Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Алмати онлайн табло вильоту і прильоту, офіційний сайт, розклад рейсів, довідкова

  1. Історія становлення і розвитку аеровокзалу
  2. Робота підприємства над удосконаленням авіапослуг
  3. Пристрій сучасних аеротерміналов
  4. Інформація для пасажирів
  5. Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Алмати

З дня свого відкриття в 1935 році, аеропорт Алмати став найбільшим в Казахстані. Підприємство займається внутрішніми, а також міжнародними пасажирськими та вантажними перевезеннями. Великий аероузел займає дуже вигідне географічне розташування, об'єднуючи авіарейси Європи і Південно-Східної Азії.

Історія становлення і розвитку аеровокзалу

При формуванні великого вузла міжнародного значення, йому було присвоєно індивідуальний код, який з роками формувався і перетворювався. На сьогоднішній день відображення підприємства в документації виглядає наступним чином:

  • повне найменування - Almaty International Airport;
  • відповідно до шифром міжнародної асоціації IATA - ALA;
  • за кодом організації цивільної авіації ICAO - UAAA.

На такий стан вплинуло кілька факторів. Першим варто назвати укладення договору з компанією KLM в 2003 році. Спільна робота стосувалася вантажоперевезень. Спочатку планувалося п'ять перельотів в тиждень, а вже пізніше, зі зростанням потреби серед користувачів, збільшилася і кількість карго перельотів: протягом семи днів літаки здійснювали до 50-ти вильотів.

Велику популярність мали маршрути з Шанхая до Франкфурта через Міжнародний аеропорт Алмати, і з Гонконгу в Париж, так само з зупинкою в порту південній столиці Казахстану. Через деякий час, база стала основним майданчиком з технічного обслуговування літакової техніки на льотних стоянках або в закритих приміщеннях. Поступово аерокомплекс значно розширює свої партнерські мережі, куди до завершення 2004 р увійшли такі компанії як Cargo, Asiana, Lufthansa.

Не припиняються роботи над поліпшенням рівня обслуговування клієнтів аеропорту Алмати, і їх безпеки. Запускається сервіс з онлайн табло вильоту і прильоту, де легко дізнатися розклад рейсів без дзвінка в довідкову.

Робота підприємства над удосконаленням авіапослуг

Нові будівлі вокзалу забезпечуються системами управління, а також внутрішнього і зовнішнього спостереження. Злітно-посадкова смуга, довжиною 4,5 кілометра може приймає різні види повітряно-транспортних судів. У наступні два роки компанія продовжує розширювати списки авіаційних партнерів з числа таких як:

  • China Easter Airlines - направляється в Шеньчжень через Алмати, і потім в Люксембург;
  • Atlas - з Шанхая в Амстердам через Алмати;
  • Cargolux - відправляється в Люксембург і Гонконг, Алмати, і повертається в Люксембург;
  • Malaysia Airlines - вилітає з Куала-Лумпур, пересадка в Шанхай, потім в Алмати і закінчується в Амстердамі.

З 2007 р аеропорт оновлюється: відкрито оновлену злітну смугу, встановлено нове обладнання з навігаційними панелями. Також пройшла реставрація будівлі комплексу, що має велику архітектурну цінність. Керівником інноваційного проекту став відомий художник-дизайнер з Італії. З цього часу починає працювати термінал бізнес-класу, що дозволяє істотно підняти рівень підготовки і проведення чартерних польотів.

Відкриваються зали ділового типу, де проводяться різні конференції та переговори. З'являються зони кафе, бари, Duty Free, банківські послуги, термінали для самостійної реєстрації та віконця цілодобового обслуговування.

Пристрій сучасних аеротерміналов

Термінали для пасажирів, де проводиться оформлення документів, а також відбувається очікування лайнерів, влаштовані для задоволення побажань будь-якого клієнта:

  • функціонує довідкове бюро;
  • табло з розкладом рейсів і іншої потрібної інформацією;
  • камери зберігання та пакування багажу;
  • пункти медичного обслуговування;
  • приміщення для молитов;
  • Wi-Fi покриття, каси;
  • пункти, де можна оплатити стоянку, купити різні товари і т.д.

Для користувачів інтерактивними ресурсами, на сторінці офіційного сайту відображається онлайн табло вильоту і прильоту. Ефективно використовувати час, активних цілодобово, відбувається постійно, дозволяючи користувачам точно визначитися з часом перельоту. При виникненні форс-мажорній ситуації і затримки польоту, ви будете відразу ж обізнані.

У 2010 році Міжнародний аеропорт Алмати переживає серйозну кризу. Діяльність компанії виявилася під загрозою через фінансові проблем з іноземним банківською установою. Але в результаті тривалого процесу розслідування, був виявлений акт розкрадання коштів колишнім власником авіафірми. З банком було підписано мирову угоду. Колишнього господаря оголосили в розшук, а аеровокзал Алмати продовжив перспективне існування.

Інформація для пасажирів

Від аеропорту до міста по автомобільній трасі потрібно проїхати 15 км. Найближчий готель розташовується в 100 метрах від аеропорту. Знайти його можна по найменуванню «Apartments on Ahmetova». Бронювання місць та оплата проживання в відмінних апартаментах проводяться на офіційному сайті для мандрівників: www.booking.com.

Через велику популярність туристичного району, що включає безліч розважальних і спортивних комплексів, навколо розташувалися ще 25 будинків готельного та готельного обслуговування.

Серед них виділяються високою якістю послуг:

  • Апартаменти на порозі столиці;
  • Hostel Airport, що знаходиться в п'яти хвилинах ходьби від авіавузла;
  • Renion (в радіусі від 2200 - 8200 м);
  • Екіпаж Транзит - в районі 500-600 м;
  • Аксункар, Kuze Готель, Royal Park Hotel та інші.

Міжнародний аеропорт Алмати має офіційний сайт, який доступний російською мовою за посиланням: www.alaport.com/ru . Практично всі опції, одержувані в касі аеровокзалу, можна виконати, не виходячи з дому. Крім важливих пам'яток, для пасажирів дуже зручно розташоване онлайн табло вильоту і прильоту літаків. Замовлення броні на переліт займає лічені хвилини. У такому випадку протягом доби клієнту дозволяється змінювати параметри авіаквитка, до остаточного рішення про оплату.

Щоб вивчити розклад рейсів, запланованих за певним маршрутом, можна набрати номер довідкової служби: +7 (727) 270 33 33. Менеджер відповість на всі запитання протягом доби.

Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Алмати

Дорога з аеропорту до готелю

Для активного туриста проїзд наземними транспортними засобами до місця призначення в місті, має особливе значення. Для деяких - це комфорт і економія часу, для інших - невеликі витрати на доставку до готелю.

Дістатися до міста можна кількома способами:

  • автобусними маршрутами №№ 79, 86, 92, 106;
  • на таксі;
  • за допомогою спеціального трансферу в послугах аеропорту;
  • після звернення у фірму Europcar або Flydubai.

Крайній варіант найдорожчий з представлених вище, але ідеально підходить для поїздок, пов'язаних з бізнес-діяльністю. Залежно від наявності важкого багажу і бажання спокійно провести час повітряної подорожі, радимо звернути увагу на попереднє замовлення трансферу від фірми-перевізника, що співпрацює з авіаційним підприємством.

Такі заявки можна зробити як на офіційному сайті, так і безпосередньо в терміналі порту при оформленні авіаперельоту. Сам місто відоме своїми пам'ятками, і як і раніше залишається головним культурним центром стани.

Тому, приїхавши в Алмати, не пошкодуйте часу, і відвідайте всілякі знакові місця: архітектурні споруди, історичні пам'ятки і природні масиви, захоплюють своєю природною красою, яку важко знайти у великих промислових містах.

Міжнародний аеропорт Алмати

Новости