Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шопінг в Іспанії - розпродажі 2019, адреси магазинів, відгуки, готелі поруч на Турістер.ру

  1. Шопінг в Іспанії Іспанія має багаті традиції народного мистецтва і ремесла, кожна провінція може...
  2. Сувеніри з Іспанії
  3. незвичайні сувеніри
  4. їстівні сувеніри
  5. ринки
  6. магазини
  7. Розпродажі в Іспанії 2019
  8. Повернення ПДВ
  9. Кращий час для покупок і сієста
  10. «Наші» в Іспанії
  11. Відео про шопінг в Іспанії
  12. Шопінг в містах Іспанії
  13. де купувати
  14. Сувеніри з Іспанії
  15. незвичайні сувеніри
  16. їстівні сувеніри
  17. ринки
  18. магазини
  19. Розпродажі в Іспанії 2019
  20. Повернення ПДВ
  21. Кращий час для покупок і сієста
  22. «Наші» в Іспанії
  23. Відео про шопінг в Іспанії
  24. Шопінг в містах Іспанії
  25. де купувати
  26. Сувеніри з Іспанії
  27. незвичайні сувеніри
  28. їстівні сувеніри
  29. ринки
  30. магазини
  31. Розпродажі в Іспанії 2019
  32. Повернення ПДВ
  33. Кращий час для покупок і сієста
  34. «Наші» в Іспанії
  35. Відео про шопінг в Іспанії

Шопінг в Іспанії

Іспанія має багаті традиції народного мистецтва і ремесла, кожна провінція може запропонувати туристам автентичні вироби місцевих майстрів. Так, кращу кераміку в Іспанії виготовляють в районі Толедо, в Каталонії і Валенсії, а найбагатші традиції гончарного ремесла зберігає Андалусія. Прекрасні вироби з золота і срібла, прикрашені національними орнаментами, виготовляють в Кордові, Толедо, Саламанці. Кольорові ковдри і килими чудової якості найкраще купувати в Кадісі, Саламаке, в районі Альпухарра. У Галісії плетуть витончені мережива, а найкращі продукти зі шкіри виробляють в Альбасете. Майорка славиться перлами і чудовими виробами зі скла, а на Середземноморському узбережжі і Балеарських островах плетуть чудові кошики, капелюхи і циновки. Іспанія має багаті традиції народного мистецтва і ремесла, кожна провінція може запропонувати туристам автентичні вироби місцевих майстрів

де купувати

Прогулятися по магазинах Іспанії принесе задоволення не тільки запеклим шопоголікам, але і більш економним покупцям. Літній сезон знижок тут найтриваліший серед інших країн Європи. Триває він з липня до початку вересня. Буває ще одна відома розпродаж в січні. Заповітне «Rebajas» (так звучить «розпродаж» по-іспанськи) на вітрині якраз для тих, хто збирається заощадити на покупках. Якщо побачите таку табличку, значить можна сміливо заходити в престижні бутіки і знайти там низькі ціни на брендові речі. Знижки починаються від 20% і іноді доходять до 70%. Залишається тільки вловити момент найбільш вигідного зниження.

Росіян приємно здивують низькі ціни таких знайомих марок, як демократичні Mango, Bershka, Zara. Якщо хтось досі не знав, що це іспанські бренди, то радимо придбати їх безпосередньо на батьківщині виробника. Тут незрівнянно дешевше, та й вибір більший.

Незмінною любов'ю у туристів всього світу користуються такі мегамолли, як La Maquinista в Барселоні . Там же обов'язково загляньте в El Corte Ingles . Ніхто не залишиться без покупок, відвідавши Apple Store . Якщо ви запланували покупки в столиці Каталонії , То вам стане в нагоді окрема стаття на нашому сайті - « Шопінг в Барселоні ».

В Мадриді зайдіть в богемний квартал Barrio de Salamanca, де царює висока мода. Знову ж таки - якщо цікавитеся покупками в іспанській столиці, то краще прочитати спеціальний матеріал « Шопінг в Мадриді ».

Цілий торговий район Nervion в Севільї чекає любителів дизайнерського одягу і колекціонерів антикваріату. El Corte Inglеs - найбільший магазин Гранади , Де знайдуться і старовинні карти піратів, і сучасна іспанська кераміка. відпочиваючи в Андалусії , Неодмінно зробіть покупки в супермаркеті Mercadona, де найдешевші і свіжі іспанські продуктові делікатеси.

Сувеніри з Іспанії

Основні іспанські сувеніри

Найголовніші іспанські сувеніри, які можна знайти у всіх куточках країни.

Фігурки бика - найпоширеніший сувенір з Іспанії, бик (торо) - символ країни. Фігурки бика зустрічаються повсюдно: великі і маленькі, з будь-яких матеріалів, будь-яких забарвлень, в тому числі і плюшеві бички - для дітей.

Кастаньєти - ударний музичний інструмент, що представляє собою дві увігнуті платівки, в верхніх частинах пов'язані між собою шнурком. Їх звук буде нагадувати вам ритми фламенко. Найкращі і найдорожчі кастаньєти виготовляють з твердих порід дерева. Більш демократичний варіант - кастаньєти зі склопластику, які продаються в будь-якій сувенірній крамниці.

Віяло - неодмінний аксесуар благородної іспанки. Віяла бувають різних розмірів з паперу, пластику, дерева, мережива, строкато розписані квітами або видами Іспанії. Вартість віяла залежить від матеріалу, з якого він виконаний, а також від того, ручна це робота чи ні. Купити віяло можна на ринках і в сувенірних магазинах.

Толедский клинок - найкращий сувенір з Іспанії для колекціонерів холодної зброї. Виготовляються вони в Толедо за стародавньою технологією, схожою з технологією виготовлення дамаської сталі, клинок інкрустується сріблом або золотом. Клинки хорошої якості - сувенір не дешевий, їх краще купувати в спеціалізованих магазинах.

незвичайні сувеніри

Любителям оригінальних сувенірів пропонуємо привезти з Іспанії дуже незвичайні презенти.
Справжній хвіст учти на кориді бика. За хвостами потрібно звертатися до господаря мадридського ресторану Casa Toribio (Calle del Cardenal Belluga, 14, тел. 913 559 020), що має ексклюзивне право на продаж хвостів биків, які воювали на аренах.

Каганера (caganera - какао людина) - фігурка випорожнюється людини, що сидить над купкою екскрементів. На думку іспанців, подібна фігурка, розміщена на почесному місці в домі, приносить удачу. Традиційно Каганер, яка зображує пастуха, поміщали в різдвяному вертепі безпосередньо за яслами Христа. Сьогодні в Іспанії можна знайти Каганер відомих співаків, футболістів і, звичайно, політиків з усього світу. Особливою популярністю користується зображення справляти нужду англійської королеви.

Баретіна Вермелья (barretina vermella) - червоний ковпак, символ Каталонії. Традиційно виготовлений з місцевої вовни, він дуже нагадує ковпак Санта Клауса.

їстівні сувеніри

Вино - обов'язкова покупка в Іспанії. Щоб здивувати домашніх іспанським колоритом, а також заощадити на вазі багажу, вино варто везти не в пляшках, а в сьогоденні шкіряному бурдюки (bota de vino). Бурдюки можна знайти по всій Іспанії, але найякісніші продаються в спеціалізованих винних магазинах.

Хамон - іспанський національний делікатес, сировялений свинячий окіст. Він буває двох основних типів: хамон серрано (гірський хамон) і дорожчий - хамон іберіко, або пата негра (pata negra - чорна нога). М'ясо для хамона вимочують в солі 21 день, після чого підвішують і витримують близько 18 місяців в сухому, прохолодному місці. Готові стегенця заливають воском для тривалого зберігання. Цей делікатес дуже смачний, але має велику вагу і значні габарити. Купити хамон можна в супермаркетах, будь-яких продовольчих магазинах, на продуктових ринках.

Фіалки зацукровані - солодкий сувенір з Мадрида. Недалеко від площі Пласа дель Соль знаходиться спеціалізований магазинчик.

ринки

В Іспанії два види ринків - стаціонарні, які працюють день у день на одному і тому ж місці в кожному більш-менш великому місті, і стихійні, що виникають час від часу. Стаціонарні ринки, в свою чергу, діляться на продуктові і блошині. Відвідавши блошині, можна знайти абсолютно будь-який товар - від антикварних речей і біжутерії до різноманітного одягу, книг, посуду і т. П. Торгуватися тут можна і потрібно. Так, найзнаменитішим блошиних ринком Мадрида є, наприклад, ринок Растр , Що працює по неділях на Рібера де Куртідорес.
Стихійні ринки під відкритим небом характерні для узбережжя Середземномор'я і розраховані, в основному, на туристів. Приблизно один раз в тиждень на центральних вулицях або площах курортних містечок виникають подібні ринки - «меркаділло» (mercadil1о). Там місцеві торговці і ремісники продають найрізноманітніші речі і продукти: від курячих яєць і шинки до національних сувенірів і одягу. Ціна товарів зазвичай нижче, ніж в магазинах, а якість нітрохи не гірше. Торгуватися не прийнято. У кожному курортному містечку день роботи ринку - власний, наприклад, в Салоу - це понеділок, в Калейе - субота і т. П. Час роботи, як правило, з 9:00 до 14:00.

магазини

Магазини Іспанії відкрито 9: 00-13: 00 та 16: 00-20: 00 щодня. По неділях буває вихідний. Великі універмаги мережі El Corte Ingles - 10:00 - 21:00 з понеділка по суботу без перерви. Супермаркети - Continente, Pryca, Alcampo, Mercadonna - 9:00 (10:00) - 20:00 (21:00) з понеділка по суботу без перерви. У туристичних центрах в період відпусток деякі магазини працюють і в неділю.

Розпродажі в Іспанії 2019

Як і в інших європейських країнах, в Іспанії протягом року можна відмінно заощадити під час сезонних розпродажів. Вони припадають на зимові та літні місяці, при цьому кожен регіон країни має свої терміни, які, втім, нерідко збігаються і не змінюються з року в рік.

Розпродажі в 2019 в Іспанії стартают з 2 по 7 січня. Купон період в кожному регіоні має різну продолжітельсть. Наприклад, в столиці і Басконії він триватиме до кінця березня, а в Мурсії до початку березня.

Купон період в літню пору починається 1 липня і триває 2 місяці. Розпродажі в Форментера пройдуть з 26 липня по 7 вересня.

Розпродажі 2019 року порадують знижками від 10 до 70%, а відсутність перерви на сієсту в торгових центрах дозволить шопоголікам не зупиняючись витрачати гроші.

Регіон і столиці Зимові розпродажі 2019 Літні розпродажі 2019 Андалусія 7 січня - 7 березня 1 липня - 31 серпня Арагон 6 січня - 7 березня 1 липня - 1 вересня Астурія 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Валенсія 6 січня - 9 березня 27 червня - 3 вересня Галісія 7 січня - 7 квітня 1 липня - 30 вересня Гран-Канарія 7 січня - 7 березня 1 липня - 31 серпня Ібіца 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Кантабрія 7 січня - 6 квітня 1 липня - 30 вересня Кастилія - ​​Ла-Манча 7 січня - 7 березня 1 липня - 30 вересня Кастилія - ​​Леон 7 січня - 6 березня 1 липня 31 серпня Каталонія 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Ла-Ріоха 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Мадрид 1 січня - 31 березня 1 липня - 21 вересня Мальорка 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Менорка 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Мурсія (регіон); 2 січня - 1 березня 1 липня - 31 серпня Наварра 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Країна басків 7 січня - 31 березня 1 липня - 30 вересня Форментера 7 січня - 7 березня 26 липня - 7 вересня Естремадура 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня

Повернення ПДВ

Розраховуючись готівкою або банківською картою, не забудьте взяти у продавця чек такс-фрі. Він знадобиться для повернення податку на додану вартість при виїзді з країни. Документи рекомендується оформляти по системі global refund. На відміну від інших систем, ці білі з синім бланки дозволяють отримати гроші, перебуваючи ще в Іспанії, наприклад в аеропорту вильоту (найчастіше це Ель-Прат в Барселоні ). Скориставшись іншими системами, можна повернути податок вже вдома, відправивши документи поштою і перевів у готівку чеки в банку. Можливо також отримання коштів на рахунок пластикової карти. Мінімальна покупка для такс-фрі в Іспанії дорівнює 90,15 Євро. Повертається сума від 7 до 16 відсотків від вартості товару.

Кращий час для покупок і сієста

Торгівля в Іспанії зазвичай починається о 9 ранку. Як вже говорилося, солідні торгові центри приймають покупців до 21-00 години вечора. Невеликі магазинчики відкриті до 22-00. Але в бакалійних і сувенірних лавках туристичних провінцій все частіше зустрічається цілодобовий режим і навіть без вихідних.

Сієста (Siesta) - післяобідній відпочинок, традиційний для Іспанії. Сієста пов'язана з жарким кліматом, особливо важким в полуденний час, з необхідністю перечікувати його за обідом або засинаючи. В обідній час все іспанці обов'язково обідають вдома або в ресторані, після чого відпочивають. В цей час закриті більшість магазинів і організацій. У кожній провінції свій, століттями сформований уклад життя, тому час сієсти може варіюватися. Зазвичай вона триває 4-4,5 години з 13:00 до 17:00.

Інформацію про час відвідування, а також точні адреси і схеми проїзду до будь-якого з магазинів або торгових центрів в Іспанії зараз без проблем можна знайти в інтернеті, зокрема у нас на сайті. Або поцікавтеся про це заздалегідь в турагентстві, котрий продав путівку. На ресепшен готелю напевно знайдете кілька буклетів з докладною інформацією. Біля готелю завжди чергують послужливі таксисти, яким досить назвати ім'я відомого торгового центру, решта вони зрозуміють без слів і доставлять точно за призначенням. Не хвилюйтеся і за зворотну дорогу до готелю. В іспанському сервісі поважають побажання всіх туристів незалежно від країни їх походження. А назва готелю або магазина звучить однаково на всіх мовах.

«Наші» в Іспанії

Тим, хто часом сумує за звичним будинку продуктам, або просто більше довіряє етикеток на рідній мові, корисно знати, що серед магазинів Іспанії зустрічається безліч спеціальних російських магазинів. У їхньому асортименті знайдете кабачкову ікру, корейську моркву, пельмені і квашену капусту. Навіть в провінції порадує присутність «гастроному» (Севілья), «Смаку» або «Батьківщини» (Коста-дель-Соль). Приємно, що у всіх курортних зонах можна зустріти вивіски російською. Існують цілі торговельні мережі «наших» магазинів в туристичних Барселоні, Мадриді, Марбельї , Валенсії , Андалусії, Гранаді. І це не повний перелік місць для шопінгу в Іспанії з товарами для росіян. Несподівано буде зустріти музичні та відео диски, книжкову продукцію на рідній мові і за низькими цінами.

Відео про шопінг в Іспанії

На офіційному сайті телешоу «Орел і Решка. Шопінг »до перегляду доступні відразу два випуски, присвячених шопінгу в Іспанії: і.

Шопінг в містах Іспанії

Поради від туристів

Шопінг в Іспанії

Іспанія має багаті традиції народного мистецтва і ремесла, кожна провінція може запропонувати туристам автентичні вироби місцевих майстрів. Так, кращу кераміку в Іспанії виготовляють в районі Толедо, в Каталонії і Валенсії, а найбагатші традиції гончарного ремесла зберігає Андалусія. Прекрасні вироби з золота і срібла, прикрашені національними орнаментами, виготовляють в Кордові, Толедо, Саламанці. Кольорові ковдри і килими чудової якості найкраще купувати в Кадісі, Саламаке, в районі Альпухарра. У Галісії плетуть витончені мережива, а найкращі продукти зі шкіри виробляють в Альбасете. Майорка славиться перлами і чудовими виробами зі скла, а на Середземноморському узбережжі і Балеарських островах плетуть чудові кошики, капелюхи і циновки. Іспанія має багаті традиції народного мистецтва і ремесла, кожна провінція може запропонувати туристам автентичні вироби місцевих майстрів

де купувати

Прогулятися по магазинах Іспанії принесе задоволення не тільки запеклим шопоголікам, але і більш економним покупцям. Літній сезон знижок тут найтриваліший серед інших країн Європи. Триває він з липня до початку вересня. Буває ще одна відома розпродаж в січні. Заповітне «Rebajas» (так звучить «розпродаж» по-іспанськи) на вітрині якраз для тих, хто збирається заощадити на покупках. Якщо побачите таку табличку, значить можна сміливо заходити в престижні бутіки і знайти там низькі ціни на брендові речі. Знижки починаються від 20% і іноді доходять до 70%. Залишається тільки вловити момент найбільш вигідного зниження.

Росіян приємно здивують низькі ціни таких знайомих марок, як демократичні Mango, Bershka, Zara. Якщо хтось досі не знав, що це іспанські бренди, то радимо придбати їх безпосередньо на батьківщині виробника. Тут незрівнянно дешевше, та й вибір більший.

Незмінною любов'ю у туристів всього світу користуються такі мегамолли, як La Maquinista в Барселоні . Там же обов'язково загляньте в El Corte Ingles . Ніхто не залишиться без покупок, відвідавши Apple Store . Якщо ви запланували покупки в столиці Каталонії , То вам стане в нагоді окрема стаття на нашому сайті - « Шопінг в Барселоні ».

В Мадриді зайдіть в богемний квартал Barrio de Salamanca, де царює висока мода. Знову ж таки - якщо цікавитеся покупками в іспанській столиці, то краще прочитати спеціальний матеріал « Шопінг в Мадриді ».

Цілий торговий район Nervion в Севільї чекає любителів дизайнерського одягу і колекціонерів антикваріату. El Corte Inglеs - найбільший магазин Гранади , Де знайдуться і старовинні карти піратів, і сучасна іспанська кераміка. відпочиваючи в Андалусії , Неодмінно зробіть покупки в супермаркеті Mercadona, де найдешевші і свіжі іспанські продуктові делікатеси.

Сувеніри з Іспанії

Основні іспанські сувеніри

Найголовніші іспанські сувеніри, які можна знайти у всіх куточках країни.

Фігурки бика - найпоширеніший сувенір з Іспанії, бик (торо) - символ країни. Фігурки бика зустрічаються повсюдно: великі і маленькі, з будь-яких матеріалів, будь-яких забарвлень, в тому числі і плюшеві бички - для дітей.

Кастаньєти - ударний музичний інструмент, що представляє собою дві увігнуті платівки, в верхніх частинах пов'язані між собою шнурком. Їх звук буде нагадувати вам ритми фламенко. Найкращі і найдорожчі кастаньєти виготовляють з твердих порід дерева. Більш демократичний варіант - кастаньєти зі склопластику, які продаються в будь-якій сувенірній крамниці.

Віяло - неодмінний аксесуар благородної іспанки. Віяла бувають різних розмірів з паперу, пластику, дерева, мережива, строкато розписані квітами або видами Іспанії. Вартість віяла залежить від матеріалу, з якого він виконаний, а також від того, ручна це робота чи ні. Купити віяло можна на ринках і в сувенірних магазинах.

Толедский клинок - найкращий сувенір з Іспанії для колекціонерів холодної зброї. Виготовляються вони в Толедо за стародавньою технологією, схожою з технологією виготовлення дамаської сталі, клинок інкрустується сріблом або золотом. Клинки хорошої якості - сувенір не дешевий, їх краще купувати в спеціалізованих магазинах.

незвичайні сувеніри

Любителям оригінальних сувенірів пропонуємо привезти з Іспанії дуже незвичайні презенти.
Справжній хвіст учти на кориді бика. За хвостами потрібно звертатися до господаря мадридського ресторану Casa Toribio (Calle del Cardenal Belluga, 14, тел. 913 559 020), що має ексклюзивне право на продаж хвостів биків, які воювали на аренах.

Каганера (caganera - какао людина) - фігурка випорожнюється людини, що сидить над купкою екскрементів. На думку іспанців, подібна фігурка, розміщена на почесному місці в домі, приносить удачу. Традиційно Каганер, яка зображує пастуха, поміщали в різдвяному вертепі безпосередньо за яслами Христа. Сьогодні в Іспанії можна знайти Каганер відомих співаків, футболістів і, звичайно, політиків з усього світу. Особливою популярністю користується зображення справляти нужду англійської королеви.

Баретіна Вермелья (barretina vermella) - червоний ковпак, символ Каталонії. Традиційно виготовлений з місцевої вовни, він дуже нагадує ковпак Санта Клауса.

їстівні сувеніри

Вино - обов'язкова покупка в Іспанії. Щоб здивувати домашніх іспанським колоритом, а також заощадити на вазі багажу, вино варто везти не в пляшках, а в сьогоденні шкіряному бурдюки (bota de vino). Бурдюки можна знайти по всій Іспанії, але найякісніші продаються в спеціалізованих винних магазинах.

Хамон - іспанський національний делікатес, сировялений свинячий окіст. Він буває двох основних типів: хамон серрано (гірський хамон) і дорожчий - хамон іберіко, або пата негра (pata negra - чорна нога). М'ясо для хамона вимочують в солі 21 день, після чого підвішують і витримують близько 18 місяців в сухому, прохолодному місці. Готові стегенця заливають воском для тривалого зберігання. Цей делікатес дуже смачний, але має велику вагу і значні габарити. Купити хамон можна в супермаркетах, будь-яких продовольчих магазинах, на продуктових ринках.

Фіалки зацукровані - солодкий сувенір з Мадрида. Недалеко від площі Пласа дель Соль знаходиться спеціалізований магазинчик.

ринки

В Іспанії два види ринків - стаціонарні, які працюють день у день на одному і тому ж місці в кожному більш-менш великому місті, і стихійні, що виникають час від часу. Стаціонарні ринки, в свою чергу, діляться на продуктові і блошині. Відвідавши блошині, можна знайти абсолютно будь-який товар - від антикварних речей і біжутерії до різноманітного одягу, книг, посуду і т. П. Торгуватися тут можна і потрібно. Так, найзнаменитішим блошиних ринком Мадрида є, наприклад, ринок Растр , Що працює по неділях на Рібера де Куртідорес.
Стихійні ринки під відкритим небом характерні для узбережжя Середземномор'я і розраховані, в основному, на туристів. Приблизно один раз в тиждень на центральних вулицях або площах курортних містечок виникають подібні ринки - «меркаділло» (mercadil1о). Там місцеві торговці і ремісники продають найрізноманітніші речі і продукти: від курячих яєць і шинки до національних сувенірів і одягу. Ціна товарів зазвичай нижче, ніж в магазинах, а якість нітрохи не гірше. Торгуватися не прийнято. У кожному курортному містечку день роботи ринку - власний, наприклад, в Салоу - це понеділок, в Калейе - субота і т. П. Час роботи, як правило, з 9:00 до 14:00.

магазини

Магазини Іспанії відкрито 9: 00-13: 00 та 16: 00-20: 00 щодня. По неділях буває вихідний. Великі універмаги мережі El Corte Ingles - 10:00 - 21:00 з понеділка по суботу без перерви. Супермаркети - Continente, Pryca, Alcampo, Mercadonna - 9:00 (10:00) - 20:00 (21:00) з понеділка по суботу без перерви. У туристичних центрах в період відпусток деякі магазини працюють і в неділю.

Розпродажі в Іспанії 2019

Як і в інших європейських країнах, в Іспанії протягом року можна відмінно заощадити під час сезонних розпродажів. Вони припадають на зимові та літні місяці, при цьому кожен регіон країни має свої терміни, які, втім, нерідко збігаються і не змінюються з року в рік.

Розпродажі в 2019 в Іспанії стартают з 2 по 7 січня. Купон період в кожному регіоні має різну продолжітельсть. Наприклад, в столиці і Басконії він триватиме до кінця березня, а в Мурсії до початку березня.

Купон період в літню пору починається 1 липня і триває 2 місяці. Розпродажі в Форментера пройдуть з 26 липня по 7 вересня.

Розпродажі 2019 року порадують знижками від 10 до 70%, а відсутність перерви на сієсту в торгових центрах дозволить шопоголікам не зупиняючись витрачати гроші.

Регіон і столиці Зимові розпродажі 2019 Літні розпродажі 2019 Андалусія 7 січня - 7 березня 1 липня - 31 серпня Арагон 6 січня - 7 березня 1 липня - 1 вересня Астурія 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Валенсія 6 січня - 9 березня 27 червня - 3 вересня Галісія 7 січня - 7 квітня 1 липня - 30 вересня Гран-Канарія 7 січня - 7 березня 1 липня - 31 серпня Ібіца 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Кантабрія 7 січня - 6 квітня 1 липня - 30 вересня Кастилія - ​​Ла-Манча 7 січня - 7 березня 1 липня - 30 вересня Кастилія - ​​Леон 7 січня - 6 березня 1 липня 31 серпня Каталонія 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Ла-Ріоха 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Мадрид 1 січня - 31 березня 1 липня - 21 вересня Мальорка 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Менорка 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Мурсія (регіон); 2 січня - 1 березня 1 липня - 31 серпня Наварра 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Країна басків 7 січня - 31 березня 1 липня - 30 вересня Форментера 7 січня - 7 березня 26 липня - 7 вересня Естремадура 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня

Повернення ПДВ

Розраховуючись готівкою або банківською картою, не забудьте взяти у продавця чек такс-фрі. Він знадобиться для повернення податку на додану вартість при виїзді з країни. Документи рекомендується оформляти по системі global refund. На відміну від інших систем, ці білі з синім бланки дозволяють отримати гроші, перебуваючи ще в Іспанії, наприклад в аеропорту вильоту (найчастіше це Ель-Прат в Барселоні ). Скориставшись іншими системами, можна повернути податок вже вдома, відправивши документи поштою і перевів у готівку чеки в банку. Можливо також отримання коштів на рахунок пластикової карти. Мінімальна покупка для такс-фрі в Іспанії дорівнює 90,15 Євро. Повертається сума від 7 до 16 відсотків від вартості товару.

Кращий час для покупок і сієста

Торгівля в Іспанії зазвичай починається о 9 ранку. Як вже говорилося, солідні торгові центри приймають покупців до 21-00 години вечора. Невеликі магазинчики відкриті до 22-00. Але в бакалійних і сувенірних лавках туристичних провінцій все частіше зустрічається цілодобовий режим і навіть без вихідних.

Сієста (Siesta) - післяобідній відпочинок, традиційний для Іспанії. Сієста пов'язана з жарким кліматом, особливо важким в полуденний час, з необхідністю перечікувати його за обідом або засинаючи. В обідній час все іспанці обов'язково обідають вдома або в ресторані, після чого відпочивають. В цей час закриті більшість магазинів і організацій. У кожній провінції свій, століттями сформований уклад життя, тому час сієсти може варіюватися. Зазвичай вона триває 4-4,5 години з 13:00 до 17:00.

Інформацію про час відвідування, а також точні адреси і схеми проїзду до будь-якого з магазинів або торгових центрів в Іспанії зараз без проблем можна знайти в інтернеті, зокрема у нас на сайті. Або поцікавтеся про це заздалегідь в турагентстві, котрий продав путівку. На ресепшен готелю напевно знайдете кілька буклетів з докладною інформацією. Біля готелю завжди чергують послужливі таксисти, яким досить назвати ім'я відомого торгового центру, решта вони зрозуміють без слів і доставлять точно за призначенням. Не хвилюйтеся і за зворотну дорогу до готелю. В іспанському сервісі поважають побажання всіх туристів незалежно від країни їх походження. А назва готелю або магазина звучить однаково на всіх мовах.

«Наші» в Іспанії

Тим, хто часом сумує за звичним будинку продуктам, або просто більше довіряє етикеток на рідній мові, корисно знати, що серед магазинів Іспанії зустрічається безліч спеціальних російських магазинів. У їхньому асортименті знайдете кабачкову ікру, корейську моркву, пельмені і квашену капусту. Навіть в провінції порадує присутність «гастроному» (Севілья), «Смаку» або «Батьківщини» (Коста-дель-Соль). Приємно, що у всіх курортних зонах можна зустріти вивіски російською. Існують цілі торговельні мережі «наших» магазинів в туристичних Барселоні, Мадриді, Марбельї , Валенсії , Андалусії, Гранаді. І це не повний перелік місць для шопінгу в Іспанії з товарами для росіян. Несподівано буде зустріти музичні та відео диски, книжкову продукцію на рідній мові і за низькими цінами.

Відео про шопінг в Іспанії

На офіційному сайті телешоу «Орел і Решка. Шопінг »до перегляду доступні відразу два випуски, присвячених шопінгу в Іспанії: і.

Шопінг в містах Іспанії

Поради від туристів

Шопінг в Іспанії

Іспанія має багаті традиції народного мистецтва і ремесла, кожна провінція може запропонувати туристам автентичні вироби місцевих майстрів. Так, кращу кераміку в Іспанії виготовляють в районі Толедо, в Каталонії і Валенсії, а найбагатші традиції гончарного ремесла зберігає Андалусія. Прекрасні вироби з золота і срібла, прикрашені національними орнаментами, виготовляють в Кордові, Толедо, Саламанці. Кольорові ковдри і килими чудової якості найкраще купувати в Кадісі, Саламаке, в районі Альпухарра. У Галісії плетуть витончені мережива, а найкращі продукти зі шкіри виробляють в Альбасете. Майорка славиться перлами і чудовими виробами зі скла, а на Середземноморському узбережжі і Балеарських островах плетуть чудові кошики, капелюхи і циновки. Іспанія має багаті традиції народного мистецтва і ремесла, кожна провінція може запропонувати туристам автентичні вироби місцевих майстрів

де купувати

Прогулятися по магазинах Іспанії принесе задоволення не тільки запеклим шопоголікам, але і більш економним покупцям. Літній сезон знижок тут найтриваліший серед інших країн Європи. Триває він з липня до початку вересня. Буває ще одна відома розпродаж в січні. Заповітне «Rebajas» (так звучить «розпродаж» по-іспанськи) на вітрині якраз для тих, хто збирається заощадити на покупках. Якщо побачите таку табличку, значить можна сміливо заходити в престижні бутіки і знайти там низькі ціни на брендові речі. Знижки починаються від 20% і іноді доходять до 70%. Залишається тільки вловити момент найбільш вигідного зниження.

Росіян приємно здивують низькі ціни таких знайомих марок, як демократичні Mango, Bershka, Zara. Якщо хтось досі не знав, що це іспанські бренди, то радимо придбати їх безпосередньо на батьківщині виробника. Тут незрівнянно дешевше, та й вибір більший.

Незмінною любов'ю у туристів всього світу користуються такі мегамолли, як La Maquinista в Барселоні . Там же обов'язково загляньте в El Corte Ingles . Ніхто не залишиться без покупок, відвідавши Apple Store . Якщо ви запланували покупки в столиці Каталонії , То вам стане в нагоді окрема стаття на нашому сайті - « Шопінг в Барселоні ».

В Мадриді зайдіть в богемний квартал Barrio de Salamanca, де царює висока мода. Знову ж таки - якщо цікавитеся покупками в іспанській столиці, то краще прочитати спеціальний матеріал « Шопінг в Мадриді ».

Цілий торговий район Nervion в Севільї чекає любителів дизайнерського одягу і колекціонерів антикваріату. El Corte Inglеs - найбільший магазин Гранади , Де знайдуться і старовинні карти піратів, і сучасна іспанська кераміка. відпочиваючи в Андалусії , Неодмінно зробіть покупки в супермаркеті Mercadona, де найдешевші і свіжі іспанські продуктові делікатеси.

Сувеніри з Іспанії

Основні іспанські сувеніри

Найголовніші іспанські сувеніри, які можна знайти у всіх куточках країни.

Фігурки бика - найпоширеніший сувенір з Іспанії, бик (торо) - символ країни. Фігурки бика зустрічаються повсюдно: великі і маленькі, з будь-яких матеріалів, будь-яких забарвлень, в тому числі і плюшеві бички - для дітей.

Кастаньєти - ударний музичний інструмент, що представляє собою дві увігнуті платівки, в верхніх частинах пов'язані між собою шнурком. Їх звук буде нагадувати вам ритми фламенко. Найкращі і найдорожчі кастаньєти виготовляють з твердих порід дерева. Більш демократичний варіант - кастаньєти зі склопластику, які продаються в будь-якій сувенірній крамниці.

Віяло - неодмінний аксесуар благородної іспанки. Віяла бувають різних розмірів з паперу, пластику, дерева, мережива, строкато розписані квітами або видами Іспанії. Вартість віяла залежить від матеріалу, з якого він виконаний, а також від того, ручна це робота чи ні. Купити віяло можна на ринках і в сувенірних магазинах.

Толедский клинок - найкращий сувенір з Іспанії для колекціонерів холодної зброї. Виготовляються вони в Толедо за стародавньою технологією, схожою з технологією виготовлення дамаської сталі, клинок інкрустується сріблом або золотом. Клинки хорошої якості - сувенір не дешевий, їх краще купувати в спеціалізованих магазинах.

незвичайні сувеніри

Любителям оригінальних сувенірів пропонуємо привезти з Іспанії дуже незвичайні презенти.
Справжній хвіст учти на кориді бика. За хвостами потрібно звертатися до господаря мадридського ресторану Casa Toribio (Calle del Cardenal Belluga, 14, тел. 913 559 020), що має ексклюзивне право на продаж хвостів биків, які воювали на аренах.

Каганера (caganera - какао людина) - фігурка випорожнюється людини, що сидить над купкою екскрементів. На думку іспанців, подібна фігурка, розміщена на почесному місці в домі, приносить удачу. Традиційно Каганер, яка зображує пастуха, поміщали в різдвяному вертепі безпосередньо за яслами Христа. Сьогодні в Іспанії можна знайти Каганер відомих співаків, футболістів і, звичайно, політиків з усього світу. Особливою популярністю користується зображення справляти нужду англійської королеви.

Баретіна Вермелья (barretina vermella) - червоний ковпак, символ Каталонії. Традиційно виготовлений з місцевої вовни, він дуже нагадує ковпак Санта Клауса.

їстівні сувеніри

Вино - обов'язкова покупка в Іспанії. Щоб здивувати домашніх іспанським колоритом, а також заощадити на вазі багажу, вино варто везти не в пляшках, а в сьогоденні шкіряному бурдюки (bota de vino). Бурдюки можна знайти по всій Іспанії, але найякісніші продаються в спеціалізованих винних магазинах.

Хамон - іспанський національний делікатес, сировялений свинячий окіст. Він буває двох основних типів: хамон серрано (гірський хамон) і дорожчий - хамон іберіко, або пата негра (pata negra - чорна нога). М'ясо для хамона вимочують в солі 21 день, після чого підвішують і витримують близько 18 місяців в сухому, прохолодному місці. Готові стегенця заливають воском для тривалого зберігання. Цей делікатес дуже смачний, але має велику вагу і значні габарити. Купити хамон можна в супермаркетах, будь-яких продовольчих магазинах, на продуктових ринках.

Фіалки зацукровані - солодкий сувенір з Мадрида. Недалеко від площі Пласа дель Соль знаходиться спеціалізований магазинчик.

ринки

В Іспанії два види ринків - стаціонарні, які працюють день у день на одному і тому ж місці в кожному більш-менш великому місті, і стихійні, що виникають час від часу. Стаціонарні ринки, в свою чергу, діляться на продуктові і блошині. Відвідавши блошині, можна знайти абсолютно будь-який товар - від антикварних речей і біжутерії до різноманітного одягу, книг, посуду і т. П. Торгуватися тут можна і потрібно. Так, найзнаменитішим блошиних ринком Мадрида є, наприклад, ринок Растр , Що працює по неділях на Рібера де Куртідорес.
Стихійні ринки під відкритим небом характерні для узбережжя Середземномор'я і розраховані, в основному, на туристів. Приблизно один раз в тиждень на центральних вулицях або площах курортних містечок виникають подібні ринки - «меркаділло» (mercadil1о). Там місцеві торговці і ремісники продають найрізноманітніші речі і продукти: від курячих яєць і шинки до національних сувенірів і одягу. Ціна товарів зазвичай нижче, ніж в магазинах, а якість нітрохи не гірше. Торгуватися не прийнято. У кожному курортному містечку день роботи ринку - власний, наприклад, в Салоу - це понеділок, в Калейе - субота і т. П. Час роботи, як правило, з 9:00 до 14:00.

магазини

Магазини Іспанії відкрито 9: 00-13: 00 та 16: 00-20: 00 щодня. По неділях буває вихідний. Великі універмаги мережі El Corte Ingles - 10:00 - 21:00 з понеділка по суботу без перерви. Супермаркети - Continente, Pryca, Alcampo, Mercadonna - 9:00 (10:00) - 20:00 (21:00) з понеділка по суботу без перерви. У туристичних центрах в період відпусток деякі магазини працюють і в неділю.

Розпродажі в Іспанії 2019

Як і в інших європейських країнах, в Іспанії протягом року можна відмінно заощадити під час сезонних розпродажів. Вони припадають на зимові та літні місяці, при цьому кожен регіон країни має свої терміни, які, втім, нерідко збігаються і не змінюються з року в рік.

Розпродажі в 2019 в Іспанії стартают з 2 по 7 січня. Купон період в кожному регіоні має різну продолжітельсть. Наприклад, в столиці і Басконії він триватиме до кінця березня, а в Мурсії до початку березня.

Купон період в літню пору починається 1 липня і триває 2 місяці. Розпродажі в Форментера пройдуть з 26 липня по 7 вересня.

Розпродажі 2019 року порадують знижками від 10 до 70%, а відсутність перерви на сієсту в торгових центрах дозволить шопоголікам не зупиняючись витрачати гроші.

Регіон і столиці Зимові розпродажі 2019 Літні розпродажі 2019 Андалусія 7 січня - 7 березня 1 липня - 31 серпня Арагон 6 січня - 7 березня 1 липня - 1 вересня Астурія 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Валенсія 6 січня - 9 березня 27 червня - 3 вересня Галісія 7 січня - 7 квітня 1 липня - 30 вересня Гран-Канарія 7 січня - 7 березня 1 липня - 31 серпня Ібіца 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Кантабрія 7 січня - 6 квітня 1 липня - 30 вересня Кастилія - ​​Ла-Манча 7 січня - 7 березня 1 липня - 30 вересня Кастилія - ​​Леон 7 січня - 6 березня 1 липня 31 серпня Каталонія 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Ла-Ріоха 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Мадрид 1 січня - 31 березня 1 липня - 21 вересня Мальорка 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Менорка 7 січня - 7 березня 1 липня - перший робочий день після 31 серпня Мурсія (регіон); 2 січня - 1 березня 1 липня - 31 серпня Наварра 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня Країна басків 7 січня - 31 березня 1 липня - 30 вересня Форментера 7 січня - 7 березня 26 липня - 7 вересня Естремадура 7 січня - 6 березня 1 липня - 31 серпня

Повернення ПДВ

Розраховуючись готівкою або банківською картою, не забудьте взяти у продавця чек такс-фрі. Він знадобиться для повернення податку на додану вартість при виїзді з країни. Документи рекомендується оформляти по системі global refund. На відміну від інших систем, ці білі з синім бланки дозволяють отримати гроші, перебуваючи ще в Іспанії, наприклад в аеропорту вильоту (найчастіше це Ель-Прат в Барселоні ). Скориставшись іншими системами, можна повернути податок вже вдома, відправивши документи поштою і перевів у готівку чеки в банку. Можливо також отримання коштів на рахунок пластикової карти. Мінімальна покупка для такс-фрі в Іспанії дорівнює 90,15 Євро. Повертається сума від 7 до 16 відсотків від вартості товару.

Кращий час для покупок і сієста

Торгівля в Іспанії зазвичай починається о 9 ранку. Як вже говорилося, солідні торгові центри приймають покупців до 21-00 години вечора. Невеликі магазинчики відкриті до 22-00. Але в бакалійних і сувенірних лавках туристичних провінцій все частіше зустрічається цілодобовий режим і навіть без вихідних.

Сієста (Siesta) - післяобідній відпочинок, традиційний для Іспанії. Сієста пов'язана з жарким кліматом, особливо важким в полуденний час, з необхідністю перечікувати його за обідом або засинаючи. В обідній час все іспанці обов'язково обідають вдома або в ресторані, після чого відпочивають. В цей час закриті більшість магазинів і організацій. У кожній провінції свій, століттями сформований уклад життя, тому час сієсти може варіюватися. Зазвичай вона триває 4-4,5 години з 13:00 до 17:00.

Інформацію про час відвідування, а також точні адреси і схеми проїзду до будь-якого з магазинів або торгових центрів в Іспанії зараз без проблем можна знайти в інтернеті, зокрема у нас на сайті. Або поцікавтеся про це заздалегідь в турагентстві, котрий продав путівку. На ресепшен готелю напевно знайдете кілька буклетів з докладною інформацією. Біля готелю завжди чергують послужливі таксисти, яким досить назвати ім'я відомого торгового центру, решта вони зрозуміють без слів і доставлять точно за призначенням. Не хвилюйтеся і за зворотну дорогу до готелю. В іспанському сервісі поважають побажання всіх туристів незалежно від країни їх походження. А назва готелю або магазина звучить однаково на всіх мовах.

«Наші» в Іспанії

Тим, хто часом сумує за звичним будинку продуктам, або просто більше довіряє етикеток на рідній мові, корисно знати, що серед магазинів Іспанії зустрічається безліч спеціальних російських магазинів. У їхньому асортименті знайдете кабачкову ікру, корейську моркву, пельмені і квашену капусту. Навіть в провінції порадує присутність «гастроному» (Севілья), «Смаку» або «Батьківщини» (Коста-дель-Соль). Приємно, що у всіх курортних зонах можна зустріти вивіски російською. Існують цілі торговельні мережі «наших» магазинів в туристичних Барселоні, Мадриді, Марбельї , Валенсії , Андалусії, Гранаді. І це не повний перелік місць для шопінгу в Іспанії з товарами для росіян. Несподівано буде зустріти музичні та відео диски, книжкову продукцію на рідній мові і за низькими цінами.

Відео про шопінг в Іспанії

На офіційному сайті телешоу «Орел і Решка. Шопінг »до перегляду доступні відразу два випуски, присвячених шопінгу в Іспанії: і.

Шопінг в містах Іспанії

Поради від туристів

Новости