Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Одноденну зарплату родичам розбилися літака перерахували медики Казахстану

За фактом аварії судна санавіації проводиться досудове розслідування, а також створено міжвідомчу комісію.

- По лінії Міністерства охорони здоров'я допомога не надаємо, оскільки не передбачено. Самі співробітники медичних установ перерахували одноденну зарплату після краху. У перший же день виявили бажання і питали особовий рахунок, - сказав Біртанов.

Про це повідомляє InAlmaty.kz з посиланням на міністра охорони здоров'я Елжана Біртанова.

Нагадаємо, в результаті краху літака Ан-28 в Ілійському районі Алматинської області загинули п'ятеро людей, двоє з яких лікарі. Фахівці летіли для медичної консультації в Шимкент до породіллі. Пізніше хенщіна померла через велику кількість хронічних хвороб.

- Була важка ситуація у пацієнтки, і місцеві лікарі не стикаються часто. Онлайн консультації проводилися і до і після. І виїзні консультації були. Це наша щоденна робота. Щодня проводиться до шести вильотів по лінії санавіації. Але на жаль, є технологічні ризики, - додав міністр.

Він зазначив, що в даний час влада має намір посилити правила для перевізників, які забезпечують польоти санавіації.

Борт належав авіакомпанії Eastwing. У авіакрушеніі загинули екіпаж борту і професор, лікар акушер-гінеколог Наукового центру акушерства, гінекології та перинатології Патсаев Талгат Анапіевіч, професор, лікар-реаніматолог Науково-дослідного інституту кардіології та внутрішніх хвороб Артикбаев Жанібек Тукеновіч.

Новости