Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Іспанія

Їздити в Іспанію можна цілий рік. Завдяки своєму розташуванню країна може запропонувати туристам пляжний відпочинок, гірськолижні курорти або зануритися в незліченні екскурсійні багатства.

Під час прогулянок та екскурсій краще мати з собою ксерокопію паспорта, а сам паспорт, гроші і авіаквиток зберігати в готельному сейфі. Також не варто залишати в машині ніяких цінних речей - ні в «бардачку», ні в багажнику.

Іспанія вважається досить великою (за європейськими, звичайно, мірками) країною, тому в ній розвинене внутрішнє авіасполучення. Аеропорти є практично у всіх великих містах: Мадриді, Барселоні, Малазі, Гранаді, Валенсії, Аліканте, Севільї, Кордові, Більбао, Сарагосі. Найбільш бюджетні рейси пропонує авіакомпанія Vueling, яка вважається головним лоу-кост перевізником на іспанському ринку.
Державна компанія RENFE відповідає за всі залізничні перевезення в країні, в тому числі і пасажирські. Потяги в країні є декількох видів, найкомфортніші і швидкі - AVE, вони ходять в основному між Мадридом і Барселоною або Мадридом і Севільєю. «Тальго» - швидкі поїзди, «Експрессо» - пасажирські, «Транвіа» або «Аутомотор» - потяги місцевого значення. Крім того, іспанські електрички вважаються гідними конкурентами автобусів при переїздах на відстані середньої дальності.
Розгалужена мережа автобусних маршрутів охоплює практично всі міста і курортні центри країни. Вартість проїзду залежить від сезону, дня тижня, часу доби і дальності поїздки. Як правило, вона не перевищує 30 EUR.
У ролі міського громадського транспорту в Іспанії виступають метро, ​​автобуси, таксі, місцеві та міжміські електрички. Транспорт ходить за розкладом.

«Національна кухня Іспанії» - поняття абсолютно абстрактне. Реально в країні існує величезна кількість помітно відрізняються один від одного регіональних кухонь.
Найвідоміше іспанське блюдо - паелья (плов з морепродуктами). Також варто спробувати «хамон» - сиров'ялені свинину. Іспанські вина добре відомі в усьому світі. Особливо славляться каталонські білі вина «Пенедес», «Ампурдана», а будь-який шипуче вино в країні називається «кава» (його існують чи не сотні сортів). Ну а Херес з міста Херес-де-ла-Фронтера на південному заході Андалусії по праву вважається гордістю країни.

Валюту можна поміняти в обмінних пунктах, готелях і турбюро, але кращий курс традиційно пропонують банки, що працюють без комісії. Банки працюють з 9:00 до 14:00, в суботу - з 9:00 до 12:00, неділя - вихідний.
Зняти гроші з «кредитки» можна в будь-який час доби в банкоматах, розташованих практично у всіх банківських відділень. У більшості готелів і ресторанів, а також у багатьох торгових центрах приймають кредитні картки і дорожні чеки провідних світових платіжних систем.

Посольство Іспанії в Москві
адреса: 121069, г. Москва, ул. Б. Нікітська 50/8
телефон / факс: (495) 202-26-57, 202-21-80, 202-21-61, 916-54-00, 291-91-71
e-mail: [email protected]
Консульський відділ в Москві
адреса: м Москва, Хлібний пров. 28
телефон / факс: (495) 975-59-00, 975-59-02
e-mail: [email protected]
Генконсульство Іспанії в Москві
адреса: 115054, г. Москва, Стременний провулок 31/1
телефон / факс: (495) 958-24-07, 958-24-19, 958-23-89, 234-22-86
e-mail: [email protected]

В Іспанії немає єдиних державних правил класифікації готелів: кожен регіон вирішує це питання на місцевому рівні. Під «екскурсійна» зазвичай віддають готелі 2-3 * в центрі міста (не найкращі, так як в них потрібно всього лише переночувати, решту часу проходить в роз'їздах), харчування - сніданок (найчастіше континентальний) плюс вечерю. На гірськолижних курортах, навпаки, готелі високого рівня, в основному з напівпансіоном ( «шведський стіл & raquo В Іспанії немає єдиних державних правил класифікації готелів: кожен регіон вирішує це питання на місцевому рівні .

Ввезення іноземної валюти не обмежене (декларація необхідна, якщо сума перевищує 10 000 EUR). Дозволений вивіз ввезеної раніше іноземної валюти - в обсязі, що не перевищує декларований на в'їзді.
Дозволено безмитне ввезення 200 сигарет, 2 л вина, літра міцних спиртних напоїв, предметів і речей домашнього вжитку в межах особистих потреб. Радіо-, відео- та фотоапаратура повинна декларуватися. Дозвіл на ввезення кінотехніки повинно бути оформлено в консульському відділі посольства Іспанії.
Заборонено ввезення наркотиків, деяких медикаментів, зброї, боєприпасів і вибухових речовин. Заборонено вивезення історичних цінностей, антикваріату, коштовностей, зброї і боєприпасів без спеціального дозволу.

Щоб взяти автомобіль напрокат, потрібно пред'явити паспорт та міжнародні права. Деякі компанії вимагають, щоб водій був не молодше 21 або 23 років, а права видані не менше одного або двох років тому. Вартість оренди коливається в межах 20-120 EUR на добу. Часто компанії вимагають депозит (часом рівний вартості всієї оренди) або кредитну картку.
В Іспанії обов'язково пристібати ремені безпеки: за недотримання цього правила загрожує дуже високий штраф. Дозволена швидкість руху по місту - 40 км / год, по звичайній дорозі - 100 км / ч, по автостраді - 120 км / ч.

Досвідчене погляд метеоролога ділить материкову Іспанію відразу на три виражені кліматичні зони. Північ країни (від Галісії до Каталонії) схильний до впливу Атлантичного океану: там м'яка волога зима і помірно тепле літо.
Південно-східне узбережжя (Андалусія і Естремадура) - це, зрозуміло, середземноморський клімат з дуже м'якою короткою зимою і сухим жарким літом. Опадів мало, випадають вони головним чином восени і взимку. Влітку в приморській Іспанії зазвичай в районі +25 .. + 32 ° С, купальний сезон триває з червня по жовтень.
Нарешті, на центральному плато країни клімат різко-континентальний, з помітною різницею (часом до 15 ° С) між денною та нічною температурою. Літо спекотне і сухе, зима суха і холодна.
Що ж стосується Канарського архіпелагу, то клімат там теплий, м'який і дуже стабільний. Середньорічна температура +20 ° C без сильної спеки навіть у розпал літа, вода тепла круглий рік.

Термін оформлення візи - 4 робочих дня. Необхідні документи: дві кольорові фотографії 3,5 × 4,5 см, ксерокопії всіх сторінок внутрішнього і закордонного паспортів (копію сторінки з особистими даними необхідно представити в двох примірниках), заяву з особистим підписом туриста, в якому він зобов'язується мати при собі чинний поліс медичного страхування при кожній наступній поїздці після закінчення першої. Якщо в подорож їде дитина з одним з батьків або без них, в довіреності також повинні бути вказані такі дані: адресу за пропискою і паспортні дані батька (батьків), ПІБ супроводжуючої особи, його паспортні дані та адресу за пропискою, мета поїздки - туризм , місце перебування - Іспанія, назва і адреса готелю, точні терміни поїздки. Важливо: довіреність повинна бути повністю заповнена російською мовою (навіть назва готелю!)
Документи для громадян України аналогічні російським, єдина відмінність - потрібні 4 фотографії та копії документів, на підставі яких іноземний громадянин живе і працює в Росії.
Піддані Казахстану для отримання візи повинні надати ті ж документи і їх копії, що і громадяни РФ - плюс копії документів, на підставі яких іноземний громадянин живе і працює в Росії, плюс запрошення (підтвердження броні в готелі), бронь авіаквитків в обидва кінці, а також 4 кольорові фотографії 3,5 × 4,5 см. Термін оформлення візи 7-10 днів, консульський збір приблизно 71 USD.
У громадян Білорусі документи на відкриття віз приймаються в іспанському консульстві в Москві і у французькому консульстві в Мінську. Необхідні документи - ті ж, що і для російських громадян, плюс в паспорті повинен стояти штамп паспортно-візової служби Республіки Білорусь про дозвіл виїзду в усі країни світу.

Зимова материкова Іспанія - джерело екскурсійних багатств. Гостям, які приїхали підкорювати вершини Сьєрри-Невади - пряма дорога на одноденні екскурсії в Гранаду, Кордову або Севілью. Ну а відпочиваючі на півночі країни, крім «стандартного» Барселони, можуть з'їздити в Сантьяго-де-Компостела, один з найбільш значущих міст середньовічного християнства і просто дуже красиве місце.
Центром Мадрида вважається площа Пуерта-дель-Соль (Puerta del Sol) з трьома статуями і старовинним Будинком пошти. Обрамлена колонадами центральна площа Пласа-Майор (Plaza Mayor) виконувала в середні століття відразу три важливі функції: ринкової майданчики, місця організації корид і проведення аутодафе. У центрі площі височіє кінна статуя Філіпа III. Зі східного боку Пласа-Майор знаходиться площа Пласа-де-ла-Провінс, де розташований палац Санта-Крус, в якому зараз розташовується МЗС Іспанії. Поблизу лежить мальовнича площа Вілья з красивою будівлею муніципалітету, в якому засідала Консисторія і містилася в'язниця Ла-Вілья.
Серце Барселони - площа Каталунья, навколо якої зосереджено безліч визначних пам'яток, в числі яких пам'ятник Колумбу і середньовічні верфі Драссанес (нині Морський музей), Виставковий центр Барселони, Національний палац, палац Марсет і знаменитий Каса-Міла або «Будинок без кутів» роботи Гауді.
Готичний квартал отримав свою назву через велику кількість пам'ятників в готичному стилі (що логічно). В межах цього району є палац Реал-Майор, Аюнтамент, каплиця Санта-Агата і Історичний музей на площі Рей, прямо біля стін якого зараз ведуться археологічні розкопки. На площі Сан-Хуст постійну увагу туристів привертають готичний фонтан, палац Мойше і церква Сантос-Хуст-і-Пастор.
Одним із символів міста також вважається собор Саграда-Фамілія (Святої Родини) висотою 170 метрів, будівництво якого було розпочато Антоніо Гауді аж в 1883 році, але до цих пір не закінчено. Втім, в місті чимало інших творінь Гауді: палац і парк Гуель (оголошені «надбанням людства & raquo Зимова материкова Іспанія - джерело екскурсійних багатств , Особняки Каса-Міла, Каса-Батло, Кальвет, Фігерас і Вісенс, витончені ліхтарі на Пласа-Реал.

Посольство в Мадриді
адреса: Madrid, C / Velazquez, 155
телефон / факс: (34) 914-11-25-24, 915-62-22-64, 914-11-08-07, 915-62-97-12
e-mail: [email protected]
web-сайт: www.spain.mid.ru
Консульський відділ в Мадриді
адреса: Madrid, c / Joaquin Costa, 33
телефон / факс: (34) 914-11-29-57, 915-62-78-30
e-mail: [email protected]
web-сайт: www.spain.mid.ru
Генконсульство в Барселоні
адреса: Barcelona, ​​av. Pearson, 34
телефон / факс: (34-93) 280-02-20, 204-02-46, 280-55-41
e-mail: [email protected]
web-сайт: http://consulado.333art.com "Class = link> consulado.333art.com

В кінці липня в Ас-невагомий проходить свято Святої Марти. Відзначають його своєрідно: всіх бажаючих їх друзі та родичі проносять в гробах навколо церкви Св. Марти. В кінці серпня вулиці іспанських міст розцвічує усіма відтінками червоного щорічний фестиваль «Томатина», або «Війна помідорами».

Посольство Королівства Іспанія в Росії: Москва, вул. Б. Нікітська, 50/8; тел .: (495) 690-29-93,690-30-54,916-54-00, факс: (495) 691-91-71
Посольство РФ в Мадриді: вул. Веласкес, 155; тел .: (91) 562-22-64,411-08-07
Консульство РФ в Барселоні: Авеніда Пірсон, 34; тел .: (93) 280-54-32,280-02-20
Швидка допомога: 061, поліція: 091, служба порятунку: 122, загальна довідкова: 095, пожежна служба: 080
Телефонні коди міст: Аліканте - 96, Барселона - 93, Валенсія - 96, Гранада - 958, Жирона - 972, Кадіс - 956, Кордоба - 957, Лас-Пальмас - 928, Мадрид - 91, Малага - 95.

Коста-Брава: Плая-де-Аро, Тосса-де-Мар, Ллорет-де-Мар, Бланес.
Коста-дель-Маресме: Малграт-де-Мар, Санта-Сусанна, Пінеда-де-Мар, Калелла, Сант-Поль-де-Мар.
Коста-Дорада: Таррагона, Ла-Пінеда, Салоу, Камбрілс.
Коста-дель-Гарраф: Ситжес (Sitges) і Кастельдефельс.
Коста-Бланка: Гандія, Денія, Хавеа, Кальпе, Алтея, Бенідорм, Віллайоса, Аліканте, Торревьеха.
Коста-дель-Соль: Торремолінос, Беналмадена, Фуенхирола, Марбелья, Естепона, Торре-дель-Мар.
Коста-де-ла-Луз: Кадіс, Чіклана-де-ла-Фронтера, Пуерто-де-Санта-Марія.
Канарські острови: Тенеріфе, Гран-Канарія, Фуертевентура, Лансароте.
Балеарські острови: Майорка і Ібіца.

Регулярні прямі рейси Москва - Мадрид здійснюють «Аерофлот», Iberia, S7 Airlines, по маршруту Москва - Барселона літає «Аерофлот». Є чартери з Москви в Малагу, Аліканте, на Тенеріфе і Пальма-де-Майорку. З червня по серпень ставляться чартерні ланцюжки на Ібіцу.

Години роботи магазинів - з 9:00 до 13:00 і з 16:00 до 20:00 (великі універмаги часто працюють без перерви). По суботах магазини зазвичай відкриті до 13:00, неділя - вихідний. Під час туристичного сезону торгові точки в прибережних містах можуть закриватися значно пізніше, ніж зазвичай. Втім, не варто забувати про іспанську сієсту, яка триває з 13:00 до 16:00. На цей час закривається більшість банків, магазинів і державних установ.
З Іспанії можна привезти хамон, вино і сир - для гурманів, автентичні вироби з глини або дерева - для естетів, які пахли морем мушлі із завищеною талією - для всіх інших.

Новости