Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Парк «Олександрія»

Біля Петергофского Нижнього парку за кам'яною стіною знаходиться ще одна резиденція російських монархів - парк «Олександрія», найменувати так на честь дружини самодержця Миколи Першого - цариці Олександри Федорівни. Біля Петергофского Нижнього парку за кам'яною стіною знаходиться ще одна резиденція російських монархів - парк «Олександрія», найменувати так на честь дружини самодержця Миколи Першого - цариці Олександри Федорівни

Олександрійський парк, сукупна площа якого дорівнює 115 ГА, володіє верхньої і нижньої терасами. На останній розташовані палац «Котедж», так званий Фермерський палац, і готична Капела. Фермерський палац, побудований за планом А.А. Менеласа в 1831 р, в перший час виконував функції фермерського павільйону. Згодом павільйон значно перебудували, зробивши його неоготичному палацом, в якому жила сім'я імператора Олександра II.

Капелою називають храм Святого Олександра Невського, який знаходиться на території парку «Олександрія». Місцезнаходження церкви було вибрано імператором Миколою I. У даний час служби там не проводяться.

Недалеко від Капели знаходиться могила майстра-садівника, який брав участь в облаштуванні парків Петродворца, Петро Іванович Ерлер.

Ландшафт парку дуже мальовничий. Поляни і височини, яр і схили, просторі алеї вузенькі стежки змінюють один одного, утворюючи прекрасні пейзажі. Крім цього в парку росте безліч видів дерев: дуби, липи, берези, клени, тополі, ясени. І практично з усієї території парку видно море.

Новости