Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Роуминг во странство од мегафон. Поврзете роаминг од мегафон

 1. Тарифи и опции
 2. Како да се поврзете
 3. Видови на роаминг
 4. Услужна врска
 5. Национални правила за роаминг врска
 6. Разговарајте низ целиот свет
 7. Автоматска услуга

Кога одат на одмор или се во странство, многумина се прашуваат за обезбедување роаминг услуга во странство од страна на МегаФон. Се разбира, можете да користите туристички SIM картички или да купите SIM картичка од локален оператор, и можете да продолжите да ги користите сопствен број дури и на одмор.

МегаФон претплатниците имаат одлична можност го реши ова прашање користејќи ја услугата за меѓународна роаминг. Поминаа деновите кога роаминг од МегаФон беше скап, денес тарифите и опциите за меѓународни разговори од операторот се меѓу најпрофитабилните на пазарот.

Може да бидете сигурни дека кога патувате нема да останете без меѓународна врска. Не само повици и SMS пораки ќе бидат целосно достапни, но исто така и мобилен интернет пакет по најатрактивните трошоци.

Тарифи и опции

Ако зборуваме за тарифи за меѓународна комуникација , тоа значи тарифата и опцијата Мегафон низ светот. Кога ќе се поврзете, трошоците за повици од најпопуларните земји ќе чинат 13 рубли / мин., И SMS порака по 11 рубли по глава. Фановите на мобилниот интернет дополнително можат да се поврзат поволна опција Интернет во странство или одмор онлајн.

Но, во странство, тоа не е само далечни земји, туку и соседните земји: Украина, Белорусија, ЗНД. Кога ги посетувате, исто така треба да заборавите да ја поврзете опцијата низ светот за да уживате во вообичаениот ритам. мобилна комуникација , на долгоочекуваниот одмор. Во земјите на ЗНД ќе добиете особено поволни трошоци за разговори кон двата броја локални оператори , и дома. Можете бесконечно да ги споделувате своите впечатоци и да разговарате за интересни настани, бидејќи со МегаФон тоа е евтино.

Како да се поврзете

Значи, со намера да се поврземе со меѓународниот роаминг од МегаФон:

 • Прочитајте ги стапките за комуникациски услуги во земјата домаќин
 • Набавете SIM картичка со тарифен модел или поврзете ја опцијата Околу светот
 • Ако ви треба интернет опции на Интернет во странство, оставете го на интернет

Роаминг е услуга за комуникација кога претплатникот се наоѓа надвор од комуникациската мрежа на МегаФон .

Акцијата за роаминг започнува надвор од регионот Домот.

Опцијата за роуминг може да се поврзе со претплатници на сите комерцијални и корпоративни тарифни модели, со исклучок на тарифниот модел "Околу светот". Валидноста на опциите е неограничена. Опцијата е валидна додека претплатникот не ја исклучи услугата.

Меѓународниот роаминг е услуга за комуникација кога патувате низ целиот свет.

Кога ќе влезете меѓународен роаминг претплатници на тарифни планови за поединци корпоративните тарифни планови, под опцијата "Сите светови" можат да земат 30 бесплатни дојдовни минути за време на еден календарски ден, без оглед на употребата: во рамките на една врска или вкупно неколку врски. Почнувајќи од 31 минута, сите дојдовни повици до крајот на денот ќе бидат наплатени според роаминг тарифите на земјата домаќин. Оваа опција не работи заедно со други опции кои ја менуваат цената на повиците во меѓународниот роаминг;

За да ги видите поврзаните роаминг пакети, бирајте: * 105 * 530 #

"Целиот свет""Цела Русија"Трошоците за поврзување на услугата се

30 рубли. 30 руб. Претплата 25 рубли дневно 5 рубли дневно Возачи од сите броеви Првите 30 минути 0 рубли. , од 31-тата минута 0 руб. Појдовни повици кон руски броеви Според роаминг-тарифата на земјата-домаќин, 3 рубрика / мин. СМС на било кој мобилни броеви Русија Според роаминг-тарифата на земјата-домаќин 3 рубли / SMS Тим за поврзување * 131 * 1 # * 548 * 1 #

За многу современи луѓе, честите патувања станаа норма. Екскурзии, туризам, службени патувања - сето ова сега е вообичаено. И секој сака да остане на пат во контакт за да ги повика своите роднини доколку е потребно.

Но, не сите оператори им нудат на своите претплатници висококвалитетен роаминг низ целиот свет. Мегафон е еден од ретките што им овозможува на своите корисници можност за поврзување на оваа услуга поволни услови . Роаминг им овозможува на претплатниците да ги користат сите функции на телефонот, дури и ако тоа е надвор од нивниот регион или држава.

Видови на роаминг

Ако сакате да го поврзете роаминг, треба да знаете дека тоа е од два вида:

 • национално;
 • меѓународна.

Секој тип на роаминг, пак, е поделен на неколку варијанти на тарифни планови. Ова е направено за да им обезбеди на претплатниците сите можности за современа комуникација или оневозможување на одредени услуги, што ви овозможува да заштедите пари на службени патувања и патувања.

Услужна врска

За да го поврзете роаминг, можете да користите неколку опции. Најлесно, најзгодно и брзо е да ја посетите сајтот Мегафон. Услугата на операторот им овозможува на корисниците најмногу да изберат за себе најдобра опција земајќи ги предвид дополнителните опции. Услугата се поврзува веднаш.


Национални правила за роаминг врска

За да се поврзете национален роаминг Мегафон треба да оди на Главна страница и одберете ја соодветната ставка. Во опаѓачкото мени, кликнете на "Патување во Русија". После тоа ќе бидете однесени на страната каде што се регистрирани сите тарифни планови. Тие можат да бидат подредени според вашите потреби. На пример, можете да сортирате по град (каде што ќе одите). Исто така, можете да ги внесете потребните параметри во пребарувачот, по што системот автоматски ќе ја одбере најдобрата опција.

По извршената постапка опишана погоре, веб-страницата на Мегафон ќе ги прикаже стапките за разговори, сообраќај и сл. Ако сакате да заштедите, тогаш вреди да се испитаат цените на дополнителен план. Во овој случај, мора да изберете дополнителни карактеристики . За вистински избор Неопходно е да се споредат секоја ставка, цени, цени за дополнителни услуги. Откако ќе изберете кој роаминг ќе го користите, ќе треба да го поврзете.

За да ја активирате услугата што ви треба:

 1. Вратете се на главната страница на секцијата и изберете соодветна тарифа.
 2. Прочитајте ги условите за користење.
 3. Земам дополнителни опции (доколку се потребни).
 4. Кликнете на копчето "Поврзи".

Потоа ќе се појави нов прозорец каде што треба да го внесете бројот и да дејствувате во согласност со инструкциите.

Такси имаат специфичен тим врски со користење на SMS или USSD код (тие се поставени подолу во посебните полиња). Откако ќе го испратите соодветното барање, по неколку минути роаминг од Мегафон ќе биде поврзан со вашиот телефон. Сега можете да го користите надвор од вашиот регион.

Разговарајте низ целиот свет

Ако планирате да одите во странство и сакате да ја активирате услугата од Мегафон, тогаш алгоритмот на акции практично не се менува. Единствената разлика е во тоа што е избрана ставката "Патување низ светот", а цената на превозот исто така се определува според земјата во која ќе одиш.


Автоматска услуга

Треба да се напомене дека компанијата Мегафон најчесто ги поврзува сите видови на роаминг автоматски режим . Претплатникот нема потреба да врши дополнителни активности, бидејќи самата целуларна комуникација ја одредува локацијата на претплатникот и ја вклучува оваа услуга.

Сепак, вреди да се напомене дека автоматска врска ги користи најскапите тарифни планови по дифолт. Затоа, ако планирате да одите некаде, подобро е независно да ја поврзете тарифата што ви е потребна за да заштедите пари, бидејќи разговорите во странство се секогаш поскапи отколку во вашиот регион.

Темата на роаминг е една од најгорните за мобилните претплатници и оператори. Големите три играчи - "МегаФон", "Права воздушната линија", МЦ - во текот на изминатата година значително се интензивираа во овој сегмент, објавувајќи неколку интересни предлози.

Со цел да се изврши профитабилни повици горенаведениот мобилен оператор има голем број тарифни планови. Особено: "Оддалечени земји", "Пакети за патни минути", "Преференцијален роаминг", опција "Одмор онлајн" и "Околу светот" опција.

Опцијата "Далечни земји" за 9 рубли дневно ви овозможува да ги намалите трошоците за дојдовни повици кога претплатникот е во европски земји. Со услугата поврзана, цената на дојдовните повици ќе биде 6 рубли во минута. За да се поврзете, треба да ја повикате командата * 105 * 760 # повик (конекцијата е платена и изнесува 30 рубли).

Следната услуга - "Пакети со минути за патување" овозможува да користите 100 појдовни повици во Европа (* 105 * 765 # повик) или 30 минути за да остварите повици кон било кој дел од светот (* 105 * 766 #) за 990 рубли.

Неопходно е да се забележи уште една услуга, која се нарекува "Евро тарифа" (видете ја официјалната страница http://moscow.megafon.ru/roaming/world/?country=1012554#worldzone). Ви овозможува во Европа да примате дојдовни повици по цена од 6 рубли за минута, да направите појдовни повици, како претплатници на земјата-домаќин и претплатници на Русија по цена од 16 рубли во минута и да испраќате СМС пораки по цена од 6 рубли.


Роуминг со МегаФон
Роуминг со МегаФон

Услугата "Преференцијален роаминг" од "МегаФон" ви овозможува да направите заминување телефонски повици на број на руски оператори за 25 рубли во минута. Сите дојдовни повици се наплаќаат како 15 рубли во минута. Покрај тоа, една СМС-порака - 7 рубли, мобилен интернет - 7 рубли / 100 килобајти. Активирањето на услугата се плаќа (* 369 * 1 # повик) и изнесува 100 рубли.

Доколку мобилниот интернет е потребен кога претплатникот е во роаминг, МегаФон ја има услугата за "онлајн отсуство". Преку тоа, станува возможно да се користи Интернет по вообичаена цена од 7 рубли за 1 МБ, да се биде во многу земји од Балтикот, ЗНД и Европа. Конекцијата чини 10 рубли (* 104 * 2 # повик).

Треба да се напомене дека МегаФон има комплетно решение кој ќе им овозможи на претплатниците да ги намалат трошоците на мобилна комуникација додека се во странство. Се вика "Околу светот" и ги дава следниве карактеристики:

Во Европа, земјите од ЗНД, Турција, Абхазија и Јужна Осетија, прифаќаат дојдовни повици по цена од 6 рубли во минута и прават појдовни повици до било кој број по иста цена. СМС цена - исто така 6 рубли;
- Во Австралија, Виетнам, Египет, Израел, Индонезија, Обединетите Арапски Емирати, Тајланд и Јапонија ќе ги прифатат дојдовните повици по цена од 9 рубли во минута и ќе праќате појдовни повици до било кој број по иста цена. Цената на SMS е, исто така, 9 рубли;
- Во Доминиканската Република, Канада, Куба, Малдиви, Мексико, Сингапур, САД, Тунис, Шри Ланка и други земји да примаат дојдовни повици по цена од 36 рубли во минута и да направат појдовни повици до било кој број по иста цена. СМС цената е 16 рубли.

Треба да се напомене дека врската (* 105 * 708 # повик) се плаќа и изнесува 15 рубли. Покрај тоа, оваа услуга има претплата - 9 рубли дневно.Роаминг услуга од Beeline

Последно во листата мобилен оператор останува "Права линија" ("VimpelCom"). За роаминг услуги оваа компанија преку официјалната веб-страница се смета за претплатници потребни услуги кои треба да се поврзат за да ги намалат трошоците за мобилна комуникација.

Значи, за да ја одредите соодветната тарифа, треба да отидете на следниот линк http://mobile.beeline.ru/msk/roaming/index.wbp. Потоа во прозорецот (за Русија или за остатокот од светот) внесете го името на одредена земја (град). После тоа, претплатникот добива конкретни упатства за тоа тарифен план треба да се поврзете.
МТС тарифи,

Ние исто така препорачуваме

Ru/roaming/world/?

Новости

Турбазы и базы отдыха Якутии
Многие россияне имеют о Якутии такое же представление, что и многие иностранцы о самой России: безбрежная пустыня, укрытая снегом, по которой ходит множество медведей: невероятно далеко и чрезвычайно

Авиакомпания Якутия в Новосибирске — рейсы, представительство
Уже около 15 лет авиакомпания Якутия в Новосибирске занимает ведущие позиции среди перевозчиков. Работает она и в других городах России, осуществляя вылеты с различных направлениях. Базой компании является

Мирный (Республика Саха (Якутия))
Мирный: Мирный. Ближайшие города. Расстояния в км. по карте (в скобках по автодорогам) + направление. 1 Чернышевский 92 () СЗ 2 Сунтар 194 () В 3 Ленск 208 () Ю 4 Нюрба 237 () В

Стена | ВКонтакте
Кимберлитовая трубка "Мир" (Якутия) - самый большой алмазный карьер в мире В Якутии, вблизи города Мирный, находится самый большой по общему объёму алмазный карьер в мире - кимберлитовая трубка "Мир"

Якутские бриллианты
Король драгоценных камней > Якутские бриллианты Как известно, основные алмазные месторождения находятся в Африке (ЮАР, Ангола, Намибия), Канаде, Ботсване и России. Одно

Телефоны авиакомпании Якутия — как дозвониться?
Время от времени у пассажиров авиакомпании Якутия могут возникать вопросы, касающиеся самых различных ситуаций — перевозки багажа или детей, оформления билета, прохождения процедуры регистрации

В Якутии изменятся часовые пояса
ИА SakhaNews. С 26 октября 2014 года в Якутии может появиться три часовых пояса. В соответствии с законопроектом о возвращении зимнего времени предлагается установить в России десять часовых зон. Законопроект

Полюс холода Оймякон, Якутия – климат, погода, описание, фото
Полюс холода – это такое место на планете Земля, где температура воздуха опускается до рекордно низких показателей. Другими словами, это самое холодное место на земном шаре. На территории

СИБИРСКИЕ АЛМАЗЫ ЛУЧШИЕ В МИРЕ
Первые находки алмазов в России датируются 18 веком. Сейчас наша страна считается одним из крупнейших в мире поставщиков этого драгоценного камня, богатейшие коренные месторождения которого находятся в

Скачать Боинг 737-800 Якутия схема салона
Нормальные внешние рыночные условия, для летящих эконом-классом, из плюсов. Это 4 места, эти места не слишком комфортны, В итоге выделенная правительством Республики Саха сумма пошла на другие нужды перевозчика