Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Мюнхена і все, що з ним пов'язано. Ночівля, харчування, трансфер, покупки в аеропорту Мюнхена

Все про аеропорту міста Мюнхен. Як до нього дістатися, як вибратися, де переночувати при необхідності, де поїсти, де в поїзд сісти, де машину орендувати, де продуктів прикупити і т. П. Сам там ще не був, але то, що нарою з инета і з ваших відповідей - сюди поміщу.
Все про аеропорту міста Мюнхен
Мюнхенський аеропорт імені Штрауса. Munich Airport (Англ.). Flughafen Munchen (Нім.).
Тема, перш за все, адресована лижебордерам-самоходцам, які самі купують квитки, отримують візи і вивчають всі заздалегідь. Люди, які купили пакетний тур сюди зазвичай не потрапляють.
кругозір
Мюнхенський аеропорт знаходиться в Німеччині, земля Баварія, в 28.5 кілометрах від міста Мюнхен. Носить ім'я не знаменитого австрійського композитора Йоганна, а німецького прем'єр-міністра Франца-Йозефа. Є другим в Німеччині за пасажиропотоком. «Рідний» аеропорт німецької компанії «Люфтганза». Основна інфраструктура розміщена між двома злітно-посадочними смугами. на схемою аеропорту літерами T1 і T2 позначені термінали 1 і 2 відповідно.
Буклет про аеропорту PDF-файли: англійською і російською . Путівник по аеропорту (pdf-файл) російською .
дістатися
З Росії в аеропорт найкраще добиратися літаком. Квитки купувати за 5..3 місяці - дешевше виходить і вильоти в зручний час. Для пошуку квитків я скористався skyscanner . Є й інші способи пошуку. Зверніть увагу на можливість безкоштовного провозу гірськолижного спорядження. Не всі перевізники безкоштовно провозять. ось темка про платні.

З аеропорту нам, лижебордерам, зазвичай потрібно потрапити на гірськолижний курорт. З прилеглих часто вибирають одну з трьох зон катання: Цілерталь (міста Фуген, Целль на Ціллерталя, Майрхофен, льодовик Хинтертукс), зона ..... і ............. Способів чимало. Залізниця, рейсовий автобус, орендована машина, «маршрутка», таксі. Про це сторінка на офіційному сайті є. Але те, що німцеві добре, то російська півгодини знайде. (Незабаром напишу своє розуміння вибору способу переміщення з / в аеропорт на прикладі свого шляху в Zell-am-Ziller.)
Оренда автомобіля. Багато так надходять. Беруть на весь період відпочинку. тут тема про оренду в аеропорту.
Поїзд. У будівлі аеровокзалу є каса по продажу залізничних квитків. Як на німецьку мережу DB Bahn , Так і на австрійську ж / д мережу OBB . На нашому форумі було багато тем про залізницю: раз , два , три , чотири , п'ять , шість , сім , вісім і так далі. Почитайте.
«Маршрутки».
Таксі.
багаж
Кажуть, що візків повно і всюди з ними можна кататися. Напевно так і є.
тарифи на зберігання багажу в будівлі аеропорту. Ціни за добу: сумка до 5 кг - € 3,5, чемодан до 20 кг (до 90 x 60 x 30 см) - € 4,5.
Крім автоматичних камер зберігання, є і "людські". Тобто, де на прийомі працює людина, причому цілодобово.

На Центральному ж / д вокзалі в Мюнхені є 10 автоматичних осередків, куди можна лижі по € 5 за добу здати. Розмір осередку 230х54х32см. Але зазвичай вони зайняті. На аеровокзалі таких автоячеек під лижі взагалі не знайдено.

Звертаючи увагу, що у "людської" камери схову розрахункова година 0: 00.То є, щоб залишити багаж з 20.00 до ранку 8.00, треба заплатити за 2-е доби (з 20 до 0:00 і з 0:00 до 8: 00).


затаритися
(Ще не збирав інформацію. Тільки за даними листування в темі.)

Зазвичай в аеропорту купують продукти (за умови прильоту в суботу ввечері і розселення в аппартах). По неділях магазини закриті - на курорті нічого не купите. А їсти захочеться. Бувалі радять гастроном Edeka . Центральна частина аеропорту, 3-й рівень прямо навпроти стійок прокату. Щодня з 5:30 до півночі. Ціни не найнижчі. Можна прицінитися на сайті мережі цих магазинів.
поїсти
(Ще не збирав інформацію. Тільки за даними листування в темі.) Ресторанчик Surf навпаки стійок SIXT. Перша в світі пивоварня в аеропорту, а заодно і ресторан розташована (См.схему) на 3-му рівні між 1-м і 2-м терміналами.
переночувати
Зазвичай це крайній випадок: приліт після опівночі, перебрав на борту, виліт в 5 ранку, забув, куди їхав. Деякі ночують прямо на лавках в залі очікування. Кажуть, що вони дуже зручні (лавки). Ми, крайній день перед вильотом, плануємо в Мюнхені погуляти. Виліт буде дуже рано. Нам би в готельчику заночувати. Хоч в аеропорту, хоч поруч, може і в самому Мюнхені. Загалом думаємо поки.
на сайті аеропорту є список готелів , Які розташовані недалеко від нього (або «дружать» з ним). У самій будівлі аеровокзалу розташовуються готелі Kempinski (Кажуть, що дорогущий) і Novotel (Начебто більш демократичний). (Пізніше перевірю.)
У тих, які поруч, ніхто з наших одноклубників, схоже, не жив. (Або поки не відгукнулися.)
В даний момент цікавить інформація саме по нічлігу. Де заночувати дешевше? Постіль щоб чиста, вода в умивальнику мокра. Пристойно в загальному. Щоб в «крокової доступності» від терміналів. Ряд готелів своїми шатл до терміналів возять
Найбільше цікавить особистий досвід.
Може бути, хто небудь біля центрального або східного вокзалу зупинявся. І за 40 хвилин до терміналу добирався. Діліться.

Де заночувати дешевше?

Новости