Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

13 кращих занять в Марокко | Skyscanner

  1. 13 кращих занять в Марокко Випити м'ятного чаю по-марокканські
  2. Знайти пляж до душі
  3. приборкати хвилю
  4. Помилуватися на тюленів-монахів
  5. Заночувати в пустелі
  6. Пригубити африканського вина
  7. Спіймати марліну до вечері
  8. Долучитися до сучасного мистецтва
  9. Розслабитися в хаммамі
  10. Побачити 50 відтінків синього
  11. Покуштувати марокканських ласощів
  12. Заблукати в тисячах вулиць двох медін
  13. Знайти сувеніри на базарі
  14. 13 кращих занять в Марокко
  15. Знайти пляж до душі
  16. приборкати хвилю
  17. Помилуватися на тюленів-монахів
  18. Заночувати в пустелі
  19. Пригубити африканського вина
  20. Спіймати марліну до вечері
  21. Долучитися до сучасного мистецтва
  22. Розслабитися в хаммамі
  23. Побачити 50 відтінків синього
  24. Покуштувати марокканських ласощів
  25. Заблукати в тисячах вулиць двох медін
  26. Знайти сувеніри на базарі
  27. 13 кращих занять в Марокко
  28. Знайти пляж до душі
  29. приборкати хвилю
  30. Помилуватися на тюленів-монахів
  31. Заночувати в пустелі
  32. Пригубити африканського вина
  33. Спіймати марліну до вечері
  34. Долучитися до сучасного мистецтва
  35. Розслабитися в хаммамі
  36. Побачити 50 відтінків синього
  37. Покуштувати марокканських ласощів
  38. Заблукати в тисячах вулиць двох медін
  39. Знайти сувеніри на базарі

13 кращих занять в Марокко

Випити м'ятного чаю по-марокканські

Час в Марокко вимірюється в стаканчиках запашного м'ятного чаю. Його п'ють в будь-якому місті, в будь-якому віці і в будь-який момент дня і ночі. Без цього ритуалу не обійдеться ні заселення в готель, ні пошук скарбів на базарі, ні проста прогулянка по Старому місту - медині. А все тому, що зелений чай з м'ятою - справжній еліксир бадьорості для жителів і гостей цієї африканської країни: вранці він відмінно тонізує, вдень втамовує спрагу, а вечорами заспокоює і розслабляє. І головне: м'ятний чай по-марокканські настільки смачний, що здатний переманити на свою сторону навіть переконаних кавоманів.

І головне: м'ятний чай по-марокканські настільки смачний, що здатний переманити на свою сторону навіть переконаних кавоманів

Знайти пляж до душі

Якщо ваша мета - позасмагати, покупатися в океані і згадати, як це славно - нічого не робити, вирушайте на пляжі Агадира, Тагазута, Ес-Сувейри і Мазаган. Хочеться більше яскравих вражень? Тоді вам на відокремлене атлантичне узбережжя Легзіри, за яким «крокують» червоні глиняні арки: романтики оцінять марсіанські пейзажі на заході, а неромантікі відкинуть приставку «не». З дітьми краще їхати на середземноморський берег: пляжі при рибальських селах між Танжером і Ель-Хосейма потопають у зелені, а море завжди тепле і спокійне. Інфраструктура райського відпочинку по вищому розряду налагоджена на курортах марокканського «Лазурного берега» - в гігантському туристичному комплексі Медітерране-Саїд. Тут, крім прийняття сонячних ванн і веселощів на водних атракціонах, можна зіграти в гольф, влаштувати пікнік в тінистому парку і вийти в море на яхті.

Тут, крім прийняття сонячних ванн і веселощів на водних атракціонах, можна зіграти в гольф, влаштувати пікнік в тінистому парку і вийти в море на яхті

Приголомшлива червона Слоняча арка Легзіри рухнула 23 вересня 2016 року. Другу, широку арку на задньому плані, хвилі і вітер поки щадять.

НЕ пропустіть: Куди поїхати на море без візи

приборкати хвилю

«Без годин, без новин, без взуття» - негласний девіз серф-табору у Західної Сахари. Досвідчені серфери називають тутешнє узбережжя і особливо пляж Foum Labouir «марокканськими Гаваями». Новачкам теж є де навчитися справлятися з дошкою: Aarich і Pointe d'Or ідеальні для відточування майстерності. Переночувати можна в апартаментах або хостелі при таборі, поряд з піщаними дюнами.

фото:  schef ,  CC BY-NC-ND 2фото: schef , CC BY-NC-ND 2.0

Помилуватися на тюленів-монахів

Кого тільки не зустрінеш в бірюзовою бухті Дахла в гирлі річки Ріо-де-Оро на півдні країни! І ми зовсім нема про туристах з усього світу. Тут гніздяться тисячі перелітних птахів, включаючи рожевих фламінго, і мешкає велика частина, на жаль, зникаючих тюленів-монахів. Займіть спостережний пункт в Пунта-Сарга на південному березі півострова, щоб побачити величезних скатів і горбатих дельфінів, або пройдіть пішки під час відливу до острова Дракона, де водяться дивні молюски. National Geographic в прямому ефірі і тільки для обраних глядачів!

фото:  US Fish and Wildlife Service Headquarters ,  CC BY 2фото: US Fish and Wildlife Service Headquarters , CC BY 2.0

Читайте також: Де подивитися на панд, коал і інших мімімішек

Заночувати в пустелі

прямо з аеропорту , А також з Дахла на позашляховику або з Ріссанен на верблюді стартують сафарі по таємничій Сахарі! А значить, ви зможете проставити відразу цілу купу галочок, якими ще довго потім будете хвалитися:

  • відчути себе Аладдіном в пустелі;
  • потонути в ароматі Долини троянд в Келаа-Мгуні;
  • переконатися, що не кожен оазис - міраж, в Тафілалет;
  • перекусити свіжими фініками в компанії бедуїнів;
  • прийняти 38-градусний сірководневий душ з джерела Асмаа;
  • поспати без задніх ніг в хаімате - традиційному житлі кочівників.
фото: BenJam. , CC BY-NC 2.0

А ще в Марокко знімали «Гру престолів». Скайсканер пройшов по слідах Матері драконів і написав про всіх знімальних майданчиках .

Пригубити африканського вина

Кажуть, вино може розповісти про Африку більше, ніж сафарі. Можна сперечатися, але краще спочатку спробувати! На дегустацію вирушайте в околиці Мекнеса - на винзавод Les Celliers de Meknes або в льоху Volubilia - Domaine de la Zouina . Смакувати і нахвалювати не забороняється.

Смакувати і нахвалювати не забороняється

Ще по темі: 10 країн, куди можна відправитися восени за кращим в світі вином

Спіймати марліну до вечері

Престижного в колі рибалок і гурманів важкого орлиного обапола в щедрою лагуні Ріо-де-Оро можна виловити, стоячи по коліно у воді. А за білим Марлін і дорадо доведеться відправитися на човнову морську рибалку, наприклад, з Касабланки або будь-рибальського села на заході королівства.

А за білим Марлін і дорадо доведеться відправитися на човнову морську рибалку, наприклад, з Касабланки або будь-рибальського села на заході королівства

Долучитися до сучасного мистецтва

Марокко Меккою сучасного мистецтва так відразу не назвеш - тим цікавіше поглянути на цю країну з арт-центру. Найяскравішими і неоднозначними ідеями марокканські художники, скульптори, фотографи і представники Медіаарт з інших куточків світу діляться в галереї Давида Блоха в Марракеші і в L'Atelier 21 в Касабланці.

фото:  Tracy Hunter ,  CC BY 2фото: Tracy Hunter , CC BY 2.0

Розслабитися в хаммамі

Хаммами є практично при кожному готелі в Марокко, але в такій «туристичної парної» ви будете потіти під чуйним наглядом банщиків. А вони зазвичай намагаються влаштувати все так, ніби ви в європейському спа-салоні, що відбивається і на ціні. За автентичними відчуттями - тільки в громадський хаммам начебто Dar el-Bacha на вулиці Rue Fatima Zohra, будинок 20, або Bab Doukkala в історичній будівлі XVII століття на однойменній вулиці в Марракеші. Сюди із задоволенням ходять самі марокканці, вхід і масаж стоять раз в 10 дешевше, для чоловіків і жінок - різний графік, а все лазневі приналежності потрібно брати з собою.

Сюди із задоволенням ходять самі марокканці, вхід і масаж стоять раз в 10 дешевше, для чоловіків і жінок - різний графік, а все лазневі приналежності потрібно брати з собою

Побачити 50 відтінків синього

Лабіринти містечка Шефшауен в передгір'ях Ер-Риф виникли в XV столітті для захисту від португальців. Синій колір для євреїв-сефардів, які жили тут раніше, символізував море, небо і Престол Слави Всевишнього. Аборигенів в місті немає вже давно, войовничість Португалії в минулому, але традиція фарбувати будинки і вулиці в усі відтінки синього залишилася. Цьому можна тільки порадіти, тим більше краса в даному випадку йде рука об руку з користю: ​​цей колір відлякує настирливих комах. Радимо забратися на пагорби по сусідству і сфотографувати індиго-Шефшауен зверху. У цій затії є додатковий бонус - зустрінете пасторальних кізок і марокканських пастушок в капелюхах з кольоровими помпонами.

У цій затії є додатковий бонус - зустрінете пасторальних кізок і марокканських пастушок в капелюхах з кольоровими помпонами

Покуштувати марокканських ласощів

Кухня Марокко ввібрала в себе самі вершки арабських, іспанських, французьких, англійських і німецьких кулінарних традицій. Знайомитися з марокканської кухнею найкраще в древньої медині Рабату або Марракеша під живу Андалузії музику. У більшості ресторанчиків вам запропонують готовий набір з декількох страв з додаванням тхіну - улюбленої марокканцями кунжутної пасти. У меню обов'язково увійдуть Харіра - густий гострий суп на м'ясному бульйоні з нутом і спеціями (тут як з борщем: у кожного свій єдино вірний секрет приготування), тажин - ловлення рагу з баранини з оливками і чорносливом і кус-кус, який прийнято є руками . Кус-кус буває з вишнею, куркою, рибою - всіх смаків не перелічити, але можна спробувати спробувати хоч кілька. І залиште місце для пастили! Цей багатошаровий пиріг з Голуб'ятин з лимонним соком, горіхами, цукровою пудрою і корицею - вже вагомий привід з'їздити в Фес, де він і був винайдений.

фото:  SuperCar-RoadTripфото: SuperCar-RoadTrip.fr , CC BY 2.0

Заблукати в тисячах вулиць двох медін

Прекрасний Фес жадібно і дбайливо зберіг відразу дві медини. У першому Старому місті стародавньої марокканської столиці - Фес-ель-Дждід - ви захопитися величчю Королівського палацу і освіжіться в садах Бужелуд. А в другому причаїлася, мабуть, сама заплутана медина в світі. Хтось допитливий підрахував, що в Фес-ель-Балі тісняться 14 воріт, 6 000 вулиць, 200 мечетей і 180 хаммамов. А ще тут годі й шукати двох однакових дверей: кожна з порога розповідає казку про господаря будинку. Якщо і справді заплутали, місцеві з радістю і до образливого швидко виведуть з павутини старовинних вуличок - чіпляйтеся за рукав!

Якщо і справді заплутали, місцеві з радістю і до образливого швидко виведуть з павутини старовинних вуличок - чіпляйтеся за рукав

_Фото: alh1 , CC BY-NC-ND 2.0 _ _Фото:   alh1   ,   CC BY-NC-ND 2 фото: PnP! , CC BY-NC-ND 2.0

Знайти сувеніри на базарі

Не можна просто так взяти і повернутися з Марокко з порожніми руками. А щоб привезти щось вартісне, спрямуйте свій килим-літак на ремісничі базари. На Семмаріне в Марракеші ви знайдете все - від мідного посуду до бабуши (м'яких строкатих туфель без задника) і джеллаб (довгих берберських халатів з капюшонами) і попутно спробуєте смачні солодощі. За прянощами потрібно йти в старовинний єврейський квартал - «Мелло», а найбільша популяція марокканських килимів, шкур і шкіряних виробів спостерігається в крамницях у площі Рахба-Кедіма вранці. Справжні скарби королівства шукайте на ювелірному ринку біля воріт Баб-Смарін в Фесі. Переконатися, до чого тісно в великих містах Марокко національні традиції переплітаються з ультрамодними трендами, можна в Касабланці. Опинившись в економічній столиці Марокко, ви за пару годин запросто купите і ковану лампу на бульварі Тахар-Ель-Алауї (майстер зробить її прямо у вас на очах), і костюм прет-а-порте від світового бренду - в розкішних кварталах Готьє і Мааріф або на бульварі Анфа.

Опинившись в економічній столиці Марокко, ви за пару годин запросто купите і ковану лампу на бульварі Тахар-Ель-Алауї (майстер зробить її прямо у вас на очах), і костюм прет-а-порте від світового бренду - в розкішних кварталах Готьє і Мааріф або на бульварі Анфа

перевірте, скільки коштує злітати в Марокко і чи є там недорогі готелі .

НЕ пропустіть:

14 місць, які потрібно відвідати в Ізраїлі

Коли авіаквитки коштують дешевше і коли вигідніше літати

Жбурляти їжею, обливайся вином! Самі відв'язні фестивалі світу

12 незвичайних видів туризму

13 кращих занять в Марокко

Випити м'ятного чаю по-марокканські

Час в Марокко вимірюється в стаканчиках запашного м'ятного чаю. Його п'ють в будь-якому місті, в будь-якому віці і в будь-який момент дня і ночі. Без цього ритуалу не обійдеться ні заселення в готель, ні пошук скарбів на базарі, ні проста прогулянка по Старому місту - медині. А все тому, що зелений чай з м'ятою - справжній еліксир бадьорості для жителів і гостей цієї африканської країни: вранці він відмінно тонізує, вдень втамовує спрагу, а вечорами заспокоює і розслабляє. І головне: м'ятний чай по-марокканські настільки смачний, що здатний переманити на свою сторону навіть переконаних кавоманів.

І головне: м'ятний чай по-марокканські настільки смачний, що здатний переманити на свою сторону навіть переконаних кавоманів

Знайти пляж до душі

Якщо ваша мета - позасмагати, покупатися в океані і згадати, як це славно - нічого не робити, вирушайте на пляжі Агадира, Тагазута, Ес-Сувейри і Мазаган. Хочеться більше яскравих вражень? Тоді вам на відокремлене атлантичне узбережжя Легзіри, за яким «крокують» червоні глиняні арки: романтики оцінять марсіанські пейзажі на заході, а неромантікі відкинуть приставку «не». З дітьми краще їхати на середземноморський берег: пляжі при рибальських селах між Танжером і Ель-Хосейма потопають у зелені, а море завжди тепле і спокійне. Інфраструктура райського відпочинку по вищому розряду налагоджена на курортах марокканського «Лазурного берега» - в гігантському туристичному комплексі Медітерране-Саїд. Тут, крім прийняття сонячних ванн і веселощів на водних атракціонах, можна зіграти в гольф, влаштувати пікнік в тінистому парку і вийти в море на яхті.

Тут, крім прийняття сонячних ванн і веселощів на водних атракціонах, можна зіграти в гольф, влаштувати пікнік в тінистому парку і вийти в море на яхті

Приголомшлива червона Слоняча арка Легзіри рухнула 23 вересня 2016 року. Другу, широку арку на задньому плані, хвилі і вітер поки щадять.

НЕ пропустіть: Куди поїхати на море без візи

приборкати хвилю

«Без годин, без новин, без взуття» - негласний девіз серф-табору у Західної Сахари. Досвідчені серфери називають тутешнє узбережжя і особливо пляж Foum Labouir «марокканськими Гаваями». Новачкам теж є де навчитися справлятися з дошкою: Aarich і Pointe d'Or ідеальні для відточування майстерності. Переночувати можна в апартаментах або хостелі при таборі, поряд з піщаними дюнами.

фото:  schef ,  CC BY-NC-ND 2фото: schef , CC BY-NC-ND 2.0

Помилуватися на тюленів-монахів

Кого тільки не зустрінеш в бірюзовою бухті Дахла в гирлі річки Ріо-де-Оро на півдні країни! І ми зовсім нема про туристах з усього світу. Тут гніздяться тисячі перелітних птахів, включаючи рожевих фламінго, і мешкає велика частина, на жаль, зникаючих тюленів-монахів. Займіть спостережний пункт в Пунта-Сарга на південному березі півострова, щоб побачити величезних скатів і горбатих дельфінів, або пройдіть пішки під час відливу до острова Дракона, де водяться дивні молюски. National Geographic в прямому ефірі і тільки для обраних глядачів!

фото:  US Fish and Wildlife Service Headquarters ,  CC BY 2фото: US Fish and Wildlife Service Headquarters , CC BY 2.0

Читайте також: Де подивитися на панд, коал і інших мімімішек

Заночувати в пустелі

прямо з аеропорту , А також з Дахла на позашляховику або з Ріссанен на верблюді стартують сафарі по таємничій Сахарі! А значить, ви зможете проставити відразу цілу купу галочок, якими ще довго потім будете хвалитися:

  • відчути себе Аладдіном в пустелі;
  • потонути в ароматі Долини троянд в Келаа-Мгуні;
  • переконатися, що не кожен оазис - міраж, в Тафілалет;
  • перекусити свіжими фініками в компанії бедуїнів;
  • прийняти 38-градусний сірководневий душ з джерела Асмаа;
  • поспати без задніх ніг в хаімате - традиційному житлі кочівників.
фото: BenJam. , CC BY-NC 2.0

А ще в Марокко знімали «Гру престолів». Скайсканер пройшов по слідах Матері драконів і написав про всіх знімальних майданчиках .

Пригубити африканського вина

Кажуть, вино може розповісти про Африку більше, ніж сафарі. Можна сперечатися, але краще спочатку спробувати! На дегустацію вирушайте в околиці Мекнеса - на винзавод Les Celliers de Meknes або в льоху Volubilia - Domaine de la Zouina . Смакувати і нахвалювати не забороняється.

Смакувати і нахвалювати не забороняється

Ще по темі: 10 країн, куди можна відправитися восени за кращим в світі вином

Спіймати марліну до вечері

Престижного в колі рибалок і гурманів важкого орлиного обапола в щедрою лагуні Ріо-де-Оро можна виловити, стоячи по коліно у воді. А за білим Марлін і дорадо доведеться відправитися на човнову морську рибалку, наприклад, з Касабланки або будь-рибальського села на заході королівства.

А за білим Марлін і дорадо доведеться відправитися на човнову морську рибалку, наприклад, з Касабланки або будь-рибальського села на заході королівства

Долучитися до сучасного мистецтва

Марокко Меккою сучасного мистецтва так відразу не назвеш - тим цікавіше поглянути на цю країну з арт-центру. Найяскравішими і неоднозначними ідеями марокканські художники, скульптори, фотографи і представники Медіаарт з інших куточків світу діляться в галереї Давида Блоха в Марракеші і в L'Atelier 21 в Касабланці.

фото:  Tracy Hunter ,  CC BY 2фото: Tracy Hunter , CC BY 2.0

Розслабитися в хаммамі

Хаммами є практично при кожному готелі в Марокко, але в такій «туристичної парної» ви будете потіти під чуйним наглядом банщиків. А вони зазвичай намагаються влаштувати все так, ніби ви в європейському спа-салоні, що відбивається і на ціні. За автентичними відчуттями - тільки в громадський хаммам начебто Dar el-Bacha на вулиці Rue Fatima Zohra, будинок 20, або Bab Doukkala в історичній будівлі XVII століття на однойменній вулиці в Марракеші. Сюди із задоволенням ходять самі марокканці, вхід і масаж стоять раз в 10 дешевше, для чоловіків і жінок - різний графік, а все лазневі приналежності потрібно брати з собою.

Сюди із задоволенням ходять самі марокканці, вхід і масаж стоять раз в 10 дешевше, для чоловіків і жінок - різний графік, а все лазневі приналежності потрібно брати з собою

Побачити 50 відтінків синього

Лабіринти містечка Шефшауен в передгір'ях Ер-Риф виникли в XV столітті для захисту від португальців. Синій колір для євреїв-сефардів, які жили тут раніше, символізував море, небо і Престол Слави Всевишнього. Аборигенів в місті немає вже давно, войовничість Португалії в минулому, але традиція фарбувати будинки і вулиці в усі відтінки синього залишилася. Цьому можна тільки порадіти, тим більше краса в даному випадку йде рука об руку з користю: ​​цей колір відлякує настирливих комах. Радимо забратися на пагорби по сусідству і сфотографувати індиго-Шефшауен зверху. У цій затії є додатковий бонус - зустрінете пасторальних кізок і марокканських пастушок в капелюхах з кольоровими помпонами.

У цій затії є додатковий бонус - зустрінете пасторальних кізок і марокканських пастушок в капелюхах з кольоровими помпонами

Покуштувати марокканських ласощів

Кухня Марокко ввібрала в себе самі вершки арабських, іспанських, французьких, англійських і німецьких кулінарних традицій. Знайомитися з марокканської кухнею найкраще в древньої медині Рабату або Марракеша під живу Андалузії музику. У більшості ресторанчиків вам запропонують готовий набір з декількох страв з додаванням тхіну - улюбленої марокканцями кунжутної пасти. У меню обов'язково увійдуть Харіра - густий гострий суп на м'ясному бульйоні з нутом і спеціями (тут як з борщем: у кожного свій єдино вірний секрет приготування), тажин - ловлення рагу з баранини з оливками і чорносливом і кус-кус, який прийнято є руками . Кус-кус буває з вишнею, куркою, рибою - всіх смаків не перелічити, але можна спробувати спробувати хоч кілька. І залиште місце для пастили! Цей багатошаровий пиріг з Голуб'ятин з лимонним соком, горіхами, цукровою пудрою і корицею - вже вагомий привід з'їздити в Фес, де він і був винайдений.

фото:  SuperCar-RoadTripфото: SuperCar-RoadTrip.fr , CC BY 2.0

Заблукати в тисячах вулиць двох медін

Прекрасний Фес жадібно і дбайливо зберіг відразу дві медини. У першому Старому місті стародавньої марокканської столиці - Фес-ель-Дждід - ви захопитися величчю Королівського палацу і освіжіться в садах Бужелуд. А в другому причаїлася, мабуть, сама заплутана медина в світі. Хтось допитливий підрахував, що в Фес-ель-Балі тісняться 14 воріт, 6 000 вулиць, 200 мечетей і 180 хаммамов. А ще тут годі й шукати двох однакових дверей: кожна з порога розповідає казку про господаря будинку. Якщо і справді заплутали, місцеві з радістю і до образливого швидко виведуть з павутини старовинних вуличок - чіпляйтеся за рукав!

Якщо і справді заплутали, місцеві з радістю і до образливого швидко виведуть з павутини старовинних вуличок - чіпляйтеся за рукав

_Фото: alh1 , CC BY-NC-ND 2.0 _ _Фото:   alh1   ,   CC BY-NC-ND 2 фото: PnP! , CC BY-NC-ND 2.0

Знайти сувеніри на базарі

Не можна просто так взяти і повернутися з Марокко з порожніми руками. А щоб привезти щось вартісне, спрямуйте свій килим-літак на ремісничі базари. На Семмаріне в Марракеші ви знайдете все - від мідного посуду до бабуши (м'яких строкатих туфель без задника) і джеллаб (довгих берберських халатів з капюшонами) і попутно спробуєте смачні солодощі. За прянощами потрібно йти в старовинний єврейський квартал - «Мелло», а найбільша популяція марокканських килимів, шкур і шкіряних виробів спостерігається в крамницях у площі Рахба-Кедіма вранці. Справжні скарби королівства шукайте на ювелірному ринку біля воріт Баб-Смарін в Фесі. Переконатися, до чого тісно в великих містах Марокко національні традиції переплітаються з ультрамодними трендами, можна в Касабланці. Опинившись в економічній столиці Марокко, ви за пару годин запросто купите і ковану лампу на бульварі Тахар-Ель-Алауї (майстер зробить її прямо у вас на очах), і костюм прет-а-порте від світового бренду - в розкішних кварталах Готьє і Мааріф або на бульварі Анфа.

Опинившись в економічній столиці Марокко, ви за пару годин запросто купите і ковану лампу на бульварі Тахар-Ель-Алауї (майстер зробить її прямо у вас на очах), і костюм прет-а-порте від світового бренду - в розкішних кварталах Готьє і Мааріф або на бульварі Анфа

перевірте, скільки коштує злітати в Марокко і чи є там недорогі готелі .

НЕ пропустіть:

14 місць, які потрібно відвідати в Ізраїлі

Коли авіаквитки коштують дешевше і коли вигідніше літати

Жбурляти їжею, обливайся вином! Самі відв'язні фестивалі світу

12 незвичайних видів туризму

13 кращих занять в Марокко

Випити м'ятного чаю по-марокканські

Час в Марокко вимірюється в стаканчиках запашного м'ятного чаю. Його п'ють в будь-якому місті, в будь-якому віці і в будь-який момент дня і ночі. Без цього ритуалу не обійдеться ні заселення в готель, ні пошук скарбів на базарі, ні проста прогулянка по Старому місту - медині. А все тому, що зелений чай з м'ятою - справжній еліксир бадьорості для жителів і гостей цієї африканської країни: вранці він відмінно тонізує, вдень втамовує спрагу, а вечорами заспокоює і розслабляє. І головне: м'ятний чай по-марокканські настільки смачний, що здатний переманити на свою сторону навіть переконаних кавоманів.

І головне: м'ятний чай по-марокканські настільки смачний, що здатний переманити на свою сторону навіть переконаних кавоманів

Знайти пляж до душі

Якщо ваша мета - позасмагати, покупатися в океані і згадати, як це славно - нічого не робити, вирушайте на пляжі Агадира, Тагазута, Ес-Сувейри і Мазаган. Хочеться більше яскравих вражень? Тоді вам на відокремлене атлантичне узбережжя Легзіри, за яким «крокують» червоні глиняні арки: романтики оцінять марсіанські пейзажі на заході, а неромантікі відкинуть приставку «не». З дітьми краще їхати на середземноморський берег: пляжі при рибальських селах між Танжером і Ель-Хосейма потопають у зелені, а море завжди тепле і спокійне. Інфраструктура райського відпочинку по вищому розряду налагоджена на курортах марокканського «Лазурного берега» - в гігантському туристичному комплексі Медітерране-Саїд. Тут, крім прийняття сонячних ванн і веселощів на водних атракціонах, можна зіграти в гольф, влаштувати пікнік в тінистому парку і вийти в море на яхті.

Тут, крім прийняття сонячних ванн і веселощів на водних атракціонах, можна зіграти в гольф, влаштувати пікнік в тінистому парку і вийти в море на яхті

Приголомшлива червона Слоняча арка Легзіри рухнула 23 вересня 2016 року. Другу, широку арку на задньому плані, хвилі і вітер поки щадять.

НЕ пропустіть: Куди поїхати на море без візи

приборкати хвилю

«Без годин, без новин, без взуття» - негласний девіз серф-табору у Західної Сахари. Досвідчені серфери називають тутешнє узбережжя і особливо пляж Foum Labouir «марокканськими Гаваями». Новачкам теж є де навчитися справлятися з дошкою: Aarich і Pointe d'Or ідеальні для відточування майстерності. Переночувати можна в апартаментах або хостелі при таборі, поряд з піщаними дюнами.

фото:  schef ,  CC BY-NC-ND 2фото: schef , CC BY-NC-ND 2.0

Помилуватися на тюленів-монахів

Кого тільки не зустрінеш в бірюзовою бухті Дахла в гирлі річки Ріо-де-Оро на півдні країни! І ми зовсім нема про туристах з усього світу. Тут гніздяться тисячі перелітних птахів, включаючи рожевих фламінго, і мешкає велика частина, на жаль, зникаючих тюленів-монахів. Займіть спостережний пункт в Пунта-Сарга на південному березі півострова, щоб побачити величезних скатів і горбатих дельфінів, або пройдіть пішки під час відливу до острова Дракона, де водяться дивні молюски. National Geographic в прямому ефірі і тільки для обраних глядачів!

фото:  US Fish and Wildlife Service Headquarters ,  CC BY 2фото: US Fish and Wildlife Service Headquarters , CC BY 2.0

Читайте також: Де подивитися на панд, коал і інших мімімішек

Заночувати в пустелі

прямо з аеропорту , А також з Дахла на позашляховику або з Ріссанен на верблюді стартують сафарі по таємничій Сахарі! А значить, ви зможете проставити відразу цілу купу галочок, якими ще довго потім будете хвалитися:

  • відчути себе Аладдіном в пустелі;
  • потонути в ароматі Долини троянд в Келаа-Мгуні;
  • переконатися, що не кожен оазис - міраж, в Тафілалет;
  • перекусити свіжими фініками в компанії бедуїнів;
  • прийняти 38-градусний сірководневий душ з джерела Асмаа;
  • поспати без задніх ніг в хаімате - традиційному житлі кочівників.
фото: BenJam. , CC BY-NC 2.0

А ще в Марокко знімали «Гру престолів». Скайсканер пройшов по слідах Матері драконів і написав про всіх знімальних майданчиках .

Пригубити африканського вина

Кажуть, вино може розповісти про Африку більше, ніж сафарі. Можна сперечатися, але краще спочатку спробувати! На дегустацію вирушайте в околиці Мекнеса - на винзавод Les Celliers de Meknes або в льоху Volubilia - Domaine de la Zouina . Смакувати і нахвалювати не забороняється.

Смакувати і нахвалювати не забороняється

Ще по темі: 10 країн, куди можна відправитися восени за кращим в світі вином

Спіймати марліну до вечері

Престижного в колі рибалок і гурманів важкого орлиного обапола в щедрою лагуні Ріо-де-Оро можна виловити, стоячи по коліно у воді. А за білим Марлін і дорадо доведеться відправитися на човнову морську рибалку, наприклад, з Касабланки або будь-рибальського села на заході королівства.

А за білим Марлін і дорадо доведеться відправитися на човнову морську рибалку, наприклад, з Касабланки або будь-рибальського села на заході королівства

Долучитися до сучасного мистецтва

Марокко Меккою сучасного мистецтва так відразу не назвеш - тим цікавіше поглянути на цю країну з арт-центру. Найяскравішими і неоднозначними ідеями марокканські художники, скульптори, фотографи і представники Медіаарт з інших куточків світу діляться в галереї Давида Блоха в Марракеші і в L'Atelier 21 в Касабланці.

фото:  Tracy Hunter ,  CC BY 2фото: Tracy Hunter , CC BY 2.0

Розслабитися в хаммамі

Хаммами є практично при кожному готелі в Марокко, але в такій «туристичної парної» ви будете потіти під чуйним наглядом банщиків. А вони зазвичай намагаються влаштувати все так, ніби ви в європейському спа-салоні, що відбивається і на ціні. За автентичними відчуттями - тільки в громадський хаммам начебто Dar el-Bacha на вулиці Rue Fatima Zohra, будинок 20, або Bab Doukkala в історичній будівлі XVII століття на однойменній вулиці в Марракеші. Сюди із задоволенням ходять самі марокканці, вхід і масаж стоять раз в 10 дешевше, для чоловіків і жінок - різний графік, а все лазневі приналежності потрібно брати з собою.

Сюди із задоволенням ходять самі марокканці, вхід і масаж стоять раз в 10 дешевше, для чоловіків і жінок - різний графік, а все лазневі приналежності потрібно брати з собою

Побачити 50 відтінків синього

Лабіринти містечка Шефшауен в передгір'ях Ер-Риф виникли в XV столітті для захисту від португальців. Синій колір для євреїв-сефардів, які жили тут раніше, символізував море, небо і Престол Слави Всевишнього. Аборигенів в місті немає вже давно, войовничість Португалії в минулому, але традиція фарбувати будинки і вулиці в усі відтінки синього залишилася. Цьому можна тільки порадіти, тим більше краса в даному випадку йде рука об руку з користю: ​​цей колір відлякує настирливих комах. Радимо забратися на пагорби по сусідству і сфотографувати індиго-Шефшауен зверху. У цій затії є додатковий бонус - зустрінете пасторальних кізок і марокканських пастушок в капелюхах з кольоровими помпонами.

У цій затії є додатковий бонус - зустрінете пасторальних кізок і марокканських пастушок в капелюхах з кольоровими помпонами

Покуштувати марокканських ласощів

Кухня Марокко ввібрала в себе самі вершки арабських, іспанських, французьких, англійських і німецьких кулінарних традицій. Знайомитися з марокканської кухнею найкраще в древньої медині Рабату або Марракеша під живу Андалузії музику. У більшості ресторанчиків вам запропонують готовий набір з декількох страв з додаванням тхіну - улюбленої марокканцями кунжутної пасти. У меню обов'язково увійдуть Харіра - густий гострий суп на м'ясному бульйоні з нутом і спеціями (тут як з борщем: у кожного свій єдино вірний секрет приготування), тажин - ловлення рагу з баранини з оливками і чорносливом і кус-кус, який прийнято є руками . Кус-кус буває з вишнею, куркою, рибою - всіх смаків не перелічити, але можна спробувати спробувати хоч кілька. І залиште місце для пастили! Цей багатошаровий пиріг з Голуб'ятин з лимонним соком, горіхами, цукровою пудрою і корицею - вже вагомий привід з'їздити в Фес, де він і був винайдений.

фото:  SuperCar-RoadTripфото: SuperCar-RoadTrip.fr , CC BY 2.0

Заблукати в тисячах вулиць двох медін

Прекрасний Фес жадібно і дбайливо зберіг відразу дві медини. У першому Старому місті стародавньої марокканської столиці - Фес-ель-Дждід - ви захопитися величчю Королівського палацу і освіжіться в садах Бужелуд. А в другому причаїлася, мабуть, сама заплутана медина в світі. Хтось допитливий підрахував, що в Фес-ель-Балі тісняться 14 воріт, 6 000 вулиць, 200 мечетей і 180 хаммамов. А ще тут годі й шукати двох однакових дверей: кожна з порога розповідає казку про господаря будинку. Якщо і справді заплутали, місцеві з радістю і до образливого швидко виведуть з павутини старовинних вуличок - чіпляйтеся за рукав!

Якщо і справді заплутали, місцеві з радістю і до образливого швидко виведуть з павутини старовинних вуличок - чіпляйтеся за рукав

_Фото: alh1 , CC BY-NC-ND 2.0 _ _Фото:   alh1   ,   CC BY-NC-ND 2 фото: PnP! , CC BY-NC-ND 2.0

Знайти сувеніри на базарі

Не можна просто так взяти і повернутися з Марокко з порожніми руками. А щоб привезти щось вартісне, спрямуйте свій килим-літак на ремісничі базари. На Семмаріне в Марракеші ви знайдете все - від мідного посуду до бабуши (м'яких строкатих туфель без задника) і джеллаб (довгих берберських халатів з капюшонами) і попутно спробуєте смачні солодощі. За прянощами потрібно йти в старовинний єврейський квартал - «Мелло», а найбільша популяція марокканських килимів, шкур і шкіряних виробів спостерігається в крамницях у площі Рахба-Кедіма вранці. Справжні скарби королівства шукайте на ювелірному ринку біля воріт Баб-Смарін в Фесі. Переконатися, до чого тісно в великих містах Марокко національні традиції переплітаються з ультрамодними трендами, можна в Касабланці. Опинившись в економічній столиці Марокко, ви за пару годин запросто купите і ковану лампу на бульварі Тахар-Ель-Алауї (майстер зробить її прямо у вас на очах), і костюм прет-а-порте від світового бренду - в розкішних кварталах Готьє і Мааріф або на бульварі Анфа.

Опинившись в економічній столиці Марокко, ви за пару годин запросто купите і ковану лампу на бульварі Тахар-Ель-Алауї (майстер зробить її прямо у вас на очах), і костюм прет-а-порте від світового бренду - в розкішних кварталах Готьє і Мааріф або на бульварі Анфа

перевірте, скільки коштує злітати в Марокко і чи є там недорогі готелі .

НЕ пропустіть:

14 місць, які потрібно відвідати в Ізраїлі

Коли авіаквитки коштують дешевше і коли вигідніше літати

Жбурляти їжею, обливайся вином! Самі відв'язні фестивалі світу

12 незвичайних видів туризму

Хочеться більше яскравих вражень?
Хочеться більше яскравих вражень?
Хочеться більше яскравих вражень?

Новости