Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Оксамитовий сезон: названі лучще країни для відпочинку - Туреччина, Греція, Чорногорія, фото

Все більше відпочиваючих починають замислюватися про час своєї відпустки. Як відомо, многи спеціально вибирають вересень через щадного сонця і меншого числа туристів.

Добірку країн світу, де найкраще відпочивати восени представив TripMyDream.

Оксамитовий сезон триває з вересня по жовтень-листопад і хороший тим, що в цей час всі курорти ще працюють в літньому режимі, зате погода (особливо в жарких країнах) вже починає "зменшувати оберти". На зміну виснажливої ​​жари приходить приємне тепло - як раз для дослідження місцевих красот без ризику отримати сонячний удар, а ось море все ще по-літньому тепле і ласкаве. З інших істотних плюсів - значний спад туристичного потоку, завдяки чому можна сповна насолодитися відпочинком без галасливих відпочиваючих, і знижки на послуги готелів та розваги.

Греція

Shannon and Fee

Отлічнийваріант для тих, хто шукає комфорт і різні можливості для відпочинку і при цьому нехочет їхати надто далеко. У вересні купальний сезон в Греції як і раніше в силі: море тепле і чисте, температура повітря комфортна і не спекотна, а сервіс-незмінно якісний. Ще одна причина відвідати Елладу ранньої осені - всілякі свята і фестивалі. Наприклад, з середини липня до кінця вересня в країні проводиться одне з найбільших культурних подій в світі - Еллінський фестиваль. У цей період на древніх театральних майданчиках проходять різноманітні вистави, часто за творами давньогрецьких драматургів. А якщо вилюбітель музики, то можна навідатися на Street Mode Festival і позажигать під діджейські сети або на фестиваль електронної музики Reworks Festival (все в Салоніках, 2-4 і 14-18 вересня 2016 відповідно). А ось гурманів і просто любителів смачно поїсти напевно зацікавить Фестиваль смаку і культури, який буде проходити в тих же Салоніках 15 і 16 вересня 2016. У фестивалі візьмуть участь ресторани, що спеціалізуються як на кухнях різних країн світу, так і на кухнях Криту і Понта, а гостей чекає дегустація смачних кулінарних творінь.

Іспанія

Rolando Vargas

Вирушаючи до Іспанії, варто враховувати, що восени клімат тут змінюється в залежності від регіону. Наприклад, в районі Барселони і Таррагони вже на початку вересня море стає відчутно прохолодним для купання, а ось в провінції Аліканте температура води і повітря прекрасно підходить для пляжного відпочинку (наприклад, напляже Коста-Бланка). Так що сміливо вирушайте, скажімо, в Бенідорм, Кальпе, Торревьехе або Гвардемар - море тут тепле аж до середини жовтня (26-28 градусів), а повітря не прогрівається вище позначки в 30-32 градуса. Можна також відправитися ніжитися на сонечку на пляжі Коста-Дорада, Коста-Брава і Коста де Валенсія.

Але оксамитовий сезон в Іспанії хороший не тільки морем і пляжами. Це відмінна можливість досліджувати країну на одній з численних екскурсій або ж, взявши машину напрокат, зробити це самостійно. А можна познайомитися з іспанською культурою ближче на одному з традиційних місцевих свят, наприклад, Конкурсі Кастельс ( "людських веж") 6-7 жовтня в Таррагоні, де учасники змагаються у спритності, вибудовуючи живі піраміди. А 9 вересня варто заглянути на Фестиваль фламенко в Севільї, який триває майже місяць. 16 вересня пройде Міжнародний кінофестиваль в Сан-Себастьяні, а 26-го - Фестиваль джазу в Барселоні. З жовтневих свят варто відзначити Фестиваль Пілар в Сарагосі з кінним парадом, конкурсом танцю хота і святковою ходою в національних костюмах.

Італія

Італія

Wesley & Brandon Rosenblum

Італія теж пропонує багато різних варіантів для тих, хто хоче позасмагати на початку осені.Для цих цілей відмінно підійдуть такі морські курорти, як Лідо ді-Єзоло (хороший для відпочинку з дітьми, а купальний сезон триває до початку жовтня), Ліньяно, Ріміні (пляжний сезон триває до кінця вересня) і Сицилія (пляжі і море в "купальному" стані аж до кінця жовтня). Погода в країні в цей час дуже комфортна: температура повітря рідко піднімається вище 27, а вода в морі ще відмінно підходить для купання (22-25 градусів).

Осінь в Італії - це ще й час гастрономічних турів. Якраз збирають урожай не тільки фруктів, але і винограду, і можна потрапити на дегустацію молодого вина в місцевих виноробнях і льохах.

В оксамитовий сезон в Італії також проходить безліч фестивалів і свят: Піццафест (проводиться в середині вересня протягом 11 днів), де можна не тільки спробувати кращу піцу Італії та світу, а й навчитися готувати її самому, а заодно повеселитися під виступи місцевих музикантів. А після можна відправитися в Парму на фестиваль пармской шинки (благо, проводять обидва свята майже одночасно). Відірватися від землі в буквальному сенсі ви зможете на 10-денному фестивалі повітряних куль у Феррарі, а на початку жовтня варто не пропустити фестиваль хліба в Равенні. Завзятим автомобілістам припадуть до душі гонки старовинних автомобілів, які проводять в середині жовтня в Падуї.

Кіпр

Кіпр

Pavel Kondrashov

Бархатнийсезон на Кіпрі откриваетсяв вересні і радує туристів по-справжньому літньою погодою: вдень ще тепло і сонячно, хоча і не так жарко, як влітку. Повітря в вересні прогрівається в середньому до 25, море - до 24 градусів (в жовтні - до 22 і 20 градусів відповідно). Зате вночі вже відчувається приємна легка прохолода. Опадів в цей час на Кіпрі майже немає.

Любителям пляжного відпочинку варто звернути увагу на такі кіпрські курорти, як Ларнака, Протарас і Кіренія. Відмінним варіантом для одиночного та сімейного відпочинку є Лімассол: знамениті чорні пляжі, розвинена інфраструктура, різноманітні можливості для екскурсійних програм, оптимальний клімат і зручне розташування відносно основних екскурсійних місць - Пафосу, гірського масиву Троодос і православних святинь.

Осінь на Кіпрі знаменується і активної культурною програмою: у вересні проходить кулінарний фестиваль в Айя-Напі, а в Лімассолі триває стартував в серпні фестиваль вина.

Туреччина

Туреччина

Secin Atac

Традиційно оксамитовий сезон в Туреччині триває з середини вересня до середини жовтня і радує туристів ласкавим сонечком, помірним кліматом і доступними цінами. А ще (що важливо) - відсутністю натовпів туристів і черг в отеляхі на курортах країни. Ну і, звичайно, в цей час багато магазинів проводять тотальні розпродажі, так що для любителів шопінгу осінні місяці - саме те!

Середня температура повітря у вересні - 32, моря - 26 градусів. У жовтні ці показники опускаються до 27 і 25 відповідно, так що Туреччина стане ідеальним варіантом для тих, хто погано переносить спеку.

Хоча туристична активність і спадає, не варто думати, що в оксамитовий сезон в Туреччині нудно. Ви як і раніше можете зайнятися дайвінгом або покататися на водних лижах, нічне життя у курортних клубах і барах теж б'є ключем, а багату культурну спадщину країни тільки додасть колориту вашому відпочинку. Найоптимальніші місця для відпочинку восени - курорти Мармарис, Кушадаси, Бодрум, Анталья, Аланія і Белек.

Чорногорія

Чорногорія

Claudia Bazdoaca

Якщо хочеться чогось "незаїждженими", то Чорногорія - відмінний для цього варіант. Найчистіше Адріатичне море і приголомшливі пейзажі, відмінні вина і кухня разом з гостинністю місцевих жителів роблять відпочинок незабутнім надовго. Ще один великий плюс Чорногорії (крім безкоштовних пляжів і знання місцевими російської мови) - віза сюди не потрібна.

Морський відпочинок в Чорногорії представлений безліччю пляжів: платних при готелях і безкоштовних муніципальних. Вибираючи, куди відправитися, враховуйте і те, який саме пляж вам більше до душі. Кам'янисті знаходяться на Герцегновская Рив'єрі, галькові - на Будванской Рив'єрі, а ось хороші пляжі з вулканічним піском є ​​недалеко від міста Ульцинь, що на півдні країни.

Порадує Чорногорія і культурною програмою: старовинні монастирі, фортеці та печери в поєднанні з барвистою природою і широким вибором видів активного відпочинку (кайтінг, дайвінг, пішохідний туризм та інші) приємно урізноманітнюють ваш відпустку.

Якщо ж хочеться спокою і тиші, вирушайте в Петровац або Сутоморе. Ці міста розташовані біля самого моря, а неповторна умиротворена атмосфера не тільки підійде для сімейного відпочинку, але і щоб "залягти на дно" на кілька днів і поніжитися на пляжі.

Окремо варто згадати екзотичні напрямки, такі як, наприклад, Таїланд або Балі, але тут є свої особливості. Наприклад, в Таїланді пік туристичного сезону припадає саме на вересень-листопад, оскільки в цей час закінчується сезон дощів, погода відносно стабільна і немає тієї виснажливої ​​спеки, як влітку. У вересні температура повітря досягає 25-32 градусів, а води - 27, в жовтні повітря прогрівається від 22 до 31, а вода до 26 градусів. Але будь-які нюанси з лишком окупаються красивою природою, самобутньою культурою і м'яким кліматом в поєднанні з розвиненим сервісом та інфраструктурою. Найпопулярніші напрямки Таїланду - Пхукет і Паттайя.

На Балі можна їхати в будь-який час року - море тепле завжди (в середньому 27 градусів), а повітря прогрівається до 30. Правда, варто мати на увазі, що їхати на острів все ж краще в сухий сезон - з квітня по жовтень. У етовремя випадає мінімум опадів, а клімат і погода стоять відмінні. До того ж восени можна не тільки повалятися на пляжі, але і відправитися на екскурсію по острову, побувати в місцевих храмах, зануритися в Балійском нічне життя чи скуштувати місцевих делікатесів.

Осінні місяці також непоганий час для відпочинку всією сім'єю в Європі або для одиночної екскурсійної поїздки, наприклад, в Чехії, Швеції з Норвегією або Великобританію. Різноманіття культурно-розважальної програми, музеї і виставки і тематичні парки для дітей зроблять ваш сімейний відпочинок незабутнім.

Sanmo Sanmo

Чи не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал

Новости