Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто Хавеа - Коста Бланка по-російськи

У мальовничому куточку земної кулі, між величними мисами Святого Антоніо (San Antonio) і Ла-Нао (La Nao), розкинулася яскрава і прекрасна перлина іспанського узбережжя Коста Бланка , Найстаріший іберійський місто - Хавеа. У мальовничому куточку земної кулі, між величними мисами Святого Антоніо (San Antonio) і Ла-Нао (La Nao), розкинулася яскрава і прекрасна перлина іспанського узбережжя   Коста Бланка   , Найстаріший іберійський місто - Хавеа

прекрасна Хавеа

Невелике містечко на півдні Іспанії, в провінції Аліканте, є одним з найкрасивіших місць узбережжя Середземного моря. За даними на 2010 рік у Хавеі живе 33 251 особа, 51% з яких - іноземці. Це місто вважається ідеальним місцем для тихого і спокійного сімейного відпочинку: прекрасний повітря, мальовничі околиці, велика кількість фруктів, хороші піщані пляжі, відкритість іспанців і різноманітність ландшафту, ресторани, бари з відмінною кухнею на бульварі Mediterraneo - все це приверне і зачарує будь-якого мандрівника.

Хавеа на "долоньці"

Хавеа, це перш за все сімейний курорт, сюди приїжджають відпочивати, в основному з сім'ями - іспанці, англійці і французи. Серед російських цей курорт майже ніхто не знає, так як великих готелів тут немає і туристичним компаніям продавати тури не вигідно. А ми із задоволенням допоможемо Вам підібрати приватні апартаменти на період відпустки.

Місто Хавеа ділиться на три частини: Старий квартал, порт і пляж "Аренал". Інша частина муніципалітету розділена на 23 пункти - парки, сільськогосподарські угіддя, громадські землі і т.д.

д

Зачаровують види Хавеі

  • Перша частина - район Pueblo

Це історична частина міста, яка знаходиться приблизно в 3 км від моря. У Старому місті ви зможете побродити по лабіринтах вузьких вуличок, помилуватися балконами будинків, які потопають у зелені квітів і радують око яскравістю цвітіння.

  • Друга частина - район Puerto

Це найпопулярніша частина міста, англійці називають це місце "маленькі Кариби". Порт побудований в 1871 році. Раніше звідси велася активна торгівля родзинками, але після зниження попиту, порт став рибальського гаванню. Тут великий вибір апартаментів, великий яхтпорт, банки, супермаркети, галькові пляжі. У порту є рибний ринок, де можна купити сьогодні виловлені найсвіжіші морепродукти. Ринок працює щодня ввечері. Якщо піти від порту вправо, то можна виявити величезну кількість маленьких кам'янистих пляжів, на 5 -10 чоловік максимум.

  • Третя частина - район Arenal

На пляжі "Аренал" життя і вечірки вирують цілодобово протягом "піку" сезону, в липні і в серпні. Але, не дивлячись на це, місто Хавія вважається тихим і спокійним місцем. Пляж Аренал дуже великий, більше 300 м в довжину, має піщаний берег. Тут дуже багато барів, що працюють до ранку, і магазинів. У цій частині всюди чується англійська мова, англійці вважають за краще орендувати житло тут.

У цій частині всюди чується англійська мова, англійці вважають за краще орендувати житло тут

Швидкісний потяг

Хавеа має великі мережі доріг, що з'єднують місто з іншими містами Коста Бланка. Він знаходиться в рівній віддаленості від великих міст, Валенсії і Аліканте. До Валенсії по дорозі AP-7 - 111 км - 1 година 20 хвилин; до Аліканте по AP-7 - 97 км - 1 година 10 хвилин. Також з Хавеа до міст Коста Бланка можна доїхати і поїздом: з населеного пункту Gata de Gorgos / Гата де Горгос, що в 10 км від Хавеа (їхати 20 хвилин) і Gandía, що в 45 км (їхати 45 хвилин), є залізничні станції , через які йдуть напрямку на північ і південь країни. Від порту міста Хавеа три рази в день в дению ходить катараман, що вміщає близько 30 осіб, час у дорозі одну годину.

Відстань від Хавеа до Валенсії - 110 км, Аліканте - 97 км, Бенідорм - 50 км, Кальпе - 27 км, дении - 10 км.

Доступність до портів і аеропортів національних і міжнародних напрямів сприяє розвитку туристичного сектора економіки міста.

Історія Хавеі починається багато століть назад. Перші ознаки людського життя виявлені 16 000 років тому - це знайдені настінні малюнки в печерах гори Монтго. Це найстаріший місто узбережжя Коста Бланка, в якому добре збереглися стародавні споруди.

Римлянами було засновано поселення і торговий порт. На згадку про які побували тут ченців вестготів, залишилася назва San Marti, так називався колись монастир, пізніше зруйнований, а зараз це мис Cabo de Nao San Martin.

У IX столітті, в період правління Хайме II, згадується про місто Хавеа, тоді він ставився до земель Дении. А в 1397 році вона стала самостійною одиницею з самоврядуванням і певними межами.

Постійні набіги піратів змусили жителів Хавеі пересунутися на 2 км углиб від моря і побудувати захисну стіну навколо міста, яка залишалася на цьому місці до 1877 року. Це обгороджене місце є зараз історичним центром Хавеі.

Під час Війни за Престол, місто підтримував фракцію Бурбонів і, був нагороджений за це дозволом на експорт і торгівлю фруктами та іншими товарами. Таким чином, порт став жвавим і головним двигуном міської економіки, спочатку через імпорт пшениці, а потім з продажу родзинок. Протягом багатьох років сільське господарство було основним видом діяльності в Хавеі. Пшениця, мигдаль, виноград, кероб (плоди ріжкового дерева) і оливки були основними продуктами сільськогосподарської діяльності.

в розділі сайту Хавеа - Цікаві місця .

  • Bartolomé), побудована в XV столітті
  • Церква Божої Матері / La virgen del Loreto - це ще одна архітектурна пам'ятка Хавеі. Знаходиться вона в порту
  • Монастир Nuestra Señora de Las Angeles
  • Музей Soler Blasco, розташований на вулиці Primicias
  • Історико-етнографічний музей Хавеі пропонує Вашій увазі цікаву колекцію предметів різних епох
  • Монастир Вирхен де лос Анхелес підноситься на 160 м над рівнем моря, монастир Орден Святого Джерома
  • Церква Діви Лорето, красива сучасна церква
  • Каплиця Кальваріо. Побудована в XIX столітті із зображенням Ісуса Назаретянина.
  • Каплиця Попул, реконструйована в XVIII столітті
  • Палац Антоніо Баньюлс, резиденція Антоніо Баньюлс, придворного і мажордома Філіпа III
  • Капела Святої Анни, будівля в готичному стилі
  • Будинок Каса Болуфер
  • Натуральний парк Montgó
  • У порту є Будинок Кабелі / la Casa del Cable (1860)

Історичний центр Хавеа

узбережжя Хавеі всіяне скелями, які давно облюбували дайвери: вони із задоволенням досліджують тутешні підводні печери. Втім, як і альпіністи, які вважають за краще глибин Хавеі її вершини. Курорт, безумовно, варто того, щоб вивчити його з усіх можливих точок. З високої скелі можна побачити сусідню Ібіцу або кинути на щастя монетку.

На скелі Cabo de Nao San Martin є своя визначна пам'ятка - це старовинний маяк. Підніміться на неї, пройшовши по стежці від рибальського причалу у напрямку до мису. Тут Ви багато чого цікавого - Маяк і поряд руїни старої фортеці. Пройтися можна і по пляжній смузі, яка, в цілому, протяжністю 20 км.

Курорт обрамлений мисами San Antonio і La Nao і це захищає його від різких коливань температур і пронизливих вітрів. Також гірський бар'єр Montgo істотно впливає на мікроклімат курорту. Завдяки екології та кліматичними показниками, Хавеа має світове визнання і високий статус. Експерти Всесвітньої Організації Здоров'я (WHO) встановили, що в Хавее самий здоровий і сприятливий клімат в світі. Зазвичай погода в Хавіі влітку може досягати + 40 ° C, а взимку не опускається нижче + 10 ° C. Насолоджуватися довгими, сонячними днями і теплом в Хавее можна цілий рік.

Пляжі і бухти Хавеі

Іспанці називають це місто "світанок Іспанії". Так як Хавеа розташована на мисі Cabo de la Nao, який є самою східною точкою в країні, то правда, що місцеві жителі зустрічають світанок першими в Іспанії.

Різноманітний ландшафт, як на узбережжі, так і в міській забудові, м'який клімат круглий рік, широкий спектр туристичних послуг чекають Вас в цьому прекрасному місті.

  • Corral del Pato - один з найпопулярніших ресторанів знаходиться на вулиці Lliber-Jalon road. Прекрасна каталонська кухня і затишна атмосфера, пн - вихідний.
  • Casa Pepa - дорого, але дуже смачно. Пн, вт - вихідний.
  • La Boheme & Los Remos - два кращих ресторану на пляжі.
  • El Clavo знаходиться в порту і пропонує класичну іспанську кухню і напої.
  • El Mono Loco був відкритий в квітні 2007 року на вулиці Calle San Rafael на пляжі. 6 барбекю-столів і унікальна кухня в наявності.
  • Drassanes - кращий рибний ресторан в місті.
  • Mena - відмінні страви з рису і прекрасний вид на море.
  • Austrian Cafe Wien знаходиться на пляжі. Тут можна скуштувати смачні круасани, випічку і хліб.
  • А також: Piripi, Azorin, Cabo de la Nao, Masena, Gota de Mar, Montgo, Calpe Harbor, Montevideo і Pepe Y Estrella.

Відчути справжній іспанський колорит в повній мірі можна, потрапивши на один з національних свят в Хавее.

  • В кінці червня тут відзначають барвисте свято Вогню, з феєрверками, спалюванням величезних ляльок і народними гуляннями.
  • Навесні по вуличках міста за божевільними сміливцями несуться розлючені бики, ця традиційна забава називається Сан-Фермін.
  • 16 липня відзначається свято на честь Діви Кармен, святий покровителькою моряків.
  • 15 серпня: La Asunción (Успіння Богородиці).
  • 8 вересня: Леді Лорето.
  • 9 жовтня: День Валенсийского Регіону.
  • 12 жовтня: День Колумбуса.
  • 1 листопада: Свято Всіх Святих.
  • 6 грудня: День Конституції.
  • 8 грудня: Невинність.
  • 25 грудня: Різдво.

Більшу частину узбережжя займає головний пляж Playa de Arenal. З одного боку він закінчується чотиризіркових готелем Parador, а з іншого - рибним рестораном Scallops. Центральний пляж Хавеі піщаний, всі інші галькові, з цієї причини, любителів підводних глибин привертають останні, де прозора вода досягає ступеня кришталевості.

Найвідомішими місцями узбережжя, а так само кращими місцями для занурення в Іспанії, є бухта Гранаделья, острівці Портічоль, Дескубрідор і підводна скеля Льоса-де-Бенідорм.

У розпорядженні всіх інших відпочиваючих, які не бажають тюленем лежати на пляжі - скутери, човни, катамарани. До речі, на одному з цих засобів пересування можна доплисти від Хавеі до найближчого курорту дении .

У Хавеа, як і в інших містах валенсийского округу, два офіційних яика: el valenciano y el castellano - валенсіано і кастельяно. Але так як роль туризму в місті першорядна, то такі мови, як англійська, німецька, французька, голландська і арабська присутні на вулицях і в магазинах міста, в барах і ресторанах. Вас постараються зрозуміти і допомогти.

У порту працює дитяча школа, де за один тиждень досвідчені інструктори навчать Вашу дитину основним навичкам управління вітрилом. Заняття проходять щодня по 3 години, після закінчення курсу батьки зі своїми юними капітанами обов'язково відзначають цю подію в найближчому кафе. Вартість навчання 100 євро.

Відвідайте місто Хавеа з нами. Пропонуємо Вам екскурсію в Хавею. Інформацію отримаєте в розділі Екскурсії - Хавеа .

Новости