Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з аеропорту Мілан-Мальпенса в центр міста

  1. На автобусі
  2. На поїзді
  3. На таксі
  4. трансфер
  5. Оренда автомобіля
  6. Схожі публікації:

Рубрика: Мілан

В околицях Мілана діє три аеропорти, але туристи з Росії найчастіше прилітають через «повітряні ворота» Мальпенса. Це головний аеропорт Північної Італії, відстань від нього до центру Мілана становить трохи менше 50 км.

Пасажири з регулярних авіарейсів потрапляють в аеропорт через термінал Т1; з чартерних - через Т2. З одного терміналу в інший добираються на безкоштовних шаттлах, що курсують з інтервалами сім хвилин у денний час, і півгодини - в нічний. Зупинки знаходяться поруч з виходом з будівлі аеровокзалу. Незважаючи на те, що термінали розташовані досить близько один до одного, в разі пересадочних рейсів бажано мати запас часу.

У місто з аеропорту ходять електропоїзди, автобуси і таксі. Туристам також доступний сервіс rent a car. Орієнтуватися в аеропорту Мальпенса легко, скрізь встановлені покажчики.

На автобусі

Варіант з автобусом підходить тим, хто не обмежений у часі і не проти заощадити кілька євро. Причому, цей спосіб краще також і для тих, хто з аеропорту прямує до Верони, Турин, Геную і ще півтора десятка міст. Автобусні рейси виконує кілька конкуруючих один з одним компаній-перевізників - Terravision, Autostradale і ін.

Перший рейс відправляється о 5 год ранку, останній - опівночі; інтервали між рейсами, в середньому, 20 хвилин. Менш ніж за годину автобус доставляє пасажирів в район центрального автовокзалу і ж / д вокзалу. Вартість поїздки близько 10 євро, квиток купується у водія. Зручніше забронювати та оплатити квитки онлайн, особливо, тим хто прилітає в Італію вперше і не знає мови.

На поїзді

Комфортний і досить швидкий спосіб дістатися в центр - сісти на поїзд-експрес компанії Тренорд, що курсує з 5:30 год до 1:30 год. Від першого терміналу відправляється кілька поїздів. Тут потрібно бути уважним, тому що маршрути у них не зовсім однакові (кінцеві зупинки різні). Одні йдуть в самий центр Мілана, до головного ж / д вокзалу, інші - до ж / д вокзалу Cadoma. Це дійсно зручно тим, хто давно користується послугами електричок. У свою чергу, тим хто робить це вперше, краще заздалегідь уточнити маршрут поїзда, щоб не довелося в місті робити багато пересадок.

Час у дорозі становить 55 хвилин. Квитки купують в касах, але дешевше скористатися автоматом з продажу квитків, щоб уникнути комісійного збору. Купувати за допомогою автомата нескладно, доступний інтерфейс запрограмований на кілька мов, включаючи англійську. Квиток необхідно прокомпостріровать.

Крім експресів, з аеропорту в центр кожні 10-15 хвилин відправляються поїзди з логотипом Trentitalia.

На таксі

Найкомфортніше, хоча і недешевий спосіб потрапити з аеропорту в Мілан, це таксі. Особливо популярний він в нічний час, коли інші види транспорту йдуть на перерву.

Розрізняють два види таксі: звичайне і з фіксованою ціною. Звичайне таксі можна «зловити» при виході з будівлі аеровокзалу обох терміналів. Вартість поїздки в цьому випадку дорівнює 100 євро. Таксі з фіксованою ціною замовляють онлайн, і по прильоту водій з табличкою зустрічає свого пасажира. Поїздка займе 50 хвилин і обійдеться в 90 євро.

Є ще і приватники, які запитують подвійну ціну. Розпізнати такі машини просто: у них на лобовому склі відсутня наклейка з авторизацією.

трансфер

Зручний спосіб, який поєднує комфорт і економію, оптимальний для груп, чисельністю від 3-4 до 20 осіб. Залежно від складу групи, можна замовити легковий автомобіль або мікроавтобус. При необхідності клієнтам забезпечується російськомовний водій. У момент замовлення перераховується аванс 15-20%, решта суми виплачується за фактом надання послуги.

Оренда автомобіля

Багато туристів з водійськими правами і досвідом за кермом воліють орендувати машину в аеропорту, попередньо забронювавши її на сайті компанії. Зазвичай це робиться не заради того, щоб дістатися до центру Мілана з комфортом і «вітерцем», а з метою подальшого використання автомобіля для поїздок в сусідні міста і огляду місцевих визначних пам'яток. Відпадає необхідність користуватися громадським транспортом і підлаштовуватися під розклад автобусів і поїздів.

У самому Мілані громадський транспорт розвинений дуже добре і представлений розгалуженою мережею автобусних і трамвайних маршрутів, метрополітеном і декількома службами таксі.

Сайт громадського транспорту Мілана: http://www.atm-mi.it/en/ViaggiaConNoi/Biglietti/Pages/Biglietti%20Urbani.aspx

Схема метро: http://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/Pagine/SchemaRete.aspx

Карта розташування:


Схожі публікації:

Пам'ятник Леонардо да Вінчі (італ. Statua di Leonardo da Vinci)
Мілан називають столицею моди, але за більш ніж 2000-річну історію міста в ньому відбувалися події, що вплинули і на формування світового мистецтва в цілому. Зокрема, свого часу тут жив один з головних представників творчої епохи високого ...

Кінна статуя Віктора Еммануїла II (італ. Monumento a Vittorio Emanuele II)
Пам'ятник Віктору Еммануїлу II, що сидить верхи на коні, розташований в центрі Мілана, на Соборній площі. Король Віктор Еммануїл II - важлива фігура в історії всієї Італії. Саме Вітторіано, як ласкаво і шанобливо називають його в країні, удалос ...

Соборна площа (італ. Piazza del Duomo)
Пьяцца-дель-Дуомо - площа в історичному центрі Мілана, на якій розташовані ключові архітектурні пам'ятники міста: кафедральний собор (італ. Duomo di Milano), пасаж Віктора Еммануїла II (італ. Galleria Vittorio Emanuele II), резиденція прав ...

Галерея Віктора Еммануїла II (італ. Galleria Vittorio Emanuele II)
Пасаж, названий на честь правителя об'єднаної Італії Віктора Еммануїла II, - один з перших торгових центрів Європи і важлива пам'ятка міста Мілана. Розташування в історичному центрі, на Соборній площі, можливість помилуватися в ...

Міланський собор (італ. Duomo di Milano)
Міланський кафедральний собор - біломармурова будівля в позднеготическому стилі, що прикрашає історичну частину міста. Обриси його шпилів, немов пронизуючих небо, піки колон, численних башточок і скульптур, майстерно об'єднані в монументальну ...

Поділитися посиланням:

Новости