Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Затримали авіарейс - чому це відбувається і що робити

  1. Парк літаків авіакомпаній влітку максимально завантажений
  2. Авіакомпаніям не вистачає літаків
  3. Що і кому компенсують
  4. АВТОР:
  5. Орфографічна помилка в тексті:

19 липня 2018, 7:41 Переглядів:

Парк літаків авіакомпаній влітку максимально завантажений

19 липня 2018, 7:41 Переглядів:   Парк літаків авіакомпаній влітку максимально завантажений   Фото: pixabay

Фото: pixabay.com.

З початком сезону відпусток українці та фірми зіткнулися з проблемою. Літаки стали частіше затримуватися, а туристи - застрявати в аеропортах. В середині червня півтисячі українців не змогли вилетіти до Туреччини . Всі вони купили путівки через турагентство. Перед вильотом пасажирам повідомили, що їх літак зламався. Нещодавно проблеми виникли у клієнтів Join UP! - туристи не змогли вилетіти з Туреччини в Україні, і з України відправитися на відпочинок. Через збільшення кількості затримок турфірма скоротила перельоти до Туреччини. Під скорочення потрапили 1010 туристів, які вже заплатили за тури.

Чому рейси стали частіше скасовувати, а туристам доводиться чекати в аеропортах, розбирався сайт "Сегодня".

Авіакомпаніям не вистачає літаків

Проблеми виникли лише з чартерними перевезеннями, регулярні рейси практично відправляються без проблем. Одна з причин - українці стали більше літати, каже Павло Григораш, виконавчий директор Асоціації туристичних агентств України. За даними Державіаслужби, з червня 2017 року авіаперевезення зросли на 49,2%. У першому півріччі 2018 го - на 22%.

Через зростання перевезень парк літаків авіакомпаній завантажений по максимуму.

"Чартерний авіапарк не може забезпечити всі заявлені рейси без затримок через відсутність резервних бортів. У разі технічних проблем у одного борту, виникає ланцюгова реакція", - пояснює Григораш.

Проблеми є і в турфірмах, і на авіалініях, вважає Сергій Александров , Президент і співзасновник сервісу по захисту прав пасажирів AirAdvisor. Перші продають квитки на неіснуючі авіарейси або розкладу, надмірно експлуатують авіапарк. Другі використовують застарілі літаки і обладнання, і теж перевантажують свій авіафлот і персонал.

Другі використовують застарілі літаки і обладнання, і теж перевантажують свій авіафлот і персонал

Комерційний директор компанії Join UP Олександр Альба пояснює затримки рейсів так: в літній період потік чартерів в Єгипет зменшується за рахунок зростання попиту на Туреччину, Болгарію, Іспанію. У ці країни летіти на 2-3 години менше. Виходить, один літак, що літав взимку два рейси на день, починає літати три-чотири, але більш коротких рейсу. І при найменшому збої зміщується все розклад. Збоєм може бути, наприклад, птах, що потрапив у двигун. Тоді літак виходить зі строю на декілька днів, а то і тижнів.

Саме через перевантаження на чартерних перевезеннях Join UP і скоротив льотну програму. Це знизить навантаження на самі авіакомпанії, і туристи не будуть страждати від очікування в аеропортах. Всього турфірма скоротила 14 рейсів. Ці польоти зняли з тих авіакомпаній, які частіше затримувалися - Bravo і YanAir.

У наступному році турфірма має намір зменшити залежність авіакомпаній і забезпечити 80% чартерних перевезень літаками Sky Up.

Що і кому компенсують

Компенсація покладена тільки при скасуванні рейсу, йдеться в Повітряному кодексі. Якщо рейс затримується, то авіакомпанія повинна надати пасажиру воду і харчування. При тривалій затримці - розміщення в готелі та трансфер до готелю і назад . За кордоном організацією проживання та трансфером при затримках рейсів займається туроператор, а витрати потім покладає на авіакомпанію або, принаймні, намагається це зробити.

У Join UP при затримці рейсу надають воду і харчування туристам, каже Олександр Альба. При затримці на більш, ніж 10 годин, турфірма компенсує вартість першої доби проживання в готелі. Але туроператор може допомогти пасажирам з харчуванням, водою і житлом, якщо про затримку рейсу стає відомо до початку реєстрації. Коли пасажир здав багаж і пройшов в транзитну зону - туроператор не має до нього доступу.

У цьому випадку про пасажира повинна подбати авіакомпанія. При затримці авіаперевізник зобов'язаний забезпечити клієнтів водою, через три години - надати холодне харчування, через шість годин - гаряче.

Фото: Г Фото: Г. Салай

Всім туристам, яких торкнулося скорочення, в Join UP обіцяють компенсації. По-перше, туристи можуть полетіти в ту ж дату і в той же готель, але з іншого міста. Проїзд в це місто Join UP обіцяє забезпечити або компенсувати. Якщо такий варіант не підійде - турфірма готова повернути 100% суми.

Однак повна відповідальність за скасування або затримку рейсу лежить на авіакомпанії, говорить Александров. Авіаперевізник може не виплатити компенсацію, якщо скасування або затримка рейсу пов'язана з надзвичайними ситуаціями, наприклад, погодними умовами або страйком співробітників.

Якщо рейс все ж скасували, треба отримати на стійці реєстрації або в касі авіакомпанії документальне підтвердження скасування рейсу. Зберегти квитки і посадкові талони. У разі додаткових витрат, пов'язаних зі скасуванням рейсу - харчування, проїзд, проживання в готелі, - слід зберігати чеки, що підтверджують такі витрати.

Але іноді і це не допомагає. Проблеми виникають ще на етапі спілкування з авіакомпанією, каже Александров. Претензію пасажирам можуть просто відмовитися розглядати. Справа в тому, що авіакомпанії вимагають надсилати претензії звичайною поштою, що суперечить закону. Тільки одна компанія в Україні приймає претензії електронною поштою.

"За" Правил повітряних перевезень пасажирів і багажу "перевізник зобов'язаний розглянути претензію і повідомити заявника про її задоволення або відхилення з обґрунтуванням протягом трьох місяців з дати отримання. При цьому" Закон про звернення громадян "встановлює, що звернення розглядаються в термін не більше одного місяці з дати отримання. А ті, які не потребують додаткового вивчення - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів з дня отримання ", - зазначає Александров.

Але авіалінії користуються саме правилом трьох місяців. І відповідальності за ігнорування претензії немає.

"Навіть якщо пасажир вирішиться на суд і виграє його, то авіалінія оплатить абсолютно ту ж суму коштів, яку виплатила б до суду. Таким чином, авіалініям вигідно відмовляти або ігнорувати претензії пасажирів, так як мало хто дійдуть до суду і навіть їм авіалінія не сплатить понад того, чим вона повинна сплатити і до судового порядку ", - додає правозахисник.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Літаки затримуються, а сотні туристів змушені чекати в аеропортах: чому це відбувається". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Віталій Андроник

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости