Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Каструп, Копенгаген. Kastrup Copenhagen / CPH

Код IATA |  ICAO: CPH / EKCH Web-site:   www

Код IATA | ICAO: CPH / EKCH Web-site: www.cph.dk Базові авіакомпанії: SAS, Norwegian Air Shuttle Акціонери: n / a

Загальні дані

Головний аеропорт столиці Данії Копенгагена носить назву "Каструп" і знаходиться в 8 кілометрах на південний схід від міста. Це найбільший аеропорт Північної Європи і хаб скандинавської SAS Scandinavian Airlines.
Щодня "Каструп" обслуговує близько 60 тис. Пасажирів, 21,4 млн. Пасажирів було обслуговано за підсумками 2007 року. Власник аеропорту - Københavns Lufthavne.
Аеропорт має 3 злітно-посадочні смуги: дві паралельні і одну перетинає їх. Паралельні смуги дозволяють приймати і отруювати повітряні судна одночасно. Тобто з однієї смуги літаки злітають, а на іншу, паралельну першої, сідають. Третя полоса використовується рідше. В основному якщо вітер змінює напрямок.

^^ "Каструп" має 3 терміналу

Паралельні смуги мають напрямок 22/04 і довжину 3500 і 3300 м. Відповідно. Перетинає смуга має напрямок 12/30, довжина 2800 м. На ліву паралельну смугу 22L можна здійснювати посадку при дуже поганих погодних умовах (3 категорія ІКАО). На смугу 04L посадку можна здійснювати при погодних умовах 2-ої категорії ІКАО. Всі інші смуги відповідають 1 категорії ІКАО.
"Каструп" має 3 терміналу. З 1-го здійснюються внутрішні рейси по 12 напрямам. Другий міжнародний термінал найбільший і обслуговує понад 40 авіакомпаній з усього світу. Третій міжнародний термінал найновіший, обслуговує пасажирів близько 15 авіакомпаній.
В аеропорту є велика кількість стійок для самостійної реєстрації. При відсутності багажу процес займає лічені хвилини. У разі ж якщо багаж у вас є, автомат роздрукує багажні бирки, і чемодан необхідно буде здати в одній з декількох точок Baggage drop-OFF.

У разі ж якщо багаж у вас є, автомат роздрукує багажні бирки, і чемодан необхідно буде здати в одній з декількох точок Baggage drop-OFF

^^ В довгих галереях аеропорту можна загубитися, якщо не слідувати вказівниками
За реєстрацією слід огляд на авіаційну безпеку. Огляд здійснюється дуже педантично, однак великих черг немає. Не слід ховати паспорт і посадочний талон в сумку - їх попросять показати кілька разів перед тим, як ви потрапите в літак.
Пройшовши огляд, ви потрапляєте в зал очікування. Від магазинів, різних ресторанів, барів і т.д. просто розбігаються очі. Вся зона поділена на сектори A, B, С і D. Номер виходу / телетрапи і сектор, де буде проводитися посадка на рейс, можна побачити на різних табло і моніторах, яких дуже багато.

Загальні розміри терміналів, які з'єднані між собою, насправді величезні
Загальні розміри терміналів, які з'єднані між собою, насправді величезні. Наприклад, щоб дійти з сектора A в D буде потрібно 15 хвилин! Зона очікування розділена на шенгенські рейси і міжнародні ... Якщо ви летите в країну, яка не входить в Шенгенський договір, вам необхідно пройти паспортний і митний контроль в далеких частинах пірсів.
У разі, якщо ви прилітаєте в "Каструп", то необхідно пройти паспортний контроль. Цього не потрібно робити, якщо ви прилетіли з країни, яка підписала Шенгенську угоду. Зал видачі багажу знаходиться на 1-му поверсі. З огляду на розміри терміналів, для того, щоб не заблукати - необхідно постійно дивитися на покажчики. Так ви точно не заблукаєте. Час очікування багажу складає близько 10-25 хвилин.

Рейси в аеропорт Каструп Копенгаген з міст України:

містоАвіакомпанія Київ

SAS Scandinavian Airlines

Як доїхати

Дістатися до аеропорту і виїхати з аеропорту можна 4 способами: на таксі або власному авто, експресом, який курсує з центрального залізничного вокзалу, автобусами або на метро. Громадський транспорт курсує раз в 10-15 хвилин. Станція метро була відкрита в аеропорту в 2008 році.

Цитування цього матеріалу дозволено тільки за умови активного гіперпосилання, не закрите для для пошукових систем, на www.avianews.com



Новости