Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Марокко. Все що потрібно знати про Марокко: клімат, курорти, кухня, віза

  1. Віза
  2. Погода
  3. Валюта
  4. Готелі
  5. курорти
  6. пам'ятки
  7. кухня
  8. транспорт
  9. що привезти
  10. Корисно знати

Мечеть Хасана II в Касабланці, Марокко
Мечеть Хасана II в Касабланці, Марокко. Дізнатися ціни на тури до Касабланки

Поїздка в Марокко схожа на подорож в чарівну арабську казку, де є водоспади, вічні сніги на вершинах гір і мандаринові дерева. знаменита Касабланка , пляжі Агадира , Галасливі ринки Марракеша, величні мечеті Рабату, безкраї простори пустелі Сахара - все це Марокко.

Віза

Королівство Марокко знаходиться в Північній Африці, межує з Алжиром зі сходу. Північні береги країни омиває Середземне море, західні - Атлантичний океан. Від Європи Марокко відділений Гібралтарською протокою.

Для в'їзду в Марокко на термін до 90 днів заздалегідь оформляти візу не потрібно. Вимоги до закордонного паспорту теж несуворі: він повинен бути дійсний на момент виїзду. На кордоні в паспорт проставляється в'їзна друк. Ще потрібно заповнити міграційну картку, тому не забудьте захопити з собою ручку.

Тури в Марокко

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

Погода

У Марокко можна їздити цілий рік - пляжний сезон тут триває без перерви. На середземноморському узбережжі вода тепліше, але великих курортів там немає. Океанська вода, що омиває береги Агадира і Касабланки , Влітку прогрівається до + 21 ° C.

Пляж в Агадир, Марокко
Пляж в Агадир, Марокко. Дізнатися ціни на тури в Агадір

Кращий час для поїздки в Марокко - весна та рання осінь. На пляжах Марокко, наприклад, в Агадире , Можна відпочивати і влітку - океанський бриз допомагає легко переносити спекотну погоду.

Днем Вночі Море Сезон січень + 16 ... + 20 + 8 ... + 9 +15 лютий + 17 ... + 20 + 9 ... + 10 +16 березень + 17 ... + 22 + 10 ... + 11 +17 квітень + 18 ... + 21 + 11 ... + 12 +18 травень + 20 ... + 22 + 13 ... + 15 +19 Пляжний червень + 22 ... + 25 + 16 ... + 17 +21 Пляжний липень + 25 ... + 28 + 18 ... + 20 +23 Пляжний серпень + 25 ... + 29 + 18 ... + 20 +24 Пляжний вересень + 25 ... + 27 + 18 ... + 19 +22 Пляжний жовтень + 22 ... + 24 + 15 ... + 16 +21 Пляжний листопад + 20 ... + 23 + 11 ... + 12 +19 грудень + 17 ... + 20 + 9 ... + 10 +17

Валюта

Як і в багатьох арабських країнах, валюта Марокко - дирхам (MAD в міжнародній класифікації). В одному марокканському дирхамів 100 сантимів. За 5 російських рублів дають 1 дирхам. Найзручніше брати з собою долари або євро. Курс в обмінниках країни скрізь приблизно однаковий.

Авіаквитки в Марокко туди і назад

Наведено ціни квитків на 1 людину з вильотом з Берліна

Готелі

У Марокко є готелі всіх категорій - від скромних гостьових будиночків до великих п'ятизіркових готелів світових лінійок. На першій лінії стоять дорогі готелі, на віддалі від океану - готелі подешевше. Будьте готові до того, що в тризірковому готелі може не виявитися басейну. Харчування в готелях Марокко найчастіше будується по системі напівпансіон, «все включено» зустрічається в крупних готелях світових брендів.

Готель Sofitel Agadir Thalassa Sea & Spa Агадире, Марокко
Готель Sofitel Agadir Thalassa Sea & Spa Агадире, Марокко. Дізнатися ціни на тури в цей готель

Готелі можуть прийняти як компанію студентів, так і сімейні пари. Існують навіть спеціальні «юнацькі» готелю в Марокко, куди їде виключно молодь. Практично всі вони обладнані басейнами і пропонують гостям скористатися послугами майстрів з місцевих масажних салонів та студій краси.

курорти

Любителям релаксу на піску найкраще відправитися в Агадір - курорт з протяжними пляжами, чудовою погодою і повним набором морських розваг.

Пляж в Агадир, Марокко
Пляж в Агадир, Марокко. Дізнатися ціни на тури в Агадір

А для тих, хто любить проводити час, оглядаючи місцеві визначні пам'ятки, пропонують цікаві екскурсійні програми в старовинні арабські міста. З Агадира або Касабланки можна відправитися в Рабат з величезною кількістю музеїв старожитностей, прекрасні Марракеш або Фес з колоритними східними базарами. Для ще більшої екзотики можна ближче познайомитися з культурою племен берберів. Касабланка сподобається тим, хто любить прогулянки по набережній, а також автентичність східних міст одночасно з комфортом сучасних готелів. Любителям спорту можна порекомендувати вітряні берега Ес-Сувейри.

пам'ятки

В центрі Агадира знаходиться красивий і просторий туристичний квартал, бульвар Мохаммеда V. Любителям живої природи сподобається зоопарк «Долина птахів». Варто відвідати ринок - захований під яскравими навісами, він битком набитий безліччю дивовижних речей, які тільки можна знайти в Марокко. Чудова кераміка, спеції, шкіряне взуття, килими і одяг - від різноманітності буквально розбігаються очі.

Мечеть Лубнан, Агадір, Марокко
Мечеть Лубнан, Агадір, Марокко. Дізнатися ціни на тури в Агадір

Два найбільш відвідуваних об'єкта в Касабланці - Махакма-ду-Паша і мечеть Хасана II. Махакма-ду-Паша - це величезна білосніжна будівля, в якому раніше була резиденція правителя Касабланки. Безліч розкішних залів, двориків і галерей прикрашені майстерним різьбленням і мозаїкою. Мечеть Хасана II - грандіозна споруда, що поступаються за красою і величчю розмірів тільки мечеті в Мецці.

В Марракеш їдуть, щоб потрапити на площу Джемаа аль-Фна з безліччю фокусників і заклинателів змій, ворожок і торговців всіх мастей. Після покупок можна сходити в сад Менара біля підніжжя Атлаських гір.

Сад Менара, Марракеш, Марокко
Сад Менара, Марракеш, Марокко. Дізнатися ціни на тури в Марракеш

кухня

У Марокко дуже поважають страви з кускусу і баранини. В меню багато овочів і спецій, які надають стравам неповторний смак і аромат. На великі свята подають пиріг з м'ясом голубів і мигдалем. Чаювання в Марокко - справжній ритуал. Його заварюють з м'ятою особливим способом, наливають в стакан з чайника з висоти, щоб домогтися піни. До чаю прийнято подавати кедрові горішки і фініки.

Таджин з куркою і фруктами, Марокко
Таджин з куркою і фруктами, Марокко. Дізнатися ціни на тури в Марокко

транспорт

По курортних містах зручно пересуватися або пішки, або на таксі. Будьте готові до того, що в таксі по дорозі можуть підсісти інші пасажири. Середня ціна поїздки в таксі в Марокко - від 10 до 50 дирхам (зазвичай не дорожче 10 дирхам за кілометр). Між містами ходять швидкісні поїзди. до Касабланки в сидячому вигоні можна доїхати зі столиці, Феса, Марракеша. Міжміські автобуси ходять частіше і коштують дешевше, однак через їх популярності квитки на них купити складніше.

що привезти

В якості сувенірів з Марокко привозять вишиту шкіряне взуття (бабуши, туфлі без задника), розписний глиняний посуд, чайники, світильники, покривала. Часто купують в подарунок набори спецій і чай.

Ринок в Марракеші, Марокко
Ринок в Марракеші, Марокко. Дізнатися ціни на тури в Марракеш

Корисно знати

  • Час в Марокко на дві години відстає від московського влітку і на 3 години - взимку. Під час Рамадану (плаваюча дата, в 2017 році - 26 травня - 25 червня) діє зимовий час.
  • Літак летить з Москви до Касабланки приблизно 6 годин.
  • Розетки в Марокко не відрізняються від російських, перехідник не потрібен.
  • У багатьох магазинах в курортних містах влаштовують велику перерву з 13:00 до 17:00. Закриваються вони після півночі.
  • У Марокко дуже багато кишенькових злодіїв, стежте за своїми речами.
  • Для входу в воду варто захопити спеціальне взуття - у берега можуть зустрітися морські їжаки.

Новости