Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Північна частина узбережжя Коста-Бланка: від Аліканте до Дении

Географія і не тільки

Коста-Бланка - частина середземноморського узбережжя Іспанії в провінції Аліканте. Узбережжя, яке розкинулося на 200 км, умовно поділяють на північне (від Дении до Аліканте) і південне (від Аліканте до Пілар-де-ла-Орадада).

Місто Аліканте умовно розмежовує узбережжі Коста-Бланка на дві частини, з яких північна менше постраждала від туристичного буму, ніж південна. До того ж, північні міста Морайра, Хавеа і Дения знаходяться в охоронній зоні, де висота будівель і щільність забудови строго контролюються.

Коста-Бланка - популярний вибір тих, хто планує купити нерухомість в Іспанії. Почасти, завдяки унікальному клімату, який, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, вважається одним з кращих в світі. Близько 320 днів на рік тут світить сонце, а значить, майже цілий рік можна проводити час на відкритому повітрі.

Як дістатися

Дістатися з Росії до узбережжя Коста-Бланка найпростіше через міжнародний аеропорт міста Аліканте. У цьому напрямку є прямі рейси, але найчастіше переліт з пересадкою в Мадриді або Барселоні обійдеться набагато вигідніше. Середня вартість прямих перельотів (туди-назад) становить 13 500 рублів - ціни варіюються в залежності від сезону.

Міста, розташовані в північній частині узбережжя, Денія і Хавеа, знаходяться приблизно на однаковій відстані від міжнародних аеропортів Аліканте і Валенсії, тому дорогу до Валенсії можна розглядати як альтернативний варіант. На літній період авіакомпанія S7 запускає прямі рейси до Валенсії по середах і суботах. Мінімальна вартість авіаквитків по маршруту туди-назад складе від 20 000 рублів.

Ситуація на ринку нерухомості

Ринок нерухомості Іспанії проходить фазу інтенсивного відновлення після фінансової кризи 2008 року. З моменту пікових показників в липні 2007 року вартість житла впала в середньому на 40%. Експерти прогнозували, що відновлення сектора почнеться з курортної нерухомості країни і житлових об'єктів в іспанських мегаполісах (Мадрид, Барселона). На даний момент максимальний попит іноземних інвесторів прикутий до нерухомості узбережжя Коста-Бланка , В північній частині якого лідерами вважаються Аліканте і Бенідорм. За даними найбільшого англомовного порталу про іспанської нерухомості Kyero, апартаменти з трьома спальнями залучають найбільший інтерес (33%), за якими з невеликим відривом йдуть квартири з двома спальнями (31%).

46% всіх запитів довелося на житло цінового діапазону € 50 000- € 150 000, за ними слідують бюджетні об'єкти вартістю до € 50 000 (22%) - цей факт вказує на те, що покупці, як і раніше шукають можливості скористатися падінням цін.

На сьогоднішній день середня вартість 1 кв. м житлової нерухомості в провінції Аліканте, за даними іспанського порталу Idealista, становить € 1236. Так, в середньому по північному узбережжі Коста-Бланка, «заставна» квартира з однією спальнею недалеко від моря буде коштувати € 60 000.

Популярні напрямки для інвестицій

Аліканте - місто, порт, адміністративний центр і столиця однойменної провінції. Тут проживає понад 300 000 чоловік, а територія навколо Аліканте заселена вже більше 7000 років. До глобального економічного спаду, який почався в 2008 році, Аліканте був одним з найбільш швидкозростаючих міст в Іспанії. На сьогоднішній день основними дохідними статтями міського бюджету вважаються туризм і житлове будівництво.

самі бюджетні квартири в Аліканте коштують від € 45 000; можна купити квартиру і за € 20 000, але варто врахувати, що таке житло буде розташовуватися не в самому благополучному «емігрантському» районі, де основна маса жителів - араби і цигани. В середньому € 50 000- € 80 000 стоять старі квартири вторинного ринку, розташовані на околиці міста і вимагають додаткових витрат на ремонт.

У центрі міста вартість квартири з двома спальнями починається від € 150 000, і часом порівнянна з аналогічними об'єктами Барселони і Мадрида.

За суму від € 150 000 можна придбати будинок в передмісті (10-15 км від моря) з трьома спальнями, басейном і паркуванням.

Вільяхойоса - прибережне місто і муніципалітет в провінції Аліканте на березі Середземного моря, який відомий місцевим жителям просто як Ла-Віла. Місто розташоване в 32 км від Аліканте, і в буквальному розумінні означає «Місто радості». Він відомий не тільки своїм трикілометровим пляжем, а й розвиненою шоколадної промисловістю з безліччю шоколадних фабрик. Маючи бюджет в € 45 000- € 50 000 тут можна купити квартиру з трьома спальнями (в значній віддалі від моря), що знаходиться в заставі у банку. Простора квартира з двома або трьома спальнями на вторинному ринку і в 500 м від моря коштує € 95 000- € 100 000.

Бенідорм - туристичний центр, один з найвідоміших і галасливих курортів Іспанії. Ще в 1960-х роках Бенідорм був маленьким рибальським селом, сьогодні ж місто відоме своїми готелями, піщаними пляжами, бурхливим нічним життям і хмарочосами.

За деякими даними, Бенідорм має один з найвищих показників за кількістю хмарочосів на душу населення.

Завдяки кручі, який виступає в море і розрізати бухту на дві частини, в Бенідормі утворюється особливий мікроклімат з освіжаючим річним бризом, але без хмарності і різких перепадів температур. Архітектурний вигляд міста представлений багатоквартирними житловими комплексами, але є і райони з елітними приватними віллами. Заставна квартира або об'єкт вторинного ринку коштує приблизно € 60 000 (2 км від моря), аналогічні апартаменти первинного ринку в житловому комплексі з басейном, паркуванням і охороною обійдуться в два рази дорожче. В цілому, нерухомість Бенідорм об'єктивно дешевше аналогічних об'єктів Альто, Кальпе і Аліканте.

Алтея - один з найбільш богемних і престижних курортів узбережжя. Тут багато арт-галерей, концертних залів для класичної музики, гончарних майстерень і сувенірних крамниць з виробами місцевих ремісників. Вартість квартир вторинного ринку починається від € 50 000, на першій лінії моря - від € 150 000- € 180 000.

У класичну панораму міста, зі своєрідною архітектурою в білих тонах, гармонійно вписана урбанізація Altea Hills , Розташована на мальовничому пагорбі. У «Алтея Хіллс» немає висотних будівель і багатоквартирних будинків старого житлового фонду, тут знаходяться виключно новобудови і приватні вілли, елітний готель, бари, ресторани, басейни, тенісні корти і навіть православна церква Святого Михайла.

У «Алтея Хіллс» немає висотних будівель і багатоквартирних будинків старого житлового фонду, тут знаходяться виключно новобудови і приватні вілли, елітний готель, бари, ресторани, басейни, тенісні корти і навіть православна церква Святого Михайла

Квартири в Altea Hills відрізняються просторими площами і високою якістю будівництва, а тому і ціни тут набагато вище середніх. Так, квартири коштують від € 180 000 (одна спальня, загальна площа 70 кв. М) до € 2 млн (п'ять спалень, площа 540 кв. М). Вартість елітної вілли класу люкс в Altea Hills доходить до € 5 млн.

Кальпе - місто розташоване в 67 км від Аліканте, і однією з його пам'яток і візитною карткою є скелястий мис Пеньон-де-Іфач, що виростає на 332 метра з морської гладі і вирушає на кілометр від берега. Також містечко знамените королівськими купальнями, солоними озерами, заповідником перелітних птахів, католицькою церквою в готичному стилі і вежею Ла-Пека, побудованої в XVIII столітті. Основними покупцями місцевої нерухомості були німці, але останнім часом значно зростає і частка росіян.

Квартира з двома спальнями в новобудові в 150 м від пляжу Ареналь коштує від € 100 000. На вторинному ринку ціни трохи більш демократичні - від € 80 000 за мебльовану квартиру з однією спальнею недалеко від пляжу.

Бенисса - один з найстаріших міст узбережжя Коста-Бланка, простягнувся на 4 км від Морайри до Кальпе. Пейзаж Бенісси - це піщані пляжі і затишні бухти, печери і скелясті кручі, а також гори, виноградники і пальми. Тут можна знайти одні з самих бюджетних об'єктів на всій північній частині узбережжя Коста-Бланка - простора квартира з трьома спальнями на заставному або вторинному ринку коштує близько € 50 000. Квартири в новобудовах в закритому комплексі з басейном, обладнаним паркінгом, видом на море і гори коштують від € 100 000.

Морайра - маленьке курортне містечко, розташоване в 80 км на північ від Аліканте і в 100 км на південь від Валенсії. Морайра - це 8 км берегової лінії, обрамлена горами і виноградниками. Тут постійно проживає всього 10 000 чоловік, а за тишу і спокійну атмосферу Морайри облюбували британські пенсіонери. Високі ціни на місцеву нерухомість обгрунтовані обмеженістю земельних ресурсів і, переважно, малоповерхового будівлями. Апартаменти з 1 спальнею тут коштують близько € 70. 000, а бунгало в престижній урбанізації коштує близько € 170 000.

Хавеа - маленький прибережне містечко, розташований в захищеній двома скелястими мисами бухті. Половина його постійного населення і близько двох третин щорічних відвідувачів - іноземці. Хавеа - найбільш східна точка середземноморського узбережжя Іспанії, звідси в ясний день видно Балеарський острів Ібіца, розташований в 90 км. Саме тут знаходиться найвища точка регіону - масив Монтго, що підноситься на 750 м і вкриває Хавею від сильних вітрів. Студія в 100 м від піщаного пляжу Ареналь коштує приблизно € 50 000, аналогічні ціни можна зустріти на квартири з однією спальнею, але на віддалі від пляжу. Бунгало і таунхауси стоять від € 160 000 (дві спальні, загальна площа 60 кв. М), а вартість вілли доходить до € 5 млн (шість спалень, площа 850 кв. М).

Дення - перлина Коста-Бланки, вдало розташована між двома великими містами з міжнародними аеропортами: Аліканте і Валенсією. Також з порту Дении щодня відходять пороми на Ібіцу і інші Балеарські острови. У південній частині міста розташовані галькові пляжі і скелясті береги, а любителям піщаних пляжів доведеться відправитися на північ від центру міста. При наявності бюджету в € 40 000 можна купити «банківську» нерухомість або квартиру, що вимагає ремонту. Квартира з трьома спальнями на першій лінії коштує близько € 170 000- € 180 000, також буде коштувати окремий будинок, але приблизно в 2 км від пляжу.

Рекомендації щодо купівлі

У ролі напрямків для тихого сімейного відпочинку туристи та інвестори вибирають Морайри, Хавею, Вільяхойоса, ня, Кальпе і Бенісси. Для молоді - це, безумовно, Аліканте і Бенідорм. А для здачі в оренду ідеально підходять головні курортні напрямки регіону Аліканте і Бенідорм - стабільний туристичний потік дозволить власнику нерухомості отримувати гарантовану прибутковість в піковий сезон. Статусну нерухомість можна придбати в Морайри і, безумовно, в проекті Altea Hills.

Портал HomesOverseas.ru дякує за допомогу в підготовці статьіАлександра Халявина ( Rafael Ballesta | Luxury Real Estate ), Наталію Соболь ( Grupo Terrasun / Terrasun Costa Blanca ) І Анастасію Волобой ( OLE INTERNATIONAL / CASADEBANCO ).

photocredits: flickr / Rafael Ballesta | Luxury Real Estate

Ольга Шошина

HomesOverseas.ru

Новости