Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Огляд Греції: розбираємося з курортами і видами відпочинку / Статті на Profi.Travel

  1. Якого туриста - куди відправляти?
  2. Афіни і материкова Греція
  3. Крит
  4. Іракліон
  5. Ретімно
  6. Балі
  7. Ханья
  8. Амудара
  9. Гувес
  10. Херсоніссос
  11. Малія, Сталида
  12. Агіос Ніколаос
  13. Елунда
  14. Корфу
  15. Родос
  16. Кос
  17. Санторіні
  18. Міконос
  19. Закінтос
  20. півострів Пелопоннес
  21. півострів Халкідікі
  22. Тасос
  23. Пієрія

У Греції є все, але як в ньому зорієнтуватися? В рамках Online Travel Mart: Summer 2017 ми підготували традиційну оглядову шпаргалку у напрямку. Зберігайте в закладки!

Греція пропонує різні можливості і варіанти для гостей будь-якого віку: канікули з дітьми, відпустку з друзями, молодіжний відпочинок, екскурсії, круїзи, паломництво, шопінг, весільні подорожі, термальні курорти, медичний туризм, тури за нерухомістю.

Курорти розташовані в материковій частині (Афінська Рів'єра, Пелопоннес, Пієрія, Халкідікі) і на островах (найбільш популярні Крит, Родос, Корфу, Закінф), на малих островах (Тасос, Санторіні, Міконос і ін.)

Для молодіжного відпочинку традиційно вибирають курорти з великою кількістю барів, нічних клубів і історичною славою «тусовочних місць» - наприклад, Малія, Херсонісос на Криті, Фаліракі на Родосі, Дассия на Корфу, Кассандра в Халкідікі.
Розміщення в великому населеному пункті (Іракліон, Ретімно) або близькість до нього також рекомендуйте, в першу чергу, молодим людям.

Часто статусу курорту для молоді відповідає столиця того чи іншого регіону - як, наприклад, Іос (Хора) на однойменному острові, а може бути і цілий острів - Міконос, він же грецька Ібіца, або пляж - як Banana на Скіатос, де пляжні дискотеки НЕ поступаються вечірок на тому ж Міконосе.

Для спокійного відпочинку підійдуть околиці Ретімно - Платаніас, Аделіанос Кампос, з широкими пляжами, зеленню. Тим, кому хочеться більше краси, можна рекомендувати Агіос Ніколаос, ідеальний для прогулянок. Елунда - найдорожчий критський курорт - теж створений для спокійного відпочинку.

Палеокастриці на Корфу, Пелопоннес, острова Скопелос і Алонісос будуть відмінним вибором для всіх, хто біжить від суєти.

Для активного відпочинку варто вибирати жваві пляжі з великим вибором водних розваг або орієнтуватися по місцевості: скелястий Калімнос відомий як світовий центр скелелазіння, заповідний Алонісос люблять дайвери, майже всі грецькі курорти підходять для трекінгу і велоспорту.

Для сімей з дітьми орієнтиром у виборі служить пляж, який повинен бути піщаним, з пологим входом в море. Скрізь, де це можливо, поруч з такими пляжами побудовані великі сімейні готелі з інфраструктурою для дітей та концепцією сімейного відпочинку (готелі мережі Grecotel на Родосі, Криті, Корфу, Пелопоннесі).

Відповідно, для романтичного відпочинку варто підшукати інші варіанти розміщення, в тому числі ті, куди не пускають з дітьми до 12-17 років. Такі готелі є по всій Греції.

Багато готелів 4 і 5 зірок мають велику зелену територію з комплексами вілл і бунгало, розташовані прямо на пляжі, істотний відсоток готелів працюють за концепцією «все включено», мають водні гірки, на курортах є великі аквапарки.

Довідка Profi.Travel
Різниця в часі з Афінами: Київ (немає), Мінськ (1 година), Москва (1 година), Астана (4 години)
Грошова одиниця: євро
Пляжний сезон: Травень, червень, вересень (о. Крит, о. Родос, о. Кос, Аттика, півострів Пелопоннес). Червень, липень, вересень (п-ів Халкідікі, Кавала, о. Тасос, о. Корфу)

Ще більше про Грецію та особливості організації відпочинку на середземноморських курортах ви можете дізнатися на онлайн-виставці Online Travel Mart: Summer 2017 .

Ще більше про Грецію та особливості організації відпочинку на середземноморських курортах ви можете дізнатися на   онлайн-виставці Online Travel Mart: Summer 2017

Якого туриста - куди відправляти?

Пляжний відпочинок
Пляжний відпочинок

Халкідікі, Пієрія, Пелопоннес, Афіни, Аттика, о. Евія, о-ва Крит, Родос, Корфу, Тасос, Закінф

Сімейний відпочинок
Сімейний відпочинок

Халкідікі, Пієрія, Пелопоннес, Афіни, Аттика, о. Евія, о-ва Крит, Родос, Корфу, Тасос, Закінф

для молоді
для молоді

Халкідікі, Пієрія, Афіни (район Гліфада), о-ва Крит, Родос (Каліфея і Фаліракі), Корфу (Кавос, Дассен), Закінтос (Лаганас і Ціліві)

Екскурсійний відпочинок
Екскурсійний відпочинок

Халкідікі, Пієрія, Афіни, о-ва Крит, Родос, Корфу, Закінтос

Більшість рейсів з країн СНД відбуваються на острів Крит, тому ми розглянули його докладніше.

Афіни і материкова Греція Крит Корфу Родос Кос Санторіні

Міконос Закінтос Пелопоннес Халкідікі Тасос Пієрія

Афіни і материкова Греція

Афіни і материкова Греція

Афіни - столиця Греції, приваблива безліччю пам'яток епох і визначних пам'яток: Акрополь, історичний квартал Плака, район Монастираки, стародавня Агора, пагорб Лікавітос, Панафінейський стадіон; поїздки на мис Суніон, до озера Вульягмени. Відпочинок з можливостями сучасного мегаполісу + пляжі + екскурсії.

Курорти Афінської Рів'єри:

  • Гліфада - в 15 км від грецької столиці, один з найбільш витончених і вишуканих передмість, пляж Астерас - один з найбільших пляжів в Греції;
  • Вульягмени - найпрестижніший курорт Аттики з унікальними мінеральними радоновими джерелами;
  • Враврона - курорт на узбережжі Евбейськая затоки, багато клубів, ресторанів, готелів.

Кастор - головне місто Греції, куди їдуть придбати грецьку шубу. Тут сконцентровані основні фабрики з пошиття шуб.

Салоніки - друге за величиною місто Греції, де збереглося багато археологічних пам'яток Греції.

Крит

Найбільший грецький острів радять не тільки як місце для пляжного, так і для любителів екскурсійного відпочинку.

Саме на Криті зародилася одна з найдавніших цивілізацій - мінойська. Порадьте туристам оглянути руїни Кносского лабіринту, де за переказами жило давньогрецьке чудовисько Мінотавр. Ще однією обов'язковою екскурсією є подорож на острів Спіналонга. У кожному, навіть найменшому, містечку можна знайти музей або старовинну церкву.

Для дітей на Криті працюють морські акваріуми. Найголовніший - CRETAquarium - входить до складу Центру морських досліджень Греції і вважається одним з найбільших на всьому Середземномор'ї. Ще одним цікавим місцем є Акваріум-тераріум під назвою Aquaworld. Це приватний акваріум його господарі приймають всіх кинутих власниками водних тварин і рептилій. Щоб грошей на утримання притулку вистачало вони відкрили його для туристів. Господарі Aquaworld особисто проводять екскурсії для дітей та дорослих.

Найбільший на острові водний парк - Water City. Він знаходиться між Іракліон і Херсоніссос. Інші аквапарки Криту: Acqua Plus, Limnoupolis Water Park, Star Beach Water Park, Petra Mare. В околицях Херсоніссос розкинувся сімейний парк «Лабіринт». Його площа - 1300 кв. м, крім, власне, лабіринту тут є атракціон з квадроцикламі, кінотеатр, сад, велика екскурсійна програма і тематичне кафе, нагадує давньогрецький місто.

Розглянемо докладніше курорти Криту.

Іракліон

Іракліон

Географія: центральний Крит. Адміністративна столиця острова. Головний аеропорт острова розташований тут. Багато екскурсії стартують звідси.
Тип відпочинку: Екскурсійний
Пляжі: піщані і галькові, але так як це портове місто, основний пляжний відпочинок сконцентрований в передмістях.
Готелі: 3 * -5 *, як на узбережжі, так і в центрі міста
Додатки: підходить для любителів екскурсійного відпочинку. До наших днів дійшло безліч пам'яток: храмів, фортець і фонтанів. В околицях міста знаходяться 3 минойских палацу, в тому числі знаменитий Кносс з лабіринтом Мінотавра. Найцікавіші знахідки мінойської епохи зберігає великий Археологічний музей. Шопінг.

Ретімно

Ретімно

Географія: Західний Крит, 78 км від аеропорту Іракліон
Тип відпочинку: пляжний, молодіжний, з дітьми, екскурсійний
Пляжі: широкі піщані, піщано-галькові. Розвинута інфраструктура
Готелі: 2 * -5 *, в готелях 5 * хороші СПА-центри. Для тусовочного відпочинку краще вибирати готелі на другій смузі - ближче до міста.
Додатки: Зберігся старий місто: фонтан Морозіні, Лоджія, Фортецца, мечеті, житлові споруди часів турецьких заовеваній. Тут влаштувалися критські художники, музиканти, багато галерей, незвичайних кафе і барів, хороших дискотек.

Балі

Балі

Географія: Західний Крит, 40 км від аеропорту Іракліон
Тип відпочинку: сімейний, з дітьми
Пляжі: Піщані, розташовані в бухтах, тому море завжди спокійне.
Готелі: в основному 3 * -4 *, так як місцевість гориста, потрібно бути уважнішими з вибором готелю, існує ймовірність, що до моря потрібно буде спускатися з гори.
Доповнення: У селищі є кілька магазинчиків, ресторанів, барів, дискотека. Регулярно ходять рейсові автобуси в Іракліон і Ретімно.

Ханья

Ханья

Географія: Західний Крит. 150 км від аеропорту Іракліон. Є свій аеропорт.
Тип відпочинку: активний, екскурсійний
Пляжі: Піщані в околицях міста, але, за словами фахівців, в Ханью їдуть не купатися, а гуляти і дивитися.
Готелі: від гостьових будинків до готелів 5 *, в залежності від розташування.
Додатки: місто, другий за величиною і чисельністю населення після Іракліон. В Ханьї кожна будівля - історична пам'ятка (венеціанський порт, ринок, фортеця, стародавні церкви), тут багато музеїв, майже щовечора проходять концерти фольклорної та сучасної музики, різноманітні виставки-ярмарки під відкритим небом. Це зелений, свіжий місто, оточений горами білого вапняного кольору. Збереглися старе місто і мощена набережна.

Амудара

Амудара

Географія: Західний Крит. 10 км від аеропорту Іракліон.
Тип відпочинку: активний, з дітьми
Пляжі: Широкі піщані. Муніципальні за винятком тих, що належать готелям. Розвинута інфраструктура.
Готелі: Готелі розташовані прямо на вулиці Амудар'я, поруч з ресторанчиками, барами
Додатки: До аквапарку Water City близько 20 км

Гувес

Гувес

Географія: Західний Крит. 15 км від аеропорту Іракліон.
Тип відпочинку: спокійний, з дітьми
Пляжі: Пологий вхід в море, хороші піщані пляжі, розвинена інфраструктура. При сильному вітрі піднімаються хвилі.
Готелі: Від кемпінгу до готелів 5 *. У самому Гувес готелі стоять через променад від моря, рівень 3-4 *, поруч з Гувес - Grecotel Amirandes.
Додатки: Уздовж берега обладнаний освітлений променад довжиною близько 5 км з магазинчиками, тавернами і романтичними лавками, зверненими в бік моря.

Херсоніссос

Херсоніссос

Географія: Західний Крит. 25 км від аеропорту Іракліон
Тип відпочинку: Для всіх категорій - залежно від вибору готелю
Пляжі: На березі пісок з галькою, вхід в море по кам'яних плитах відшліфованого водою каменю-пісковику. Іноді невеликі пляжі з дрібним піском на вході в море.
Готелі: Тут можна знайти і комфортабельні готелі з великими територіями і відомими СПА-центрами, і недорогі скромні міські готелі, які підходять для активної молоді з усього світу.
Доповнення: У місті - шопінг, нічне життя, дискотеки. Недалеко знаходяться аквапарки Aqua Splash і Water City. Гольф-клуб.

Малія, Сталида

Малія, Сталида

Географія: Західний Крит. 30, 35 км від аеропорту Іракліон. Курорти перехідні один в іншій
Тип відпочинку: молодіжний, активний, сімейний
Пляжі: піщані з пологим входом в море
Готелі: На курорті багато якісних готелів рівня 4-5 *
Додатки: Днем тихо і спокійно, а з настанням сутінків курорт перетворюється в гучне тусовочне місце, особливо популярне серед молодих англійців і скандинавів. Багато барів, ресторанів, магазинів, дискотек. 8-10 км до аквапарку Aqua Splash

Агіос Ніколаос

Агіос Ніколаос

Географія: Східний Крит. 56 км від аеропорту Іракліон. Розташований в самому великому на Криті затоці Мірабелло.
Тип відпочинку: спокійний, з дітьми
Пляжі: Невеликі піщані і галькові пляжі в бухтах. Пологий вхід в море.
Готелі: різної «зірковості», розташовані або на узбережжі, або в місті.
Додатки: мініатюрний курортне містечко з набережної для вечірніх прогулянок і «бездонним» озером в центрі міста, оточеним кафе, рибними тавернами, ресторанами, барами і ювелірними магазинами.

Елунда

Елунда

Географія: Східний Крит. 70 км від аеропорту Іракліон
Тип відпочинку: спокійний, з дітьми
Пляжі: Невеликі піщані пляжі в бухтах. Пологий вхід в море
Готелі: дорогі готелі, які мають величезними територіями, піщаними пляжами і видом на затоку Мірабелло і острів Спіналонга.
Додатки: колишня рибальське село, а нині популярний фешенебельний курорт. Саме в Елунде намагаються влаштувати своє одруження зірки грецького шоу бізнесу, політики та спорту.

Корфу

Корфу

Острів в Іонічному морі підійде для відокремленого і романтичного відпочинку. Північ (Сидарі, Рода, Ахараві) хороший для сімейного відпочинку: піщані пляжі, пологий вхід в море, тепла вода. Захід (Палеокастриці, Ліападес, Гліфада) - море холодніше, пляжі галькові, хороший для любителів дайвінгу. Схід (Ніссакі, Керкіра) - концентрація пам'яток, пляжі піщано-галькові. Південь (Агіос Іоанніс, Агіос Перістерон, Кавос) - для любителів нічних розваг.

Готельна база невелика, але, тим не менше вибір є: від недорогих апартаментів до готелів 5 *. Острів може похвалитися елегантною італійської архітектурою, найчистішим і прозорим морем, і головне, чудовою природою. На острові є і затишні бухти, і дикі пляжі, і щільно забудовані курортні зони, і гірські села з традиційним грецьким устроєм. Піщані і піщано-галькові пляжі. Взагалі, за словами експертів, «старе» і «нове» дуже гармонійно поєднується на Корфу.

Екскурсійна програма в основному видова: прогулянки по старому місту з венеціанської фортецею, морські прогулянки, палац Ахиллион (більше схожий на віллу), оглядові майданчики, Канал любові, аквапарк, шоу морських тварин. Екскурсії по місту Керкіра, в монастир в Палеокастриці, на фабрику горіхових солодощів і лікерів з кумквата. Можливість комбінованих турів Корфу + Італія (м Барі).

Родос

Родос

Тривалість сезону: квітень - жовтень; особливості регіону: на початку і наприкінці сезону волого. Весь інший час завдяки розташуванню на острові ясна погода і мало опадів (велика частина випадає на материку). Постійний вітер, з одного боку, значно полегшує адаптацію до спекотної погоди, з іншого - велика ймовірність сонячних опіків. Рекомендуйте туристам обов'язково використовувати сонцезахисну косметику. На острові немає промислових підприємств - дуже чисте повітря.

На самій півночі острова знаходиться старовинна столиця - місто Родос, батьківщина Колоса Родоського, палацу Великих Магістрів і цілого розсипу унікальних пам'яток. У його околицях знайдеться відпочинок і для любителів історії та для любителів нічного життя. Цей регіон оптимальне співвідношення якісного пляжного відпочинку і захоплюючою «екскурсіонки»: місцеві визначні пам'ятки можуть позмагатися за своєю значимістю з континентальними.

Північний схід (Фаліракі) - саме тусовочне узбережжі. Бари, ресторани, дискотеки. Неподалік знаходиться пляж Колімбія - непогане місце для снорклинга.

Схід (Линдос) - екскурсійний центр. Міський акрополь (старше Афінського), монастир Богородиці. Південніше Линдоса починаються кращі пляжі Родосу - хоча інфраструктура на них не так розвинена, як Фаліракі або Яліссос, але зате дуже мальовничі і чисті. Триває ця смуга пляжів майже 30 км, закінчуючись на найпівденнішому курорті, який омивають відразу два моря - Прасонісі.

На західному узбережжі знаходяться трохи дикі пляжі, призначені для туристів, які втомилися від суєти. Селища Яліссос і Іксия якраз славляться своєю віддаленістю. А також тут знаходиться цілий розсип монастирів і каплиць, і пара значних замків, і велика курортна зона ближче до столиці.

Південь (Генадій) - регіон для спокійного відпочинку з дітьми. Незважаючи на мізерну рослинність, багато готелів мають зелену мальовничу територію.

Велика частина пляжів Родосу не піщаний, а галькова, вони чисті, красиві і відмінно підходять для купання - в тому числі і з дітьми.

Одне з розваг представлене на острові - величезний аквапарк (один з найбільших у всій Греції), розташований в Фаліракі, і не менш великий парк розваг «Фантазія». А неподалік від столиці, в селі Петалудес знаходиться Долина метеликів - місце, де живуть тисячі крилатих комах. Поруч розташована страусина ферма і за сумісництвом невеликий зоопарк з верблюдами, оленями, осликами і козами. Безпосередньо в столиці варто порадити туристам заглянути в акваріум з морськими черепахами, восьминогами і молюсками, а також прогулятися по парку «Родини», де є невеликий водоспад і міні-зоопарк.

Кос

Кос

Кос знаходиться на відстані 2 годину на катері від Родосу, туристи часто вибирають комбіновані тури Родос + Кос. Поруч острів Патмос і Туреччина, куди можна сплавати на один день.

Благодатний клімат - 300 сонячних днів в році, морський бриз пом'якшує спеку, комфортна невисока вологість повітря. Велика кількість зелені - острів багатий джерелами. Кавуни, дині, лимони, апельсини, інжир, виноград, всі види овочів, які приносить родюча земля острова. Кам'яні свідки довгої історії острова: руїни святилищ, фортець і храмів.

Пляжі піщані і піщано-галькові з розвиненою інфраструктурою.

Курорт рекомендується для спокійного сімейного відпочинку. Кос - найдешевший з популярних курортів Греції. Рекомендується також тим, хто вже побував на більш популярних островах Греції і хоче подивитися щось нове.

Санторіні

Санторіні

Санторіні вибирають для романтичних поїздок, урочистих заходів, весільних торжеств. Рекомендована тривалість проживання на Санторіні - 2-5 ночей. Можливі комбіновані тури Крит-Санторіні, Санторіні- Міконос-Парос. На вибір нічні клуби, екзотичні пляжі, морські пейзажі, розкопки в Акротірі, і два унікальних міста Тіра і Ойя, розташовані на краю прямовисної прірви з видом на стрімкий схил пішов під воду вулкана - Кальдера.

Острів відрізняється піщаними пляжами різного кольору. Популярні чорні піски Камарі в 9 км від Фіри. Є пляж з червоним піском. У готелів 5 * Deluxe немає своїх пляжів, вони «продають види» на Кальдера.

Міконос

Міконос

Острів для модної, розуміє публікі. Влітку Кращі бутіки Афін переїжджають на Міконос. Готелі на Міконосе слід бронюваті заздалегідь. Вся богемна тусовка Європи відпочиває тут. Своєрідна архітектура - всі будинки і готелі виглядають однаково - білі кубики, сині вікна і двері. Ніякої рослинності за винятком території готелів.

Велика кількість вишуканих розкішних готелів. Ресторани високої кухні. Міконос називають грецької Ибицей, але з більш високим сервісом.

Величезна кількість нічних клубів як з фейс-контролем, так і демократичних. Є спеціалізовані клуби і готелі для секс меншин.

Порізана «мереживна» берегова лінія створює багато бухт з піщаними пляжами. Є пляжі для нудистів, для людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. На пляжах музика, сервіс напоїв, купання перетікає в клубні вечірки до світанку. На Міконосе хороше купання і пляжі, багато розкішних яхт, але абсолютно немає рослинності.

Підійде для п'ятиденної поїздки з метою відпочинку і шопінгу, для любителів нічного життя.

Закінтос

Закінтос

Невеликий, зелений острів в Іонічному морі. Прославився завдяки заповіднику морських черепах каретта-каретта. Поряд з Санторіні - це самий часто зображена острів, одна з його бухт є візитною карткою Греції.

Готелів на острові трохи, готелів високого рівня практично немає. З півостровом Пелопоннес і островом Кефалонія є поромна зв'язок, що дає можливість поїхати на екскурсію в древню Олімпію.

Пляжі піщані муніципальні. 14 км білого піску в Лаганос. Більш спокійні пляжі Ціліві, Вассілікос, водні види спорту на пляжі Алікес.

Підійде для молоді.

півострів Пелопоннес

півострів Пелопоннес

Називають Грецією в мініатюрі: поєднання пляжного (широкі піщані пляжі) і пізнавального відпочинку (античні пам'ятники). Популярні SPA-курорти і великі готельні комплекси - в Лутракі, на узбережжі Іліас, Ахаяс і Мессіни; традиційні колоритні грецькі готелі розташовані в історичних будівлях Мані, Монемвасії і гірської Аркадії; шале і гірські готелі в Калаврії, гірські вілли і лісові селища на Парнонасе і Тайгетос. Тут розташовані найкращі готелі ланцюжків Grecotel і Aldemar, з величезними територіями, а також комплекс Costa Navarino.

Лутракі - галькові пляжі довжиною більше 3 км, найбільша в Греції казино, цілющі термальні джерела (круглий рік).

Крім того, з півострова досить зручно здійснювати одноденні екскурсії в інші райони Греції. Особливості: з середини серпня півострів омивається теплою течією, тому в листопаді може бути температура, як влітку, а вода в кінці осені до 26 градусів тепла, проте в травні можуть йти дощі. Південний захід (Мессинія, Каламаті) - кращі пляжі з так званим королівським піском, який не прилипає до шкіри і від якого не мутніє вода. Тут же вирощують найкращі в Греції овочі і фрукти.

Цікава екскурсійна програма в Греції: Стародавня Олімпія, Дельфи, Афіни, Мікени і Епідавр, візантійські міста і монастирі, чарівні острова Закінф і Кефалонія, дводенна екскурсія в Афіни.

Підходить для тих, хто цікавиться античною історією, для сімей з дітьми. Для тих, хто збирається відвідати Грецію тільки один раз і хоче подивитися все найцікавіше

півострів Халкідікі

півострів Халкідікі

Є одним з найбільш екологічно чистих центрів туризму Греції. Протяжність берегової лінії півострова становить близько 520 км. Сезон триває в період з травня по вересень. Курорт ідеальний для сімейного відпочинку з дітьми: піщані пляжі, пологий вхід в море, розвинена інфраструктура розваг. На півострові знаходяться унікальні лікувальні джерела св. Параскеви (Лутра). На всіх пляжних курортах доступні водні розваги, такі як катання на катері, скутері, банані, парашуті.

Складається з трьох півостровів: Кассандра, Ситонія і Афон.

Кассандра: жвавий, багатолюдний, готельна база для будь-якої категорії туристів, піщані і піщано-галькові пляжі, розвинена інфраструктура туризму, активне нічне життя. Готелі в 50-115 км від Салонік.

Ситония: менш жвавий регіон, безліч бухт і заток, дикі пляжі, соснові ліси, оливкові гаї. Для шанувальників романтики і відпочинку далеко від міської суєти. Великі готельні комплекси і невеликі затишні готелі; казино на території комплексу Porto Carras.

Афон: тут розташована єдина в світі чернеча держава Святий Афон (діє 20 монастирів). Готелі - в основному поблизу міста Урануполі; компактні і великі комплекси, в основному через дорогу від моря, що проходить біля узбережжя.

Неа Каллікратія: курортне містечко на «долоньці» півострова Халкідікі, в 25 км від аеропорту Салоніки. Розвинена інфраструктура, широкий піщано-гальковий пляж, невеликі готелі, кафе, бари, клуби, магазини, таверни.

Рекомендується до відвідування:
- гробниця Філіппа Македонського в Вергіні, перетворена в музей
- гора Олімп, священне місце, де жили давньогрецькі боги, оповите міфами і легендами. Дуже красивий гірський масив, де спостерігаються цікаві магнітні аномалії.
- оглядовий круїз навколо гори Афон,
- Метеори - «ширяють у повітрі» монастирі. До сих пір збереглися шість діючих православних монастирів, побудованих на гігантських обривистих скелях. Енергетичне, намолене місце.

Тасос

Тасос

Острів з багатою рослинністю. Берегова лінія протяжністю 115 км - пляжі з білим піском і чистими водами. Відпочинок на острові Тасос ідеально підходить для сімей з дітьми, романтиків і любителів тиші і самоти, а також не залишить байдужими шанувальників античності і красот природи.

Найближчий до острову аеропорт - м Кавала.

Пієрія

Пієрія

Регіон біля підніжжя Олімпу з хорошими пляжами підходить для тих, хто хоче поєднати відпочинок на морі і в горах. Підходить шанувальникам фольклору, дослідникам історії Еллади, любителям приморського релаксу та поціновувачам SPA, а також парам, які вибирають місце для весільної церемонії. Історико-археологічні пам'ятки: Діон, Вергина, Пидне, Платаномас.

Редакція Profi.Travel дякує за надану інформацію фахівців туроператорских компаній ActiTour, Ambotis, Anex Tour, Mouzenidis Travel, «Пантеон».

Якого туриста - куди відправляти?
Якого туриста - куди відправляти?

Новости