Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

АЕРОПОРТ БАРСЕЛОНИ

Головна

» Барселона »Аеропорт Барселони

Міжнародний аеропорт Барселони - Ель Прат (кат. Aeropuerto de Barcelona-El Prat) - це міжнародний найбільший аеропорт Каталонії і другий по пасажирообігу в Іспанії.

Аеропорт розташований в муніципалітеті Ель-Прат-де-Льобрегат, приблизно в 10 км на південний захід від Барселони. Маршрут в аеропорт Мадрид-Барахас є найбільшим в світі за кількістю пасажирів. Проте, з лютого 2008 року між містами почала функціонувати AVE (високошвидкісна залізнична магістраль), в наслідок чого кількість рейсів літаків стало зменшуватися.

16 червня 2009 року було відкрито новий термінал аеропорту площею в 545 000 кв.м, який отримав назву Т1 і побудований за проектом архітектора Рікардо Бофіл. Сьогодні міжнародний аеропорт Барселони має 3 злітно-посадкові смуги довжиною від 2540 м до 3352 м, дві - асфальтових, і одну бетонну.

Отже, в даний момент в аеропорту діють два термінали Т1 і Т2, останній був побудований набагато раніше і включає в себе три сектори А, В і С. Між терміналами курсує безкоштовний автобус-шатл, а від залізничної станції поблизу терміналу Т2 організований шаттл до нового терміналу Т1.

Аеропорт Барселони має також різними залами: бізнес-центр - унікальна зона для роботи, простора і з натуральним світлом; залу-VIP - простора зона для відпочинку зі зручними диванами і кріслами, з виходом в інтернет і навіть душовими кабінами. Всі послуги продумані з тією метою, щоб Ваш час очікування минуло приємно і непомітно.

Компанія Какдома пропонує Вам свої ексклюзивні послуги в аеропорту . Для Вашої зручності ми із задоволенням організуємо для Вас приватний трансфер, особистий супровід або VIP зал. Таким чином Ви швидко і комфортно доберетеся до пункту призначення. Наші тарифи на трансфер залежать від транспортного засобу, кількості пасажирів і дальності пункту призначення. Зателефонуйте нам і ми подбаємо про Вас!

Однак якщо Ви вирішили добиратися до або з аеропорту самостійно, то радимо Вам прочитати корисну інформацію, наведену нижче.

Отже, аеропорт з Барселоною пов'язують швидкісна автомагістраль, залізниця і автобусне сполучення.

Поїзд з аеропорту Барселони відходить два рази на годину і відправляється в центр Барселони. Він робить зупинки на трьох головних станціях - Естасіо-Сантс (Estació Sants), Пассеч де Граса (Passeig de Gràcia) і Ель Клото (El Clot). Станція Estació Sants особливо корисна тим, що з неї на поїзді або автобусі можна відправитися в інші куточки Іспанії. До того ж, якщо виникне така необхідність, з усіх трьох станцій можна пересісти на метро і доїхати до різних районів міста.

Лінія R2 (Cercanías Renfe) на даний момент виконує маршрут з аеропорту Барселони до Масанет-Массанес (Maçanet-Massanes), проходячи через Гранольєрс (Granollers).
Пасажири, які виїжджають з Масанет-Массанес, можуть доїхати до аеропорту без пересадок. Ті ж пасажири, які виїжджають зі станції Франції (Estación de Francia) можуть скористатися поїздами лінії R2 Sud, щоб дістатися до будь-якої із залізничних станцій Пассеч де Граса (Passeig de Gràcia), Барселона-Сантс (Barcelona Sants) або Ель Прат (el Prat ), а вже звідти зробити пересадку на поїзд до пункту призначення "Аеропорт" - назва зупинки аеропорту Барселони на лінії R2 Nord.
Лінія R2 (Cercanías Renfe) на даний момент виконує маршрут з аеропорту Барселони до Масанет-Массанес (Maçanet-Massanes), проходячи через Гранольєрс (Granollers)

З аеропорту Барселони в центр міста ходять автобуси декількох компаній.
Це може бути автобус Aerobus , Який коштує дорожче, ніж звичайний барселонський автобус TMB. Але Aerobus при цьому просторіше і здійснює меншу кількість зупинок на шляху проходження в Барселону, і, отже, Ви проведете менше час у дорозі.
Аеробуси ходять як до Т1, так і до Т2. Вони зовні відрізняються від звичайних автобусів TMB міста Барселони. Автобуси Aerobus (Аеробус), які вирушають до Т1 і Т2 пофарбовані в світло-і темно синій кольори з написом "Aerobus".

Зупинки автобуса Aerobus (Аеробус) знаходяться в різних місцях Барселони. Головні зупинки автобуса в центрі Барселони знаходяться на Plaça Catalunya (Площі Каталонії) та Plaça Espanya (Площі Іспанії), які є великими пересадковими вузлами. В аеропорту Барселони зупинки знаходяться поряд з кожним з терміналів. Час очікування аеробуса зазвичай становить не більше 12 хвилин.

Автобус TMB № 46 курсує між аеропортом і центром Барселони і є більш економічним авріантом, однак при цьому Ви проведете більше часу в дорозі. Автобус № 46 відправляється від і до зупинки Plaça Espanya (Площі Іспанії).

Також є й інші автобуси.

До центру міста від Т2 аеропорту Барселони на таксі можна доїхати за 20-25 хвилин, а від Т1 - за 25-30 хвилин. Вартість проїзду в таксі приблизно становить € 20,00- € 25,00 від T2 і € 30,00 від T1 (не рахуючи націнки за багаж в € 1,00 за чемодан).

Вибираючи таксі, важливо пам'ятати, що до вартості проїзду додаються всілякі націнки, а саме: за провезення сумок в багажнику, за поїздку в вихідні дні, у нічний час або в період свята.

Теплий прийом

в Барселоні, приємне перше враження, спокій і безпроблемне прибуття з аеропорту в ваше тимчасове або постійне житло, де вас чекає легка типова каталонська закуска, холодну шампанське (Cava) і солодкий сон / відпочинок після довгого польоту - це вітання від компанії Какдома, яке доставить вам тільки задоволення.

Для вашої зручності, ми організуємо для вас професійний трансфер або супровід на автомобілі представницького класу. Більше інформації тут .

Ми подбаємо про економію Вашого часу!

Please follow and like us:

Новости