Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Изберете онлајн / офлајн мапи за уреди со Android: Maps.me, 7ways и OsmAnd, како и разгледување на 8 апликации

  1. Персонализација
  2. Тестирање
  3. Заклучоци

Лесно управување и навигација Одлична способност за само-подесување Медиумски интерфејс Добра максимална оптовареност на системот (CPU / RAM) 0% / 54,5 MB Функционалност Добра карта на картата Добра Локација одговара на реалноста Реална територија Одлична Работа со офлајн картички Да / одлично

Персонализација

Бидејќи однапред ја преземавме мапата на Сибир (189 МБ заедно со рути), ја отворивме вистинската локација. За останатите, ние се соочуваме со минималистички интерфејс, каде што лавовскиот дел го зема картичката, што е точно. Покрај традиционалните копчиња за скенирање, има само три копчиња: поставки, омилени, пребарување и одредување на локација / следење.

Покрај традиционалните копчиња за скенирање, има само три копчиња: поставки, омилени, пребарување и одредување на локација / следење

Во прилагодувањата исто така можете да најдете "преземете мапи" и "споделете локација". Со ова ние ќе разбереме кога тестираме, но за сега ние истражуваме во параметрите. Тука постои стандарден "супер комплет" за помош, заедница Maps.me, оценка на апликацијата и "за програмата". Патем, вреди да се погледне во заедницата, бидејќи тоа е благодарение на тоа што белите дамки на картата на светот се полни.

Патем, вреди да се погледне во заедницата, бидејќи тоа е благодарение на тоа што белите дамки на картата на светот се полни

Што се однесува до поставките сами, тука можете да проверите статистика, копчиња за зумирање и да ги користите услугите на Google Play за да ја утврдите позицијата. Не без избор на единици на мерење - километри и километри.

Не без избор на единици на мерење - километри и километри

Општо земено, има неколку поставувања, но за офлајн мапи се постигнува минимум. Сега ајде да го провериме ова "животно" во акција.

Тестирање

Јаде "дете" од студиото My.com BV бесрамно мало за присутен картички - само 54,5 MB со нула процесорско оптоварување. Во исто време, ова решение тивко продолжува на Android 2.3 и повисоко, дистрибутивниот комплет за да ја задржи разумната тежина од 47 MB ​​+ на картичката на која што е вклучен Вашиот избор.

3 и повисоко, дистрибутивниот комплет за да ја задржи разумната тежина од 47 MB ​​+ на картичката на која што е вклучен Вашиот избор


Со дозволите, исто така, сè е во ред, т.е. нема ништо излишно за овој вид на програма, како и непријавена во Google Play. Употребата на "сметките за пребарување на уредот" може да се припише на опцијата "место за споделување". Бидејќи зборуваме за оваа опција, тогаш ќе почнеме со тоа.

Бидејќи зборуваме за оваа опција, тогаш ќе почнеме со тоа

Значи, долниот десен агол - "три точки". Можете да ја споделите локацијата со користење на сите алатки достапни на уредот, вклучувајќи Bluetooth, SMS / MMS и е-пошта. Во секој случај, врската е испратена до вашиот пријател, откако ќе помине на која ќе може да ја прикаже вашата локација на мапата на OSM или веб-услугата Maps.me. Вие нема да кажете ништо - многу погодно.

Вие нема да кажете ништо - многу погодно

Што се однесува до самите офлајн картички, има многу нив. Постојат Африка, Азија, Централна Америка, Европа, Северна Америка, Австралија и Океанија, како и Јужна Америка. Ние, исто така, треба да ги споменеме "Острови", кои се поделени по локација во Атлантскиот, Индискиот, Пацифичкиот Океан и Карипските Острови. Се разбира, нема да најдете "Treasure Island", но повеќето популарни локалитети се точни. Што се однесува до истата Африка, бројот на познати локалитети е едноставно неверојатен.

Што се однесува до истата Африка, бројот на познати локалитети е едноставно неверојатен


Сепак, да се вратиме во нашите родни земји, поточно во Сибир. Големите населби се поставени прилично прецизно. Ова укажува на значајни места, имиња на улици и куќни броеви, како и автобуските постојки.

Одделно, треба да се каже за "тајните" места. На пример, во Новосибирск беше наведена нудистичка плажа и голем број на спонтани депонии кои навистина постојат, но во истиот 2GIS нема да ги пронајдете. Во принцип, можете да најдете интересни места.

Што се однесува до селата, тоа не е секогаш тука, но има и имиња на улици и куќни броеви, како и малку познати места. На пример, во Тава се означени будистички "белведер", па дури и некои патеки.

На пример, во Тава се означени будистички белведер, па дури и некои патеки

Пребарувањето се врши како стандардни категории (храна, хотели, транспорт), а не многу - тоалет, атракции, пошта и паркинг. Патем, можете да најдете вистински валидни точки за Wi-Fi. Во принцип, за патникот се што ви треба. Исто така, во потрагата, можете да ја делите локацијата, да ставите етикета (омилени) и да ја отворите патеката од точката "А" до точка "Б". Сепак, невозможно е да се додели произволна точка, односно да започнеме "одење" од фактичката GPS локација.

Што се однесува до таговите, тие можат да бидат увезени на други карти преку KML / KMZ датотека преку Dropbox, е-пошта или веб-линк. Се разбира, за да започнете, ќе треба да отидете на "локација за споделување".

Ајде да погледнеме на системскиот монитор и, ете и овде, ништо не е променето, што е добра вест. Исто така, немаше грешки, падови и замрзнувања.

Исто така, немаше грешки, падови и замрзнувања

Заклучоци

Maps.me - идеални офлајн мапи за патникот. Се разбира, не постои таква точност како во 2GIS, но таквите скриени агли се индицирани, кои може да се најдат само на "луѓето карта" на Yandex, па дури и тоа не е сè. Покрај тоа, ние сме задоволни со брзото позиционирање, точноста на одредувањето на нултата точка и едноставноста на системските ресурси. Сепак, ајде да не брзаме да носиме "гламурозни очила" и однапред да го одредиме лидерот, бидејќи има конкуренти напред. Кој знае, можеби тие се вклучени во појасот Мапи.me, бидејќи сите тие се изградени со ист OSM.

Новости

Турбазы и базы отдыха Якутии
Многие россияне имеют о Якутии такое же представление, что и многие иностранцы о самой России: безбрежная пустыня, укрытая снегом, по которой ходит множество медведей: невероятно далеко и чрезвычайно

Авиакомпания Якутия в Новосибирске — рейсы, представительство
Уже около 15 лет авиакомпания Якутия в Новосибирске занимает ведущие позиции среди перевозчиков. Работает она и в других городах России, осуществляя вылеты с различных направлениях. Базой компании является

Мирный (Республика Саха (Якутия))
Мирный: Мирный. Ближайшие города. Расстояния в км. по карте (в скобках по автодорогам) + направление. 1 Чернышевский 92 () СЗ 2 Сунтар 194 () В 3 Ленск 208 () Ю 4 Нюрба 237 () В

Стена | ВКонтакте
Кимберлитовая трубка "Мир" (Якутия) - самый большой алмазный карьер в мире В Якутии, вблизи города Мирный, находится самый большой по общему объёму алмазный карьер в мире - кимберлитовая трубка "Мир"

Якутские бриллианты
Король драгоценных камней > Якутские бриллианты Как известно, основные алмазные месторождения находятся в Африке (ЮАР, Ангола, Намибия), Канаде, Ботсване и России. Одно

Телефоны авиакомпании Якутия — как дозвониться?
Время от времени у пассажиров авиакомпании Якутия могут возникать вопросы, касающиеся самых различных ситуаций — перевозки багажа или детей, оформления билета, прохождения процедуры регистрации

В Якутии изменятся часовые пояса
ИА SakhaNews. С 26 октября 2014 года в Якутии может появиться три часовых пояса. В соответствии с законопроектом о возвращении зимнего времени предлагается установить в России десять часовых зон. Законопроект

Полюс холода Оймякон, Якутия – климат, погода, описание, фото
Полюс холода – это такое место на планете Земля, где температура воздуха опускается до рекордно низких показателей. Другими словами, это самое холодное место на земном шаре. На территории

СИБИРСКИЕ АЛМАЗЫ ЛУЧШИЕ В МИРЕ
Первые находки алмазов в России датируются 18 веком. Сейчас наша страна считается одним из крупнейших в мире поставщиков этого драгоценного камня, богатейшие коренные месторождения которого находятся в

Скачать Боинг 737-800 Якутия схема салона
Нормальные внешние рыночные условия, для летящих эконом-классом, из плюсов. Это 4 места, эти места не слишком комфортны, В итоге выделенная правительством Республики Саха сумма пошла на другие нужды перевозчика