таїланду
Бангкок - столиця Таїланду

У столицю, Бангкок , Туристи їдуть, щоб побачити безліч історичних і культурних пам'яток. Також з Бангкока зручно добиратися до древньої столиці Сіаму, Аюттхаи , Де збереглися десятки древніх храмів і статуй. До свого руйнування бірманцями в 1767 році Аюттхая була найбільшим містом в світі.

Коротке порівняння курортів Таїланду

курорт

Особливості

Пхукет

Підходить як для сімей, так і для тусовщиків і для любителів відокремлених куточків. Багато чистих пляжів з прозорим морем.

Паттайя

Бурхливе нічне життя, багато клубів і барів, шоу для дорослих. За чистим пляжем потрібно плисти на довколишні острови. Найдорожчі путівки.

Самуї

Ідеальний для відпочинку з дітьми або романтичного відпустки завдяки розвиненій інфраструктурі і напівпорожнім пляжам.

Крабі

Буде цікавий поціновувачам природи і тим, хто хоче зайнятися скелелазінням. Звідси зручно добиратися на Пхі-Пхі.

Пхі-Пхі

Ідеальне місце для відпочинку в єднанні з природою і для нічних тусовок.

Чанг

Візитна картка острова - чисті пляжі і незаймані джунглі і при цьому розвинена інфраструктура. Підійде всім категоріям туристів.

Хуа Хін

Старовинний тайський місто-курорт для заможних мандрівників.

Бангкок

Столиця Таїланду - місто хмарочосів, буддистських храмів, торгових центрів і нічних розваг. Бангкок потрібно відвідати для повноцінного знайомства з країною.

Читати докладніше про курорти Таїланду

Як дістатися

Таїланд розташований в Південно-Східній Азії на півостровах Індокитай і Малакка. Держава з двох боків оточене морями: з заходу - Андаманское море, зі сходу - Сіамський затоку Південно-Китайського моря. Курорти з чудовими пляжами розташовані на півдні, а на півночі багато зелені і гористий рельєф.

З Москви на Пхукет є як прямі рейси, так і з пересадками. Літак летить на острів приблизно 9 годині 30 хвилин. Середній час трансферу на Пхукеті від аеропорту до готелю - близько 1,5 годин. Можна взяти таксі в аеропорту або заздалегідь замовити трансфер від готелю.

В найближчий до Паттайя аеропорт Утапао прямих рейсів з Москви немає, крім чартерів в сезон. Багато добираються в Паттайї з Бангкока. Прямий рейс Москва-Бангкок (Суварнабхумі) займає 8 годин 50 хвилин. З аеропорту Суварнабхумі до курортів Паттайя доїжджають в середньому за 2 години, з аеропорту Утапао - за годину-півтора. Варто відзначити, що час у дорозі з аеропорту в готель залежить від того, скільки готелів в маршруті автобуса.

Щоб потрапити на невеликі віддалені острови ( Пхі-Пхі , Крабі , Чанг та інші), доведеться змінити кілька видів транспорту: таксі, паром або спідботе, лонгтейл.

Подивитися карту курортів Таїланду

Авіаквитки в Таїланд туди і назад

Наведено ціни квитків на 1 людину з вильотом з Берліна

пляжі

Чудові піщані пляжі і тепле море роблять Таїланд ідеальним місцем для пляжного відпочинку.

Країна славиться своїми пляжами «Баунті» - з чистим золотавим піском і пальмами, немов з реклами. Такі пляжі є на Пхукеті , Пхі-Пхі , Самуї , Пхангане . Чи не найчистіші пляжі в Паттайя , Але туди їдуть за іншим - бурхливим нічним життям.

Всі пляжі в Таїланді муніципальні і безкоштовні. У деяких місцях можна орендувати лежаки і парасолька.

пам'ятки

на Пхукеті варто відвідати шоу за участю слонів , змій і мавп. Підніміться на оглядову площадку і подивіться на Пхукет очима великого Будди . На екскурсіях можна навчитися визначати, натуральний чи перед вами перли і купити прикраси за вигідними цінами; познайомитися з «морськими циганами».

Жінки-жирафи - бірманський плем'я, що живе на півночі Таїланду
Жінки-жирафи - бірманський плем'я, що живе на півночі Таїланду

Паттайя нікому не дасть занудьгувати. Тим, кому до душі екскурсії, радимо відвідати сад мільйонорічних каменів (The Million-Year Stone Park). Скам'янілі стовбури дерев нагадують звірів і птахів, людей і казкових створінь. Любителям тварин і сім'ями з дітьми варто відвідати сафарі-парк Khao Kheow і зоопарк Сірача , Де живуть тигри. Зоопарк розташований під відкритим небом. Зрозуміло, не можна не вшанувати своєю увагою численні храми Будди.

З Таїланду можна дістатися до сусідньої Камбоджі, щоб побачити легендарний Анкор Ват - загублений в джунглях храмовий комплекс. Найзручніше їздити на таку екскурсію з Паттайя .

На всіх курортах популярні екскурсії на човнах по довколишніх островах - як одним днем, так і з ночівлею. У програму зазвичай входять харчування, снорклінг, дайвінг.

Читати докладніше про визначні пам'ятки Таїланду

Розваги

У Таїланді як дорослі, так і діти знайдуть масу занять до душі. На більшості пляжів можна покататися на водних лижах, політати на парашуті, взяти в оренду каяк і попірнати з рибками на глибині. Інші популярні розваги - пейнтбол, катання на квадроциклах, відвідування аквапарку.

Можна відправитися на шопінг. На великих курортах ( Паттайя , Пхукет ) Є великі торгові центри з європейськими та азіатськими марками одягу. Недорого оновити літній гардероб і купити сувеніри можна в торгових наметах, які зустрічаються на кожному розі. З продавцями можна і потрібно торгуватися.

Любителям нічного життя теж буде не нудно. Своїми нічними розвагами відома Паттайя . Варто на тайський курорт опуститися спекотної південної ночі, як спалахують різнокольорові вогники на Walking street , З барів і ресторанів гримить музика, нічні ринки розгортають свої прилавки. Один із знаменитих брендів Паттайї, та й Таїланду в цілому - шоу трансвеститів. шоу Альказар (Alcazar Pattaya) і шоу Тіффані (Tiffany's Show) можна відвідувати з дітьми, нічого непристойного там немає, просто все ролі в шоу виконують чоловіки - зовсім як легендарному японському театрі кабукі.

на Пхукеті варто відвідати знамениту вулицю Бангла Роуд з клубами і барами. Відпочиваючим з дітьми буде цікаві шоу Фантазія (Fantasea) за участю слонів, Сіам Ніраміт (Siam Niramit). Є тут і шоу тільки для дорослих.

на Пхангане неодмінно потрібно відвідати одну з вечірок Повної Місяця і потанцювати до упаду на піску.

заходи

Захід Сонця в Таїланді вражають не менше, ніж первозданна природа і блакитне море. Побачити це незвичайне видовище повинен хоч раз будь-який мандрівник. Найкраще зустрічати заходом сонця на узбережжі або де-небудь на височини. Просто затримайтеся довше на пляжі, і ви побачите, як розпечене сонце на очах опускається в море і небосхил розцвічується цілою палітрою фарб. У цей час можна зробити відмінні знімки, які захоплять знайомих і рідних.

Захід в Таїланді
Захід в Таїланді

Відпочивали в країні туристи сперечаються, де найкрасивіші заходи в Таїланді. Спостерігати це явище можна практично скрізь: на Пхукеті , Пхангане , в Крабі , Самуї . Для кращого огляду варто вибрати південне або західне узбережжя. Природний кінотеатр «показує» заходи приблизно з 18 годин. Головне, щоб в цей день було не дуже хмарно.

кухня

Тайська кухня - одна з кращих в світі, а туристи називають її однією з визначних пам'яток країни, і це неспроста! Той, хто одного разу спробував справжню тайську кухню, з нетерпінням чекає наступної можливості насолодитися супом тому ям, зеленим каррі, ароматним рисом з куркою або морепродуктами і іншими національними стравами Таїланду.

Том ям - знаменитий тайський суп
Том ям - знаменитий тайський суп

У тайських стравах досягається баланс поєднання п'яти смаків: гострого, солодкого, солоного, кислого і гіркого. Виною пекучої гостроти великої кількості національних страв є гострий перчик чилі, адже його кухар додає в блюдо раз в 20 більше, ніж ми можемо собі уявити. Замовляючи їжу в ресторані в Таїланді, обов'язково попросіть офіціанта приготувати їжу без спецій або з додаванням невеликої кількості гострих інгредієнтів.

Рекомендуємо заглянути в ресторани, куди ходять самі тайці - їжа в таких закладах дешевше, обслуговування швидке. При замовленні страв скажіть «not spicy», щоб кількість спецій не перевищило європейські межі смакових відчуттів.

У Таїланді популярна культура вуличної їжі. Пересувні лотки - макашніц - пропонують голодним туристам рис з прянощами, локшину, морепродукти на грилі, млинчики з бананами і інші варіанти перекусу. Не варто боятися купувати їжу в макашніц - через свою популярності їжа там завжди свіжа, та й ціни більш ніж демократичні.

Тих, хто хоче спробувати щось зовсім екзотичне, на лотках чекають смажені таргани і коники.

фрукти

У Таїланді обов'язково потрібно їсти свіжі фрукти. Це і знайомі європейцям папайя, маракуйя і манго, і невідомі пітаї (пітахайя, драконів фрукт), лонган і мангостін. Ну і, звичайно ж, цар фруктів дуріан, відомий своїм непередаваним ароматом, від якого навколишні їдця люди розбігаються в різні боки.

Знайти свіжі фрукти в Таїланді простіше простого: на ринкових розкладках їх повно, та й в ресторані можна замовити собі морозиво зі свіжими фруктами. З багатьох фруктів роблять свіжий сік і шийки з льодом. Про всяк випадок візьміть з собою в Таїланд кошти від алергії.

Соковиті тайські фрукти
Соковиті тайські фрукти

алкоголь

З алкоголем в Таїланді проблем немає - його подають і в готелях під час обіду і вечері, і пропонують в меню численних кафе. Найчастіше туристи п'ють місцеве пиво, в яке тайці часто за замовчуванням кладуть лід. Якщо ви замовляєте пиво в склянці, попередьте офіціанта, щоб бармен не додають лід. Місцеве пиво набагато дешевше імпортного, приблизно в два рази.

У Таїланді роблять непогане фруктове і ягідне вино. З міцних напоїв у туристів популярні тайський віскі Mekhong і ром Sang Som. Коштують ці напої недорого, але і до якості продукції шотландських винокурень їм дуже далеко.

Алкоголь продається в певні години: з 11 ранку до 14 годин дня, а також після 17 годин до опівночі.

Тайський масаж

Масаж - справжній бренд Таїланду. масажних салонів на будь-якому курорті хоч греблю гати, залишилося тільки зайти, прицінитися і отримати задоволення. За годину масажистка буквально виймає душу з клієнта - тіло при тайський масаж нещадно розминається, здавлюється, розтирається. Після багаторазових скручувань і інших впливів з кушетки піднімається нова людина - у всьому тілі легкість, а м'язи в тонусі. Можна вибрати масаж тільки особи або тільки ніг, масаж з додаванням гарячого масла, масаж камінням або мішечками з цілющими травами. Вартість сеансу починається від 200 бат за півгодини і зростає залежно від набору і тривалості процедур.

Замовити сеанс масажу в Таїланді можна в салоні на прогулянкової вулиці, на пляжі або ж в спеціалізованому спа-центрі з медичним ухилом. Найнижче якість масажу в пляжних салонах, найвища - в медичних центрах. Тим, хто хоче бути впевненим у кваліфікації масажистки, рекомендуємо йти в спеціальний спа-салон. Ціни тут трохи вище, але і якість послуг гідне.

сувеніри

Найпопулярніші сувеніри, які привозить з Таїланду буквально кожен турист - брелоки або статуетки, що зображують слона або Будду. Коштують вони недорого і стають відмінним подарунком друзям і знайомим. Однак варто пам'ятати, що вивозити статуетки Будди заввишки більше 12-15 см з Таїланду заборонено законом.

У Таїланді можна знайти відмінні прикраси з перлів - можна навіть з'їздити на екскурсію на спеціальну ферму перлів і купити кільце, брошку або намисто у фірмовій крамниці. На ринках теж повно перлів, проте варто бути уважним при покупці, щоб не купити втридорога розфарбований пластик або річкові перли за ціною морського.

Вироби ручної роботи тайських майстринь
Вироби ручної роботи тайських майстринь

Часто з Таїланду привозять натуральну косметику: мило, креми, скраби, а також ліки. Після покупки ліків зберігайте чек - його потрібно пред'явити на митниці, якщо виникнуть питання, що це у вас за бульбашки і баночки. Відмінною прикрасою інтер'єру стануть дерев'яні панно, прикрашені різьбленням. У Таїланді можна знайти недорогий одяг хорошої якості, прикрашену вишивкою ручної роботи. Оригінальним сувеніром стане пляшка спиртного зі змією.

За покупками краще всього відправлятися на нічний ринок - крім речей, там продають продукти: свіжі фрукти, овочі, спеції. Найзнаменитіший - Плавучий ринок Паттайї .

транспорт

Найчастіше туристи, Які пріїжджають відпочіті на Пхукет або в Паттайю , Орендують байк и колесять по всьому острову, роблячі зупинки на пляжах. Ті, хто не ризикує вливатися в хаотичний потік тайського дорожнього руху самостійно, користуються тук-туками - це автомобілі з кузовом, в яких організовані лавки для пасажирів. В Бангкоку або Чиангмае такі пасажирські вантажівки називаються сонгхтео. Вартість проїзду потрібно уточнювати у водія при посадці.

Тук-тук в Бангкоку
Тук-тук в Бангкоку

Почитайте про те, який транспорт є в Таїланді и як орендувати машину .

Безпека

Таїланд - досить спокійна країна з низьким рівнем злочинності. Однак в туристичних місцях багато кишенькових злодіїв, тому намагайтеся стежити за своїми речами і не залишати їх без нагляду, особливо на пляжі.

У 2014 році в Таїланді стався переворот, в результаті якого було змінено склад уряду і прийнята нова Конституція. Сьогоднішнє становище Таїланду на політичній арені досить стабільний - як на зовнішньому, так і на внутрішній.

Варто зазначити, що до туристичних місць рідко дістається навіть відгомони яких-небудь політичних подій.

Митні правила

Перед тим як пройти митницю, перевірте свій багаж на наявність заборонених речей. З країни можна вивозити статуетки Будди висотою більше 12 см, пісок і землю, необроблені корали і дорогоцінні камені, золоті злитки і платинові прикраси, негашені поштові марки, зображення прапора країни (крім невеликих). Пахучий дуріан можете покласти в валізу, але тільки у вакуумній упаковці. Інші фрукти можна взяти в ручну поклажу - радимо заздалегідь придбати для них на ринку спеціальну пластикову кошик.

Не можна ввозити на територію королівства наркотики і електронні сигарети, включаючи рідину для вейпов. Є обмеження і на звичайні сигарети - не більше 200 штук на одну людину. Порнографічні та еротичні матеріали, іграшки «для дорослих» краще залишити вдома - на митниці їх вилучать.

Що стосується валюти, то без декларування можна ввести і вивезти не більше $ 20 тис. Або іншої валюти в еквіваленті. Вивезти з країни без оформлення декларації можна до 50 тис. Батів.

Звичаї та традиції

У Таїланді дуже люблять королівську сім'ю. Дні народження членів сім'ї відзначаються як державні свята. Смерть короля Пхуміпона Адульядета сильно вдарила по тайцам, траур по ньому тривав цілий рік. Ніколи не кажіть нічого образливого на адресу королівської сім'ї, навіть жартома - справа може скінчитися тюремним ув'язненням. Це ж стосується грошей - на них є зображення короля, тому звертатися з ними потрібно дбайливо. вівчіть правила поведінки в Таїланді , Які допоможуть уникнути неприємних ситуацій.

Державна релігія в Таїланді - буддизм, її дотримується більшість населення країни, також сповідується іслам і християнство. У Таїланді багато красивих буддистських храмів, в яких варто побувати. При їх відвідуванні потрібно дотримуватися певних правил.

При вході в храм прийнято знімати взуття. Не можна заходити всередину в надмірно відкритому одязі. Служителі запропонують вам взяти безкоштовно або орендувати довгий одяг, щоб прикрити оголені частини тіла. Жінкам не можна торкатися і розмовляти з тайськими монахами.

Храм Золотого Будди в Бангкоку
Храм Золотого Будди в Бангкоку

Тайці ведуть своє літочислення від дня смерті Будди (543 рік до н.е.), тому зараз у них йде 2561 рік. Не дивуйтеся, якщо побачите цей рік на вивісках або в документах.

Новий рік

У Таїланді Новий рік відзначають три рази. 31 грудня святкують європейський Новий рік. У закладах ставлять ялинки, пропонують святкові вечері і шоу-програми. Якщо ви летите в Таїланд в цей час, ви зможете відчути звичну святкову атмосферу.

Багато тайці мають китайське коріння і в лютому відзначають китайський Новий рік. Свято є барвисте видовище з ходою, танцями і феєрверками.

Новий рік з тайського календарем відзначається 13-15 квітня і називається Сонгкран. Це буддистський свято, який тайці зустрічають в колі сім'ї. Святкування триває кілька днів і супроводжується різними ритуалами, найвідоміший - обливання один одного водою.

Читати докладніше про Новий рік в Таїланді

корисно знати

  • тайські розетки трохи відрізняються від російських зовні (іноді у них три дірки). Однак російські вилки з тайськими розетками прекрасно поєднуються. Перехідник не потрібен.
  • Любителі шопінгу зможуть повернути до 7% від вартості покупок, оформивши на зворотному шляху повернення ПДВ. Щоб отримати повернення, купуйте в магазинах зі знаком «VAT Refund for tourists» і попросіть оформити необхідні документи (знадобиться закордонний паспорт). Сума покупок повинна бути мінімум 2 тис. Батів (в одному магазині).
  • Нічні ринки в Таїланді працюють приблизно з 16 до 23 годин. Почитайте про легендарного Плавучому ринку в Паттайя .
  • З 1 лютого 2018 року в Таїланді заборонено куріння на 24 пляжах, включаючи Патонг (о. Пхукет), Бопхут (о. Самуї), чотири пляжі Паттайя, пляжі Хуа Хіна і Ча-Ама та інші. Звертайте увагу на стенди з попередженням поруч з пляжем. Курити буде можна в спеціально відведених місцях. Максимальним покаранням за порушення заборони буде рік тюремного ув'язнення і / або штраф до 100 тис. Батів (майже $ 3 тис.)
  • Під повною забороною в королівстві вейпи: їх не можна ввозити, купувати або використовувати. Не варто брати з собою електронні сигарети, щоб не познайомитися з тайською в'язницею.
  • Не залишайте цінні речі без нагляду, особливо на пляжі. Слідкуйте за прапорами , Які вивішують працівники пляжу.

Читати про розетках, стільникового зв'язку та Wi-Fi в Таїланді

Валюта - бат. 1 бат дорівнює приблизно 2 рублям.

З собою можна брати і долари, і євро. Обмінники працюють в готелях і на вулиці.

Коли їхати - з жовтня по квітень.

Кращий час для відпочинку - з листопада по березень.

Мова - тайський.

У туристичних місцях добре знають англійську.

Найпопулярніші курорти - Пхукет, Паттайя, Самуї, острів Чанг.

На екскурсії їздять до тайським храмам, водоспадів, в парки тварин.

Віза не потрібна для поїздки менш ніж на 30 днів.

Час випереджає московське на 4 години.

Новости