Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алкоголь в багажі літака: скільки спиртного можна провозити в Єгипет? (Сезон 2019)

  1. Загальні правила перевезення
  2. Чи можна провозити в багажі спиртне?
  3. Чи дозволяється брати міцні в ручну поклажу?
  4. Алкоголь з Duty Free
  5. Вимоги до транспортування в багажному відсіку
  6. норми Росії
  7. Скільки літрів можна перевозити в Єгипет?
  8. Який обсяг допустимо ввозити в Туреччину?
  9. Яка кількість дозволено привезти до Таїланду?
  10. Закони інших країн
  11. Корисні поради
  12. Як упакувати?
  13. Як уникнути неприємностей?
  14. Розпивання спиртних напоїв на борту

Авіарейси - один з найбільш зручних видів транспортного сполучення, що дозволяє швидко дістатися в будь-який куточок світу

Авіарейси - один з найбільш зручних видів транспортного сполучення, що дозволяє швидко дістатися в будь-який куточок світу.

Мандрівників часто цікавить питання, чи можна брати з собою спиртне і в якій кількості. Деякі везуть його в подарунок родичам або діловим партнерам, іншим же хочеться просто розслабитися під час польоту і спробувати алкогольний напій.

Загальні правила перевезення

Загальні правила перевезення

Існує список речей, які не можна проносити в літак, тому перед польотом у багатьох виникають питання: чи можна перевозити в літаку продукти харчування, косметику, електронну техніку , Спиртні напої і багато іншого.

Провезення спиртних напоїв в багажі під час авіаперельоту не викличе у вас ніяких труднощів як на території Росії , Так і під час туристичної або ділової поїздки за кордон.

Однак пам'ятайте, що в деяких країнах (наприклад, в Саудівській Аравії або ОАЕ ) Ввезення напоїв, що містять спирт або є продуктами бродіння ягід, строго заборонений.

до змісту ↑

Чи можна провозити в багажі спиртне?

Перевозити повітряним шляхом можна алкоголь практично будь-якого типу: пиво і слабоалкогольні напої, коньяк, горілку і подібні міцні, проте важливо заздалегідь ознайомитися з митними правилами країни - пункту призначення. Це дозволить уникнути конфіскації спиртного, штрафу або відмови в допуску на борт літака.

Чи дозволяється брати міцні в ручну поклажу?

Ручна поклажа - це речі, які ви берете з собою в салон літака. У ній можна провозити максимум 1 ємності зі спиртним сувенірного типу ємністю до 100 мл. Алкоголь повинен обов'язково знаходитися в непошкодженій тарі заводського типу, яка пакується в прозорий пластиковий пакет, що застібається на блискавку.

30% дорослого населення страждають аерофобією. Щоб приглушити хоч трохи страх перед польотом, дізнайтеся тут , Які місця в літаку найбезпечніші.

до змісту ↑

Алкоголь з Duty Free

Пасажирам, які взяли квиток на прямий рейс і впевнені, що правила митниці країни прибуття дозволяють ввезення алкоголю, дозволяється перед вильотом придбати спиртні напої в торгових точках Duty Free і взяти їх з собою в салон літака. Однак покупку обов'язково слід упакувати в запечатаний пакет магазину, цілісність якого ретельно перевіряється представником митної служби під час проходження контролю.

Варто згадати, що якщо ви летите з країни, де не діють правила шенгенської зони, з пересадкою в країні, що входить в неї, ви можете зіткнутися з неприємностями.

Наприклад, при авіаперельоті з Кейптауна в Осло через Амстердам , Провезти герметично упакований в зоні безмитної торгівлі алкоголь вдасться безперешкодно тільки від Південної Африки до Амстердама. А ось в Нідерландах вас попросять прибрати пляшку улюбленого напою з салону в багаж, оскільки він куплений не в країні шенгенської зони.

На борт повітряних лайнерів, що належать авіакомпаніям США, можна проносити спиртне тільки з магазинів Duty-free, розташованих на території цієї держави.

до змісту ↑

Вимоги до транспортування в багажному відсіку

Вимоги до транспортування в багажному відсіку

при Ви купуєте квиток на літак, важливо заздалегідь визначитися, яку кількість алкоголю дозволяється перевозити в багажі. Ці норми істотно варіюються для різних держав. На міжнародних авіарейсах кількість алкоголю, який ввозиться в країну, регламентовано відповідним митним законодавством.

В середньому зазвичай дозволений провезення 1 л міцних спиртних напоїв і 2 л вина. Однак для кожного куточка світу ці цифри індивідуальні.

А в цієї статті ви знайдете покрокову інструкцію з бронювання квитка на літак через інтернет.

до змісту ↑

норми Росії

При перельотах на території Росії всі пасажири старше 21 років мають право брати з собою необмежену кількість спиртного, міцність якого не перевищує 24%. Це може бути:

  • пиво;
  • вино;
  • саке;
  • Брага;
  • портвейн;
  • Слабкий лікер.

Припустимо упакувати в багаж і алкогольні напої з вмістом спирту 24-70%, якщо ви вже досягли повноліття. Але перевезти вдасться не більше 5 л лікеру, горілки, текіли, мескаль, абсенту, віскі, коньяку і т.д.

Ввезти в Росію з-за кордону можна спиртне будь-якої міцності загальним обсягом не більше 2 л. Це кількість можна збільшити і до 10 л, проте доведеться заплатити досить дорогий митний платіж. Він складається з ПДВ (18% від сукупної суми вартості товару, мита та акцизу), акцизу (визначається видом алкогольного напою) і мита (на неї впливає тип і міцність напою).

до змісту ↑

Скільки літрів можна перевозити в Єгипет?

Ті, хто збирається відпочити в Єгипті , Можуть прихопити з собою 2 л пива і 1 л міцніших напоїв. За необхідності пред'явіть посвідчення особи: митники повинні переконатися, що вам більше 21 років.

Допускається транспортування в літаку і більшої кількості алкоголю, але тоді будьте готові до оплати акцизу розміром 100% і тривідсоткового податку.

Щоб купити квиток на літак, скористайтеся цією формою пошуку. Введіть міста вильоту і прильоту, дату і кількість пасажирів.

до змісту ↑

Який обсяг допустимо ввозити в Туреччину?

Який обсяг допустимо ввозити в Туреччину

При авіаперельоті в Туреччину вам вдасться провезти спиртне тільки в разі, якщо вам вже виповнилося 18 років. Згідно з місцевим законодавством допускається ввезення на борту літака не більше 5 л алкогольної продукції. Це можуть бути п'ять ємностей об'ємом по 1 літру або сім невеликих пляшок ємністю приблизно 0,7 л.

до змісту ↑

Яка кількість дозволено привезти до Таїланду?

Безмитно на територію екзотичного Таїланду можна ввозити лише не більше 1 л будь-якого спиртного. Періодично на території аеропорту влаштовуються вибіркові перевірки, а штраф за спробу безкоштовно провезти більший обсяг алкоголю досягає 1000 доларів. При зворотному авіаподорожі гостю країни дозволено захопити з собою не більше 3 л міцних напоїв.

Щоб летіти на літаку з дитиною потрібно знати деякі дуже важливі нюанси, прочитати про які ви можете тут .

до змісту ↑

Закони інших країн

  1. на територію США дозволено безмитне ввезення спиртного високої міцності об'ємом до 1 л. Однак упаковувати в багаж для літака абсент і інші напої, до складу яких включено artemisia absinthium, суворо заборонено.
  2. Якщо ви летите в країни Євросоюзу, загальне правило говорить, що в вашому багажі на борту літака може перебувати 16 л пива, або 4 л вина неігрістого типу, або 2 л спиртного з міцністю до 22% (для алкогольних напоїв з більшою фортецею це кількість зменшується до 1 л). Такі ж правила діють при польоті на Кіпр або в Великобританію .
  3. Купивши квиток на літак в Ізраїль , Пишіть в багаж не більше 1 л рідини підвищеної міцності або 2 л вина.
  4. Найсуворіші ліміти на безмитне ввезення спиртного в Китаї : Пасажири літака без додаткової оплати можуть ввезти на територію країни не більше 1,5 л алкогольних напоїв з міцністю більше 12%.
до змісту ↑

Корисні поради

оскільки багаж подорожує окремо від вас в багажному відсіку, ви не зможете проконтролювати, наскільки дбайливо з ним звертаються при навантаження і вивантаження.

Алкоголь, який традиційно продається в скляних ємностях, необхідно упакувати особливо ретельно, щоб не привезти лише осколки.

Як упакувати?

Як упакувати

Бувалі туристи рекомендують такі способи, перевірені на практиці:

  • Придбати невеликий складаний рюкзачок, який продається у всіх магазинах Duty-free. Він ідеально підходить для пляшок будь-якої форми, які попередньо можна обернути газетою або рушником для додаткової страховки;
  • Скласти алкоголь всередину валізи, щільно набитого одягом, яка послужить амортизатором в разі удару;
  • Помістити пляшки в поліетиленові пакети, щільно обмотати скотчем і акуратно перекласти одягом;
  • Використовувати для упаковки спеціальну бульбашкову плівку;
  • В аеропорту додатково попросити персонал оформити багаж як крихкий.

Часто трапляється, що в польоті закладає вуха, це може доставляти дискомфорт. Читайте в даній статті , Що робити в такій ситуації.

до змісту ↑

Як уникнути неприємностей?

Щоб уникнути неприємностей, пов'язаних з перевезенням спиртного на борту літака, скористайтеся наступними порадами:

  1. Завжди добре пакуйте алкогольні напої, щоб вони, бува, не забруднили речі інших пасажирів або місце на борту, якщо ви взяли спиртне в ручну поклажу;
  2. Не намагайтеся провезти без оплати мита алкоголь у кількості, що перевищує допустимі норми країни прибуття, і не сперечайтеся з митниками, якщо вас викриють в цьому. Навряд чи перші години після прильоту вам захочеться провести в поясненнях з офіційними особами на підвищених тонах;
  3. Не намагайтеся пронести в салон в якості ручної поклажі спиртне обсягом понад 100 мл. Навіть якщо вдасться обдурити бортпровідників, перебування в нетверезому вигляді на борту літака може спричинити за собою серйозні проблеми, включаючи великі штрафи.
до змісту ↑

Розпивання спиртних напоїв на борту

Більшість світових авіакомпаній виробили наступне правило: розпивання спиртного під час польоту категорично заборонено. Нетверезий чоловік легко втрачає над собою контроль і здатний почати ображати оточуючих і навіть влаштувати бійку. А це загрожує аварійною посадкою повітряного судна.

Якщо ви не в змозі обійтися без міцного, купуйте квиток в тих нечисленних авіакомпаніях, де 1-2 келихи спиртного доступні у бортпровідника.

Транспортування алкогольних напоїв в багажі або ручній поклажі на борту літака можлива в більшості випадків. Важливо лише дотримуватися правил перевезення і норми митного законодавства країни, куди ви вирушаєте.

Рекомендуємо подивитися відео-інструкцію про те, як правильно упакувати скляну пляшку в чемодан:



Це цікаво:


Чи дозволяється брати міцні в ручну поклажу?
Який обсяг допустимо ввозити в Туреччину?
Яка кількість дозволено привезти до Таїланду?
Як уникнути неприємностей?
Чи дозволяється брати міцні в ручну поклажу?
Як упакувати?

Новости