Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Проблеми з водою в Харкові: експерти радять вчасно оплачувати рахунки

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

7 листопада 2014 року, 10:12 Переглядів: 7 листопада 2014 року, 10:12 Переглядів:   & Laquo; Харківводоканал & raquo;  заборгував АК & laquo; Харківобленерго & raquo ;

& Laquo; Харківводоканал & raquo; заборгував АК & laquo; Харківобленерго & raquo ;. Фото: slovoidilo.ua.

Харків'яни весь вчорашній день скаржилися в Мережі на відсутність води та навіть написали про це прем'єру Арсенію Яценюку в "Фейсбук". Але з ситуації, що склалася харківські чиновники бачать єдиний вихід: комунальники повинні працювати зі своїми боржниками, які могли б вирішити проблему "Харківводоканалу". У той же час в ХОДА впевнені, що йти на поступки енергетики більше просто не можуть, адже вони і самі ледве зводять кінці з кінцями. "Через те, що" Харківобленерго "недоотримує гроші , На підприємстві відбувається скорочення співробітників. Крім того, вони виконують свої роботи не в повній відповідності з інструкціями ", - розповів" Сегодня "начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимир Губа.

Іншого рішення проблеми, крім як виплатити борг, не бачать і експерти. Більш того, на думку економістів, доля водопостачання в Харкові залежить виключно від самого населення. "Якщо кожен погасить свій борг і буде своєчасно оплачувати рахунки за воду, ситуація стабілізується. Таким чином, у водоканалу будуть гроші, і він зможе розрахуватися за електроенергію", - вважає заслужений економіст України Леонід Рубаненко.

В результаті переговорів між міською владою та "Харківобленерго" енергопостачання об'єктів водоканалу відновили, але тимчасово.

БЕЗ ОПТИМІЗМУ. У четвер майже в усьому Харкові, крім Червонозаводського та Дзержинського районів, зникла вода. Виявилося, люди залишилися без блага цивілізації через мільйонного боргу "Харківводоканалу", через що АК "Харківобленерго" та відключило насосні станції.

Енергетики пояснюють: останні чотири роки борг комунальників перед ними тільки зростав і на сьогоднішній день перевищує 400 млн грн. "Щодня" Харківводоканал "не доплачує нам майже мільйон гривень - близько 70% від необхідної суми, - каже прес-секретар АК" Харківобленерго "Володимир Скічко. - Рішення конфлікту залежить не від нас, а від комунальників, які повинні платити, як мінімум, за поточний споживання енергії, а також погашати загальну заборгованість ". відключать воду в районах, яких екстрений захід енергетиків поки обійшла стороною, в компанії не уточнюють.

Чи не тішать оптимістичними коментарями і в КП "Харківводоканал": мовляв, коли з-під крана потече вода, поки невідомо. "Ми щодня платимо 500 тис. Грн, в той час як отримуємо лише 700 тис., - зізнається гендиректор" Харківводоканалу "Іван Корінько. - При цьому підприємству потрібно за щось жити: виплачувати зарплати, проводити аварійні роботи, закуповувати необхідні матеріали і багато іншого. Коли буде вода - рішення за енергетиками, у нас грошей немає ". При цьому Корінько зазначив, що "Харківводоканал" опинився в такій ситуації через боржників, адже в сумі, за його словами, підприємство недоотримало близько 900 млн грн.

ДЕ запастися ВОДОЮ. У разі, якщо вода в кранах чи не з'явиться або ж пропаде знову, запастися нею можна з вуличних колонок. У міській філії обласного лабораторного центру ДержСЕС запевняють: забори води в них проводять чотири рази на рік, а будь-які відхилення хімічного складу від норми тут же виправляють. "Ми стежимо за водою в 150 колонках по всьому місту, - кажуть співробітники лабораторного центру. - Відхилення від стандартів, якщо і трапляються, то настільки малі, що заразитися чим-небудь неможливо". Ручаються тут і за якість води в міських джерелах. Зокрема, харків'яни сміливо можуть йти з відрами в Саржин яр (Ботанічний сад) і на Алєксієв джерело (Олексіївський яр). Не менш чиста вода в Манжосовому яру (Північна Салтівка), Тюріна Джерело (вул. Мінераловодська, 1), Глибокому Яру (вул. Тимурівців, 25) і Кітлярчиному яру (між вулицями Командарма Уборевича та Джерельній).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Проблеми з водою в Харкові: експерти радять вчасно оплачувати рахунки". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Максим Іванов

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости