Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Звіт про поїздку в Іспанію

Місце: Барселона - Валенсія - Аліканте - Гранада - Севілья - Кордова - Мадрид - Толедо - Сарагоса - Барселона
Час: 20.11.10 - 27.11.10
Програма: Класична Іспанія

Я дуже давно мріяла про Іспанію і нарешті моя мрія збулася! Я їду в Іспанію! Ще раз перевіряю, чи все на місці: паспорт - є (особливо радує мультивіза на півроку, іспанське консульство вже другий рік нас, росіян, балує такою візою, що робить цю країну ще більш привабливою), авіаквиток - є, страховка, ваучер - теж на місці. Речі зібрані, копії документів теж зроблені (це про всяк випадок, хіба мало що в дорозі трапиться). Отже, в путь!

День перший

Виліт у нас був ранній, летіли до Барселони 4 години, і ось я в Іспанії. В аеропорту нас зустрічає уважний гід, перевіряє, згідно зі списком, чи всі приїхали - все сходиться, і ми йдемо до автобусу.

Наш готель розташований недалеко від аеропорту. Готель 4 *, дуже гарні номери, це приємно здивувало, так як за програмою було заявлено 2-3 *. Поруч з готелем автобусна зупинка, теж дуже зручно. Назва готелю немає сенсу говорити, тому що готелі, в які вас будуть селити, в екскурсійних програмах, як правило, повідомляють на місці.

Після розселення у нас був вільний час, гід підказав нам, як дістатися до центру міста і що можна самостійно подивитися. В готелі взяли карту міста. Проїзд на автобусі в Барселоні коштує 1,5 євро.

І ось центр. Я не буду багато і детально розповідати про це місто, напевно ви багато вже чули або читали. Одне вам скажу, красуня-Барселона нікого не залишить байдужим! Дивно гармонійний місто. Мене особливо вразили своєю красою і неповторністю фасади будинків, широкі вулиці, вуличні ліхтарі. У цьому місті творив і жив великий Антоні Гауді. "Ла Педрера" ( "Каменоломня") і Каза Батло знаходяться майже один проти одного, плавні лінії, незвичайний декор відразу виділяють ці будинки. У «Ла Педрера» на верхньому поверсі є невеликий музей, присвячений великому архітекторові. Там представлені макети будівель, невелика експозиція меблів, показані джерела натхнення, адже всі свої незвичайні форми Гауді запозичив у природи і всього, що його оточувало, ймовірно тому його твори дивно вписуються в пейзаж. На центральній вулиці безліч бутіків - просто рай для шопінгу.

На центральній вулиці безліч бутіків - просто рай для шопінгу

Не відчуваючи від втоми ніг, повертаємося в готель. А ввечері нас чекає вечеря. Якщо розміщення в готелі 4 *, то, як правило, вечеря це шведський стіл, якщо готель 3 * - порційно. Годують смачно.

День другий

Вранці після сніданку ми з речами сідаємо в автобус. Оглядова екскурсія по Барселоні. Проїжджаємо по вже знайомих місцях і прямуємо до парку Гуель.

Початковий задум був такий - побудувати "місто-сад" з 60 приватними особняками, але ініціатива зазнала фінансовий крах, побудовані були тільки два будинки, в одному з яких жив сам архітектор. Але немає лиха без добра! Якби цей проект здійснився, це була б приватна власність, і навряд чи ми, туристи, змогли б вільно милуватися цим творінням. Те, що удалость втілити, вражає продуманість і органічністю з природою.

Ще одна зупинка у творіння Гауді - це храм Святого Сімейства (Саграда Фамілія), одна з найзнаменитіших пам'яток Іспанії. Храм уже освячений, а будівництво планують завершити до 2028 року.

Але Барселона - це не тільки парадні фасади в стилі модерн, є ще й інша Барселона - це Готичний квартал, величний Кафедральний собор, будівлю Женералітета, колоритний бульвар Рамблас і багато іншого.

На жаль, прийшов час прощатися з цим прекрасним містом і ми з Вами прямуємо до Валенсії. Так в Іспанії називається не тільки провінція, але і її столиця. Валенсія запам'яталася мені солодкуватим запахом смажених каштанів, "пишними" будівлями в стилі бароко, Кафедральним собором, збудованим в готичному стилі, але без традиційно минає в небо шпиля - таке відчуття, що цей храм "без даху". На жаль, не запитала у гіда, чому він побудований саме так, а Ви неодмінно поцікавтеся, коли будете в Валенсії! Ансамбль храму доповнює 68 метрова дзвіниця св. Михайла.

А ось і Апостольські врата. Раз в тиждень, у четвер, рівно опівдні тут збираються члени так званого "Водного трибуналу" - це найстаріше судове установа у всій Європі, що розподіляє воду для зрошення долини. Зараз ця традиція збереглася швидше для розваги туристів, і є однією з візитних карток Валенсії.

Екскурсія наша підійшла до кінця, ми прямуємо в Аліканте, де нас чекає вечеря і відпочинок в готелі.

день третій

Рано вранці ми прямуємо в Гранаду. Переїзди не набридне, тому що автобус зручний і комфортабельний, і всю дорогу наш невтомний гід Михайло Васильєв розповідає багато цікавої інформації про Іспанію. За вікнами миготять красиві пейзажі, ось далеко показуються снігові вершини Сьєрри Невади, а там і до Гранади недалеко.

Ми в'їжджаємо в місто. Побродивши по вузьких вуличках і, звичайно, по магазинам, я поспішаю в готель. Нас забирає автобус і везе на вечір фламенко. Батьківщиною цього танцю вважається саме Гранада. Артисти танцюють з повною самовіддачею, запально, ритмічно, пристрасно, яскраво, дивлячись на них, теж хочеться пуститися в танок, відбиваючи чечітку.

Мене потішив один випадок, що стався на цьому поданні. Зал був невеликий, крім нашої російської групи приїхала група корейців. Наш гід попередив нас, щоб ми не уподібнювалися корейцям і не засипали під час представлення (екскурсійна програма у корейців ще більш насичена, і, випивши келих вина, через 20 хв після початку вистави деякі туристи просто-напросто засипають). Я думала, що він нас розігрує. Але нічого подібного! Це було два уявлення! Фламенко + спляча корейська жінка на першому ряду. Я просто дивуюся, як можна було заснути при такому поданні, артисти, звісно, ​​помітили, і танцювали, так що піт з них котився градом, а у однієї танцівниці навіть сережка злетіла .... Але кореянка продовжувала мирно спати ... прокидалася, коли все починали плескати в долоні, щасливо посміхалася, а потім знову засинала. Ми вмирали зі сміху!

день четвертий

Наш ранок починається з екскурсії по Альгамбре. Це єдиний збережений пам'ятник маврів в Гранаді. Прекрасні сади Хереналіфе, літній палац султанів з безліччю басейнів, фонтанів. Красива бруківка .... Вона мені запам'яталася особливо, тому що я примудрилася поїхати в екскурсійний тур в чоботях на підборах! Я відчула кожен камінчик, втратила набійку, а до кінця екскурсії ледве тягнула ноги .... Не повторюйте мою помилку, обов'язково беріть зручне взуття, ходити доведеться дуже багато.

Не повторюйте мою помилку, обов'язково беріть зручне взуття, ходити доведеться дуже багато

Але я відволіклася. Про Альгамбре написано багато книг, найбільш цікава (на мій погляд) - це книга Вашингтона Ірвінга "Розповіді про Альгамбре", якщо буде можливість, обов'язково прочитайте. Після обіду сідаємо в автобус і їдемо в Севілью.

Арабський історик Ал Сакунді писав: "Хто не бував в Севільї, той не бачив дива", і це дійсно так. Севілья знаменита не тільки пам'ятниками архітектури, а й своїми літературними героями - Дон Жуан, красуня-циганка Кармен. Коли проїжджаєш повз зберігся будівлі тютюнової фабрики, де вона працювала, відбувається дивовижне злиття реальності з вимислом. Зараз в ньому знаходиться Університет. Найбільше враження на мене справила недавно відреставрована площа Іспанії: розташована півколом, з червоної цегли, з містками, а вздовж стін в нішах представлені всі провінції Іспанії. Пол в кожній ніші виконаний барвистою мозаїкою. Всю екскурсію нас супроводжував нудний дощик, але це ні в якій мірі не зіпсувало враження про таку місті.

день п'ятий

А далі блискуча Кордоба. А чи знаєте Ви, що Кордоба оголошена ЮНЕСКО Надбанням людства? Так, так, саме так - Надбання Людства! Тут збереглася чудова мечеть Мескіта. Вона була так грандіозна, що християни, що відвоювали місто у маврів, не наважилися її зруйнувати, а навпаки освятили її як собор Вознесіння Богоматері. Російський мандрівник В.П. Боткін так описував своє враження про цей собор: "Раптом вступаєш в ліс мармурових колон, очі розбігаються в незліченних рядах їх, губляться в примарною дали; рідкісні маленькі вікна ледь пропускають світло, так що напівсутінку велике, що панує тут, ще більш збільшує незвичайність враження".

Боткін так описував своє враження про цей собор: Раптом вступаєш в ліс мармурових колон, очі розбігаються в незліченних рядах їх, губляться в примарною дали; рідкісні маленькі вікна ледь пропускають світло, так що напівсутінку велике, що панує тут, ще більш збільшує незвичайність враження

Кордоба мені ще запам'яталася своїми вузькими вуличками. Хіба це не диво? Ось уявіть, що по обидва боки білої стіни зростає вогненно-червона герань .... Від такої краси дух захоплює! А ще внутрішніми двориками, маленькими садками і фонтанами .... Ну і звичайно магазинчиками, в одному з яких я зі своєю сусідкою "застрягли" і спізнювалися до посадки в автобус. Ніколи я так швидко не бігала! Регламент жорсткий у таких турів, якщо ви спізнюєтеся на місце зустрічі і не попередили гіда, щоб вас дочекалися, група може поїхати, і не треба ображатися, семеро одного не чекають. Вам доведеться своїм ходом на таксі наздоганяти групу, а це зайві витрати, тому будьте точні.

Увечері ми приїжджаємо в Мадрид, столицю Іспанії. Готель, в якій ми зупинилися, була дуже простенька - сумна меблі, немає фена, стіни практично картонні, але зате шикарно розташована, в самому центрі, в пішій доступності головні визначні пам'ятки міста.

Мадрид мені здався дуже демократичним містом, він прекрасний і вдень, і ввечері. Тут затишно, безліч різних кафе, магазинів, проїзд в автобусі коштує 1 євро. Увечері у нас була пішохідна екскурсія по Мадриду.

день шостий

Ми їдемо в Толедо. Під'їжджаючи до цього міста, відкривається дивно красивий вигляд ... все як на долоні, і з грудей виривається вигук захоплення.

Протягом 5 століть Толедо був столицею Іспанії. Тут творив великий Ель Греко, в маленькій толеданской церкві зберігається його шедевр "Поховання графа Оргаса". Нові ворота Бісагра, старі ворота Бісагра, ворота Сонця, церква св. Іоанна Католицьких королів, синагога Самуеля Леві або Успіння Богородиці, Алькасар і його музеї ... пам'ятки цього міста можна перераховувати до безкінечності.

Далі ми повертаємося в Мадрид, у нас є час для самостійного огляду пам'яток і походу по магазинах.

день сьомий

Вранці ми їдемо на екскурсію в музей Прадо. У цьому музеї зібрані тільки шедеври, мене особливо вразили картини Босха, Веласкеса, Рафаеля. Двогодинної екскурсії звичайно мало для огляду такого музею, але враження залишилося на все життя.

Ми прощаємося з Мадридом, і нам належить найдовший за весь час переїзд в Барселону, по шляху заїжджаємо в Сарагосу. Це місто знаменитого Гойї, тут він народився і творив свої перші шедеври. На площі Plaza del Pilar відкрито пам'ятник художнику, дуже гарний собор Сан Сальвадор. Побродивши по вуличках Сарагоси, ми знову поспішаємо в автобус і повертаємося в Барселону, а це означає, що наша подорож по Іспанії добігає кінця.

день восьмий

Від'їзд додому. За тиждень, побачивши багато, в той же час розумієш, як МАЛО ми побачили. Обов'язково хочеться ще раз поїхати до Іспанії, але вже по іншим не менш красивих місцях, а може бути побувати там же, але більш докладно все подивитися. Екскурсійних програм дуже багато, приходьте до нас в офіс, і я із задоволенням допоможу вибрати найбільш підходящий для Вас варіант!

Поставити свої запитання про турах до Іспанії Ви можете в нашому форумі >>

А чи знаєте Ви, що Кордоба оголошена ЮНЕСКО Надбанням людства?
Хіба це не диво?

Новости